|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Android - download Google Maps karte
Ono sto bi me zanimalo... Ako bi razvijao aplikaciju koja u jednom svom segmentu koristi GPS pozicioniranje i basic navigaciju pomoću google mapsa, zanima me postoji li mogucnost "downloada" dijela google mape recimo sa teritorijem hrvatske ili neke druge zemlje... cak mi u pravilu i ne treba Turn by Turn navigacija... Da karikiram... ono sto hocu postici je da kad upalim programcic, on me pozicionira na karti i da mi popis 5 najblizih POI-ja koje sam ja sam unio na tu kartu. A htio bi da se moze karta downloadati zato sto ne bi htio da korisnik programa koji je stranac u Hrvatskoj mora trositi data promet. Moze li se i kako (barem otprilike)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Mislim da sa vulgaris Maps API-jem to nije izvedivo, točnije kršiš ToS(protive se keširanju/davnloudu mapa). Trebali bi postojati neki third party kontroleri/library koji ti to omogućava. Google ili Stack overflow su puni rješenja za tvoj problem. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
ajmo ovako u teoriji... ako bi pomoću GPS-a na mobu (znaci bez data konekcije) dobio koordinate, a za svaki svoj POI imam u bazi upisane koordinate, koliko bi bilo korisno uopce davati pomoću nekog API-ja udaljenost izmedju te dvije tocke (pretpostavljam da se tu radi o cistoj zracnoj liniji)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mobile Atlas Creator može napraviti kartu bilo kojeg područja preko Google maps karti, samo kaj pri izradi postoji jedna opcija, Format, gdje imaš za izabrati s kojim programom će ta karta raditi. A tebi to u pravilu može raditi problem, jel ? Ovisno o zoom-u kojeg ćeš odabrati (a možeš više nivoa zuma odabrati) te područja, karta će ti biti ogromna ili manja.
![]() |
#5 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
Pa to su omogucili u novom update-u Google maps 5.7. Ima tamo pod options>labs>download map area ili nesto slicno neznam sad. Moze se 10 tih kvadrata od 10km napravit i poslje se to isto moze koristi bez neta. Znaci samo cista karta,nikakav "satelit". Zoom efekt je jednak kao i dok je internet ukljucen,znaci nema niceg mutnog. ![]() EDIT: How to download maps data on Google Maps Zadnje izmijenjeno od: viper. 12.07.2011. u 23:04. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|