|
![]() |
#11191 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Pink Floyd - Live at Pompeii je obvezna lektira ![]() ![]()
![]() |
#11192 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#11193 |
-------
|
The Sorrow - My Immortal Guardian + 36 Crazyfists - The Great Descent + As I Lay Dying - Upside Down Kingdom + All That Remains - Two Weeks |
![]() |
![]() |
![]() |
#11194 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11195 |
EonCentar
Datum registracije: Dec 2009
|
Danas sam se lagano provozao, stavio ovu stvar na repeat i dan je odjednom postao coool ![]() Norman Greenbaum - Spirit In the Sky |
![]() |
![]() |
![]() |
#11196 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ima ovdje netko s kim bih mogao malo pričati o post-rocku, njegovim derivatima i sličnim zvucima? Lacy, ukrast ću ti Green Carnation ![]() Godspeed you! Black Emperor - Static
![]() |
![]() |
#11197 |
-------
|
Jennifer Rostock - Irgendwo Anders + Herbstrock - Die Bessere Hälfte + Juli - Dieses Leben + Silbermond - Krieger des Lichts/Meer Sein |
![]() |
![]() |
![]() |
#11198 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
@xlr Hmm, meni GYBK nije baš sjeo, ali iskreno nisam im dao neku priliku, na prvu su mi upali u oko sa nazivima, dosta neobični. Sa post-rockom nisam na ti, ali sam proveo jednu zimu sa Mogwai tako da se i to računa. Od ostalih sam imao susreta sa Explosions In The Sky, Jesu, gore navedeni GYBK i Mogwai, Dirty Three. Najviše su mi legli posljednja dva, valjda zbog istaknutih gitara, definitivno mogu privući ljude koji su "daleko" od post-rocka, jednostavno i lijepo. Imam osjećaj da DT praši sasvim drugu priču od ostalih, valjda su u svakom pogledu down under, definitivna preporuka (Ocean Songs za uvod), ne znam jesi li ih slušao, nemam sliku koliko su poznati u svom žanru. ![]() Sad ne znam koliko spada u post-rock, ali zvukom definitivno vuče tom žanru, album je suradnja dva odlična benda, ali vjerujem da će ti se svidjeti - Altar. Kako to zvuči - Sunn O))) & Boris - The Sinking Belle (Blue Sheep). Pokušao sam sa Sunn O))), ali očito nisam za toga, prošlo mi je kroz glavu da mi fali koje ogromno pojačalo u sobi i nešto da dimi u ruci, ali vjerovatno je to loše opravdanje. Album se također svidio ljudima koji imaju glazbene ukuse daleko od jednog dronea/dooma, ali to je ljepota umjetnosti. Ove neke primjese pop-a kao kod Sigur Ros-a nisam još dovoljno procjenio, za sada mi je Mogwai i DT broj jedan što se tiče ovakvog zvuka. Ne znam bi li ga Miles Davis svrstao u cool, ali je meni i više od toga - Bohren & der Club of Gore - On Demon Wings (The Big Sleep, 1946) @Corporal Clegg/LAcy Porcupine Tree je Floyd za neke nove klince, Fear Of The Blank Planet ironično jede malu djecu, kao što je to Gilmour relativno nedavno radio bosonog onom crnom Stratu. ![]() A sada nešto sasvim drugačije, obožavatelji Tolkein-a ne mogu biti objektivni... *Prebaciti neke od postova uključujući ovaj u temu prikladniju tome - Glazbene preporuke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11199 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#11200 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
@tOta - opet, dobro je, nekako sam se neckao klasificirati PT kao Floyde novog doba, posto je i sam Wilson alergican na takve usporedbe ![]() Iako, stajaznam... FoaBP kao kritika potomaka jedne malaksale civilizacije, Animals kao kritika starije generacije te iste civilizacije (iako preko Orwella), nije ni to promasena paralela.
![]() |
#11201 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
@tota: GYBE su malo specifični, istina, ali obožavam ih zbog Efrima jednako kao i Silver mt. Zion. Naslušao sam se post-rocka i mislim da ne postoji bend sličan ovima ![]() EITS i Mogwai su pijoniri, s njima sam i ja krenuo. Neću zaboraviti kada sam zbog besparice propustio Mogwai i Twilight Sad u Aquariusu. Htio sam skočiti pod vlak ![]() ![]() Od nekih bendova koje često preporučam su God is an Astronaut, pg.lost, Kwoon, Red Sparowes pa čak i Russian Circles. Oni sviraju rekao bih lakše note, puno lakše za većinu koja nije sklona eksperimentiranju. Ear-friendly music ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#11202 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
za člana @xlr: probaj roy montgomery-a, evo taman zavrtio flac njegovog albuma 'temple IV'. takoođer, zavrtio sam danas i hash jar tempo - 'well oiled' album, kolaboracija montgomerya s članovima benda bardo pond, koji se uvjetno mogu usporedit s GY!BE ili GIAA, makar su meni puno draži od ovo dvoje. btw. altar album da, a sun o))) ili boris sami su puno više doom, dronea tu ima tek u tragovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11203 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Koja uber kombinacija. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11204 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#11206 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11208 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() Edit: Slušao sam ih već ranije al' sam zaboravio koliko su dobri.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 26.04.2011. u 17:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11209 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Hot epic shit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11211 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#11213 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#11214 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11215 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11216 | |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
@LAcy - da, taj je album lagano floydican, faza PT-a kad je Wilson ignorirao metal ![]() Svakako poslusaj Lightbulb Sun, s hitoidnim stvarima poput Russia On Ice i Shesmovedon. Ontopic:
![]() |
![]() |
#11217 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#11219 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj: