Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.08.2011., 18:50   #1
masosic
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2009
Pozdrav svima,

Kupio sam komp. prije jedno mjesec ipo dana. sve je radilo super. međutim prije pet dana dok sam bio na face-u pojavio mi se plavi ekran. između cijelog teksta koji je bio ispisan mislim da je najzanimljiviji dio ovaj.
STOP 0x0000004E (0x00000099. 0x00077E07. 0x00000002. 0x00077E06)
nisam instalirao nikakve cudnije programe u zadnje vrijeme pa mislim da to nije problem. nakon toga pet dana ništa i danas opet ista stvar. cim ga restartiram on se normalno upali i radi.

Unaprijed zahvaljujem

Procesor: Intel Core i5 @3.3Ghz
Matična: Asus P8H61/USB3
Grafička k :PointOfView GTX560
HDD: WESTERN DIGITAL HDD Desktop WESTERN DIGITAL Caviar
RAM:Corsair 2GB, DDR3, 1333MHZ, 240 DIMM, Unbuffered, X2
Napajanje:Corsair GS Series, 800 Watt, ATX PSU, ATX12V v2.3.

Zadnje izmijenjeno od: nino. 13.08.2011. u 21:51.
masosic je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 18:54   #2
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Nedovoljno podataka. Koji komp (od kojih komponenata se sastoji), koji OS,...?

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660
ShanTech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2011., 19:15   #3
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Probaj testirati ram sa Memtestom, svaki keks zasebno.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 19:22   #4
masosic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor veve Pregled postova
Probaj testirati ram sa Memtestom, svaki keks zasebno.
Možeš li malo detaljinije. kad skinem file i extraktiram ga neman neke konkretne ikone za pokrenit.
Staro 13.08.2011., 19:29   #5
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Skines prvu sprizis na cd/dvd, ako nemas prazne cd/dvde onda uzmes ovu drugu i instaliras na stick. Kad to napravis resetiras komp i izaberes bootanje sa F12, ovisi na sto si instalirao. Kad ti se pokrene pustis jedno da prode 2-3 passa i gledas dal ce ti baciti kakav error.
Staro 13.08.2011., 20:08   #6
masosic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Skines prvu sprizis na cd/dvd, ako nemas prazne cd/dvde onda uzmes ovu drugu i instaliras na stick. Kad to napravis resetiras komp i izaberes bootanje sa F12, ovisi na sto si instalirao. Kad ti se pokrene pustis jedno da prode 2-3 passa i gledas dal ce ti baciti kakav error.
Idem na opciju preko usb-a. extraktira san file i kopire exe file na usb i sad cu restartat komp.
svakako na početku pritisnuti F12?

Citiraj:
Autor masosic Pregled postova
Idem na opciju preko usb-a. extraktira san file i kopire exe file na usb i sad cu restartat komp.
svakako na početku pritisnuti F12?
Cini mi se kompliciran postupak moram skinit hp program za konvertirat usc to Fat32 format ali i win 98 boot file. zanima me dali to odgovar win 7?

Zadnje izmijenjeno od: nino. 13.08.2011. u 21:52.
Staro 13.08.2011., 20:44   #7
nubator
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
ja sam pomocu ovog http://www.resplendence.com/whocrashed rijesio BSoD...
nubator je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 21:02   #8
masosic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor nubator Pregled postova
ja sam pomocu ovog http://www.resplendence.com/whocrashed rijesio BSoD...
Evo šta mi je izbacilo:

On Sat 13.8.2011. 9:04:47 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\081311-18735-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrnlpa.exe (nt+0xDCD10)
Bugcheck code: 0x4E (0x99, 0x77E07, 0x2, 0x77E06)
Error: PFN_LIST_CORRUPT
file path: C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that the page frame number (PFN) list is corrupted.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.

On Sat 13.8.2011. 9:04:47 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrpamp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x1E)
Bugcheck code: 0x4E (0x99, 0x77E07, 0x2, 0x77E06)
Error: PFN_LIST_CORRUPT
Bug check description: This indicates that the page frame number (PFN) list is corrupted.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: ntkrpamp.exe .
Google query: ntkrpamp.exe PFN_LIST_CORRUPT

On Mon 8.8.2011. 14:26:43 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\080811-17378-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrnlpa.exe (nt+0x858E3)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFFFFFEA5A42E7, 0x0, 0xFFFFFFFF82EB3611, 0x2)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
file path: C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that invalid system memory has been referenced.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.

--------------------------------------------------------------------------------
Conclusion
--------------------------------------------------------------------------------

3 crash dumps have been found and analyzed. A third party driver has been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:

ntkrpamp.exe

If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.

Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.

Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
Staro 13.08.2011., 21:21   #9
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Ima li tko kakvih prijedloga? šta napravit
Napisali su ti gore, memtest svaki keks posebno. Ili si to već odradio?
Ili da zovemo Milana?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 13.08.2011., 21:32   #10
masosic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Napisali su ti gore, memtest svaki keks posebno. Ili si to već odradio?
Ili da zovemo Milana?
Nisan napravija memtest. nego san pokrenija program whochrashed.
trenutno san u fazi formatitanja usb-a. pa cu tek onda pokrenit memtest. mogu li nesto zbrljati budući da mi je ovo prvi put da radim nešto slično? Kako sam sljedio upute pribacujem usb koji mi je bija u ntfs formatu u fat 32 i stavljam neki win98 boot file na njega. nakon toga cu pokrenit mem test usb instaler na usb? ili da ga samo kopiram n ausb i pokrenem pri paljenju komp.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.08.2011., 21:59   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
@masosic, usput da te upozorim, malo sam sredio topic. Nemoj postat zaredom, nemoj bumpat topic sa pitanjem ima li netko prijedlog...itd.

Upoznaj se sa pravilima foruma, i pravilima postanja na podforumu problemi. Da sam naletio odmah, topic bi bio izbrisan jer nisi ubacio konfiguraciju u opis (naknadno si stavio).

Vezano za problem, skini Hiren's boot cd, extraktaj *.zip i img file zaprzi na cd. Bootaj sa njega i pokreni memtest.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2011., 13:32   #12
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

uf uf ako si skinuo dobar memtest on ti napravi sam bootabilni usb...

1. formatiras stick u fat
2. skines http://www.memtest.org/download/4.10....installer.zip
3. pokrenes Memtest86+ USB Installer, selektiras stick, zanemari ono di te pita za ponovno formatiranje jer vec jesi i stisnes create
4. kad je gotovo resetiras komp, s f12 bootas sa sticka (usb hdd bi se trebalo zvati) i pustis da skenira
Staro 14.08.2011., 15:47   #13
masosic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
uf uf ako si skinuo dobar memtest on ti napravi sam bootabilni usb...

1. formatiras stick u fat
2. skines http://www.memtest.org/download/4.10....installer.zip
3. pokrenes Memtest86+ USB Installer, selektiras stick, zanemari ono di te pita za ponovno formatiranje jer vec jesi i stisnes create
4. kad je gotovo resetiras komp, s f12 bootas sa sticka (usb hdd bi se trebalo zvati) i pustis da skenira
Napravljen je metest. pustija san da odvrti 3 pass-a. i nije nikakvu gresku izbacija. valjda sam dobro napravija.
nerazumim jedino opciju svaki keks zasebno kako to odabrati.?
Staro 14.08.2011., 20:38   #14
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Napravljen je metest. pustija san da odvrti 3 pass-a. i nije nikakvu gresku izbacija. valjda sam dobro napravija.
nerazumim jedino opciju svaki keks zasebno kako to odabrati.?
Prvo testirati s prvom memorijom, zatim tu izvaditi, staviti drugu i nju testirati, kolko kužim testirane su obje memorije istovremeno

Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 14.08.2011. u 21:12.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2011., 21:19   #15
masosic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Prvo testirati s prvom memorijom, zatim tu izvaditi, staviti drugu i nju testirati, kolko kužim testirane su obje memorije istovremeno
A ocita ih je dvi sad dali je obe provjerija neznam?
Staro 14.08.2011., 21:40   #16
Damanalovca
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Ako si napravio kako su ti rekli, onda je provjerio sve. Možeš ponoviti test sa po jednim keksom i kada ti prođe 4-5 puta a ne izbaci grešku onda je obično što se tiče RAM-a sve u redu.
Prije svega provjeri dali ti je hlađenje ok u ove tople dane.
Nadalje, obzirom da ti je sve radilo mjesec dana ispravno, ja bih prije posumnjao na problem softverske prirode.
Prvo vrati točku vraćanja na par dana prije nego što ti se problem pojavio. Ako sve radi to je to. Onda će ti windoze kenjati da ti treba nadogradnja, pa kada pustiš nadogradnju onda te opet počne zezati. Onda ništa. Opet vrati pa sačekaj 10-ak dana, pa nadogradi. Obično uvale još koju nadogradnju koja pokrpa prethodnu koja ti je pravila problem i poslije toga zaboraviš da si imao bilo kakve BSOD-ove.
Staro 15.08.2011., 16:58   #17
masosic
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Damanalovca Pregled postova
Ako si napravio kako su ti rekli, onda je provjerio sve. Možeš ponoviti test sa po jednim keksom i kada ti prođe 4-5 puta a ne izbaci grešku onda je obično što se tiče RAM-a sve u redu.
Prije svega provjeri dali ti je hlađenje ok u ove tople dane.
Nadalje, obzirom da ti je sve radilo mjesec dana ispravno, ja bih prije posumnjao na problem softverske prirode.
Prvo vrati točku vraćanja na par dana prije nego što ti se problem pojavio. Ako sve radi to je to. Onda će ti windoze kenjati da ti treba nadogradnja, pa kada pustiš nadogradnju onda te opet počne zezati. Onda ništa. Opet vrati pa sačekaj 10-ak dana, pa nadogradi. Obično uvale još koju nadogradnju koja pokrpa prethodnu koja ti je pravila problem i poslije toga zaboraviš da si imao bilo kakve BSOD-ove.
Mislim da nije problem temp ona je oko 50, sad san napravija restore na odprilike prije mjesec dana pa cemo vidit.
Staro 25.08.2011., 12:21   #18
tomislav91
Registered User

Datum registracije: Aug 2011
skini http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html i kada ga pokrenes imaces listu DUMP-ova,kao sto imas tu na sajtu. Idi samo na zadnji i gore na SAVE i kopiraj log ovde
tomislav91 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno