|
![]() |
#1 |
Guest
|
(riješeno) Gigabyte MBO - kako namjestiti zvuk?
Bok, na poslu imam komp na kojem neznam koji točno model matične imam, jedino kaj znam da pri bootanju piše : S series, durable and speed, te piše mala brojka 3 unutar slova S i slovo d. sada ja imam problem s zvukom, imam 2.1 zvučnike, znači dva satelita i subwoofer, uglavnom subwoofer ne radi dok sateliti rade, a sve je dobro spojeno. sada neznam dali je možda do drivera od zvučne ? evo slike od zvučne : ![]() ![]() sve sam opcije probao i jednostavno subwoofer ne radi, ali neznam zakaj nema opcija 2.1 ? kako da probam to rješiti i kako da saznam koju matičnu imam ? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebaš staviti da imaš 2CH speaker, a pri priključenju zvučnika mora ti se upaliti zeleni utor (na slici gore desno u sredini). Model ploče možeš utvrditi na više načina: 1. otvori kućište pa vidi šta piše na ploči 2. tokom POST-a pritisni tipku Pause (na vrhu iznad kurzora) i pročitaj šta piše lijevo na vrhu ekrana ispod onog Energy blabla 3. ako toga nemaš, tokom POST-a pritisni ESC da uđeš u BIOS jer ti i tamo piše koja je ploča u pitanju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
kad ukočam zvučnike, jednostavno se ne upali zeleni utor. ništa idem sada vidjeti koja je matična u pitanj. tnx ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jesi siguran da su zvučnici ispravni? Ja za 2.1 zvučnike odaberem stereo speakers. Sva magija razdvajanja visokih i niskih se događa u elektronici sub-a. On vuče čisti stereo zvuk iz kompa. Spoji zvučnike na neki mp3 player, mobitel, discman..., pa vidi jel valja sub uopće. Imao sam jedan sistem gdje sam isprobao sve živo i neživo, a na kraju se ispostavilo da ne radi sub. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
Citiraj:
se javi poruka kad ukopčam zvučnike ali subwoofer ne radi. inače se radi o Trust zvučnicima ![]() lp |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|