|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
win explorer se ruši po ulasku u local D
imam problem od jučer, naime čim uđem u 'movies' folder na D particiji, win explorer mi se sruši nakon nekoliko trenutaka uz standardni prozorčić. (C particija, barem zasad, radi normalno). folderi s filmovima su drugačije 'aranžirani' nego drugdje na kompjuteru, a ne mogu ni brisat ništa jer dobijem nešto tipa 'deleting files is denied, some progs access them'. sam folder služi kao storage mjesto jdownloadera, očito se sa subote na nedjelju extract-alo još ponešto osim video fajlova. pokrenuo sam avast scan iz winsa i kasnije opet prije win boot-a, oba scana su mi pronašla po 1 virus (...ad001355.exe - win32 malware gen na D particiji i neki nsis.hdr file (nsis adware-j.pup) na C particiji). međutim, ne vidim ja nigdje taj virus chest (avast je 6.xxx verzija), nema ga ni u pf, a ni u documents and settings folderu, pa da barem obrišem smeće. ajd budite dobri pa preporučite nešto kako da se efikasno rješim napasti, imam nekih 300gb hd materijala, pa da mi ne propadne sve... hvala vam puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Instaliraj Superantispyware pa vidi što on kaže. Provrti i malwarebytes anti-malware. Prije svakako restartaj računalo i ugasi downloader pa pokreni programe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
konjpjukter
|
chkdsk /f |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
prvo da zahvalim svima na savjetima, iskušao sam dosad super antispyware, combofix, provrtio checkdisk nakon reboota (koji je iznenađujuće brzo završio) i ništa, jedino bih zamolio kako točno ide string u command promptu da se dočepam D: \movies...? uglavnom problem je i dalje prisutan i očito vezan za specifični folder, jedino se on buni kad pokušam delete opciju, izbrisao sam dva susjedna foldera s filmovima bez problema...ni ulaskom u safe mod ništa se nije popravila situacija, explorer se I dalje ruši, a brisanje nije moguće.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Live cd Linux ili Ms baziran pa onda vidi jel imaš pristup željenom. Ako to prođe onda znači da i dalje imaš smetja u sistemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
cd.. izlazak iz foldera cd ime foldera ulazak u folder del ime filea brisanje filea (mora ukljucivat ekstenziju) kod mene se problem javljao zbog losih codeca, i pri pokusaju windowsa da ucita thumbs.db explorer.exe bi se srusio. S obzirom da pokusavas pristupit folderu punom video fileova, pretopstavljam da je isti problem i kod tebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
hmm...bojim se da kod mene nešto drugo 'vreba' ![]() ![]() @nikky: ![]() ![]() @Paxton: hvala ti na objašnjenju, dobro će doć za ubuduće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Googlaj malo i upoznaj šta je šta tj. šta smiješ a šta ne smiješ dirat / brisat. 'recycle' folder je win kanta o' škovaca. Za kavu uvijek spreman. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da probas Total commander. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
jbg, typo mi se potkrao ![]() ![]() @nino: ako je to dugoročna preporuka, spreman sam probat. win explorer me je više nego dovoljno iživcirao ova dva dana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Svakako isprobaj Total Commander, skoro se ne sjećam kad sam explorer koristio gdje imam TC. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|