|
![]() |
#1686 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Pa jedno po jedno, proc je malo koči..al nemaju svi para da uzimaju dobru grafičku i proc odjednom..uzmi grafičku pa kroz koji mjesec bolji proc...a ne da sad uzimaš slabiju grafičku i onda kad promijeniš proc ili cijelu platformu da imaš onda preslabu grafičku...ili malo pričekaj ako ti nije žurba, ušparaj malo..rasprodaj to što imaš na tržnici i na novu platformu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Najbolje bi ti bilo da uzmeš u obzir kolegin zadnji savjet i počneš razmišljati o novoj platformi.
![]() |
#1689 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Polovni Q6600 ćeš naći za 600-700kn. Svoj proc ćeš teško prodati i još za male pare. Mislim da ti je to neisplativo. Skupljaj lovu za noviju platformu.
![]() |
#1690 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
kad već spominjete jezgre, koliko bi mu bolje7više sličica vrtila grafička sa quadom nego sa njegovim e6300 kad bi ga clockao? dal bi mu to bila primjetna razlika?? mislim da sam negdje našao stranicu (ali sad ne znam gdje) koja pokazuje da je bolje imati jaču graf nego proc nego obrnuto... naravno najbolje je kad su u istom rangu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Kao što ti kolega coconut kaže, radije skupljaj za novu platformu. Ali ako ćeš ići na upgrade, savjetujem nikakav quad, pogotovo ne q6600, a ovi ostali q9xxx su preskupi. Radije za 500 kn uzmi e8400/e8500 i naclockaj ga na 4ghz (pa čak i e8200). Imao sam q6600 i mogu samo reć da je to groblje od proca, moraš imat jebene sreće da je clockabilan, a dvije jezgre na 4ghz sa 6mb cachea će ti bit i više nego dovoljne. A koji uopće proc sad imaš? Ovaj na 1.8 il 2.8 ghz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Nece tebi biti crni ekran ako stavis gtx460, nego ce ona raditi na oko 80% svoje snage jer ti je slab proc. Ako mozes jeftino kupiti tu grafu, uzmi je, prodaj svoju i vrebaj plocu+proc, nesto staro i jeftino a opet dobro tipa C2D e8200 ili phenom 2 555. Onda to malo overclockat da iz svega izvuces 20% performansi vise nego je defaultno samo zato jer to mozes, besplatno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
to je onaj najslabiji iz te serije c2d 6300, 1,83 ali sam probao dobro se clocaju dizao sam ga do 3,00 strah me bilo ići dalje. ali isto tako sam čitao u bugu da se da clocati i preko 4.00 ja to nisam pokušavao pa sad neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Ide, ali p41 govno i overclocking nejdu skupa, a za proc bi bilo idealno da je na 3.6 ili 3.8 GHz a e8xxx E0 uglavnom poteze na 4-4.5GHz jako lako. Sve ovisi kolko imas novaca, samo u grafu ili samo u proc ti se ne isplati ulagati jer su ti obje komponente zastarjele za igranje. Najjeftinija varijanta su ti rabljeni dual core procovi koji se daju clockati ili stabilno otkljucati u kvadove, a za to trebas dobru plocu. Ali ovo je sad off topic jer promjena kompa nema veze s grafom u ovoj temi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1697 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
![]() a evo i link na stranicu gdje sam to našao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
zna li netko kakva je grafa gainward gtx 460 SE?nisam još vidio da ima tako šta,a dobio sam ponudu za nju...kontam da je neka oslabljena verzija ali me zanima koliko i isplati li se to uzimati uopće? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
nije ona nešto puno jača od tvoje u kompu edit: http://www.techpowerup.com/reviews/Gainward/GeForce_GTX_460_SE/ pogledaj prvu stranicu i zadnju |
![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ništa onda otpada to u startu,slabija je od 768mb verzije,prije ću nju onda uzet,a konto sam odmah dati nešto više para za 1 gb verziju iz razloga što je nešto jača,hvala na informaciji,nastavljam potragu dalje bez SE oznaka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Koj bi bio maksimalni napon (core, memory, aux ili samo core) za 24/7 OC GTX460 Hawkice? Ispričavam se ako je već negdje spomenuto, nisam baš pratio temu. Preko pretražnika nemogu nać ništa, a svih 40 stranica mi se neda čitat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Premium
|
Pa skoro toliko mi je u loadu (kombustor) bez dizanja (+0 u AB-u). Multimetar pokazuje 1090mV u loadu dok je u idleu 890mV. Je to dobro ili? Dizanje na +10 Core Voltage u AB-u za 1100 mi onda nema baš smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Premium
|
Hmm, previše je to nekak za taj clock. Vidi pod moj komp, pa probaj s tom voltazom i freq. Pa korak po korak dizat uz occt gpu kombustor il kaj vec... I, kak ide? Zadnje izmijenjeno od: domina. 12.08.2011. u 00:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1708 | ||
Premium
|
Čini se da je sasvim normalno. techpowerup.com MSI GTX 460 HAWK 1 GB review Citiraj:
Citiraj:
E pa sad ako imam lufta do ~1200 mV (+100 mV AB) sa defaultnih ~1100 mV, koliki bi bio "max safe" napon za 24/7 OC? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Premium
|
Meni je default 1000mV na 675mhz core. Al kao što sam već napiso radi mi undervoltana na 962mV na 800mhz. Tak da probaj dokle ti ide bez dizanja voltaze... Ja svoju držim ovako jer imam POV-icu sa socijala kulerom, dok ti svoju ipak možeš rastegnut malo više s tim hladnjakom. A 1200mV ti nebih preporučio za 24/7. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|