Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2011., 19:33   #1
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Android - download Google Maps karte

Ono sto bi me zanimalo... Ako bi razvijao aplikaciju koja u jednom svom segmentu koristi GPS pozicioniranje i basic navigaciju pomoću google mapsa, zanima me postoji li mogucnost "downloada" dijela google mape recimo sa teritorijem hrvatske ili neke druge zemlje... cak mi u pravilu i ne treba Turn by Turn navigacija...

Da karikiram...

ono sto hocu postici je da kad upalim programcic, on me pozicionira na karti i da mi popis 5 najblizih POI-ja koje sam ja sam unio na tu kartu.

A htio bi da se moze karta downloadati zato sto ne bi htio da korisnik programa koji je stranac u Hrvatskoj mora trositi data promet.

Moze li se i kako (barem otprilike)?
perich je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2011., 20:23   #2
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Mislim da sa vulgaris Maps API-jem to nije izvedivo, točnije kršiš ToS(protive se keširanju/davnloudu mapa).
Trebali bi postojati neki third party kontroleri/library koji ti to omogućava.

Google ili Stack overflow su puni rješenja za tvoj problem.
tech je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2011., 20:42   #3
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
ajmo ovako u teoriji... ako bi pomoću GPS-a na mobu (znaci bez data konekcije) dobio koordinate, a za svaki svoj POI imam u bazi upisane koordinate, koliko bi bilo korisno uopce davati pomoću nekog API-ja udaljenost izmedju te dvije tocke (pretpostavljam da se tu radi o cistoj zracnoj liniji)?
perich je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2011., 22:40   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Mobile Atlas Creator može napraviti kartu bilo kojeg područja preko Google maps karti, samo kaj pri izradi postoji jedna opcija, Format, gdje imaš za izabrati s kojim programom će ta karta raditi. A tebi to u pravilu može raditi problem, jel ?

Ovisno o zoom-u kojeg ćeš odabrati (a možeš više nivoa zuma odabrati) te područja, karta će ti biti ogromna ili manja.
Staro 12.07.2011., 22:55   #5
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Pa to su omogucili u novom update-u Google maps 5.7. Ima tamo pod options>labs>download map area ili nesto slicno neznam sad.
Moze se 10 tih kvadrata od 10km napravit i poslje se to isto moze koristi bez neta. Znaci samo cista karta,nikakav "satelit". Zoom efekt je jednak kao i dok je internet ukljucen,znaci nema niceg mutnog.

EDIT: How to download maps data on Google Maps

Zadnje izmijenjeno od: viper. 12.07.2011. u 23:04.
viper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno