|
![]() |
#10082 | ||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Prvo, hvala Niku na polovici powerlinka, konačno nakon 2 tjedna da i ja imam vremena za pedaliranje, pa će biti ovih dana nešto, bar malo ![]() Citiraj:
Ovaj zeleni finish line je jako loš u odnosu na crveni. Na dva uspona sam ga dosad imao. Na prvom sam stavio podosta maziva, pa rekoh, idem oprat lanac i stavit propisnu količinu nanovo. Obrisao lanac od viška nakon toga. Od doma do trga lanac je već bio crn. Zaključak mi je da sam bacio jebenih 45kn u vjetar jer to ulje nakon svake vožnje moram skidat dolje i novo stavljat ako ne želim smeće u lancu. Jel ti došla više vilja? ![]() Citiraj:
![]() Nažalost, za vikend me nema (p/s/n), tako da će bicikliranje krenuti od ponedjeljka. ![]()
![]() |
![]() |
#10083 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() Stavio sam bio jednom njihovo ali bijelo, i ono je nestalo valjda u roku od 1-2 voznje po gradu, a ovo moje traje dosta. Ali ja nakon svako voznje po sumi operem bajk sa slaufom i stavim ulje ponovo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10084 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Buraz i ja odvozili Sljeme popodne. Losjtek gore (poprilično lagano, a tempo je bio čak bih rekao i malo iznad prosjeka), a spust smo kombinovali od žičare desno na 52, pa Nikovom rutom 57ice preko tuluma. Staza kod tuluma i malo prije njega je koma i rađe je izbjegavati. Gore je granje pobacano na gornjem djelu (nisu ga još očistili), a kad se pređe cesta je ogromno kamenje i doslovno rahla zemlja na tlu. Kad smo izletili na makadam kod stare 57-ice, skrenuli smo na Gipsovu stazu i preko Požgaja na Lojstek i onda na prvi stup žičare, te završetak do Lonjščine. Brz, siguran i bez problema spust. Di je trebalo nismo baš letili ko muhe bez glave, a neke djelove sam prošao brže nego prije. Od klupica na Lojsteku pa na prvi stup sam se popeo bez većih problema danas. Baš me išlo. Nakon 3 vožnje jako sam zadovoljan naočalama. Ne puše ništa, vidi se i kad je u šumi malo mračnije. Za 80kn savršeno. Na zimu će biti još bolje ako se neće magliti (a mislim da neće). Više ne znam što bih vozio na spustu. U zadnje vrijeme sam odvezao 9tku, 12icu, oba načina 57ice. 20tku na istok ne znam napamet. 8icu jedino, ali to kad ćemo imati više vremena. Moram naći nove staze ![]()
![]() |
#10085 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#10086 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Moje misljenje je kao i Destroyerovo glede zelenog Finish linea - smece od ulja. Ja sam ga kupio za voznju zimi i to gusto ulje na temp. ispod nule je neupotrebljivo, a i iznad nule ulje jedva ulazi u lanac...ma bezveze ulje. Na svu srecu ja sam bacio "samo" 25kn, i sad koristim to ulje za podmazivanje vrata od ograde, auta i sl. za to je odlicno ![]() Tko misli da je finish line ulje na mjestu nek proba Zefal (125ml/35kn), pa nek se onda javi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10087 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
Zao mi je kaj nisi zadovoljan sa bajkom ali ako si zadovoljan sa ramom i geometrijom lako mozes prodat dijelove i kupiti neke druge |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10088 |
Xulos :)
|
Ma rama je odlicna, vilja je nova savim ok (V3 s lock outom), zadnji mjenjac je ok, samo bi morao pothitno mjenjati kocnice i diskove i obje nabe jer su uzasno lose, a trenutno nemam love za takve izlete.
![]() |
#10089 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
Ak ti diskovi skripe, probaj ponovo namjestiti celjusti jer ti mozda rotori grebu po paknama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10090 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Ja mažem sa zefalovim dry i wet lubeom, ovisno o vremenskim uvjetima. imam još doma nešto sitno Joe's dry lubea. oba odlična, samo ne koristit wet lube po suhom jer totalka zamasti šajbe i jako se prima nečistoća po njemu. a da ne pričam kaj se dogodi ako ga mastite sa WD-om ili uljem za finu mehaniku.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10091 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
pozdrav, sutra u DSG-u -20% za keš na bicikle, tako da Demon Hunter i ostali lovu u džep i pravac DSG, ali prije neka još pita, odnosno neka se pravi lud |
![]() |
![]() |
![]() |
#10092 | |
Premium
|
Citiraj:
Trebam si kupit neko ulje, a ni sam neznam koje, izgleda da sam nasao ![]() LP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10093 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#10094 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Ja radim cca 300km tjedno (4 ili 5 vožnji) i podmazujem lanac jednom tjedno, jedino ako idem negdje na makadam, onda 2 puta tjedno bacim par kapi i to je. problem kod wet lubea je u tome kaj je dosta rijedak i zasere mi felge |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10095 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Potrošio sam jednu bočicu sonax-a, sad imam upravo ovo ulje i predobro mi je ![]()
![]() |
![]() |
#10096 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ekipa, ulje sluzi samo da smanji trenje pri prijenosu energije iz vasih nogu na zadnji kotac (sto je apsolutno nebitno 99.999% biciklista) i smanji raubanje kazete i prednjih zupcanika vidim da vas je dosta zagrizlo za temu ali poanta uber ulja se gubi ako vam lanac nije jako dobro (da ne kazem savrseno) namjesten i u ok stanju da bi vam lanac bio dobro namjesten moraju vam lancanici (oni krugovi sa zupcanicima) i lanac bit u dobrom stanju, a to je potrosna roba i mora se mjenjat s vremenom, dakle, prije nego zagrizete dati 30kn-50kn za novo ulje odite kod servisera i pitajte ga u kakvom su vam stanju lanac i lancanici ako cistite lanac i kazetu nakon svake voznje vjerojatno da bi vam i suncokretovo ulje bilo ok ![]() Zadnje izmijenjeno od: hash. 10.05.2011. u 23:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10097 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
pošto su jamisi svi rasprodani, ostalo samo 2011. serija koja je s opremom ravna starijim modelima no naravno daleko su skuplji, s budžetom od 2000 kn ne mogu ništa pametno naći pa sam se odlučio na traženje polovnog. znam da bi trebao prvenstveno uživo pogledati takav bike, no ako možete odokativno reći kolko je ok ovaj Felt |
![]() |
![]() |
![]() |
#10098 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
U DSGu se fino dade spustiti cijena ako dođeš sa kešovinom u ruke, isprobano ![]() Spustio sam cijenu 500kn ne htijeći uopće, oni su sami nudili da bi mi dali popust samo da kupim. Zanimljivo je kakve bajkove imaju na akciji, ali daleko od jeftinog su i dalje ![]()
![]() |
![]() |
#10099 | |
Moderator
|
Citiraj:
Po meni prvo što može (i vjerojatno bude) otišlo jest pogon i vilica. Ostalo može izdurati.
![]() |
![]() |
#10100 |
Guest
|
Kako može trgovina mrtvo ladno dat popust od 1000 kuna na bic od 4000? Ili sad u tom DSG-u... gledam bic od pet tisuća pao na tri i kusur. Pa kolike su im onda marže? I kupuje li itko bic koji nije na akciji? ![]() |
![]() |
![]() |
#10101 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10102 | |||||
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
A problem je što je net kao uvijek prepun "obiju strana". Neki bi uvijek preporučili Trek (npr.) dok neki kažu da ga nikad više nebi kupili. Zato sam i došao ovdje za pokojit savjet iz prve ruke ![]() Citiraj:
Van države sam pet-ned, pa da znam na vrijeme. Citiraj:
![]() Citiraj:
Imaš li možda kakvu preporuku? Citiraj:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10103 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Imam problem sa vilicom. Kad hoću dignuti prednji kotač na rinzol, imam kojih centimetar (ili par mm, ne mogu točno procijeniti) praznog hoda prije nego amortizer dođe do graničnika zbog čega je praktički nemoguće dignuti bicikl na "zadnji". Znači cuknem ga i amortizer krene u prazno, udari o graničnik i tek onda se diže prednji kotač uz daleko pre malu silu (sve ode na taj udarac). Probao sam skroz otpustiti i zategnuti jačinu amortizera, ali ne pomaže. Bike je Wheeler 1900 Pro. Jel netko imao takav problem i da li se može riješiti bez servisa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10104 |
Premium
|
Tu je bilo lijepih preporuka za bicikle u rangu 2-3-4k kn. Onog Treka 3900 nije nitko preporucio u to sam siguran, pogotovo ne po punoj cijeni od 3300kn. Bilo je boljih i jeftinijih Nakamuri, Scottova, Jamisa, Wheelera itd. Trek radi super bajkove, da se razumijemo, ali entry level oprema ja koliko para toliko muzike, a kod Treka se i to preplati. Sto se tice popusta, frend je za cash skinuo cijenu Ghost AMRu 7500 za 5550kn model 2011. Bez popusta je cijena daleko u oblacima, ali s 25% dolje cijena je povoljnija nego preko granice (tesko je naci jeftinije). Rog joma ne daje popust a napuhali u cijene...budu se naprodavali bicikala ove godine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10105 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Otišao sam u servisera bicikli najboljeg u Splitu, s njim ljepo pola sata popričao i on mi objasni što je koji dio i na što da obratim pozornost.. Ovog explorera sam slučajno zapazio i kad sam proguglao djelove nema šanse da kupim bicikl ispod 3000+ kn sa tim djelovima... Za ramu sam se raspitao na jednostavan način, probao sam saznati dali je kome ikada pukla/iskrivila se... U svim servisima mi rekli da nisu imali takav slučaj ![]() Kad pogledas sve djelove koji su nije mi jasno šta se imaš mislit uopće ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10106 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10107 |
Moderator
|
![]() |
#10108 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Edit: Na netu su jako šture informacije o tim Nakamurama. Jedino što sam pronašao je da su prije 1-2 godine ti isti modeli bili 200kn jeftiniji. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 11.05.2011. u 14:02. |
|
![]() |
![]() |
#10109 |
Premium
|
-->
Prosle godine su te iste Nakamure takodjer bile na popustu i kad je sezona krenula sve su se rasprodale u roku keks.
I bas kad sam trazio bajk za curu nije bilo potrebne velicine (a kasnije vise nikakvih velicina). I onda u jednom trenutku naidjem u westgateu na gomilu bajkova na popustu (vjerojatno su ih povukli s drugih trzista) tako da bi se slicna prica mogla ponoviti i ove godine. Od sutra idu bicikli na 20% (neki modeli i na 30%) ---> letak |
![]() |
![]() |
![]() |
#10110 |
Moderator
|
Dečki, ima tko možda lulu od 60-70mm posudit na jedan dan da probam kak će mi to pasati prije nego se odlučim na kupovinu ? 31,8mm prihvat volana.
![]() |
|
|