|
![]() |
#5191 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
True, i ja bi Concept2, samo mu je malo na knap sa financijama, pa zato ove jeftinije... Ali ako se moze tip protegnut malo s parama za Concept2, debele preporuke, ima ih frend na Marantz stereo pojacalu, zvuce odlicno za tu lovu. ![]()
![]() |
#5193 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Evo ko npr. od mog šogora. To svira milina. Samo treba skupit malo više para. A i kamera nemre dočarat situaciju uživo. Jako jako bolje i glasnije od Logija. ![]()
![]() |
#5195 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
A je, buka je...Samo što nije super kvalitetan audio na Tiestovom koncertu. Neke stvari puno bolje zvuče, npr. neka normalna muzika s puno efekata, a filmovi pogotovo, pogotovo u 3D-u. ![]()
![]() |
#5196 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ak bumo iskreno, taj lik u životu nije napravil jednu kvalitetnu stvar. ![]() Što se resivera tiče, u tom rangu kupiti ono kaj ima najviše fičura. Onkyo ima finu paletu novih resivera koji se kreću uglavnom od 2k kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5197 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
2 Rudy ----u pocetku sam imao Logitech z5500, prodao ih i kupio osnovni model Denon recivera 5x80w@8ohm .... prvo sam uzeo rabljene Dali Concept 2 sa Rondo Standard stalcima i to je bio preporod u usporedbi sa logitechom....kasnije sam pribavio jos centar i straznje Concept 1 serija. Za pocetak si uzmes concept 2 pa ces vidjeti dal daju dovoljno basa za tvoje potrebe. u mojoj sobi od 16m2 daju zavidnu razinu basa -nije da trese prozore, ali mogu dost duboko potegnut. Kasnije sam pribavio jos Energy S10.3 sub 25cm, basreflex, 200w rms. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5198 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Jedno pitanje koje mozda ne spada u HIFI, ali mislim da je najbolje to tu uvaljati. Zanima me da li netko ima iskustvo sa soundbarima? Naime, s obzirom da nema apsolutno nikakve sanse da provedem 5.1 sustav kroz stan nekako mi je najelegantnije rjesenje soundbar u koji bi spojio sve skupa (PS3, popcorn, maxtv,....). S obzirom da zelim relativno dobru zvucnu kulisu (prvenstveno gledam filmove) u izbor sam uzeo jace Yamaha modele: YSP-4100 ili 5100. Druga ideja je uzeti zasebno receiver i neke bookshelf zvucnike (recimo av yamaha rx-v571, B&W CM1 i neki centar). S obzirom da ne slusam previse glazbu koji bi bio vas savjet u vezi ova dva setupa? Soundbar mi se cini ok zbog smjestaja, manje zica kao i manja potrosnja struje (120W soundbar prema cca. 400W receiver) ali je mozda precijenjen. Drugi setup me privlaci zbog dobre (pretpostavljam bolje) kvalitete zvuka za cijenu koja je tu negdje. Takoder umjesto B&W CM1 u obzir dolaze lifestyle zvucnici, npr. Gallo A'Diva 2.0 ili Focal Dome 2.0 (vjerojatno i bezicni sub). Hvala!
Zadnje izmijenjeno od: id39428. 26.07.2011. u 16:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5199 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Puno vam hvala na preporukama, mislim da ste me rijesili dvojbi ![]() Bas gledam cijene, ako kazete da valja mislim da bi se dalo potegnut do concept 2, s tim da sam za vise manje iste novce nasao i rabljene concept 6, no ne znam da li je concept 6 overkill za receiver Druga stvar su stalci, zanima me da li ima razlike i ako da koje ako bi umjesto stalaka uzeo zidni nosač za zvučnike (ako bi uzeo concept2), posto zauzima manje mjesta pa je prakticniji EDIT: posto ce mi receiver biti spojen s kompom planirao sam i neku zvucnu uzet jer trenutno imam onboard zvucnu koja nije bas najsretnije rjesenje, pa ako imate i preporuku za neku pristojniju zvucnu od par sto kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#5200 | |
crnjo
|
Citiraj:
Tiesta isto ne bi komentirao, on nema sta radit u bilokojem threadu sa hi-fi u imenu. Kao ni Logitech. ![]()
![]() |
![]() |
#5201 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5202 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
Možda su ovdje bolji efekti nego kod Tiesta. ![]() Nije. Copenhagen je. ![]()
![]() |
![]() |
#5204 | |
crnjo
|
Citiraj:
![]() ![]() Nis ne fali wooferu, ali "šogi" nema veze kako slozit sound kod kuce, salji ga da procita manual koji je vjerojatno dobio sa speakerima.
![]() |
![]() |
#5205 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
A ovo za slaganje sounda kod kuće, lako za to, nije problem pročitat manuale i dobit savjete od onih koji nešto više znaju. Zasad je ovo sasvim ok, čak i predobro, vjerujem vam da zvuk može biti i još bolji, no nije potrebno. Pa nismo svi audiofili koji teže za izvuć maximum iz svog sistema namještanjem točno u milimetarski zadan položaj. Neću ni pričat o onima koji su uzeli 5.1 sistem i sve poredaju ispred sebe i uživaj brate. ![]()
![]() |
![]() |
#5207 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Ah, ma nema veze...Bitno je da vas to zanima i istražujete kako je najbolje. ![]() Budem si i ja jednog lijepog dana složio nešto puno bolje od ovog, a i moćnije. Čist ok je Logi u stanu, a i susjedima. ![]()
![]() |
#5208 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Ako misliš to sve sam , pred tobom nije lagan put... :-/ pa svaki A klasaš ili projektoraš koji ...drži do sebe ( mislim doslovno ![]() Zato jer je hrabar / nije kukavica ko hrpetina ljudi koji žele napravit nekakvi popularni 'klon' ![]() ![]() Citiraj:
Znaš , saundbar sa sobom nosi neke uvjete ako želiš da dobiješ nešto od toga...čak traži više 'žrtve' od normalnog saraunda. Drugo , zašto CM1 & "neki centar" ? Pa imaš centar iste serije ...a ako ideš tim putem obavezno računaj na sub ..jer zvučnik je ionako na granici i filmovi bez suba tu nece iči ....a što tiče tih 2.0 stvarčica, filmovi traže saraund i bez njega ...nije to to. Citiraj:
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 27.07.2011. u 00:48. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5209 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
![]() |
#5211 | |
crnjo
|
Citiraj:
Kako da netko cuje DETALJE iz sobe koja je lose slozena, i jos preko zvuka sa neke cheap ass kamere, pa onda uploadano na youtube sa tonom kompresije i slicno? Snimas surround zvuk i konvertiras ga u stereo na youtubeu... Detalji ![]() ![]() To je ko da uzmes TIFF fotku, sejvas u GIF pa onda opet u JPEG sa 80% kompresije, i na kraju toga kazes ljudima "gle detalje". ![]()
![]() |
![]() |
#5212 | ||
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Ne radim to sve sam, imam par stručnih ljudi koje pitam tu i tamo za savjet. Ne bih to mogao sve sam, ne još ![]() Citiraj:
Opet idem na transmisije, skroz nova kutija, finiš bude furnir + skroz nova skretnica, 6dB po oktavi. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5213 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5214 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, decki su ti dobro rekli, ovo kod tvog šogija nema bas veze sa hifijem, tj sa hifi zvukom, ovo je po meni samo nadogradnja Z5500, ali sa istom filozofijom, da se cuje i da tutnji ![]() Kad bi poslusao dva solidna bookshelfa sa dobro uparenom elektronikom i to sve u nekoj acoustic frendly sobi i k tome jos neka kvalitetna glazba+kvalitetna snimka onda bi vjerovatno i sam shvatio da ovaj DALI saraund bas ne obiluje detaljima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5215 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Gle, nisam imao priliku čut ništa bolje od tog Dalija, jedino po dućanima, ali nije to to. Treba imat nešto i doma. I ovo šta kažeš da je nadogradnja Z-5500, e bogami griješite. Ja kod sebe doma imam Z-5500, a šogor mi ima taj hi-fi, znači nije isto mjesto uopće ni komponente nisu iste tako da nemojte miješati ta dva sistema. Druga stvar, moj logitech zvuči drek za razliku od tih Dalija tak da nemojte sudit prema snimci s jutuba, a još i manje da je snimano šrotex kamerom jer nema bolje kamere za te pare. Nisam ja kriv što mikrofon ne hvata frekvencije od 20 Hz-20 kHz.
![]() |
#5216 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Dirt pricas bedastoce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5217 |
Worldeater
Datum registracije: Jul 2007
|
Evo da se javim na temi koju već neko vrijeme pratim i pohvalim sa svježe složenim entry sustavom. Namjera mi je bila preći s komp zvučnika na neki jeftini hifi: imao sam Z-2300, a nakon njih i Z-5500 i to je bilo ok za moje potrebe. Nakon što su Z-5500 riknuli (novi, nakon 4 mj., nikad pojačani preko 40%, jednostavno jednog dana počeli zujati....) odlučio sam preći na hifi i iz razloga jer sam očekivao uz bolji zvuk i bolju kvalitetu komponenti. Nakon par mjeseci njuškanja po netu i savjetovanja s kolegom s posla koji je stari lisac audiofilije, složili smo sljedeće (uz prethodno slušanje ofc): NAD 314 amp Acoustic Energy 100i zvučnici Van Den Hul CS - 122 HYBRID kabel Izvor je PC s Asus Xonar DS zvučnom (zasad). Mislim da ne moram ni govoriti o kakvom se napretku radi u usporedbi s Logitechom. Ono što me najviše iznenadilo je koliko je sustav živnuo nakon što sam obični kabel zamijenio Van Den Hull-om, ostao sam paf jer baš toliku razliku nisam očekivao (na bolje, naravno). Najviše se osjeti u basu, ali i zvuk je općenito čišći. Tako da, iz ovog iskustva, eksperimentirati s kabelima se isplati i u beba sustavima, nije samo rezervirano za ekipu s parama ![]() Nažalost, zbog prostora, zvučnici zasad stoje na stolu, na starim podlogama za miš ( ![]() Kasnije će ići nabavka nekog DAC-a, a vjerovatno i gramofona, no ne žurim se zasad i uživam u ovom što trenutno imam. Moj savjet za svakog tko je zainteresiran za hifi: go for it. Za male pare se može složiti sustav koji je neusporedivo bolje od svega što ste dosad čuli. Mene je sve ovo izašlo manje od 2000 kn (second hand, doduše), što je usporedivo s Z-5500 i sličnom ekipom, a da ne govorim o grafičkim karticama i procesorima koji koštaju isto toliko, a donose manje i traju puno kraće.... Toliko od mene ![]() PS Hvala POP-u koji me savjetovao u par toliko njubovskih pitanja da me stid ih pisat ![]() Zadnje izmijenjeno od: death13. 28.07.2011. u 18:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5218 |
crnjo
|
Odurno, taj mali smrdljivi NAD 314 je mene navukao na posten hi-fi... Tam negdje 2001-2002. sam bio kod frenda koji je imao NAD 314 u kombinaciji sa B&W DM302 bookshelf speakerima - prvo sam ga kao totalni tutlek pito za snagu... Pa mi je reko samo da imaju dosta snage (mislim 2x25W?)... I odvrnuo na pola, dnevni boravak se tresao od snage, a bome i kvalitete, jer su mi usi prije toga slusale uglavnom neku sony liniju ![]() 3 tjedna kasnije sam kupio B&W DM303 i spicio ih na Marantz SR4300 reciever - kakav preporod od zvuka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5219 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
mali savjet... nad je poznat po malo tamnijem karakteru, a cs-122 isto tako se ubraja u tu klasu, a dobiva i epitete od zatamljivača detalja do loudness kabela. probaj se poigrat malo još sa kabelima, recimo utp5 pletenica je nešto svjetliji kabel i možeš njega uplest za jedno popodne i poslušati razlike, trošak je minoran pošto ga ne moraš ni terminirati za probu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5220 |
Worldeater
Datum registracije: Jul 2007
|
@zwer: 2x35W je 314-ica ![]() @syss: Da, primjeti se malo tamniji zvuk, i to i prije stavljanja novog kabela. Zasad mi je to ok, jer cijeli sustav imam tek par dana, čekam da "uđe" u uho. Mali je problem što je zadnji sustav koji sam slušao kao referentni puno kvalitetniji od mog tako da sam svjestan dosta nedostataka mog malca :/. No imaš pravo, budem još malo isprobavao (koliko prilike i financije budu dopuštale). Zasad slušam i uživam, dok ne vidim u kojem pravcu budem krenuo. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|