|
![]() |
#961 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Što se ta dva objektiva tiče, evo usporedbe, možeš mjenjati blende i fokalne duljine pa mišem prelaziti preko slike: http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=1 Inače, nisu ni jedan ni drugi neka sreća, ali ako uloviš polovni 18-55 IS možeš dobiti dosta pristojan odnos cijene i kvalitete. Ako ćeš baš dobar 17-50 objektiv, Tamron ima svoj sa 2.8 blendom koji je jako dobar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Bi li preporučili Nikon D3100 kit za početnika u DSLR svijetu? http://www.nabava.net/trazilica.php?q=d3100&x=0&y=0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja bi ti preporučio svoj E-520 kojeg trenutno prodajem ![]() Isto sam bio početnik i dvoumio se između E-520 i 1000D. Na kraju je Olympus pobijedio zbog stabilizacije u tijelu što mi je kao početniku dosta značilo. Imaš oglas na tržnici pa baci pogled.
![]() |
#966 |
Premium
|
Želim nešto novije s mogućnošću snimanja HD filmova, lomim se između Nikona D3100 u kitu i P&S superzoomova poput Fuji HS20, Nikon P500 ili Canon SX30... |
![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Evo ovako, ja isto trebam preporuku entry-level SLR fotoaparata, prvo sam gledao EOS 1000D, koji mi se čini sasvim oke, osim što nema ugrađenu stabilizaciju slike, no dolazi sa kit objektivom 18-55 koji ima stabilizaciju. Drugo što sam gledao je Sony Alpha A290, koliko vidim po recenzijama čini se kao dobar aparat, ima i ugrađeni IS u samom tijelu, no opet koristi CCD senzor dok Canon ima CMOS koji navodno radi bolje fotografije. Vidim da moj imenjak dva posta iznad preporučuje Olympus E-520, ali ne vidim ga u nijednom cijeniku, gdje ima njega za kupiti? Uglavnom najvjerovatnije će biti nešto od prva dva pa vas molim preporuku i pomoć, hvala ![]()
![]() |
#968 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Osobno kod dSLR-ova se isplati kupovati polovno, pa tako za cijenu novog entry i kit objektiva, može se dobiti malo jače tijelo sa najčešće kit objektivom ili se novci uštede na tijelu i uloži se lova za neki bolji objektiv ili klasična 35-ica/50-tka pored kit objektiva. Važno je imati na umu kada se kupuje dSLR da se najčešće odlučujete u budućnosti za jedan sistem, tipa Pentax nudi mnogo primeova dok Olympus zasniva svoju ponudu većinom na zoomovima, stabilizacija kod tržišno manjih igrača se nalazi u tijelu, dok CaNikon nudi stabilizaciju u pojedinim objektivima naravno to se plaća dodatno. Moja preporuka bi bila definitivno za početak kit objektiv + nešto tipa 50mm ako će se fokusirati na portrete ili nešto šire za pejzaže itd. Najvažnije je što će se slikati, u kojoj mjeri, da li se namjerava ulagati dalje, pa tek onda se može nešto konkretnije preporučiti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Premium
|
Canon ima jednu veliku prednost pred ostalim brandovima, a to je velika dostupnost polovne opreme na našem tržištu. Ovo puno znači jer su cijene polovne opreme puno bolje nego cijene nove, a dobije se ista stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Premium
|
@ tOta Koliko je onda dobar izbor D3100 sa kit 18/55 objektivom a kasnije bi eventualno kupio objektiv s većim zoomom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() Na kraju, kao početnik početniku, više će ti pomoći koja knjiga, stativ pa i difuzor blica nego možda prednosti D90-ke nad D3100, IMHO. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Premium
|
Ljudi triba mi torba za aparat i objektiv Po mogucnosti nesto slicno ovoj http://www.kata-bags.com/productFRM2...&Version=Photo Ta bi mi bila idealna ali mi je cifrica malkice previsoka (860kn san je nasa u prizma-photo) Pa ako netko zna za neku slicnu ovoj neka javi. Znaci mora mi u nju stat aparat sa gripom + tele objektiv kojeg uskoro planiran kupit ako bude srice (tipa 70-200) i jos 24-70 2.8 sa strane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Moja preporuka ide ovim proizvođačima; LowePro i Tamrac Dosta njihovih modela imaš ovdje; Optimum Ja osobno imam ovaj model i u njemu imam Canon 450D sa gripom i na njemu Sigmu 24-70 f2.8, i ja sam isto tako gledao kao i ti da mi obavezno stane jedan tele objektiv sa fotićem i još barem dva manja objektiva, i u ovaj ruksak mi to stane, samo što ja trenutno neposjedujem nijedan tele objektiv! Ali, definitivno si pogledaj ponudu od Tamraca, jer imaju jako zanimljiva riješenja a jedno od njih je i ovaj ruksak/torba (ruksak ide preko oba ramena a torba preko jednog) Ja bi da sada gledam ovoga kupio, možda manji, jer je ovaj VELIKO đubre! ![]() Edit: skužio sam da nemaju manju u ovoj izvedbi, ova je najmanja ![]() ![]()
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: 2 die 4. 27.04.2011. u 19:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Premium
|
ja imam tamrac evolution 8, model 5788 odlična torba, čvrsta, kvalitetni cifovi full size ff aparat stane nutra, dakle aparat sa gripom stane u quick access možeš podešavati naramenice kako ti paše, ugodna je za nošenje.... sve u svemu odlična torba |
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Premium
|
Sta vise gledan manje znan koju bi uzea... ![]() Vec iman Katu DC445 i mozda u nju mogu utrpat 70-200 uz manji preraspored pretinaca. Ali mi je nezgodna za nosit okolo dok slikajem jer je mogu samo preko ramena ili za rucku drzat Vazno mi je da nije klasicna torba ni ruksak...nego da je mogu ispred sebe nosit sa nekom stabilnoscu. Obavezno mora imat "toploading"..."quick access" ili kako vec se to zove i da u nju stane 50D sa gripom + 24-70 i 70-200. Ovo bi mi bila ka torba za "nosit po gradu"..u prijevodu sto manja ali da opet stane ono vec navedeno. Dodatni pretinci mi ne trebaju. Nisan previse zahtjevan hehehe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Premium
|
Problem je tu "što manje, a da sve stane", takvo nešto ne postoji. ![]() Evo ja sam nedavno tražio nešto slično, imam već MiniTrekker ruksak u koji stane dosta toga, ali je velika tlaka po gradu potezati 8-9 kila na leđima i svaki put kod vađenja aparata skidati ruksak s leđa i tražiti gdje ću ga staviti da me netko u gužvi ne gurne. ![]() Uglavnom trebalo mi je nešto za šetnje kad ne idem ciljano nešto slikavati nego hoću imati usput nešto opreme, a druga namjena su recimo koncerti ili slična događanja. I našao sam Lowepro Nova 170AW, nosio sam je par puta i jako sam zadovoljan. Prebacim je preko suprotnog ramena, tako da ne može ispasti, ima AW cover ako zakiši, dosta je plitka kad se gleda bočno pa je super za probijanje kroz gužve (za razliku od onih velikih torbi koje su široke kao sam fotograf). Od opreme stane u nju 40D (bez gripa, grip inače jako povećava dimenzije torbe, a nije baš nužan) na aparatu 50mm f/1.4, ispod mi stane fisheye, sa strane 70-200 i u vanjski džep još 580EXII. Mislim da bi 50ica sa 24-70 stala bez problema (bez gripa), a sa strane 70-200, blic u vanjski džep. Najbolje bi bilo poći do nekoga tko ima tih torba (Kodak centar, mislim da se sad zovu Anigota) i ponijeti opremu pa probati kako stane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Premium
|
kad se torba kupuje obavezno se oprema nosi, ja kupujem tak da stavim najveći objektiv na fotić i probam stavit u torbu, ako stane u quick access kupljena je ![]() afterburner ako imaš gdje pogledat pogledaj tamracove torbe |
![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Premium
|
Mislim da u Splitu nazalost nema bas nekog izbora za torbe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Shutter košta ovisno o aparatu na koji ide, uglavnom što je aparat skuplji to je i zamjena skuplja. Cijene se kreću od 200 do 400-500€ u servisima, no ako imaš neki skuplji aparat, to nije toliko velik iznos (a i radit će 100-200k okidanja). Također, možeš kupiti shutter mehanizam i dati ga nekom da ti ga ugradi, recimo fiolic u ZGu (nađeš ga na fotozineu) to radi za parsto kuna. Evo recimo Canon 5D mk2 shutter košta 150$ ovdje http://cgi.ebay.com/CANON-5D-MARK-II...item4cf5f237a9 + ruke te ispadne kakvih 1000-1500kn što je ok.
![]() |
![]() |
#984 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Znam da je longshot, ali eto da probam. Ima li itko iz ZG, a da je voljan posuditi neki Olympusov objektiv širi od 18mm. 9-18mm, 12-60mm, 11-22mm, 8mm fisheye ili longshot stoljeća - 7-14mm. Prošao sam na dalje na foto natječaju kojeg je fakultet organizirao s jednom auto kućom, pa me čeka fotkanje salona. Fotkanje interijera - bitna širina, a s trenutnim 18-180 tog baš i nemam na bacanje bez nekih gubitaka.
![]() |
#987 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Objavljen Panasonic G3 i najavljen Panasonic Leica 25mm f/1.4 ![]() Kaj se smanjivanja dimenzija tice, nije lose. Olympusu jedina veca prednost je in body stabilizacija. ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: reboot. 12.05.2011. u 15:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Premium
|
Citiraj:
Problem je što taj limit nije garantiran, pa shutteri crknu i znatno prije. Shuttere jednostavno treba gledati kao potrošnu robu, tu i tamo će se morati promijeniti i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
smanjili su ga sad vec toliko da opasno konkurira Olympusu s EVF-om. Novi senzor, zadrzali vrlo dobar EVF jos od G1, autofokus je na razini GH2, i 1080i60 sa ugradenim stereo mikrofonom. Picture-in-picture MF Assist mode je funkcija koju su mogli staviti vec u ranije proizvode. Ne zaboravimo jos touch screen i pristupacnu cijenu. Sve to zajedno, nije lose. Naravno, i mene vise zanima novi senzor il ova Leica 1.4 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|