Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2005., 16:42   #1
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
My computer ne prepoznaje novoinstalirani hard

Ugradio sam novi dodatni hard od 80 gb. Postavio ga uredno kao slave, formatirao ga, dao mu ime (G), u Disk managementu ga označio kao aktivnog i u svim načinima ga računalo prepoznaje kao uredan disk, jedino ga nije moguće vidjeti u My Computer ( što je i najbitnije da bi ga mogao i koristiti). Windowsi su XP Home i ako je bitno za priču, stari disk (master) sa dvije particije C i D je FAT32 a ovaj novi (slave) sam stavio NTFS, može li to biti problem?
Staro 04.02.2005., 17:13   #2
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Re: My computer ne prepoznaje novoinstalirani hard

Citiraj:
Originally posted by panorama
Windowsi su XP Home i ako je bitno za priču, stari disk (master) sa dvije particije C i D je FAT32 a ovaj novi (slave) sam stavio NTFS, može li to biti problem?
Da to je problem!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 04.02.2005., 17:21   #3
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Jesi li stavio disk na isti kabao na kojem je prvi?

NTFS i FAT32 nebi smjelo igrati ulogu jer kod jednog frenda radi bez problem, ali svaki disk ima na drugom kablu i ima WinXP Pro sa SP2. Nadam se da sam pomogao.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2005., 20:58   #4
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
kod tebe je sigurno NTFS na hardu s XP-om a kod Panorame je obrnuto
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2005., 15:23   #5
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
ja sam ti imao takav problem na xp pro i maxtorovim 40 gb hardom. brijem da ideš u device manager i da tamo podesiš. nisam siguran, ali ja sam nekak uspjel
Staro 07.02.2005., 16:36   #6
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Talking je,je..

Citiraj:
Originally posted by terminator
ja sam ti imao takav problem na xp pro i maxtorovim 40 gb hardom. brijem da ideš u device manager i da tamo podesiš. nisam siguran, ali ja sam nekak uspjel
mhhhmmm..,jesi "uspjel"... ti bokca, daj si prvo popravi Sig i obrisi smrlj.. ovajjj.. gluposti po njemu, a poslije nam "strcno" pojasni kak si to "uspjel" napraviti ti bokca!

sam da mi te videt kak si instaliral OS na S-ATA disk koji ak je PIII u igri valjda na PCI kartici..... joooj , bas je postalo zabavno.. :burn:

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2005., 22:15   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Re: je,je..

Citiraj:
Originally posted by mitzek
mhhhmmm..,jesi "uspjel"... ti bokca, daj si prvo popravi Sig i obrisi smrlj.. ovajjj.. gluposti po njemu, a poslije nam "strcno" pojasni kak si to "uspjel" napraviti ti bokca!

sam da mi te videt kak si instaliral OS na S-ATA disk koji ak je PIII u igri valjda na PCI kartici..... joooj , bas je postalo zabavno.. :burn:
:clap: LOL:clap:

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2005., 22:37   #8
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002

Citiraj:
sam da mi te videt kak si instaliral OS na S-ATA disk koji ak je PIII u igri valjda na PCI kartici.....
Akhm... Zasto ne?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2005., 01:28   #9
Lifo
Premium

Datum registracije: Jun 2002

Citiraj:
..... joooj , bas je postalo zabavno.. :burn:
Bubba pa citaj do kraja

Staro 08.02.2005., 09:30   #10
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking hehe.

@Buba:hinc! ,sve 5 imam i ja jednu takovu kombinaciju..ali daj poglec mu sig...52x24x52 dvd prza i to je to..., je fakat!
a znajuci kak su nasi Junci(JR) strpljivi ..samo si mislim....kak ta instalacija moze zgledat..

Buba,sala..,kuis,ne?

@ostali: da nebi ispal stari spamer i oftopicar,odgovor si je covjek sam dal..OS na FAT particiji ne vidi NTFS particije...Bar dok se ne posarafi sve,a uvjek ima nacina...tak bar Rakonja veli,a kaj se tice diskovlja..tu mu skidam kapu i potkapu.....

Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 08.02.2005., 09:42   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Re: hehe.

Citiraj:
@Buba:hinc! ,sve 5 imam i ja jednu takovu kombinaciju..ali daj poglec mu sig...52x24x52 dvd prza i to je to..., je fakat!
a znajuci kak su nasi Junci(JR) strpljivi ..samo si mislim....kak ta instalacija moze zgledat..

Buba,sala..,kuis,ne?
joke, n.
Something said or done to evoke laughter or amusement, especially an amusing story with a punch line.

I refuse to participate in such frivolous action.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2005., 10:17   #12
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Veki-os
kod tebe je sigurno NTFS na hardu s XP-om a kod Panorame je obrnuto
Da tako je. Na to uopće nisam do sad obraćao pažnju. Opet sam nešto novo saznao.

Staro 08.02.2005., 10:22   #13
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Re: hehe.

Citiraj:
.52x24x52 dvd prza i to je to
Možda je neki prototip koji je dobio direkt iz tvornice ili je krivo napisao (recimo da bi trebalo pisati 52x24x52 cd prza).

@mitzek vidim da je čovjek novi na forumu, pa ga ne treba odmah napadati. Ne znaju svi sve o kompjutorima. Na greškama se uči.

Staro 08.02.2005., 11:22   #14
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking ma da...?

a kaj smo mi uboznica? uff, ne tak davno kad sam ja "opal" na forum,se je drukcije pripovedalo..mladji su ucili od starijih,pokusali doprinjeti sa svojoj mladoscu i svjezom mozdanom tvari za dobro svih, a ne lupetat po svim threadovima koji mu se dopadnu...Znam, znam.. zvucim ko Vasi Tateki i dedeki... ,but jebiga,ak nemas argument za to kaj tvrdis...nemojte se ljutit, al kaj nije bilo onak po narodski:ispeci pa reci..

nadalje, ne zelim nikog novog na forumu ni ponizit niti vredjat,ali primjetio sam da ama niti 10 % novog zivalja nema tri ciste procitati pravila ponasanja i koristiti Trazi u opcijama foruma da bi nesto proucili, nego svaki drugi thread zgleda ko ovaj...

sorry, ja moro rec kaj mislim, pa ipak je ovo neki fakin forum, ne?

a ak bu se svak napizdil na nas starosjedioce na forumu ,misleci da se ponasamo i drzimo kak mudre sovuljage..zajebite! naucil sam 300 stvari od mladaca kojima mogu lahko bit tata... prema tome ,nije da ne cijenim mladost, samo mi se ne svidjaju musavi smrkljivci koji cim skupe 10 posteva prosipaju pamet i prodaju muda od bubrege..

ak ne vjerujete starom Mudonji..ukucajte si u Trazi nekaj i 90 % je da bute nasli od prije 5,10 metri to kaj vas interesira....
bah,sad bute rekli da mi je to od dijete il nejebice pa da sam nervozan..

Staro 08.02.2005., 11:28   #15
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Re: Re: hehe.

Citiraj:
Originally posted by Bubba
joke, n.
Something said or done to evoke laughter or amusement, especially an amusing story with a punch line.

I refuse to participate in such frivolous action.
i to kaj velis..:

Staro 08.02.2005., 12:42   #16
Lifo
Premium

Re: ma da...?

Citiraj:

Posto ti pod lokacija ne pise vise da si na dijeti, znamo do cega je
Staro 08.02.2005., 13:08   #17
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Talking grunt..

sreca tvoja kaj te jos trebam.....inace bi te tvoje Toplice popisal zi svojega brega,da im se voda procisti., fakin jen...

Staro 08.02.2005., 13:34   #18
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Mitzek se nes prosiril................ na forumu narafno
marac je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2005., 14:15   #19
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Re: ma da...?

Citiraj:
a kaj smo mi uboznica? uff, ne tak davno kad sam ja "opal" na forum,se je drukcije pripovedalo..mladji su ucili od starijih,pokusali doprinjeti sa svojoj mladoscu i svjezom mozdanom tvari za dobro svih, a ne lupetat po svim threadovima koji mu se dopadnu...Znam, znam.. zvucim ko Vasi Tateki i dedeki... ,but jebiga,ak nemas argument za to kaj tvrdis...nemojte se ljutit, al kaj nije bilo onak po narodski:ispeci pa reci..

nadalje, ne zelim nikog novog na forumu ni ponizit niti vredjat,ali primjetio sam da ama niti 10 % novog zivalja nema tri ciste procitati pravila ponasanja i koristiti Trazi u opcijama foruma da bi nesto proucili, nego svaki drugi thread zgleda ko ovaj...

sorry, ja moro rec kaj mislim, pa ipak je ovo neki fakin forum, ne?

a ak bu se svak napizdil na nas starosjedioce na forumu ,misleci da se ponasamo i drzimo kak mudre sovuljage..zajebite! naucil sam 300 stvari od mladaca kojima mogu lahko bit tata... prema tome ,nije da ne cijenim mladost, samo mi se ne svidjaju musavi smrkljivci koji cim skupe 10 posteva prosipaju pamet i prodaju muda od bubrege..

ak ne vjerujete starom Mudonji..ukucajte si u Trazi nekaj i 90 % je da bute nasli od prije 5,10 metri to kaj vas interesira....
Mitzek, naj biti nervozni, naj dečece tak oštro suditi, pak sme i ti i ja bili nekad dečeci..he,he. Dobri su oni, same su male nagli al to ni za zameriti. Zato sme mi stari norci da im nekaj reda damo (makar neznam puno toga o kompjuktorima) a kaj se toplica tiče, naj pišati, bume si možda skup tam jajčeca
namakali, tak nam je danas imendan, pa ti ovim putem želim se najbolše, puno a larfu si, kak i ja, ne trebaš deti, tak si misliju da si se već nalarfal...
Staro 08.02.2005., 15:18   #20
Lifo
Premium

Re: Re: ma da...?

Citiraj:
Mitzek, naj biti nervozni, naj dečece tak oštro suditi, pak sme i ti i ja bili nekad dečeci..he,he. Dobri su oni, same su male nagli al to ni za zameriti. Zato sme mi stari norci da im nekaj reda damo (makar neznam puno toga o kompjuktorima) a kaj se toplica tiče, naj pišati, bume si možda skup tam jajčeca
namakali, tak nam je danas imendan, pa ti ovim putem želim se najbolše, puno a larfu si, kak i ja, ne trebaš deti, tak si misliju da si se već nalarfal...
Dobro dosli dragi gosti!
uvijek vam rado peneze zememo

comment@sig

willy, a ne willie
Igrao sam ga na Spectrumu 128
Staro 08.02.2005., 17:04   #21
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Re: Re: Re: ma da...?

Citiraj:
Originally posted by Lifo
Dobro dosli dragi gosti!
uvijek vam rado peneze zememo

comment@sig

willy, a ne willie
Igrao sam ga na Spectrumu 128
je, je, imaš praf , nis znal da si zemljak, pa kak si i ti stigel to igrati, dečec! Pak sem ga ja novoga kupil '84 za skupe peneze a kak se fest igralo, del sam mu vanjsko hlađenje na mestu di je bil nutra v kućištu neki vrag koji se fest grijal. Hlađenje je bilo napravljeno od paprnatog rupčeka, original kak je bil složeni v pakungu i namočenog v vodi. Tak da bi si ja zel pravo patenta prvog "vodenog" hlađenja, no, nisam to prijavil tak da mi je patent propal a kad se prestalo igrati kasno navečer, rupček se posušil i mogel si se lepo fseknuti na kraju.
Staro 09.02.2005., 00:45   #22
Lifo
Premium

Re: Re: Re: Re: ma da...?

Citiraj:
je, je, imaš praf , nis znal da si zemljak, pa kak si i ti stigel to igrati, dečec! Pak sem ga ja novoga kupil '84 za skupe peneze a kak se fest igralo, del sam mu vanjsko hlađenje na mestu di je bil nutra v kućištu neki vrag koji se fest grijal. Hlađenje je bilo napravljeno od paprnatog rupčeka, original kak je bil složeni v pakungu i namočenog v vodi. Tak da bi si ja zel pravo patenta prvog "vodenog" hlađenja, no, nisam to prijavil tak da mi je patent propal a kad se prestalo igrati kasno navečer, rupček se posušil i mogel si se lepo fseknuti na kraju.
Sestricna imala 386-cu neke '93-'94 valjda, pa ja nagovorio starog da kupi komp, on donio spectruma tog od nekog frenda, bio je kod mene jedno godinu-dvije, onda to kao morao vratit, pa u oglasniku kupio komodorca, sa disketom, koji preporod nakon kazeta Na njemu sam slomio pa sigurno 10 joysticka, onih quickshota iz metroa ..
Nakon toga negdje 96 upala 486 na 133, tj 150 , onda P166MMX, Celeron 300A, Duron 1000 i sad mobilac..

Sutra se ide na pravi OC, s otvorenim prozorom ujutro

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno