|
![]() |
#871 |
Guest
|
Oj ljudovi! Imam sređen XBMC sada. Sve fino dela 1. Filmovi 2. Serije 3. pokretanje external Ultrastara za karaoke 4. pokretanje external DVB-T aplikacije (Dobro, imam 3 te se još moram konačno odlučiti kaj hoću jer sve imaju mane) E sad. Hoću još jednu stvar dodati i onda sam za vjeke, vjekova (ili barem dosta dugo) miran. Emulatori za romove Tražio sam i našao otprilike u kakvom stilu to hoću imati http://www.youtube.com/watch?v=5JqbJOZxmxQ Sad, treba mi pomoći. Da li itko zna kako postići sve ovo. Ne treba mi bukvalno how to, nego samo da mi netko navede kaj je sve (ako zna ofkors) uključeno pa si ja zguglam sve to i spojim. Preko Launchera mi ne bi bio problem pokrenuti emulator i neku igru, ali stvarno mi sline cure na ove video previewe. - Evo, ako to uspijem srediti, mislim da bum svoj prvi XBMC prezentacijski video napravil! A onda trk po disk od 3 terabajta za još HD-a :P |
![]() |
![]() |
#872 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
cek sta mislis postici...ja sam na xbox 1 imao emulator xbmc-a al nesjecam se tocno koja verzija...dali ti imas xbox pa bi to stavio ili...
![]() |
#873 |
Guest
|
Ma na PC, XBMC-u bi htio imati tak neš! Takodjer sam čitao da kao ti xbox emulatori neki delaju na PC-u. Anyway. Pun kufer sam informacija dobil i ne znam kak da ih filtriram nabrzaka pa sam pitao ovdje da me netko gurne u pravom smjeru pa kad imam osnovne smjernice (up-to-date) onda mogu sam dalje. Najgore mi guglati bez imalo pojma pa onda gledati iz 2006, 2007, 2008 neke stare topice, a danas 2011 i možda se trend kompletno promjenio (XBMC barem je jako puno). @Hammdija Samo za tebe debeli. Reinstallirao windoze i zaboravio backupat XBMC. Nakon reinstallacije windowsa sam stavio fresh install XBMC-a i trebalo mi je ravno 5 minuta da narihtam sve opcije. Onda sam ga restarto i samo pustio da potegne sve fanartove i informacije o filmovima/serijama sa neta. :P Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 04.05.2011. u 01:17. |
![]() |
![]() |
#874 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
@Mad_Duke Prosle godine kada je Dharma izisla malo sam se igrao sa romovima i radili su mi bez greske. Konkretno MAME Emulator, znaci ROM arkadnih aparata, a kako se on jednostavno podese tako ces podesiti sve ostale. Par kratkih natuknica po sjecanju ce ti biti dovoljno, nadam se. Nativno XBMC ne podrzava emulaciju i ako si mislio zaigrati igre kao sto gledas filmove ili TV serije; import & play; to ne ide bas na taj nacin. Potreban ti je EMULATOR i potrebni su ti ROMOVI. Emulator je .exe tj. win program s kojim inace pokreces romove, nikakav XBMC plugin ili addon. Pokreni XBMC i u Addon manageru nadju Launcher add-on, (mislim da je pod programima) i instaliraj ga. Kada ga instaliras nalaziti ce ti se u glavnom meniju pod karticom Programi. Omoguci ju u postavkama skina ako ju nemas u meniju. Daljnja procedura je jednostavna, a svodi se na to da u launcher importujes exe od emulatora te kroz context meni pokazes XBMC-u da je rijec o emulatoru. Time ce ti se otvoriti dodatan browser gdje ubacis putanju od foldera di se nalaze romovi i to je to. Na isti nacin kako dodajes emulatore mozes dodati i windows igre ili bilo koji drugi program. Kod emulatora kroz context meni ces moci podesiti opcije tipa full screen, window mode. Dade se tu podesiti i nacin prikaza kod dual screen moda koji ja koristim. Sjecam se da me nesto prčilo kada sam gasio emulator, XBMC se nije dizao u full screen i prebacivao se na PC monitor ... sto sam kasnije unutar launcher postavki sve dotjerao i fino podesio.
![]() |
#875 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Instalirao sam pod programe Cinema Experience, kako ga podesiti da radi ? Imam problema i sa Gmail checkerom, javlja mi grešku Error connecting to Gmail..jel treba još negdje osim u addonu nešto podesiti ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Premium
|
Sto se tice Gmail chackera ... i meni izbacuje nekakav error. Kada sam kontaktirao Amet-a (tvorca addona) nije mogao naci gresku, mozda je error vezan za nase lokalne postavke, ko ce ga znati. Glede Cinema Expiriance poskidaj si adekvatne filmice: Countdown-e, Introe, Outro-e i ostale, potrpaj ih negdje u zasebne foldere i dodaj path foldera u addon postavke. Imasih dosta na oficijelom topicu
![]() |
#877 |
Guest
|
@Ziiky Evo, dodao sam Rom Collection Browser. Radi OK! Ali dobio sam ono kaj sam očekivao da ću dobiti. Mislio sam ako netko zna za one video kerefeke, ali dobro! Kaj je tu je. Postavio pitanje na XBMC forumu i ispada da su jedina dva načina koji ljudi koriste taj Rom Collection Browser, te Advanced Launcher. Nego da te pitam. Vidim plugin za MAME frontend, a MAME bi htio imati posebno od GBA,SNES,SEGA... Rekao si da si probao. Kak funkcionira. Dal je dosta samo dodati neki path za ROM-ove ili ima bancije sa BIOS-ima etc. Jer znam da sam se svojevrmeno krvavo borio sa MAMEom. - I još jedno pitanje. Mislio sam da sam skužio, ali me ubija u pojam jer nikak da mi radi kak spada. Dal znaš neki jednostavni način u XBMC-u (imam na windowsima) kako napraviti custom menu tipa GAMES pa onda u njema da imam recimo "Emulators" koji će pokazivati kad se klikne na npr. "Rom Collection Browser" i pokrenuti dotični. Ja se igrao sa XML-ima ali brijem da radim nekaj krivo! Imam Transparency skin. |
![]() |
![]() |
#879 | |||
Premium
|
Citiraj:
Probaj ga kontaktirati preko YT-a nek ti objasni i opise sta je koristio! Citiraj:
Sto se tice dodavanja romova ... dodao sam path od foldera gdje sam ubacio sve romove, nemas potrebe dodavati pojedinacne putanje za svaki rom. Citiraj:
U postavkama skina idi pod MENU i kreiraj vlastiti meni EMULATORI Sve ostalo dodas u podmeni na nacin da konkretan addon stavis u favorita pa ga odatle povuces u podmeni ili ga direktno odaberes iz padajuceg izbornika koji ti se ukaze kod kreiranja menija i podmenija. Kazem ima vise nacina, ne moras prckati po kodu, sve mozes odraditi iz XBMC-a. Mozes postaviti da ti glavni meni bude trigger za addon, a konkretno zasebno dobiti emulatore kao stavke menija ... tesko. Nisam probavao, ali sama cinjenica da su oni dio i stavka nekakvog launchera, a nativno su PC program govori mi da ces tesko to napraviti rucno, bez prckanja po kodu ili koristenja specializiranog addona. Najjednostavnije ti je pod glavni meni staviti podmeni koji ce ti aktivirati launcher a u njemu biraj emulatore koje zelis igrati. @ tintin http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=756
![]() |
![]() |
#880 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Pitanje za osober sa iskustvom XBMC_a... Imam 2TB hard disk i planiram ga podijeli u particije. Ni sam još neznam broj i veličinu particija. Serije, filmovi, glazba itd. Da li XBMC može tako funkcionirati, ako ne kako bi to napravio. Htio bih koristiti opciju plugina IMDB da mi automatski povuče cover od filma i serija.... Ako me sjećanje ne vara za to treba podest XBMC da mu datoteke budu stavljene u foldere: - movies -series Da li netko ima link na topic sa foruma gdje je to jednostavno na hrvatskom objašnjeno da nemoram kopat po netu...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Nu ga, prvi post u ovoj temi, sve detaljno objašnjeno zahvaljujući Ziikyu i Freaku ![]()
![]() |
![]() |
#883 |
Guest
|
Imam jedno pitanje na koje ne nalazim logičan odgovor. Prvi put sam krenuo da dodam svoju muzičku kolekciju u XBMC. Taman sam sve tagove uredio i mislio sam to je to. A kad ono, ovo mi se dogodi http://imageshack.us/photo/my-images...board01eo.jpg/ Zna li netko zašto mi AC/DC i još neke stvari dvaput dodaje (neke albume samo), a kad uđem unutra i sa jedne i druge lokacije šljaka stvar. Da bi stvar bila još bolja. Na jednom AC/DC-u ima fanarta, na drugom nema! Probao sam i sa drugim programom autotagat (mislio da možda ima nešto sa čim se kolje) i opet isto. A sve su informacije gore unutra OK i jednoznačno tagirane. |
![]() |
![]() |
#884 | |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
ja sam moje sve tagga priko foobara, pa su mi se iste stvari dogadale dok nisam skuzija da discogs nekad dodaj i svoj album artist ispod komentara... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Guest
|
Thnx anyway! Ma, bilo je pisalo ACDC pod "ensemble" u advanced pogledu u winampu. lol! scraperi, tageri i sve ostale dzidze midze su mi digle tlak do krava u zadnjih tjedan dana! Sad je sve sredjeno! |
![]() |
![]() |
#888 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Imam problem sa otvaranjem library-a filmova. Friško instalirana Dharma 10.1, neko vrijeme mi radi kad kliknem na movies da se otvori library, nakon toga više neće. Tv shows mi otvara a filmove jedino kad otvorim podmeni pa nekako uđem u popis i onda taj popis filmova je običan, nije library. Uključim tada library, esc na glavnu stranu i opet ne radi, već sam lud... skin je transparency zadnja verzija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Premium
|
Darma mora na sistem ociscen od prijasnjih verzija, ako nisi oce raditi takva njasra! Nije dovoljan deinstal, rucno pobrisi xbmc folder pod user/r****ne znam napamet ![]() EDIt: roaming*
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 06.07.2011. u 21:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#890 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Zaboravih napomenuti da je 7-ica friško reinstalirana i ništa nema gore osim drivera i xbmc-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Premium
|
Upravo je IMDB scraper dobio update. Testiraj poslije update-a. Ne znam ... negdje si falio u postavkama jer ama bas nikakvih problema sa dharmom nisam imao na nekoliko kofiguracija. Kako se tmdb scraper ponasa? Jel s njime imas isti problem? Mada znam da si stari XBMC user ... u prvim postovima imas detaljno opisane postavke i osnovna stelanja :P eheh
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 06.07.2011. u 21:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
tv time plugin
ako moze pomoc pri koristenju plugina Tv time za xbmc (to je mala modifikacija pseudotv plugina). Sve radi i sve namjestim međutim neznam kako da postavim da prilikom gledanja kanala da mi pokazuje redom epizode koje nisam pogledao, znaci da generira epizode po imenu mreze koja ga emitira (to je ok napravio)zatim prikazuje redom nepogledane epizode serijala a ne nekakva random lista. Primjer: kanal 1 je AMC i u njemu bubam; breaking bad i falling skies. Htio bih da mi daje redosljed epizoda onako kako idu i u library. Napominjem da je u konfiguraciji kanala namjesteno series opcija i izgasena random opcija. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam pitanje. Dakle spojio sam panasonic 42g30e na ruter pa probao ps3 media server, twonky media server ali svi imaju mane. Kako na kompu imam xbmc sjetio se mogu s njim probat i sve super tv mi nađe xbmc ali kad hoću gledat mkv, izbaci file not supported dok divx čita bez problema.Dok naravno na kompu čita mkv, sad ne kužim jer tv podražava mkv tj. iste filmove ps3 media server čita a xbmc ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#895 | |
Premium
|
Citiraj:
Bug je popravljen, sve radi podmazano, ali update je jos uvijek dostupan samo putem SVN-a iz razloga testiranja. Ceka se pozitivan feedback da bi se update ubacio u XBMC addon repositorij. Pa ako ti se ne ceka regularan update skini si SVN verziju. Imas link u prvom postu officijelnog topica! http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=74474 Ako ne znas kako DL-ati svn javi pa cu podesiti skriptu za update putem zip fajla
![]() |
![]() |
#896 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Hvala, evo uspio instalirati tu verziju no sve nesto sporo loada, nece mi se ni logirat na acc (izmijenio resources/settings.xml, ako je to uopce dobar nacin), nema ni radio opcija...za sada ce se ipak grooveshark i dalje preko firefoxa pokretat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#897 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni radi ko i prije. Promjeni defaultni player u dvd player u postavkama. Ako ni to ne pomogne, probaj sve deinstalirati pa preko addon managera instaliraj ponovo onaj bugoviti grooveshark pa rucno updateaj samo ova dolje 3 fajla. Izvuci ih iz svn verzije i prekopiraj u grooveshark skriptu resources/lib/GrooveLib.py resources/lib/GrooveAPI.py resources/lib/gw/__init__.py
![]() |
![]() |
#899 |
Premium
|
![]() |
#900 |
Rasvjetno tijelo
Datum registracije: Sep 2007
|
jel se moze nekako prominit one 2 crte sta skakucu po ekrnau kad se vrte pisme? idu mi na zivce, a i kako se vrti na plazmi strah me burn ina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|