Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.04.2011., 20:26   #661
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Zato, ne škrtarit na toj jednoj rundi pića nego uplatit to upravo da se izbjegnu eventualne neugodnosti....
Ili nikoga ne voziti pa ko ga jeb.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 20:59   #662
mario22zg
Registered User

Datum registracije: May 2011
Dobar vecer!!
Ovako stigla mi je kazna 450 kn za remecenje javnog reda i mira i 200 kn za sudske troskove..pa me zanima st je najbolje napraviti sa tim..Dali se isplati pisat kakvu zalbu ili nesto drugo i kaj???jer sam student i nemam nikakvih primanja unaprijed hvala!!...
mario22zg je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 21:25   #663
RAUL
Registered User

Buduci da nemas primanja mozes kaznu zamjeniti za zatvor ili dobrovoljni rad.
Staro 24.05.2011., 21:34   #664
mario22zg
Registered User

Ma u zatvor ne idem )
A daj mi reci kak da napisem to za drustveno koristan rad i di to treba predati..na sudu di sam iso na saslusanje u obliku zalbe ili kako..
Nemam pojma pa..
Hvala ti!!
Staro 24.05.2011., 22:07   #665
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Na rjeshenju ti pishe imash li pravo,u kojem vremenskom roku i kome poslati zalbu,tamo na kraju teksta

pogledaj ovdje,sigurno ima slichnih pitanja

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 24.05.2011. u 22:14.
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2011., 22:16   #666
mario22zg
Registered User

Da ma jasno mi je to sada...
u roku 8 dana na visoki prekrsajni sud..
Sad me zanima jer neznam kako bih to napravio.. da im ponudim drustveno koristan rad ..smanjenje kazne jer mi je prva ili tako nesto??
Kako da to sastavim u obliku zalbe ili kako??
Staro 24.05.2011., 22:38   #667
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

regaj se na onaj forum shta sam ti poslao i tamo pitaj to,dobiti cesh struchan odgovor.zalbu obavezno pishi,al neznam dal da spominjesh dobrotvorni rad ili to ide kasnije pred sucem ako cesh ici opet na saslushanje,neznam proceduru
Staro 24.05.2011., 22:46   #668
mario22zg
Registered User

Ok hvala ti..
Staro 25.05.2011., 12:31   #669
stipe1771
Premium
Moj komp

stipe1771's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Ekipa jeli znate mozda kako glasi zakon o pauku tj parkiranju ? Jer su jutros supci dosli u kvart i digli nekih 10 auto i odvezli u svoju stanicu koja je u istom kvartu udaljena 50 m. I sad ce oni to naplatiti prijevoz 400 kn ili koliko god vec ,a auta su bila parkirana na dijelu koji je kao za pjesake ,ali nigdi ne stoji znak da je zabranjeno parkiranje.Negdi sam nacuo da je novi zakon da ti pauk ne smije dignit auto osim ako ne smeta prometu ili prolazu vozilima hitne pomoci. Jeli zna netko malo vise o tome ?
stipe1771 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2011., 12:48   #670
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Google zna,navedeni su chlanci zakona koji to reguliraju pa prouchavaj...
zakon o prometu koji je na snazi:

Članak 82.

(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:
1) na obilježenome pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od 5 m od tog prijelaza i na prijelazu biciklističke staze preko kolnika,
2) na prijelazu ceste preko željezničke ili tramvajske pruge u istoj razini,
3) na željezničkim ili tramvajskim prugama i u blizini tih pruga ako se time sprječava promet vozila koja se kreću po tračnicama,
4) na raskrižju i na udaljenosti manjoj od 5 m od najbližeg ruba poprečnog kolnika,
5) u tunelima, na mostovima, u podvožnjacima i na nadvožnjacima te na udaljenosti manjoj od 15 metara od mosta, tunela, podvožnjaka i nadvožnjaka,
6) na dijelu ceste u blizini vrha prijevoja i u zavoju gdje je preglednost ceste nedovoljna i gdje se vozila ne bi mogla obići bez opasnosti,
7) na mjestu na kojem bi vozilo zaklanjalo postavljeni prometni znak ili uređaj za davanje znakova prometnim svjetlima,
8) na biciklističkoj stazi, odnosno traci,
9) na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika obilježen oznakama na kolniku ili prometnim znakom,
10) na nogostupu i pješačkoj zoni,
11) ispred kolnoga ulaza u zgradu, sklonište, dvorište ili garažu, iznad priključka na vodovodnu mrežu i ulaza u kanalizaciju ili drugu komunalnu mrežu te na mjestima rezerviranim za vozila opskrbe ili na mjestima namijenjenim i obilježenim kao mjesta za odlaganje kućnog otpada, ispred i na vatrogasnim i drugim komunalnim i javnim prolazima i prilazima,
12) na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
(2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, na mjestima iz točke 10. ovoga članka, zaustavljanje je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 12. ovoga članka.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 1. do 11. ovoga članka.

Članak 84.

(1) Policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave, naredbom će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno:
1) na mjestu rezerviranom za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom,
2) na obilježenome pješačkom prijelazu, pješačkom otoku i pješačkoj zoni,
3) na nogostupu ako pješak prilikom kretanja mora zbog vozila silaziti na kolnik ili drugu površinu (slobodan prolaz između parkiranog vozila i zgrade manji od 100 cm),
4) na prijelazu ceste preko željezničke ili tramvajske pruge u istoj razini ili u blizini tih pruga ako se time sprječava promet vozila koja se kreću po tračnicama,
5) na raskrižju i na udaljenosti manjoj od 5 m od najbližeg ruba poprečnog kolnika, ako smanjuje preglednost prometa,
6) u tunelu, na mostu, u podvožnjaku, na nadvožnjaku te na dijelu ceste ispod mosta i nadvožnjaka,
7) na dijelu ceste u blizini vrha prijevoja i u zavoju gdje je preglednost ceste nedovoljna i gdje se vozila ne bi mogla obići bez opasnosti,
8) na mjestu na kojem bi parkirano vozilo onemogućilo pristup drugom vozilu radi parkiranja ili izlazak nekom već parkiranom vozilu i ispred kolnog ulaza u zgradu, garažu ili dvorište,
9) na biciklističkoj stazi ili traci, ili na prijelazu biciklističke staze, odnosno trake preko kolnika,
10) na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog prijevoza putnika obilježen oznakama na kolniku ili postavljenim prometnim znakom,
11) na mjestu na kojem bi vozilo zaklanjalo postavljeni prometni znak ili uređaj za davanje znakova prometnim svjetlima,
12) na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti, bila manja od 3 m, odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4 metra.
(2) Vozilo koje je nepropisno zaustavljeno ili parkirano na mjestima iz stavka 1. ovoga članka ne može se blokirati na tome mjestu u smislu odredaba članka 5. stavka 1. točke 8. ovoga Zakona.
(3) Prije izdavanja naredbe za premještanje vozila po stavku 1. ovoga članka, položaj nepropisno zaustavljenog ili parkiranog vozila utvrđuje se fotografijom, skicom ili video zapisom.

Zakon

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 25.05.2011. u 13:07.
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 00:03   #671
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Zasad nije vezano uz policiju, ali tko zna...
Naime, zanima me kako natjerati osobu da vrati posuđen novac?
Imam sve podatke, ime, prezime, adresu...

Prije 2god sam (tadašnjoj) kolegici posudio ukupno 800kn u par navrata.
Firma propala i svi se razišli. Otada sam čuo sve moguće izgovore, čak sam bio kod nje doma, ali bezuspješno. To je ženska od koji 40-ak god i ima kćer od nekih 20ak.
Čeka da kćer dobije Diners, pa ga čeka 2 mjeseca, pa nije sjela plaća, pa čeka lovu od prodaje zemljišta... Predložio sam da vraća pomalo, 200 po 200, ali zadnje je rekla da nema ni kune, te da joj starci kupuju špeceraj (jučer).
Možda sam bio naivan, ali želim svoje novce nazad, a pokušavam ih dobiti legalno.
Ako ne, postoje i drugi načini...

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 10:06   #672
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor borny Pregled postova

Firma propala i svi se razišli. Otada sam čuo sve moguće izgovore, čak sam bio kod nje doma, ali bezuspješno. To je ženska od koji 40-ak god i ima kćer od nekih 20ak.
Čeka da kćer dobije Diners, pa ga čeka 2 mjeseca, pa nije sjela plaća, pa čeka lovu od prodaje zemljišta... Predložio sam da vraća pomalo, 200 po 200, ali zadnje je rekla da nema ni kune, te da joj starci kupuju špeceraj (jučer).
Možda sam bio naivan, ali želim svoje novce nazad, a pokušavam ih dobiti legalno.
Ako nemaš papirnato pokriće možeš zaboraviti novac, pogotovo u ovakvom slučaju kad ti osoba ne želi vratiti novac već 2 godine.
Praksa je danas takva da osoba koja je dužna novac ode na policiju i prijavi prijetnje ili iznudu. Navodeći da nije dužna nikakav novac ili da je dug već vratila. Niti jedna osoba nema dokaza niti da je posudila novac niti da je novac vratila.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 11:34   #673
RAUL
Registered User

Nikako ti ne preporucam neke prijetnje i zastrasivanje jer bi te ona mogla prijaviti policiji, a posto je zensko i majka mogao bi se naci u problemima.Probaj na neki lijepi nacin zamoliti je da ti vrati taj novac.
Staro 23.07.2011., 11:36   #674
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Očekivano...
A ništa, čekam 10.08., rekla je da bi tada mogla vratiti dio novca. Ako ne. imam 15ak dana za smisliti nešto.

Staro 23.07.2011., 12:24   #675
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Da ti je mislila vratiti lovu,dobio bi je,ovako se tjesi da je bolje ostati bez 800 nego 8k,ak nemas na pismeno...
Staro 23.07.2011., 12:40   #676
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Da ti je mislila vratiti lovu,dobio bi je,ovako se tjesi da je bolje ostati bez 800 nego 8k,ak nemas na pismeno...
Ništa me ne košta (ok, par lipa koliko je poziv na Tomatu) svakih par dana nazvati je i podsjetiti. Možda i još koji kućni posjet.

Staro 23.07.2011., 12:55   #677
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
I ako odeš po savjet na policiju dobit ćeš isti odgovor. Mani se bilo kakvog zastrašivanja ili nečeg sličnog. Nikad ne znaš na što će snimit tvoje riječi i onda ćeš popušit kaznenu prijavu za prijetnju/iznudu, a ona će se izvući. Prekriži tih 800 kn i oplači ih u nekoj gostioni uz limun žuju.

Primjer: kumovi imaju 2 velika voćnjaka jabuke. Prodaju nekom liku u Istri xy tona jabuke i lik im izda račun s rokom plaćanja 60 dana. Nakon 2 godine moljakanja i zvanja lik i dalje tvrdi da nema love da im plati za jabuku. Tuže ga. Dođu na sud i lik veli 'Da, to je stvaran dug i ja sam svjestan toga. Trenutno nemam novaca da to platim, al kad budem imao oni će biti prvi čiji ću dug podmiriti'. Sud presudi u korist kumova. Lik nema apsolutno ništa na sebi odakle bi se mogli naplatiti ovrhom. Svi računi su mu blokirani. Od toga suda je prošlo 8 godina. I još uvijek nisu dobili novce.

Živjela Lijepa naša i njezino pravosuđe.
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 13:10   #678
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Ico2005 Pregled postova
I ako odeš po savjet na policiju dobit ćeš isti odgovor. Mani se bilo kakvog zastrašivanja ili nečeg sličnog. Nikad ne znaš na što će snimit tvoje riječi i onda ćeš popušit kaznenu prijavu za prijetnju/iznudu, a ona će se izvući.

Samo ako mu napomene da se razgovor snima. Inače će ona popušiti prijavu zbog neovlaštenog snimanja.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 14:22   #679
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
odi tamo i posudi od zene ves masinu.
pazi se pritom razbojstva, drske kradje i magicne cifre od 1000kn.
a i samar bez prijetnji je prekrsaj. pa ista ta drzava koja ne pomaze tebi, nece pomoc ni njoj.

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2011., 23:13   #680
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
odi tamo i posudi od zene ves masinu.
pazi se pritom razbojstva, drske kradje i magicne cifre od 1000kn.
a i samar bez prijetnji je prekrsaj. pa ista ta drzava koja ne pomaze tebi, nece pomoc ni njoj.
Njoj ce pomci jer je samohrana majka.
Staro 24.07.2011., 09:26   #681
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Njoj ce pomci jer je samohrana majka.
Zar je samohrana majka ako kćer ima 20-21 god.?
Što se tiče snimanja... AKo ona zna da se snima, mogu li ja to iskorstiti kao "dokaz" o dugovanju?

Staro 24.07.2011., 09:35   #682
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:

Nisi napisao bitan detalj, jel ženka STVARNO nema para ili i dalje puši, pije i vole sve što vole mladi i izbjegava vratit pare?
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 09:55   #683
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Nisi napisao bitan detalj, jel ženka STVARNO nema para ili i dalje puši, pije i vole sve što vole mladi i izbjegava vratit pare?
U krajnjoj liniji, jel to mene briga? Pa nisam ja Caritas.
Par puta se javi i kaže da nazovem kasnije jer radi, pa kćer radi u kladionici i baš joj je tamo super, pa čim dobije plaću vrati mi lovu. pa kćer čeka Diners, pa Dinersa mjesecima nema, pa neko zemljište, da bi joj sad starci kupovali kruh i mlijeko jer nema za jesti.
Nakon tolikog vremena ne vjerujem ničemu što kaže, a čisto sumnjam da stan u centru grada ne košta novaca, obzirom da nema ni za kruh...
Da se razumijemo, nije to neka draga gospođa, to je moderna mama koja izlazi sa prijateljicama tko zna gdje.

Staro 24.07.2011., 09:59   #684
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
O tome si trebao razmišljat kad si posuđivao pare, poslije jebanja nema kajanja.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 10:28   #685
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Zaboravi na tih 800kn, tolika ti je cijena za lekciju da se novac ne posuđuje upravo zbog ovakvih situacija kad ga nećeš više vidjeti u svojim rukama. Policija ti pomoći ne može.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2011., 22:10   #686
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Zaboravi na tih 800kn, tolika ti je cijena za lekciju da se novac ne posuđuje upravo zbog ovakvih situacija kad ga nećeš više vidjeti u svojim rukama. Policija ti pomoći ne može.
Vjerojatno ne, ali (zasad) mi ne može zabraniti da je podsjetim na dug svaki tjedan i posjetim koji put godišnje

Staro 24.07.2011., 23:34   #687
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Vjerojatno ne, ali (zasad) mi ne može zabraniti da je podsjetim na dug svaki tjedan i posjetim koji put godišnje
Jesi razmišljao da ti odradi dug?

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je online   Reply With Quote
Staro 25.07.2011., 01:05   #688
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Prije par dana u koloni na granici Kaštel naša carina čekam za ulazak u Sloveniju. S druge strane, čeka riba da je carinik pusti da uđe u Hrvatsku, šta ima za prijavit, ovo, ono. Gledam iz auta, valjda joj je rekao/pitao da otvori haubu da vidi šta ima. Ona i to napravi, izgledalo je sve OK, ona zatvori haubu A KAD ONO carinik SAM otvori zadnja vrata njenog auta i pogleda unutra (?)(?) i zatim ih zatvori.

Smije to uopće carinik napraviit, samovoljno otvoriti vrata?

A običan policajac?

Vidio sam i da prilikom pregleda dokumenata isti carinik se NASLONIO tijelom na auto - smije to?
Staro 25.07.2011., 01:09   #689
RAUL
Registered User

Na carinskom prijelazu vladaju neka malo drukcija pravila.Nije se smijo nasloniti an vozilo.
Staro 25.07.2011., 01:10   #690
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Na carinskom prijelazu vladaju neka malo drukcija pravila.Nije se smijo nasloniti an vozilo.
a otvorit ga može?

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na