|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() Poštovanje! Nedavno sam kupio tv-karticu Terratec Cinergy 400 i pokušao sam snimati sa njom. Kvaliteta snimke me nije uopće oduševila, prijem signala mi je dobar, u biti spojen sam na kablovsku tako da nebi trebao biti problem u tome. Za snimanje sam koristio WinDVR a postavke sam sam "regulirao", ustvari isprobavao sam dosta bitrateova no uvijek mi snimak poslije ispadne jako zrnat, kako bi se reklo u fotografiji, sa jako puno šuma. Ne znam da li to tako mora biti. Što se tiče rezolucije ona je bila 720x576, ja mislim da je tako, bitrate 6000, zanima me samo što je to GOP, po nekakvom defaultu on je na 6. Da li on ima veze sa tim. E sad, postoji li nekakva idealna kombinacija programa za capturing, te kodiranja u mpeg2, i ostalo tako da na kraju mogu snimiti nekakav pristojni DVD od filma koji snimim sa tv-a. Znam da se svako malo postavlja to pitanje, ali ja sam se već sav izgubio u savjetima i preporukama čitajući forume da više ništa ne znam. Zato bih molio neku dobru dušu koja bi odvojila par minuta i pomogla mi. Eto to bi bilo to, nadam se da nisam napisao previše gluposti, terminologija mi je još malo slaba. Hvala i pozdrav
![]() |
#2 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Za pocetak nemoj reci da si snimao direkt u mpeg2 ![]() Kaj se tice kablovske i kvalitete signala ne budi previse samouvjeren. Imam i ja kablovsku pa nije to nikaj super duper kvalitete. Primjera radi na starom ZAS- u (Zajednicki antenski sustav) je bolja slika na HRT-u i domacim programima nego na kabelskoj. ![]() Nego.: Prvo nadji i skini ultimate program za snimanje: VirtualVCR. Skini uz to i Avisynth, Virtual Dub, Picvideo Mjpg Codec ... to bi bilo to. 1. Kada radis capturing u Virtual VCR-u snimaj u PIC Video mjpeg rezolucija 720x576 i kvaliteta 19. Audio neka bude stereo, 16bit 44100hz. 2. Dobiveni fajl - racunaj na sat oko 12ak gigabajta obradjujes preko avisyntha. Avisynth je jedna jako mocna spravica koja omogucuje "on the fly" deinterlace, korekciju boja, uklanjanje suma iz slike i stosta drugog. 3. Kako se obrada Avisynth vrsi pisanjem skripte koja se kasnije navede kao izvor u mpeg2 encoderu tu se nema vise kaj delati. 4. Kasnije tu skriptu importiras u Mpeg2 encoder. Preporucujem Cinemacraft CCE Sp mpeg2 encoder. Stavis u njega, cekas nekoliko sati da procucla i bok. 5. Pomocu neki alata za dvd authoring slozis si dvd. Mozes samo ubaciti video i audio bez ikakvih menija i pustiti ga da napravi multipleksing. 6. Sprzis dvd i pritisnes eject gumb na dvd plejeru ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2005
|
Šta da ti kažem nego puno hvala majstore!
![]() |
#4 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
A nego u šta je trebo snimat? ![]() ![]() ![]() Citiraj:
__________________ |
![]() |
#6 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Meni je u Rijeci slika preko CATV(kabelska) ukratko blagi uzas.... Samsung TV 82 ekran 100Hz,16:9(ona dugaska) slika bi trebala biti super,ali je u totalnoj banani,s tim da mi je navecer gora nego ujutro!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|