|
![]() |
#1 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
FPS dropovi u CoD 4
Imam problem sa cod4... Imam 250 fps cijelo vrijeme ( najnize koliko se spusti je 230-240) ali cim neko baci smoke fps mi panu na nekih 80-90... Usporedivo sam kompjuter sa frendovim koji ima 2x slabiji komp od mene ali on u smoku ima 250fps... U cemu je problem?? Konfa: i5 2500K ATI HD 6950 2GB 4GB RAM ASRock P67 Extreme4 temperature kompa, cijeli dan je radio i to je slikano na jednom waru (druga mapa je taman pocinjala) Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: nino. 21.08.2011. u 13:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
..smanji detalje dima. Možda tvoji kolege imaju isključen dim u potpunosti. Na mojim serverima takvi bananu dobivaju. Inaće, lockaj si fps na 125 i maxpackets postavi na 100 te snaps na 30. Za detaljniju pomoć, pm.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
to sve sto si naveo vec imam stavljeno, osim 125 fps... to ne zelim xD znam da imam dovoljno jak komp da bez pardona bude lock 250fps i zasto bi sad smanjivo na manje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
speed konfige??? malo objasnjenje xD i sta sve trebam promjenit jer se ne razumijem previse u to??? pa zar nije da sa ovakvom konfom mi je svejedno koji cfg uzmem jer to sve treba pokretat :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
aka Sizif
|
Citiraj:
Više od 125 fpsa je samo za hvalisanje i nešto što u nekoj drugoj igri možda i ima smisla no u cod4 nema. Tako i tako ne "vidiš" više od 60fps-a, taman pola onoga što ti je "pila" sposobna prikazati u najgoroj situaciji (mnogo dima, ljudi, nedjelja popodne, pretrpana veza itd.) BTW ako već briješ na warove i sl., onda bi si trebao sam izmjeniti config kako ti odgovara. Stavi si na vagu- lijepa grafika i smooth gameplay vs. ružna grafika i zakucanih 250fps-a. Prednost tvoje "pile" od kompa je to šti si ovo sve što sam naveo možeš na bilo kojoj rezi napraviti. Za MP u cod4 ti ne treba ništa jače od 4870 za 1080p rezu Zadnje izmijenjeno od: housel. 21.08.2011. u 16:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
evo uzo sam yitch 3 cfg, i isto masovan drop fps-a u smoku |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
i s razlogom su lockovi 125, 250 i 333, i to baš zbog tih jumpova ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Upali onaj "dual video cards" pa javi jel ima promjena
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
stavio sam na dual i nema nikakvih promjena, ustavi ima ali mali, sad vise ne pane ispod 100 fps nego bude tako malo iznad |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Brat od Đon Vejna
|
Meni je pomagalo dosta jos dok sam igrao cod4 sa hd3870. A sad u cod2 dosta promjene ima sa bilo kojom grafom. Inace su i cod2 i cod4 sugavi sto se tice fpsa, od drivera do drivera ima dosta promjene, od cfga do cfga...
![]() |
#13 |
Registered User
|
pa mene to uzasno zivcira jer igram crysis 2 na ultra a onda sugavi cod4 ne mogu imat 250 fps... pa odma bi sve porazbio xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
aka Sizif
|
..lijepo sam ti napisao koje postavke da staviš. MP treba drukčije postavke od SP a Krizu si najvjerojatnije igrao SP. Dakle, 125 fps, maxpackets 100, snaps 30. A u samoj igri u postavkama isključi speular map, dept of field i još onu jednu, ne mogu se više sjetiti kako se zove. Upali si dual video cards i one dodatne postavke stavi sve na extra. I dalje je to super komp no za tu igru su te postavke, ima i onih koji imaju i jače kompove pa opet tako namjeste. Što je jumpanje i na cod4 moguće? Svašta, znaći na svim serverima koje sam podešavao i poprodavao, nisam bezveze stavio limit na 125 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
al sto je najgore ja sam imo 250 u smoku!!! imo sam na serveru jednom max fps stavio sam nezz 100000 max xD i bilo je max kolko je dozvoljeno... i onda sam instaliro ponovo win 7 ali sad stavio 86 bit... i jbt i sad ne mogu imat 250 fps da me hebes... a moro sam instalirat jer nisam mogo na 64 bit stavit cfg nezz ni sam zasto |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Prodaj tu Radeonku i kupi si 560ti ili gtx 570 ako bas hoces pravu high end grafu. Mozda framerate nebu imao visoki avg. fps ali ce bit puno gladi sa boljim minimumima u vecini igri. Klokaj taj proc na 4.2 +. Sigurno ce pomoc u nizim rezolucijama od 1680 na dolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
aka Sizif
|
S obzirom na konfu, mislim da nema monitor sa rezama 1680 na dolje, ali opet, tko zna.. Što se tiće gpu-a, ne znam no cod4 je stvarno dobro optimizirana igra, jedna od rijetkih, recimo kao Far Cry 1 u svoje vrijeme. Cod4 mi i sa 4870, gtx275 i 5850 isto radi, naravno lockan na 125 fps-a. .cfg nema veze sa x86 ili x64, nešto drugo je bilo u pitanju, to je samo .txt dokument. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
da prodam??? hahahah xD pa sad sam je kupio... igro sam crysis 2 na 1920x1080 sve na ultra , 16:9 niti jednom mi nista nije zastekalo, prema tome mislim da je sa kompom sve u redu i da ne trebam nista overclockat... mene zanima u cemu je problem... temperature kompa su normalne monitor je 23'', 1920x1080 60Hz 16:9 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Brat od Đon Vejna
|
Jednostavno je do igre. Na jednom LAN-u u borovju su grafe bile GTS250 i imale su lokanih 250, frend koji je tamo igrao malo poslije cmizdrio kak sa HD5830 nema 250 lock... Probaj povecat AA, mozda se poveca upotreba GPU-a pa samim tim i FPS. Na COD2 imam najmanje fpsa bez AA, a najvise sa 4AA ![]()
![]() |
#22 | |
Bazinga
|
Citiraj:
Isto tako igra ti ni ne može iskoristit puni potencijal proca. I još k tome nisu na svakom serveru isti "uvjeti". Možeš probat stavit shader modele na 2.0 (default je 3.0).
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Bazinga