|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
(rijeseno) virus + blokiran disk
razmišljam dali da zviznem laptop preko terase ili da počnem plakati. neznam kako, ali malo prije sam pokupio nego govno od virusa. odjednom je komp usporio, a procesa je bilo toliko da ih nisam uspijevao ugasiti kojom brzinom su se otvarali, tako da sam nasilno ugasio laptop. nakon čega se više nije htio upalit. tj, limited account mi uopće ne diže, čim upišem password samo umjesto welcome ispiše logging off i vrati me na izbor accounta, ako se logiram kao admin otvori mi neki fullscreen program kojeg se ne mogu otarasit nikako, a želi da zovem neki telefonski broj pa upišem activation key ili tako nekako. bootam u safe mode i priča se ponovi. opet restartam laptop, i dočeka me bios poruka da je disk locked i da upišem password. s obzirom da je riječ o netbooku, nije kriza jer je SKORO sve doma na storage diskovima. problem je ovo skoro. imam cca 4-5 GB slika slikanih zadnjih 2 mjeseca, veoma važnih, a nemam backup. sada skidam ubuntu live kojeg ću probat bootat sa sticka i pristupit disku. imate neku riječ utjehe? kako da ovo rješim? i ps - ima li neki ubuntu antivirus da ako kojim čudom uspijem pristupiti disku, probat očistiti disk od govana? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Izvadi disk i spoji ga na pc.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
to je onda posao za sutra, jer nisam doma, sve šta imam tu je jedan staaari pc i čak 1 usb stick. toliko o tehnologiji. ps - taj drivelock - je limitiran na mašinu, a ne na disk? u smislu - spajanjem diska na usb sata kontroler ću mu moć pristupit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Kaspersky RD i očisti ![]() WinGate ako i dalje ne budeš mogao log in napravit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|