Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2010., 18:45   #361
drazenzg
Registered User
Moj komp

drazenzg's Avatar

Datum registracije: May 2009
Meni je danas serviser bio doma, Telsey mi ima napadaje, ponovno... zamrzne se, pa ga onda po 4 - 5 puta moram paliti i gasiti na on - off da bi se upalio i pokenuo prikaz programa. Naravno, danas kada je serviser bio ovdje, radilo je sve kao urica, i router (D - Link, stalno se connecta i disconnecta) i Telsey. Pitao sam ga ima li TP - Linka i Motorole, pa ako je moguće da se zamijeni, ali nažalost, trenutno ih nemaju (barem ih sami serviseri ne dobivaju za intervencije). Nakon sat i pol silovanja routera i uređaja, i nikakvog uspjeha da se pojavi ikakva greška, prebacio mi je D - Link na Annex A (do sada je bilo na Auto Apply), te mi rekao da pratim kako će sada raditi, te ako bude i dalje frke, neka zovem i neka se ne dam s telefona dok mi ne potvrde da mi šalju Motorolu i TP-a. Btw. da li netko od vas ima problema s HDMI izlazom, tj. zvukom preko njega? Ili je to do mog TVa? Danas mi je jednostavno nestao zvuk, i ne bi ga dobio nazad da sam Papa Štrumf, a na SCARTU ga ima.

edit: Doma me dočekalo "veselje". Palim komp, ne prepoznaje mrežu... resetirao router, sada radi... koliko dugo... tko zna...

Zadnje izmijenjeno od: drazenzg. 03.11.2010. u 21:49.
drazenzg je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 10:33   #362
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Bilo je nekakvog cirkusa u kombinaciji D-link - Telsey pa su s toga davali TP likn koji je, navodno, kompaktibilniji. Navodno je jedna veća serija D-linkova bila u banani što se tiče IPTV-a. TP link možda još dobiješ, ali Motorolu mislim da nema šanse. Kako je meni rekao serviser, nemaju više Motorola i izgleda da ih neće niti dobijati. Testiraju neke druge uređaje i modeme, ali o modelima - niti riječ.

Ovo sa smrzavanjem recivera prijavljuj da ti ga zamjene, tako je i moj prvi Telsey kenjao i nakon što su mi donijeli drugi sve je sada OK.

Zvuk - nemam pojma, meni radi sve bez nekok posebnog namještanja. Pogledaj u opcijama zvuka na Telseyu da li ti je na analogno.
Ico2005 je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2010., 14:56   #363
drazenzg
Registered User
Moj komp

drazenzg's Avatar

Datum registracije: May 2009
Čuo sam se sa serviserom danas, rekao mu da Telsey od jučer do ujutro radi k'o urica (nisam ga gasio, baš da vidim hoće li blesnuti), samo to što mi je router zblesao, kaže da može biti zbog promjene modulacije koju je napravio i neka ga ostavim na defaultnim postavkama. Krajem 11. bi trebali dobiti neke nove routere, ne zna se točno koje, pa će, ako dobiju, javiti da prijavim kvar i zamijenim. (crossed fingers da dobiju nove routere, da izbacim ovog D - Linka, muka mi je od njega... nit stabilan, nit mu je wireless signal dobar [Thomson od T - Com - a je imao jači izlaz...])
drazenzg je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2010., 13:04   #364
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor drazenzg Pregled postova
Čuo sam se sa serviserom danas, rekao mu da Telsey od jučer do ujutro radi k'o urica (nisam ga gasio, baš da vidim hoće li blesnuti), samo to što mi je router zblesao, kaže da može biti zbog promjene modulacije koju je napravio i neka ga ostavim na defaultnim postavkama. Krajem 11. bi trebali dobiti neke nove routere, ne zna se točno koje, pa će, ako dobiju, javiti da prijavim kvar i zamijenim. (crossed fingers da dobiju nove routere, da izbacim ovog D - Linka, muka mi je od njega... nit stabilan, nit mu je wireless signal dobar [Thomson od T - Com - a je imao jači izlaz...])
Sagem modemi su sad u igri, ali ne oni bijeli koji su bili jedno vrijeme nego nekakvi mali sivi.
Night je online   Reply With Quote
Staro 19.11.2010., 14:05   #365
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Staro 04.12.2010., 14:18   #366
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Da li u paketu dode HDMI kabel?
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2010., 14:26   #367
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Ne, ja sam si uzeo najjeftiniji i šljaka za 5.
Staro 05.12.2010., 19:17   #368
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Spojio i dobro radi.
E sad malo glupo pitanje. TV ne trosi internet promet? (nisam upoznat sa iptv-om)
Buraz uzeo paket od 2GB jer misli da ce mu biti dovoljno.
Staro 05.12.2010., 19:49   #369
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ne trosi, odnosno trosi, ali se ne racuna u promet.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2010., 12:35   #370
bonovox
Premium
Moj komp

bonovox's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Bok ljudovi! Jedno pitanjce..korisnik sa OptiTV-a. Htio sam pitati da li mogu ištekati onaj internet kabel i STB-a i uštekat ga u internet switch i onda iz switcha jedan kabel u STB i jedan kabel u svoj WDTV Media Player..?
Jel bi to hodalo tako..? Ili možda ne može ići preko switcha u STB..?

To mi treba da ne furam tri-četiri kabla iz rutera za svaki aparat posebno.

THX!
bonovox je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2010., 12:38   #371
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Hmm. Danas lose radi.
SNR padne na 10 i onda svakih 10s steka i kocka sliku. :S
Resetiram router i onda se vrati na 17-20.
Staro 06.12.2010., 12:39   #372
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor bonovox Pregled postova
Bok ljudovi! Jedno pitanjce..korisnik sa OptiTV-a. Htio sam pitati da li mogu ištekati onaj internet kabel i STB-a i uštekat ga u internet switch i onda iz switcha jedan kabel u STB i jedan kabel u svoj WDTV Media Player..?

THX!
Hm, nemožeš zato što za WDTV koristiš slobodne lan konektore, a za STB koristiš LAN3 ili LAN4 gdje je profil podešen samo za IPTV, nek me netko ispravi ako griješim
Staro 06.12.2010., 12:47   #373
Ico2005
Premium
Moj komp

Ico2005's Avatar

Mislim da si u pravu, 1 i 2 za internet a 3 i 4 za IPTV.
Staro 06.12.2010., 14:44   #374
bonovox
Premium
Moj komp

bonovox's Avatar

A zar se ne bi mogao taj switch konfigurirati da mi radi za IPTV..?
Staro 20.12.2010., 11:19   #375
Night
Premium

Citiraj:

THX!
Ne bi išlo. Internet radi preko routera u routing modu, ima i DHCP na razini lokalne mreže, dok IPTV radi preko bridge moda i IP dobija od udaljenog servera. Znači radi se o dvjema odvojenim mrežama, ako se spoje u jednu neće raditi nego će blokirati i internet i IPTV. Jedini način za poslati oboje preko jednog kabela bi bio koristiti switcheve koji mogu tagirati pakete i spakirati obje usluge u nekakav trunk, ali mislim da je to rješenje preskupo za ovakve stvari.
Staro 21.12.2010., 12:34   #376
bonovox
Premium
Moj komp

bonovox's Avatar

Hvala!
Probao sam i radio mi je samo STB..a media player nije radio. To sam i očekivao.
Najbolje je da ostavim taj kabel u STB-u i da provučem još jedan kabel do switcha i onda iz switcha u media player, dvd recorder itd.
Mislim da bi to funcioniralo.

Staro 24.12.2010., 11:58   #377
Night
Premium

Citiraj:
Hvala!
Probao sam i radio mi je samo STB..a media player nije radio. To sam i očekivao.
Najbolje je da ostavim taj kabel u STB-u i da provučem još jedan kabel do switcha i onda iz switcha u media player, dvd recorder itd.
Mislim da bi to funcioniralo.

Ako imaš već povučen jedan UTP možeš probati utrpati dvije ethernet linije u njega. Standardno 100M ethernet koristi zelene i narančaste žice, dok su plave i smeđe neiskorištene. Ako ti se da igrati sa krimpanjem iskoristi te dvije žice za pustiti još jednu ethernet liniju kroz njih. Znači ovako, UTP kabel i 2 RJ45 konektora sa svake strane
prvi konektor :
1 - bijelonarančasta
2 - narančasta
3 - bijelozelena
4 - /
5 - /
6 - zelena
7 - /
8 - /

drugi konektor :
1 - bijeloplava
2 - plava
3 - bijelosmeđa
4 - /
5 - /
6 - smeđa
7 - /
8 - /

Ovo navedeno je s jedne strane kabela, s druge treba isto tako spojiti dva konektora.

To nije baš standardno, ali na manju udaljenost bi moglo raditi.
Staro 04.03.2011., 16:48   #378
sibica
Premium
Moj komp

sibica's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ubačen RTL2

Na poziciji br. 6 od danas je ubačen RTL2 (hr). Za sada nije izbačen nijedan kanal. Potrebno napraviti reset stb-a kako bi se program pojavio na listi.
sibica je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2011., 22:12   #379
Constantine
Premium

Constantine's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
imam maxadsl i maxtv 3 godine i razmisljam o prelasku na optimu,zanima me jel moguce imat optiTV i flat internet brzine 8 ili 10 mbit/s?
Constantine je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2011., 23:32   #380
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Constantine Pregled postova
imam maxadsl i maxtv 3 godine i razmisljam o prelasku na optimu,zanima me jel moguce imat optiTV i flat internet brzine 8 ili 10 mbit/s?
Ne, ako uzmes optiTV zaglavljen si na 5mbita...
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2011., 19:28   #381
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Evo me. Nakon tocno 6 mj. bez ikakvih problema, nes su shebali opet.

U cetvrtak dodjem doma, optitv blokiran na zadnjem kruzicu kod boota. Net radi. Nazovem szk, pa idu klasicna pitanja ala "Koliko je dug kabel, u koji port na routeru je ustekan...bla bla bla", Na kraju, zenska kaze "Poslat cemo tehnicara". Da bi nakon 20 min. nazvala i kaze "Oprostite, nesto su tehnicari zaboravili napravit, sad bi trebalo biti ok". Ja probam i za divno cudo radi.

Ali..

Postoji neka frka sa linijom. Ako otvaram na netu neku stranicu ili stavim download necega sa neta, zvuk na tv-u na stotinku zaskvici i slika na stotinku zatrza. Dosta iritantno.

U routeru mi se "cini" sve ok, osim sto mi za Power (Downstream) pise 0.00.

Netko imao nesto slicno?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 19.03.2011., 17:34   #382
Sk0rpi0n
Premium
Moj komp

Sk0rpi0n's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Evo me. Nakon tocno 6 mj. bez ikakvih problema, nes su shebali opet.

U cetvrtak dodjem doma, optitv blokiran na zadnjem kruzicu kod boota. Net radi. Nazovem szk, pa idu klasicna pitanja ala "Koliko je dug kabel, u koji port na routeru je ustekan...bla bla bla", Na kraju, zenska kaze "Poslat cemo tehnicara". Da bi nakon 20 min. nazvala i kaze "Oprostite, nesto su tehnicari zaboravili napravit, sad bi trebalo biti ok". Ja probam i za divno cudo radi.

Ali..

Postoji neka frka sa linijom. Ako otvaram na netu neku stranicu ili stavim download necega sa neta, zvuk na tv-u na stotinku zaskvici i slika na stotinku zatrza. Dosta iritantno.

U routeru mi se "cini" sve ok, osim sto mi za Power (Downstream) pise 0.00.

Netko imao nesto slicno?
Ako ti je mod na adsl2+ onda ti ne pise downstream kolko sam zamjetio, a ako je na G.DMT onda pise, isto tak pise i na G.Lite (kod mene je taj downstream 20dbm a up12dbm jel to dobro ), a problem s trokanjem zvuka i slike ja imam stalno, cim dl prejde 500kb slika pocne trokat, pa moram ogranicit dl na 400kb , jedino da ih pitam jel bi mi mogli povecat propusnost
Staro 19.03.2011., 19:33   #383
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Nije to problem kod mene. DL je znao biti full speed (600-700kbs) pa slika nije ni zatrzala.

Prije ovog gore, bio je i tehnicar kod mene i kaze da su "nesto" u centrali sredjivali, mjenjali, prosirivali.

Nakon toga je gornji problem i jos nije rijesen. A power vrijednost mi se kod resetiranja linije pojavi na 2-3 sec. i onda padne na 0. Ulovio sam i sshot.

Staro 01.06.2011., 19:16   #384
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

"Naručio" sam OptiTV u ponedjelja i danas dobio kovertu sa prsitupnim podacima. Piše da se imam pravo žaliti 7 dana od dana primitka podataka. E mene zanima nakon koliko vremena (nakon tih 7 dana) vama je oprema stigla...?
Staro 14.06.2011., 15:10   #385
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Evo da sam sebi odgovorim...

Točno 14 dana nakon razgovora sa agentom mi stigao paket. Spoji danas i sve radi odlično, zasada

E mene zanma da li je tko pokušavao Logitech Harmony upogoniti da radi sa TELSEY-om. Koje god postavke da napravim, nerade. A logitech baza ne poznaje STBFS6 model TELSEY-a

Jedino mo preostaje ručno ukucavanje svake tipke, al to bi izbjegao ako se može drugačije

EDIT: da sam sebi odgovorim, možda nekom zatreba...

Brzina sa OptiTV-om i bez je ista:

Moja greška što sam TELSEY uređaj dodavao u SET TOB BOX izbornuku za dodavanje u Logiceh, a netreba ga tražiti tamo nego u PVR uređajima. Tamo normlano postoji FS-6 uređaj, doda komande i sve šljaka bez greške. Treba samo doadti tipku Teletex (zasada sam to primjetio da nema)

Zadnje izmijenjeno od: Kruno M. 15.06.2011. u 13:02.
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2011., 16:26   #386
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Meni je nakon grmljavine prosli ponedjeljak krepa internet, s tim da je sva oprema funkcionirala (d-link router + telsey) normalno, no konekcija se nije mogla uspostaviti..
Nakon 5 dana (subota) ujutro stize tehnicar i promjeni router (TP-link TD W8901G) da bi sve proradilo normalno. Zadovoljan sam novim routerom,
ne blokira kad pokusam uci u postavke a pritom skidam torrente (za razliku od d-linka), ping je dosta manji u igrama i ne gusi se pri surfanju kad skidam vise stvari odjednom..
No problem je u tome sto sad na speed-testu imam max 4/0,5Mbit dok je prije rez bija 5,5/0,6Mbit.. Dali tribam zvati SZK da mi ucitaju drugi profil ili sto?
Znam da bi za Opti-TV profil dl/ul triba biti uvjek isti (ili se varam ) tj. 9/0,7Mbit - dok meni trenutno iznosi 7904/620kbps.
Staro 15.06.2011., 10:06   #387
Night
Premium

Zovi SZK i reci da ti je premala brzina i da ti stave veći profil. Sam OptiTV vuče 4-5Mbita, pa onda ne ostane punih 5 za internet ako je port limitiran na 8M.
Staro 15.06.2011., 11:28   #388
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Da, znam da Tv vuce 4-5, ali prije sam ima punih 5Mbit ukljucujuci ostalih 4-5 rezerviranih za tv - nista morat cu ih nazvati..
Jos jedna stvar, koliko primjetim u zadnje vrime ne dobivam punu brzinu kad Tv ne radi (s prijasnjim i sadasnjim routerom),
znaci dl ostane na nekih 5-5,5Mbit, dok je u pocetku moga povuci i 9 s tim da je tv ugasen.. Dali je to samo do mene ili?
Staro 04.07.2011., 16:47   #389
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Nije to problem kod mene. DL je znao biti full speed (600-700kbs) pa slika nije ni zatrzala.

Prije ovog gore, bio je i tehnicar kod mene i kaze da su "nesto" u centrali sredjivali, mjenjali, prosirivali.

Nakon toga je gornji problem i jos nije rijesen. A power vrijednost mi se kod resetiranja linije pojavi na 2-3 sec. i onda padne na 0. Ulovio sam i sshot.

kako ti sad radi? ima li kakvih problema? takoder sam iz umaga (komunela). stari razmislja da uzme pa sam procitao par zadnjih stranica da vidim kakva je sad situacija u nasem kraju

dali national geographic i discovery imaju titlove? pogledao sam na njihovoj stranici, ali nisam nasao odgovor
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 04.07.2011., 23:37   #390
Sk0rpi0n
Premium
Moj komp

Sk0rpi0n's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
dali national geographic i discovery imaju titlove? pogledao sam na njihovoj stranici, ali nisam nasao odgovor
Ja ti jedino mogu na ovo odgovorit, zavisi od serije/dokumentaraca , vecina ih ima, al neki noviji nemaju, ali svi programi s filmovima su titlovani kolko sam primjetio, isto tako i vecina s serijama

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na