Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.06.2011., 14:34   #61
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nebi reko da je zbog toga, kako se links drži još uvjek. Prije bi rekao da je to zbog toga što se nemogu/neznaju prilagodit tržištu, nisu kupci ovce da se daju stalno šišat, kriza je i kupac gleda na svaku kunu, tko se tome prilagodio taj posluje dobro.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2011., 14:45   #62
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Prekjučer sam kupio skener koji je tamo 15 kuna jeftiniji nego u Linksu...a s obzirom da sam tamo kupio suđericu, dvije telke i još par stvari, s njima se moglo razgovarati za popuste. Da ne govorim da sam sve kupio na Amex, dobio sam njihov bon za dodatni popust, 250 kuna za svakih 5k kuna koje sam potrošio od Amexa i Memberhip rewardse koje sam pretočio u poklon bonove...sve u svemu, zadovoljan sam jer sam bolje prošao nego da sam kupovao po webshopovima.

Ako propadnu, žao mi je ljudi koji tamo rade jer ima zbilja ok prodavača, a da ne govorim da mi produžena jamstva više neće vrijediti...
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2011., 14:52   #63
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Oko Nove godine sam gledao Sharp LED TV je bio okruglo 1.000kn skuplji nego u Bitechnique-u koji također nije jeftin. Meni dovoljno.
Staro 17.06.2011., 15:14   #64
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
FAQ , znači MSI laptop kupljen u njih je vjerojatno direkt iša preko Renoproma (šta je najgore nisam ga za sebe kupova, pa usput nisam ni gleda dobro šta piše na jamstvenom listu).
Možda MSI pribaci lopticu na Microline/svijet medija da spasi situaciju

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2011., 15:31   #65
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Držim fige da propadnu i čekam rasprodaju.
Barem mi je poslovnica u Garden mallu preko ceste

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2011., 15:56   #66
Starsailor
Premium

Starsailor's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Ma neka propadnu kada su bezobrazno skupi, ajde da nešto naplatiš 50 eura više al evo nedavno sam bas uzimao dvokrilni frizider, kod njih 10t kn u mercatoru 8t kn u getrou 6tkn. Sto treba dalje pricat, a komponente za komp su im minimalno 30% skuplje nego u linksa osim ako su na akciji
Starsailor je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2011., 16:25   #67
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Nitko vas ne tjera da kupujete tamo ako su skupi, ali jadno mi je željeti ljudima da ostanu bez posla kako bi uštedio koju kunu na rasprodaji.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2011., 16:36   #68
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Nitko vas ne tjera da kupujete tamo ako su skupi, ali jadno mi je željeti ljudima da ostanu bez posla kako bi uštedio koju kunu na rasprodaji.
Ne glumataj.
Naravno da mi je primarno uštediti koju kunu. I to je, vjerovao ili ne, ispred brige za ljude koji će ostati bez posla.
Ekipa tu prodaje spiku kako žali ljude i sl., a kladim se da ne vide dalje od svog posla i obitelji...

Staro 17.06.2011., 17:00   #69
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Tako je!
Redscro, dobro došao u liberalni kapitalizam.
Gdje trgovce nije briga za tebe, već za to da što više zarade, čak i na uštrb kupaca.
Zašto bi ti žalio njih, ako oni ne žale tebe kao kupca kad ti nešto uvaljuju uz masnu maržu?
Nije nitko poželio nekome osobno da krepa, već da firmu pregaze zakoni kapitalističkog tržišta.
Staro 17.06.2011., 17:06   #70
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor vedranzeman Pregled postova
Tako je!
Redscro, dobro došao u liberalni kapitalizam.
Gdje trgovce nije briga za tebe, već za to da što više zarade, čak i na uštrb kupaca.
Zašto bi ti žalio njih, ako oni ne žale tebe kao kupca kad ti nešto uvaljuju uz masnu maržu?
Nije nitko poželio nekome osobno da krepa, već da firmu pregaze zakoni kapitalističkog tržišta.
Ne govorim o šefovima kojima i onako neće ništa faliti i ako firma propane, već o zaposlenicima koji nisu ništa krivi za lošu politiku firme.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2011., 14:10   #71
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor vedranzeman Pregled postova
ocito neradis u it bransi kad bacas ovakve gluposti 90% artikala iz it-a se prodaje uz marzu DO 20% to je ono max maxova i to imas na ventilatore i svoj uvoz.

amex ti pojede7% u startu tako da tvoja masna marza je od prilike 12%...

inace renoprom je kaput pustili su im zaduznice i to je to. tesko da ce se izvuc.

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
FAQ , znači MSI laptop kupljen u njih je vjerojatno direkt iša preko Renoproma (šta je najgore nisam ga za sebe kupova, pa usput nisam ni gleda dobro šta piše na jamstvenom listu).
Možda MSI pribaci lopticu na Microline/svijet medija da spasi situaciju

ovlasteni servis ti je MR servis tako da nemas straha.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2011., 18:49   #72
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
ocito neradis u it bransi kad bacas ovakve gluposti 90% artikala iz it-a se prodaje uz marzu DO 20% to je ono max maxova i to imas na ventilatore i svoj uvoz.

amex ti pojede7% u startu tako da tvoja masna marza je od prilike 12%...

inace renoprom je kaput pustili su im zaduznice i to je to. tesko da ce se izvuc.
Iz iskustva znam da su neke marže smiješno male, ali isto tako znam da su neke besramno velike (hint: tinte). A 20% na komad hardvera ili audio/video opreme i nije baš malo, pogotovo kad postoje dućani koji nemaju prostor od xxxxm2 i rade sa znatno manjom maržom.
Što se tiče kartica, nek daju 5% popusta za keš i manje bi izgubili.

Pustili su i HG-u zadužnicu, pa ta priča još uvijek traje. Dok ne zatvore dućane ništa ne vjerujem (govorim o Technomaxu, HG je priča za sebe).

Staro 18.06.2011., 18:57   #73
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
popust za kes ti nista ne znaci,jer rijetki su ti koji su spremni otic na bankomat dignut kes da bi dobili popust, pogotovo na vecini stvari ( komponente etc ) na skuplje stvari tipa konfiguracije etc mozda i da, ali u 99% slucajeva ( radim ko prodavac u ducanu sa tehnickom robom ) rijetko kome se da iako im nudis neki popust za keš...

cinjenica je da je pala kupovna moc upravo zato jer su ljudi shvatili da su prevagnuli davno rub egzistencije
Staro 18.06.2011., 20:05   #74
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
ovlasteni servis ti je MR servis tako da nemas straha.
Thx stari nisam ima pojma za ovo (ja sam pogleda na službeni MSI site, di nigdi ne piše Msan/Recro - kategorija laptopi).
Vidim da im ažuriranje baš i ne ide, s obzirom da tamo još stoji Elkotech
Ipak smo mi N.E.B.I.T.N.I.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2011., 20:16   #75
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
popust za kes ti nista ne znaci,jer rijetki su ti koji su spremni otic na bankomat dignut kes da bi dobili popust, pogotovo na vecini stvari ( komponente etc ) na skuplje stvari tipa konfiguracije etc mozda i da, ali u 99% slucajeva ( radim ko prodavac u ducanu sa tehnickom robom ) rijetko kome se da iako im nudis neki popust za keš...

cinjenica je da je pala kupovna moc upravo zato jer su ljudi shvatili da su prevagnuli davno rub egzistencije
Ispada da će kupac radije provući karticu i platiti kamatu (ne mislim na Maestro) nego otići na bankomat i još dobiti par kuna popusta.

Staro 18.06.2011., 20:26   #76
Starsailor
Premium

Starsailor's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Pa meni je isto osobno puno lakse placat komp na rate nego da sam ga u kesu uzeo. 6000, 7000 kn kesa ili 230-ak kuna mjesecno rata, radje ovo drugo, kamata je 10-ak posto al nju isplatim nakon 3 godine prodajom kompa, tako da na kraju opet platim samo taj komp koji mi taman traje 3 godine i racunam da se isplatio.
Starsailor je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2011., 20:29   #77
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Starsailor Pregled postova
Pa meni je isto osobno puno lakse placat komp na rate nego da sam ga u kesu uzeo. 6000, 7000 kn kesa ili 230-ak kuna mjesecno rata, radje ovo drugo, kamata je 10-ak posto al nju isplatim nakon 3 godine prodajom kompa, tako da na kraju opet platim samo taj komp koji mi taman traje 3 godine i racunam da se isplatio.
I onda uzmeš drugi komp na rate i prodaš ga za 3 godine?
Smiješno...
Ja štedim ko konj da skupim dosta love za uzeti auto na keš jer tako nisam rob banke, ali presmiješno mi je uzeti bilo što na kartice ako imam gotovine.

Staro 18.06.2011., 20:33   #78
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Smiješno...
Ja štedim ko konj da skupim dosta love za uzeti auto na keš jer tako nisam rob banke, ali presmiješno mi je uzeti bilo što na kartice ako imam gotovine.
Naravno imas nas jos par takvih, ali vecina je u qrcu
Staro 18.06.2011., 20:33   #79
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Ispada da će kupac radije provući karticu i platiti kamatu (ne mislim na Maestro) nego otići na bankomat i još dobiti par kuna popusta.
tako je.... ljudima se neda i samo peglaju, tek rijetkima (koji razmisljaju unaprijed i koji su proračunati), ima npr nekih koji ce za 20kn razlike rado otic na bankomat i dić keš...
mislim, nama ni iz dzepa ni u dzep.. al kupce nije briga...

a kad im kazes da sve mogu kupit na 12 rata bez kamata (amex, i ostala njesra).. onda se tek polakome pa se svast kupi...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2011., 20:39   #80
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Za neke nije pala kupovna moc sigurno. Ne znam gdje su nestale sve ud7 ploce, najskuplje 580tke, gtx 590, ne mozes kupit vise ni 6990 a nije da ih nije bilo u trgovinama. Neki dan sam trazio u Microlineu p67 plocu i procesor i nisam kupio nista jer je sve bilo rasprodano sto valja. Zovem ADM i iako im je web pun, ducan im je prazan. U cijelom zg ne mozes kupit novu gtx 580 ili jos skuplje grafe jer su sve prodane a nije da ih nije bilo.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2011., 00:10   #81
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Možda su ih potrošili na reklamacijama

Dućan u garden mallu otvoren (nekakva akcije 21-24h cijeli centar) i zjapi prazan. Kupaca nema uopće, a robe napola. Vidi se nestašica.

Staro 19.06.2011., 11:47   #82
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Smiješno...
E stari moj al takvi kO ti i ja su u manjini...

Tinte su druga prica al u itu nema kruha vec par godina tako da se to sve vidi kroz propadanja nekad velikih firmi

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2011., 14:54   #83
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Technomax je generalno gledajuci bio skuplji (kod nekih artikala i osjetno skuplji) od konkurencije. Moglo se doskociti tom problemu time sto je kupac mogao konkretno reci na kojem mjestu je vidio isti taj artikal po nizoj cijeni, dati dokaz tomu i vrlo brzo bi bio dogovoren osjetan popust. IT segment u TMaxu se svodio na laptope, printere i monitore. Cak niti PC konfiguracije nisu bile up to date. A komponente? Ma kakve komponente?!? Daleko je to bilo od pravog IT odijela.
Sto se marze tice, dobro su ljudi rekli: na skuplje artikle, laptope, fotoaparate, mobitele, videokamere itd. marza nikad nije prelazila 20%, u vecini slucajeva niti 15. Na sitne artikle tipa USB stickovi, memorijske kartice je marza bila puno deblja ali - ne opstaje firma na takvim sitnicama.
I ne propadaju megastore centri zbog web shopova. Vecina kupaca je tradicionalna i ipak im je draze prosetati i na licu mjesta pogledati i opipati tv ili laptop u par ducana. Evo bas primjer Linksa koji je (na zalost) postao jedini pravi IT ducan s poslovnicama diljem RH. I oni su postali osjetno skuplji no ipak su u ove dvije krizne godine otvorili (koliko?!?) 3-4 nova ducana, imaju kupce, imaju prometa, imaju i siroku paletu proizvoda u ponudi u odnosu na ostatak IT shopova NE racunajuci webshop.
NHF ali webshopovi su ekskluziva vas zagrepcana (ah, blazena nasa centralizacija). Svi jaci webshopovi imaju i svoj centar/ducan u ZGB-u pa ono sto kupite dodjete preuzeti na lice mjesta, bez placanja troskova dostave. I po pitanju reklamacije nemate muke - samo odnesete artikal u ducan. Normalna stvar da vam nije potreban niti neki tamo Links niti HG spot.
U svakom slucaju ste u boljem polozaju nego mi rijecani ili splicani itd.
Ali to je sad sasvim druga tema
Zaramoth je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2011., 18:51   #84
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Zaramoth Pregled postova
I ne propadaju megastore centri zbog web shopova. Vecina kupaca je tradicionalna i ipak im je draze prosetati i na licu mjesta pogledati i opipati tv ili laptop u par ducana. Evo bas primjer Linksa koji je (na zalost) postao jedini pravi IT ducan s poslovnicama diljem RH. I oni su postali osjetno skuplji no ipak su u ove dvije krizne godine otvorili (koliko?!?) 3-4 nova ducana, imaju kupce, imaju prometa
Znam ekipu iz linksa i znam kako su 2x provjeravali svaku kunu koja je isla iz tvrtke van. Mislim da su jako dugo odolijevali ucjenama casopisa da se njihova roba nece recenzirati ako Links ne pljune ogromnu lovu za reklamu. Kada kazem ogromnu, onda stvarno mislim na stotine tisuca kuna za godisnju reklamu.

Vec sam napisao kako su u Technomaxu prodavaci bili vidno isfrustrirani, ali po meni to je definitivno bio problem voditelja poslovnice. Zasto su prodavaci u Linksu, uglavnom, usluzni? Mislim da im ne pada na pamet zbijati sale s kupcima.

U Technomaxu sam dosao s 10t kuna u CASHU, htio potrositi na audio. Nakon sto me otprdio prodavac, otisao sam u drugi ducan i tamo potrosio svoju lovu.
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2011., 19:55   #85
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Izgleda da i oni idu kvragu. Bio danas u riječkom Toweru. Prodavaonica je skoro pa prazna. 5-6 laptopa, par navigacija, 10 tv-a,... Oko Nove godine sam bio s Mortalom i bilo je bar 50 tv-a.
Najbolja mi je fora polica s cd-ima. Zamislite policu od 5m dužine sa dva nivoa za robu. Spindle od 50kom, 20cm dalje drugi i tako do kraja police na oba nivoa. A nigdje nijednog praznog dvd-a za kupit! S druge strane police s cd-ima nalazi se cca. 50kom kutija za cd-e i to ne slim, već standarne debljine.
Katastrofa je vrlo blaga riječ. Imam filing da će i oni ubrzo putem vemulja i hgšrota.
Staro 07.07.2011., 20:56   #86
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Isto i u Zadru...ja bio neki dan u nadi da ću se ogrebati za neke slušalice i sl., jer sam kontao da je neka rasprodaja pred zatvaranje, kad ono, puška!!
Na policama par laptopa, kućišta, nešto periferije i popust od 10%..alo, 10%!!!
Sluški nije uopće bilo pa sam samo obišao krug oko polica i nestao.
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2011., 10:10   #87
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Jučerašnji update:

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Ri...ed-zatvaranjem

Iako, nije nikakva novost. Svatko tko je u Rijeci zadnjih tjedana bio u Technomaxu zna da im je zatvaranje imanentno. Sve su pokupili s polica.
Kao sto je kolega rekao, nema praznih DVDa, vec samo CDa.

Ono sto me zalosti je sto polako kupe i audio opremu s polica, nadao sam se snizenjima Marantza jer su oni direktni uvoznici, ako se ne varam...
Staro 14.07.2011., 10:27   #88
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
audio dream je isto tako uvoznik ako nisam krivo informiran.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2011., 10:33   #89
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
ja sam nekoliko puta bio u toweru (Rijeka) i pola trgovine je prazno,a ostatak robe nije na sniženju....
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2011., 10:47   #90
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Balkanski mentalitet..
Rađe da sve propadne nego da se odreknu marže
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na