|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Kupovina hardvera online
Kupio bi Core i7 2600K vani jer ga je u nas nemoguće dobiti sljedeće dva tjedan, a do danas sam već čekao 2 tjedna i dosta mi je više... Ono što ne želim pod svaku cijenu je plaćanje PDV-a carini pa sam poslao upit na ebayu ovima šta prodaju i pitao da li mogu napraviti slijedeće: 1) open the original box and move processor to some noname gray box (i don't need cooler) 2) do not include paper receipt inside the box or any paper instructions 3) send the package as gift with value of 30$ Ovako mi je došao stari AMD64 3200 iz Kine, nije mi se ništa carinilo.. Da li vi imate prijedlog gdje kupiti i što dodatni napraviti za izbjeći plaćanje PDV-a carini? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Paket će oni otvorit to je sigurno, samo je pitanje da li će ovaj znat šta je unutra ili ne... Na ovaj način sam dobio AMD64 3200 iz Kine, bio u maloj kutijici, kao gift, prošao je bez carine tako da je moguće da bi tako moglo i ovo proć samo je bitno da nigdje ništa ne piše na kutiji i da nemam papira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ne mora uopće otvoriti paket. Naručivao sam mnooogo toga s ebaya i tek par paketa je došlo otvarano (u pravilu oni veći i teži paketi). Nek ga stavi u malu kutijicu i zračnu kuvertu i vrlo vjerojatno neće ni otvarati. Gift ili ne ti ne znači baš ništa, još će izgledati sumnjivije ako je gift, bar meni bi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
da osvježimo malo ovu temu... ja ću naručivati neke stvari za sebe ovaj ili onaj drugi tjedan... preko performance-pcs.com. dal je itko zainteresiran pa da skrešemo shipping i ostale troškove po pola?! hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ajde budem si nekaj pogledal pa ti se javim kroz par dana.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
može i jas sam za ajd javit ću ak ima kaj, uvijek nekaj treba Updejt: Našao sam stvari lijepu hrpicu ukupno Sub-Total: $79.33 težine 4,38 lbs E sad na koji način bi dijelili trošak slanja? Što ako bih npr. kupovao kućište , a ima lijepih na akciji, makar su troškovi shippinga preveliki, ali teoriej radi, valjda bih i sudjelovao većim dijelom u troškovima, tko će to iskalkulirati? hvala poz
Zadnje izmijenjeno od: mhadina. 26.07.2011. u 12:22. Razlog: dodatno pitanje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
pa zbrojis sumu od svih skupa,podjelis koliko ce recimo lateralus uzet sa cijelom sumom i dobis postotak taj postotak oduzmes od ukupnih troskova dostave i eto ga ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
pa zbrojis sumu od svih skupa,podjelis koliko ce recimo lateralus uzet sa cijelom sumom i dobis postotak taj postotak oduzmes od ukupnih troskova dostave i eto ga ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
par kolega mi se javilo na inbox. da znaju i drugi. prvo da vidimo koliko će se nas skupiti pa ćemo onda naručivati. ugl svi koji su zainteresirani neka mi pošalju u inbox šta bi uzeli pa ćemo onda to sve izračunati i skupiti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
jedno pitanje za ove koji su se do sad javili... poslao sam mail performance-u što se tiče troškova dal je moguće da nam smanje vrijednost paketa tj da naprave lažni račun... rekli su da je moguće samo onda nema garancije ako se paket ošteti/zagubi/štagod... e sad da vas pitam oćemo li tako ili ćemo ovisi o završnoj cifri napraviti par narudžbi po tipaaaa 100$? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
ma platit ćemo sigurno nešto. ne možeš proći džabe za takav paket. ali definitivno ako se složimo svi da tako naprave onda ćemo manje platiti. iskreno ja naručujem sa interneta od 2001god i bilo je i smanjivanja cijena, gubljenje garancije na paket tj ako se šta ošteti da ću ja sam odgovarat za to itd... nikada do sada se ništa nije desilo. pa vjerujem da neće ni ovaj put. sad ovisi o ostatku koji će naručiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
evo dečki dosadno mi je pa sam čisto iz znatiželje išao vidjeti koliko bi nas to sve došlo u jednom šutu, tj jednom paketu... ugl sa shippingom 468,70$ možda bi nam bilo pametnije to naručiti u 2,3 paketa... da dodje možda manje shipping... ne znam. šta kažete? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Bilo bi dobro da članovi koji su već kupovali na taj način iznesu svoja iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
Zadnje izmijenjeno od: prt scr. 01.08.2011. u 14:29. |
![]() |
![]() |
|
|