|
![]() |
#2581 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#2582 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2584 |
Premium
|
#2586 |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
![]() Totalno me oduševio uređaj - performansama, cijenom i skalabilnošću. Da živim u Americi, već bi se ovo našlo u mom računalu. LINK na review.
#2587 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Iskreno, meni bi se ovako nešto našlo u računalu za dvostruko manje love (da imam potrebu za takvim setupom fkors) ![]() ![]() ![]() BTW cijena tog 480GB Reva na eBayu iznosi 2,700$ (znači ~3,300$ sa PDV-om) ... ne znam da li sam jedini, ali znam da me to nimalo ne oduševljava ![]() Naravno postoje i modeli manjeg kapaciteta, ali onda niti performanse više nisu iste kao kod 480GB modela. Ugl puno para, a relativno malo muzike ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 01.07.2011. u 08:16. |
![]() |
![]() |
#2588 |
Make it so
|
Pa mene bi iskreno zadovoljio i ovaj od 240 GB ![]() Poveži 4 SATA3 SSD-a u RAID0 polje pa ćemo vidjeti koliko to košta - mislim da će samo kontroler koštati koliko i ovaj SSD (ja još nisam vidio ploču sa onboard 4 SATA3), tu je i cijena 4 OCZ Vertex 3 60 GB diska, pa šumetina kablovinja prostrtoj po utrobi računala, pa činjenica da TRIM instrukcije ne rade u SSD RAID poljima te (možda i najbitnije) - smanjeni MTBF na polje koje se ionako sastoji od NAND čipova koji imaju smanjeni broj R/W ciklusa u odnosu na prošlu generaciju (25 nm vs 32 nm). Uz sve navedeno, ovaj uređaj ima još prednost - PCI-X sabirnicu (koja neće baš tak brzo zastarjeti - i.e. veća upward scalability). Za 700 zelembaća dobiti takvo rješenje s takvom brzinom i tolikom pouzdanošću - mislim da nije moguće.
#2589 |
Premium
|
#2590 | |||||||||
Señor Audiophile
|
Upravo o tome pričam - performanse su osjetno slabije kod modela manjeg kapaciteta (link). Obično se ljudi navuku jer vide kako funkcionira najskuplji model i onda pomisle nabaviti manji, uz pretpostavku da su isti po "snazi" - 0 bodova. Citiraj:
![]() Citiraj:
Pošten SATA 3 kontroler se nađe sa dostavom, carinom i PDV-om za nekakvih 450$ (iako ima i jeftinijih naravno). Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
BTW pokušaj ostvariti garanciju (ukoliko je uopće dobiješ internacionalno) na uređaje poput Reva i izračunaj koliko će te koštati (slanje poštom) u stranu državu, dok je garancija na ovdašnje SSD-e besplatna. Citiraj:
![]() BTW PCI-X pojam i PCIe pojam su dvije različite stvari. Citiraj:
P.S. Zaboravih napomenuti, diskovni setup sa dvije slike iz mog prethodnog posta ispada oko 1,200$ i jednostavno briše prašinu sa 3,000$ vrijednim 480GB Revom. Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 02.07.2011. u 00:31. |
|||||||||
![]() |
![]() |
#2591 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Većina AM3+ ploča baziranih na 900 seriji čipseta dolazi sa četiri do šest SATA3 konektora podržanih od strane čipseta, te dva SATA3 konektora podržana od strane Marvell čipa. Isto tak većina novih LGA-1155 ploča baziranih na Intelovom Z68 čipsetu podržava četiri do šest SATA3 konektora. Dva SATA3 konektora su nativno podržana od strane Z68 čipseta, dok je ostatak podržan u obliku Marvell ili ASMedia čipova. Čak i AMD A75 čipset koji je namijenjen srednjem tržišnom segmentu, nativno podržava šest SATA3 konektora, a radi se o pločama koje koštaju $100 - $150. Intel Z68 čipset podržava RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5, dok AMD 990FX podržava RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, JBOD i RAID 5, a AMD A75 podržava RAID 0, RAID 1 i RAID 10 za SATA3. Sve u svemu, ploče s četiri SATA3 konektora i pripadajućim kontrolerima (više) nije teško naći ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 02.07.2011. u 03:13. |
![]() |
![]() |
#2592 | ||||||||
Make it so
|
Citiraj:
![]() Neka je pad performansi najmanjeg RevoDrivea 3 nekih 10-20% u odnosu na najveći - nije da će to u nekakvom karakterističnom enthusiast-desktop scenariju ikad biti primjetljivo. BTW, zbilja me čudi da u ti reviewovi odmah ne uspoređuju više veličina istog modela. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
BTW, OCZ rejta taj svoj disk sa MTBF od 2 milijuna sati, dok je recimo Intel 510 (a njihovi diskovi slove kao etalon pouzdanosti, AFAIK) rejtan na 1.2 milijuna sati. Neka je OCZ napuhao taj svoj broj za 50%, svejedno mi se čini da je RAID0 nepouzdaniji. Bez obzira na backup (mislim, zbilja je suludo držati 4x RAID0 neštićen, to je non-issue), pitanje je tu i outage timea.... Citiraj:
Također, možda sam neopravdano konzervativan, ali baš i ne bih povjerio svoje 4x RAID0 polje nekakvoj Asmediji.....
![]() |
#2593 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Intel još nema nativnu podršku za tolki broj SATA3 konektora, tek sa X79 čipsetom i Sandy Bridge-E procesorima stiže podrška za veći broj (deset nativno podržanih) SATA3 konektora. AMD zasad jedini nudi četiri i više nativno podržana SATA3 konektora, dok su se stariji SATA2 zadržali samo na pločama baziranim na 700 seriji čipseta. Ja sam se samo osvrnul na to da postoje ploče koje nude četiri SATA3 konektora, bilo nativno podržanih, bilo kombinacijom dodatnih kontrolera. Zadnje izmijenjeno od: McG. 02.07.2011. u 14:22. |
![]() |
![]() |
#2594 | |||||||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Zanimljivo je, da je jedan Crucial upravo sa Marvellovim kontrolerom napravio solidan posao u SSD segmentu. Citiraj:
Citiraj:
Kakve li pomisli, jedan jeftin onboard kontroler jednostavno zaustavlja sve ove rasprave ![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
#2595 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Buduci da sam nabavio ssd, konkretno ovaj, imam par pitanja: 1. Uz ssd koristim i sata hdd pa me zanima da li cu sta olaksat "izrabljivanje" ssd-a ako npr. download folder prebacim na hdd? 2. Stavio sam zadnje AMD AHCI drivere, zavrtio hd tune benchmark i read ne ide preko 200MB/s. Ne dira me to toliko, ali me zanima da li bi dobio bolje performanse sa nekim drugim driverima na ploci sa AMD 880g chipsetom? |
![]() |
![]() |
#2596 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
1. ne zamaraj se sa pi**arijama, ako ne crkne sam od sebe, taj SSD ce dozivjet vise godina nego ti, pod uvjetom da se koristi pod prosjecnim desktop pc loadom. Ako imas mjesta, skidaj na njega, iako nema nekog smisla, neces skuzit razliku u odnosu na skidanje na obicni disk, a preporucljivo je SSD ne trpat glupostima ![]() 2. Google - SSD tweaker - pa provjeri settingse da ti je sve dobro poštelano. Za usporedbu benchmarkova vidi zadnjih 7-8 stranica threada i koristi iste alate ko i ostatak ekipe (atto, as ssd, itd). ciljas na performanse kakve ima ocz vertex2 / corsair force... slicno tome. I uglavnom prosvrljaj zadnjih 10 stranica ovog threada, 99% pitanja koja mozda imas je odgovoreno.
#2598 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Pa jedini razlog zbog kojeg kupujes SSD na desktop kompu je da na njega nabijes OS i sve programe koje koristis. Mjuza, filmovi, igre i ostale pi..darije idu na HDD. Jel ti citas ovaj thread ili samo zaje_avas?
#2599 | ||
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#2600 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ajd brzo, koji od ova 2 -MUSHKIN Callisto Deluxe MKNSSDCL60GB-DX ili KINGSTON V100, SATA, 2.5'', SV100S2N/64G? Ode kasnije do Linksa kupit, cijena je tu negdje-Mushkin je na nekoj akciji pa ispadne 20kn jeftiniji od Kinstona? Koristit ću ga isključivo za OS i osnovne programe te normalni rad na računalu, znači internet, gaming, MS office.. i tak. |
![]() |
![]() |
#2602 |
Premium
|
Prvi, nije mi bitan nikakav bench rezulatat i sl. Ova dva mi pašu cijenom, gara je za oba 36mj, pitam čisto da nema neka caka u onim kontrolerima i sl. Nisam baš pratio razvoj SSD-a pa ako netko ima još što za reći, samo neka kaže. ![]() |
![]() |
![]() |
#2603 |
|
Nisam ni mislio na neke bench rezultate. Kontroleri su im tu negdje, da je Intel kod Kingstona onda bi drukcije razmisljao. Mushkin je brzi koliko sam vidio po netu, jamstvo obadva imaju 36 mj tak da koji god da uzmes neces pogrijesit ![]() Btw, pricekaj jos neka decki dodaju koju pametnu ![]() |
![]() |
![]() |
#2606 |
Premium
|
Kupio Mushkina, instalirao Win7 i sve prošlo OK, AHCI uključen prije instalacije. Samo me čudi zašto sad stalno pokazuje onu ikonu za sigurno uklanjanje hardwera-i tu su oba diska, i SSD i HDD, a prije nije bilo?? Zna netko o čemu se radi? |
![]() |
![]() |
#2608 |
Premium
|
Odlično, zahvaljujem-novi driveri riješili problem. Još nešto-kad pokrenem defragmenter, izlista mi i HDD i SSD, al kad odem na sheduler, npr. 1 tjedno, u to slučaju nema SSD-a? Jel to znači da je Win7 prepoznao SSD i da je TRIM uključen? |
![]() |
![]() |
#2609 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
Sto se tice TRIM-a: run (as admin) fsutil behavior query DisableDeleteNotify If the result is '0' TRIM is enabled.
![]() |
#2610 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
"fsutil behavior query DisableDeleteNotify" će samo reći da li je TRIM uključen unutar Win. Nisam već neko vrijeme tražio, ali kada sam tražio nisam mogao naći način da se provjeri da li TRIM radi. Sheduler je prepoznao SSD i on ga neće sam defragmentirati, ali ti uvijek to možeš ručno pokrenuti. (naravno da to nećeš raditi, jer nema smisla za SSD) |
![]() |
![]() |
|
|