|
![]() |
#241 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ma ajd mi reci kakva je isplativost ici na 1156? Nema uopce logike, procesori koji valjaju kostaju kao i bilo koji i5 2xxx. Socket je proslost, a takodjer ni p67 maticne vise nisu toliko skupe. MSI P67 GD65 u HG spotu mozes za maltene 1000 kuna kupit na onom happy hour. Tako da moje misljenje je definitivno 1155. Jedino me brine, ja bih uzeo 1155, ali citam po netu dosta ljudi ima onaj boot problem, boota se pa gasi samo od sebe. Cesta pojava kod svih p67 ploca. Zadnje izmijenjeno od: izi. 19.04.2011. u 06:46. |
![]() |
![]() |
#242 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
malo sam guglao al nisam sve baš 100% polovio.... shvatio sam da bi ovaj bios F6 što sam skinuo trebao prebacit na eksterni disk pa onda zamijenit ovaj F5 što imam.... to bi trebao odradit prije nego zamijenim novi proc ili poslije??? |
|
![]() |
![]() |
#243 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skini BIOS i skini program @BIOS (i njega ćeš naći na GB stranicama). BIOS raspakiraj negdje na hard i onda u @BIOS-u browsaj do njega. Inače, @BIOS ima mogućnost da sam skine najnoviji BIOS s neta i sam ga instalira, kao i mogućnost da pohrani trenutno stanje. S @BIOS-om se radi iz winsa.
#244 |
Premium
|
Ok hvala,ako me ne bude na forumu narednih par dana znaći da sam nešto zeznuo.. ![]() ej coconut!! ZAHVALJUJEM! nemogu vjerovat al sam uspio,barem piše f6! ![]() odličan je ovaj @BIOS. sad još sutra term. pastu da kupim i mijenjam proc.... ako zapnem budem opet gnjavio. Jutro,da pitam...nakon flashanja BIOSA sinoć udjem u dotićni i vidim da mi je cpu host frequency 100....a što nebi trebalo biti 200?? onda sam ga ja dignuo na 200 pa dogurao do 250 al iznad ga ne prihvaća.sam prebaci na (disabled) i vrati na 200! To je još sve sa ovim starim E2180.. Bok,evo da ponovo gnjavim....sad sam napokon zamijenio proc E2180 za E8200...i kad sam ušao u bios stanje je bilo ovako..... OC FSB 1333 CRE.2 CPU DISABLED CPU HOST CONTROL ENABLED CPU HOST FREQUENCY 200 PCI EXPRESS FREQ. AUTO SYSTEM MEMORY MULTIPLIER AUTO MEM FREQUENCY 500 CPU FREQUENCY 1.70GHZ(200X8,5) DIMM OVERVOLTAGE CTRL NORMAL FSB OVERVOLTAGE CTRL NORMAL CPU VOLTAGE CONTROL NORMAL NORMALCPU WCORE 1.200000V (STAVIO BI SLIKU AL JE NISAM MOGA UPLOADATI TAKO DA SAM PREPISAO) Kad sam stavio OC FSB 1333 CRE.2 CPU na enabled CPU FREQUENCY je automatski skoknula na 2.83Ghz(333x8.5)...... zanima me zašto se grije skoro do 50 C odma nakon bootanja i zašto mi se nakon 3min igranja COD4 ekran zamrznuo i kad sam ugasio pa ušao u BIOS bilo je sve na prvotnim postavkama tj OC FSB 1333 CRE.2 CPU je bio disabled. sad su temerature CPU2 32,0 cpu0 core 40! term. pastu sam uredno nanio i ovaj stock cooler uredno vratio na mjesto. ima li neko savjet kako da dobijem ovih tvorničkih 2,66(ili nekih 3,00) i da mi radi stabilno 24/7 bez nekih zezancija.Unaprijed veliko hvala. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 24.04.2011. u 12:13. |
![]() |
![]() |
#246 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Novi procesor i ploča - preporuke
Imam tri godine star komp koji je radio bez greške (čak se ni XP nijednom nije rušio): ASUS P5K PREMIUM/WiFi-AP,775, Intel® P35, ICH9R, BUS 1333MHz Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb G0 3 x DDR2 1024Mb ( 1Gb ) PC5300 Kingmax MARS , 667MHz, CL5 VGA Ati Radeon HD 3850, 512Mb GDDR3, Dual DVI, PCI Express 16x Budući da je vrijeme je da se konfiguracija osuvremeni, želio bih čuti preporuke glede novog procesora, matične i memorije (i eventualno grafičke, premda nemam nekih zamjerki na ovu sadašnju). Napominjem da ne editiram HD filmove pa da bi mi trebalo brdo memorije, nemam namjeru klokati i gotovo uopće ne igram igrice. Komp mi služi primarno za rad u 2D aplikacijama tip Photoshop (poluprofesionalno) i internet. Netko će reći - što onda mijenjaš konfiguraciju koja radi ok. Radi brzine pri multitaskingu, naravno. |
![]() |
![]() |
#247 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#248 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Hmm bas ti i ne bih znao zbog cega, ali inace bios uvijek pokazuje 10 C vise nego programi kakvi. Jesi probao flashat bios, mozda maticna ne podrzava taj proc (maticna starija proc noviji isti socket) Ja kad sam stavljao E6750 na moju albatronku bilo dosta stekanja i raznih malih ometanja prilikom rada dok nisam bios flashao. Ali kao sto kazem nisam 100% siguran jer nisam pratio racunalne novosti dosta dugo, sad sam se opet malo ukljucio kad je sandy bridge dosao ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Premium
|
Hvala ti na savjetu....al BIOSE sam flashao baš prije par dana..temperature su u startu jako visoke(skoro 60 C) pa onda lagano padaju na 50 C....a to me baš zabrinjava...ovaj stari proc mi nikad ni blizu 50 nije bio a ovaj je kao "štediša" a grije full! Šteta da nema nikog od ovih dečki koji mi inaće savjetom pomognu ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Registered User
|
Ma tri godine je star procesor. Ne znam koliko bi mi trajao kad bi ga još išao klokati. Nakon nekog vremena bi riknuo i opet bi morao uzeo nešto novo i moćnije... |
![]() |
![]() |
#252 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
S obzirom da ti treba brdo memorije mislim da bi ti se isplatilo ići na ddr3 zbog jeftinih 4gb modula. Pogotovo što bi se tvoji proc i mbo mogli prodati za solidnu cijenu ( cca proc 600 mbo 300), pa preći na i7 x4 ili amd x6 (cjenovno su tu negdi, performansama isto) s tim da bi u amd kombinaciji mbo bila jeftinija proporučam nju. |
![]() |
![]() |
#254 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kasno sam čitao sinoć i pročitao ovo kao treba mi brdo memorije za obradu HD filmova :P Potpis, definitivno. |
![]() |
![]() |
#255 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Tu samo treba SSD ubaciti i gotovo, možda još RAM-a ako baš treba i gotova priča. Bolje bi bilo da se malo raspitaš o clockanju Q6600 jer tu još leži puuno procesorske "snage" i nema smisla kupovat novi CPU. |
![]() |
![]() |
#257 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#258 |
Registered User
|
Što se tiče napajanja imam CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent., ATX2 Astral, bio bih ti (i svima drugima) zahvalan ako bi mi mogao preporučiti siguran limit voltaže i temperature, obzirom na hladjenje. Naime, nemam ništa ekstra mimo ovog 12cm ventilatora. |
![]() |
![]() |
#259 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
voltaze: defaultna voltaza = potpuno sigurno do 1.35v = jako sigurno do 1.4v = sigurno do 1.45v = relativno sigurno sve dalje = nepotrebno sve voltaze su ovisne o temperaturama, znaci te voltaze su sigurne dok god je temperatura procesora ispod 70c i ni 1c preko toga pod opterecenjem (idealno bi bilo do 65c) opterecenje je recimo orthos (program za testiranje stabilnosti, skines ga besplatno sa neta) ako uzmes u obzir to da niti jedna igra/program nece zagrijat procesor koliko ga orthos zagrije onda ako sa orthosom ne prelazi 70c, sa nicim drugim takodjer nece doseci takvu temperaturu tvoj procesor ima multiplier 9x, znaci 266mhz fsb x 9 = 2400mhz sta bi znacilo da ti za recimo 3.2ghz treba FSB 356mhz, u tom slucaju RAM moras postavit na 1:1 omjer sta bi im dalo 712mhz i rucno im postavi latencije 5-5-5-18 te im daj 1.9v na tim postavkama za RAM ih mozes i dalje pogurat pa ako ces ic na recimo 3.4ghz za procesor ili 378mhz za FSB, RAM ti nece bit problem, a tada ce radit na 756mhz kasnije kada stabiliziras procesor mozemo vidjet sta se da jos s RAMom napravit, on bi trebo moc do nekih 950mhz ic sta bi ti dosta pomoglo takodjer, al primarno je frekvencija procesora dakle trazis najvecu mogucu frekvenciju procesora sa voltazom koja ne prelazi 1.45v (sto manje to bolje) i da temperatura ne prelazi 70c u opterecenju drzi se toga i nikakvih problema nebi smijelo biti |
|
![]() |
![]() |
#260 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
sry zbog pisanja drugačije teme na ovu temu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#261 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
#262 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Da ne otvaram novu temu... Koji je bolji procesor za laptop Intel Core 2 Duo T6600 ili Intel Core 2 Duo P8400 |
![]() |
![]() |
#263 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
iako je malo stariji mislim da bih prednost dao P8400. a o kojem se laptopu radi?
#265 |
Premium
|
HP Pavilion DV7, oso stari proc pa sad ne znam koji da uzmem od ta dva... Inace taj stari proc T6600 je radio na 800MHz a memorija mi je na 1066MHz |
![]() |
![]() |
#267 |
Premium
|
Kako da saznam jel laptop podrzava taj procesor??? |
![]() |
![]() |
#268 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007