Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.02.2005., 13:25   #1
crn
The Geek Wants Out

crn's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Realtek AC'97 ili Creative Live 5.1 ?

Kupio sam novu ploču (GA K8NF-9 nforce4) koja na sebi ima integriran Realtekov AC'97 audio chip. Je li bolje koristit njega ili da ipak vratim Creative Live 5.1 PCI karticu koju sam imao prije ? ( komp je spojen na HI-FI sa quadro zvučnicima tako da mi 7.1 ili 5.1 ne igra ulogu nego mi je bitna kvaliteta zvuka u igrama i gledanju DVD-a)
crn je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2005., 14:46   #2
Panter4
Premium

Panter4's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
live-ica ima bolju kavlitetu zvuka, a ova integrirana ti mislim podrzava vise kanala... al to ti je uglavnom nebino
Panter4 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.02.2005., 23:56   #3
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

neznam koju livicu imas ali ja sam imo neku 5.1 bulk verzija i zamracio sam snjom jer nikako nisam mogao dobit 5.1. Samo 5 a woofer ili centralni nerade. Inače ako nekoristis 5.1 kuzimda je dobra jer je zvuk puno jaci. Sad koristim Realtek na matičnoj i ok sam zadovoljan. Bitno da mi daje sve efekte.
Staro 28.02.2005., 00:51   #4
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Originally posted by Darth Vader
neznam koju livicu imas ali ja sam imo neku 5.1 bulk verzija i zamracio sam snjom jer nikako nisam mogao dobit 5.1. Samo 5 a woofer ili centralni nerade. Inače ako nekoristis 5.1 kuzimda je dobra jer je zvuk puno jaci. Sad koristim Realtek na matičnoj i ok sam zadovoljan. Bitno da mi daje sve efekte.

Trebao si samo enejblat "cmss" u Creative Media Playeru, i proradio bi centralni, a na zadnje zvučnike bi se čuo odjek prednjih...inače se centralni čuje samo u 5.1 snimkama.

@autor:
Ja koristim soundstorm na ploči i live istovremeno, pa kad slušam na komponente, samo prebacim i CP na željenu zvučnu
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2005., 00:55   #5
Darth Revan
Premium
Moj komp

Darth Revan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
razlika izmedju realteka i liveice je nebo i zemlja, imam na ploci integrirani realtek ALC850 cip 8kanalni 7.1 podrzava, ali imam i live 5.1 digital i razlika u kvaliteti je vise nego zamjetna, live daj cistiji zvuk
Darth Revan je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2005., 09:22   #6
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Moj frend ima 7.1 livicu i radi odlično i rade svi zvučnici. Zvuk je prva liga, čist i puno jači od integrirene. Ja si sito razmišljam o toj kartici samo mi je trenutno još malo preskupa. Mislim da je bila oko 700 kn.

Jel netko možda probao one Trust ili Audiotrak zvučne kartice i kakva su iskustva s njima??
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno