|
![]() |
#2 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
hmm, mislim da neces previse dobiti, ako trazis puniji zvuk, jer skretnica salje takav raspon u zvucnike da zvuci tako kako zvuci.. ja sam zinuo recimo kad sam spojio samo 2 satelita od z5500 na neko staro Akaievo pojacalo, koliko su ti malci davali basa, dok ovako spojeni na sub iz kompleta sviraju samo visoke frekve... Inace ak si bas zapeo za druge zvucnike, gledaj koje da pogodis impedanciju, nebi smeli bit manje ohma od ovih sad, da nebi vrisnulo pojacalo...
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Ne, čim nižu jer će nadglasati sub. Original zvučnici imaju jako malu osjetljivost (rekao bih 80-85db/W).
![]() |
#5 |
Rocker
|
a kai nema Z kontrolu za bass ? :/
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rocker
|
ne znam, jan a z5500 bas imam nastiman na 3 crtice, inace bezveze mlatari... ostalo sam rijesio preko equalizera na kompu, malo pojacao midlove, kolko se dalo....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Taman tema o kojoj razmišljam. Već neko vrijeme razmišljam o zamjeni satelita na sustavu, ne zato jer loše sviraju. Lijevi zvučnik mi pri većim glasnoćama počne zujati. Uzrok: višenitna žica koja spaja membranu je izgubila na čvrstoći pa se žičice pri većoj glasnoći sudaraju međusobno. Nije pretjerano intenzivno samo zbog toga jer rijetko odvrnem zvučnike kako treba. Danas sam baš vidio da kolega na tržnici prodaje scythe pojačalo, pa reko da vidim kakvi su to zvučnici koji idu uz to. Na kraju me podsjetilo na ovu temu, no usput da pitam ako netko zna kakve su kvalitete ti zvučnici i bi li se oni mogli spojti umjesto sadašnjih satelita? Možda bi bilo bolje da samo probam naći sličan zvučnik kao što je već u satelitu pa ga promijenim?
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Nema tu nekog kruha imho. Za te pare da se napravi postena zamjena radje prodas z2300 i kupis komplet drugi sustav. Z2300 je napravljen da tako svira i to je to. Za te pare svira dobro i za neko razumno ulaganje ne moze svirati bolje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Avocado
|
E tebe sam čeko fleks. Šta nisi ti imao Z2300 pa kupusao sa satelitima posebnim? Uglavnom, stvarno mi ne treba više od Z2300, da ga idem prodavati zbog ove mane ne bih dobio puno, možda 500kn, a ako uložim 500kn u satelite koji su kvalitetom ko ovi sad ili još bolji bio bih zadovoljan. Stvarno mi se ne upušta u hifi vode, iako sam neko vrijeme ozbiljno razmišljao o 2.0 sustavu od nekih 50ak hvata, ali da to bude zmaj onda. Zato, kolko god ti bilo odbojno, daj baci neku preporuku bookshelf zvučnika prihvatljive cijene koji bi zamijenili postojeće satelite. Ne želim s ebaya naručivati originalne satelite ![]()
![]() |
#12 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Da kemijao sam i na vrijeme odustao. Zaboravi to sto radis, ili taj satelit ili nista drugo. nemas tu kaj puno izmisljat toplu vodu. Naruci drugi zvucnik sa ebaya ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Avocado
|
Nema šanse da naručujem s ebaya. Upitno je hoće li i koliko će dugo svirati dobro, ne mogu ih pogledati prije kupnje, a skupi su ko sam vrag. Budem sam gledao onda bookshelfove, kad već nemaš preporuku ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nije da mi je sviralo u sobi to pojačalce, ali što se mene tiče, ono je ODLIČNO ![]() I sto se cijene tice, i sto se sviranja tice. Kako ce i strucnije kolege reci: http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5134 ![]() Uglavnom, meni su bolje svirali zvucnici (Monitor Audio B2) i to pojacalo od aktivnih Creative t40 sto sam cuo kod frenda. A cijena im je gotovo ista. ![]()
![]() |
#15 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
svojevremeno sam probao spojiti Mission M34i (92dB/W) umjesto satelita na Z2300. Bili su toliko glasni da se subwoofer jedva nazirao. Mourdaunt-Short Premiere MS302 su mi sa Z2300 zvučali svemirski bolje od onih plastikanera koji glume satelite. A i osjetljivosti su tu negdje. U međuvremenu sam prodao Z2300 i uzeo cijeli Premiere komplet. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|