|
![]() |
#2433 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Ne da krepavaju nego da imaju određenu trajnost, tj. životni vijek relativno mali. A kolko je to u stvarnosti baš se i ne zna, pošto su relativno kratko vrijeme u "masovnoj" primjeni. Večina ima garanciju 3 god (neki i 5) tak da mislim da je to OK, nek krepa za 3 godine ![]() |
![]() |
![]() |
#2434 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
#2435 | |
Guest
|
@Romano.Cule Susjed ima auto čiji motor je od mehaničkih djelova pa je stariji od moja zadnja 4 kompa. Također mu se grije dosta. ![]() To kaj nema mehaničkih djelova i kaj se ne grije nema veze toliko sa razlozima zbog kojih crkavaju! Citiraj:
Bilo bi lijepo vidjete službene brojke po prodanom primjerku iz barem jednog shopa. |
|
![]() |
#2436 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
#2437 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
no krasno ![]() da li je "krepavanje" povezano sa potrošenosti memorije ,tj. brojem pisanja/čitanja ili znaju jednostavno sami od sebe prdnut na rosu bezveze , ničim izazvani kao i HDD? ![]() hahaha , pa ovo je ludo : OCZ Vertex 2 range 211/1109 = 19.0% koliko vidim po rezultatima Intel je daleko ispred svih po pouzdanosti |
![]() |
![]() |
#2438 |
Premium
|
#2439 |
Premium
|
Do kontrolera je. Nisam 100% siguran, ali mislim da kada se NAND potroši da onda samo nemožeš zapisivati na SSD, a ono što je zapisano možeš normalno pročitati. |
![]() |
![]() |
#2440 |
Premium
|
#2441 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Davno kad sam kupovao ssd (prije dvije godine i još sad savršeno radi) sam isto tako negdje čitao da kad se nand potroši da više neće zapisivati ali da možeš normalno čitati.....a to mi je bio i veliki plus da si onda možeš normalno napraviti backup..... |
![]() |
![]() |
#2443 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Nabavio Muskin Callisto deluxe 60 Gb, e sad me zanima šta trebam sve napravit da disk radi onako kako bi i trebao radit?..imam AMD platformu, gore ću instalirat Win 7 64-bit Ultimate..tj zanima me kako treba formatirat disk, treba li omogućit AHCI, na šta treba pazit u Windowsu - driveri, TRIM..itd? Hvala |
![]() |
![]() |
#2444 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
http://www.tweaktown.com/articles/31...de/index6.html Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2445 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() Sa tvojim rezimom koristenja (desktop user) ce taj disk trajat jedno 20 godina u najgorem slucaju. A za 3 godine ce osnovna instalacija Win8 zauzimat 60 GB. Pa sad ti vidi sta ce se prije desit. Pricati kako je CCCleaner stetan za SSD je ko da kazes da je pretjerano kopiranje malih fileova stetno za HDD. Ne skodi mu nista. Za sve ostalo se brine Trim, na tebi je samo da ti je SSD postavljem da radi u idealnim uvjetima (trim on, ahci i ekipa), sto mozes postavit bez problema ako prekopas ovaj thread unazad 5 stranica, a i vidim da vec jesi ![]() Zapravo je jedino pitanje dal' si tolko lose srece da ti disk krepa prije isteka garantnog roka, a po tom pitanju ne mozes puno napravit (osim ciljat manje kvarljivu seriju, ali ni u to se ne bi pouzdao). How long will my SSD last?
9900K-32GB-5TB-3060TI Zadnje izmijenjeno od: zwer. 30.05.2011. u 19:14. |
|
![]() |
![]() |
#2446 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2447 | |
Premium
|
Valjda jedinog koji se nalazi na SSD-u. Citiraj:
Samo normalno koristi SSD kao i HDD i nemoj se previše brinuti, jedino defragmentaciju nemoj koristiti na SSD-u. Neće mu previše štetiti, ali nećeš ništa dobiti ako defragmentiraš SSD. |
|
![]() |
![]() |
#2448 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
ovo je isječak iz intel toolboxa ![]() a ovo je ISO,to je valjda firmware koji valjda vrijedi i za intela 320(barem je naveden dolje) da to probam nadogradit jer neznam imam li zadnji? na kutiji od diska piše pack date 03/20/2011 |
|
![]() |
![]() |
#2449 |
Premium
|
Nemogu ti ništa pametno reći oko tog FW-a, probaj malo pregledati Intel-ov forum ili Google-ati. |
![]() |
![]() |
#2450 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
A, OK, malo sam krivo shvatio.
![]() |
#2451 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 31.05.2011. u 00:00. |
![]() |
![]() |
#2452 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#2453 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Da rezimiramo prije no što bacim pare. Prvo, sve ispod 100 điđi je tak tak, wow mi ima sam 32GB.... Drugo, znači čekat par mjeseci jer gamad namjerno štopa SATA3 jer su se preopskrbili s SATAII diskovima i trenutno se ih ne isplati ubost za dane pare? |
![]() |
![]() |
#2455 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
SSD se isplati ako ti je potrebna brzina i ako imas love za barem 80 GB model. Kad dodje SATA3, izletit ce novi SATA standard, pa novi diskovi, pa cekanje... itd.
![]() |
#2456 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Malo novina; Novi Indilinx SSD RevoDrive Hybrid, zanimljivo OCZ Z-drive, 8 x SF2281, brutalno. OCZ RevoDrive 3, 2 x SF2281 |
![]() |
![]() |
#2457 |
Guest
|
Bilo bi lijepo da umjesto 8x u stripeu imaju 2x raid 1 mirror (4x raid 0 stripe) te da se čipovi mogu zamijeniti kao RAM pa da možeš uzeti 2 više recimo i kad crkne da ti reklamacija ne znači nikakav downtime! |
![]() |
|
|