Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 04.04.2011., 22:09   #1
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Datum registracije: May 2008
(riješeno) Novi ATI Catalyst 11.3 ne radi

Imam Club3D HD 3850 OC i danas sam pokušao instalirati catalyst 11.3 te mi je pri tom pokušaju sve otišlo k vragu. Prvo sam samo išao instalirati nove preko starih ali je izbacilo neku grešku. POčistio sam stare drivere s uninstal i driver cleaner pro. Restart i instalacija catalysta - i mrcina izbaci BSOD na kraju. Sad su mi monitor i display driver "unknown" , daje mi da mijenjam rezoluciju ali je slika "stisnuta" (nije iskorištena cijela površina monitora nego ima debele crne crte okolo). Nema opcija za uninstall niti update.
Win XP.
Pomozite molim da to probam riješiti bez reinstalacije windowsa.
kasandro je offline  
Staro 04.04.2011., 22:27   #2
gnad
Premium

gnad's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
pa stavi stariju verziju drivera...jel to radi?
gnad je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.04.2011., 22:36   #3
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

ne, nisam se sjetio što još treba napisati... ne rade ni originalni driveri s CD-a. Kartica je PCI tako da nije za nju ni hotfix koji se pojavio za AGP kartice jer im je ova verzija catalysta izbacivala isti error
kasandro je offline  
Staro 04.04.2011., 22:48   #4
gnad
Premium

gnad's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
jesi proba samo snimit drivere bez catalista i ostalih gluposti?
gnad je offline  
Staro 05.04.2011., 00:46   #5
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Ništa. Ide samo u safe mode (i sad pišem iz njega). Ako ga pustim da se normalno boota prikaže mi desktop i odmah se nakon 10 sekundi sruši (BSOD na kojem ništa konkretno ne piše nego samo nešto tipa 1ax000000000000)
kasandro je offline  
Staro 05.04.2011., 19:47   #6
kasandro
Premium
Moj komp

kasandro's Avatar

Nakon neprospavane noći i nekoliko sati surfanja po forumima već sam mislio da je riknula grafička ili čak HDD. Uglavnom nema konkretnog rješenja nigdje na netu. Postoji znani problem da AGP grafe iz serije 3xxx trebaju atijev hotfix da bi radile s catalystima 11.3. ali ne postoji ništa slično za PCI grafe - a čini se da ni one ne rade s catalystima 11.3.

Nakon što sam ih pokušao instalirati dogodilo se ovo gore navedeno i ne možeš nikamo osim u safe mode jer inače samo baca BSOD. U safe mode ne da instalirati neke programe koji se predlažu po netu jer windowsi bacaju i na admin accountu da admin ne dopušta instalaciju ... ono...

Uglavnom, ne znam što je od navedenih stvari konkretno pomoglo ali nekoliko sati sam brisao drivere s driver cleanerom, driver sweeperom, čistio s ccleanerom, ručno pobrisao sve foldere i fajlove koji su sadržavali "ATI", također i sve unose u registryu koji su sadržavali "ATI" i stalno se pojavljivao BSOD. Na koncu sam izvadio grafičku i na njoj primjetio jumper za reset za koji nisam ni znao da postoji . Tek nakon toga su mi se windowsi ponovno podigli i dopustio mi je instalaciju drivera s originalnog CD-a koji sam dobio uz grafičku.
Novu verziju više neću ni pokušavat instalirat jer ovo kroz što sam prošao ne bi poželio ni neprijatelju (instalacija win na novo mi nije bila opcija iz određenih razloga)

Pošto sam guglanjem pronašao maaassuuu postova po forumima gdje su se ljudima dogodila slična sranja nakon pokušaja instaliranja tih catalysta 11.3. pa su morali reinstalirat win jer su dobivali BSOD savjetujem barem vlasnicima kartica 3xxx da si ne instaliraju te drivere, a ako im se već dogodilo možda ovaj post nekom pomogne.
kasandro je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno