Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.03.2011., 16:24   #481
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Meni isto igra baš nije nešto. Ona atmosfera iz jedinice i Warhead-a je puno bolja. Nekako mi ne odgovara gradsko okruženje. Isto tako imam osjećaj da će biti užasno kratka.
Igrao sam ju sat vremena na delta težini, nisam skupljao one p*zdarije(dog tags, e-mail, car keys), a već sam na 15%. Mislim da će SP kampanja trajati nekih 5-6 sati. Uz pretpostavku da za 100% treba biti sve sakupljeno.
Staro 25.03.2011., 16:50   #482
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Baš sam poečo igrati na Veteran težini... dopala mi se spika kod kreditsa, di lik razvali helić (između ostalog) Zasad mi se sviđa, makar sam na početku. Ipak, fale mi veliki prostori u džungla, no što se može...
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 17:38   #483
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
da su autori rekli kako je ovo dx11 nitko nebi skuzio da se radi o dx9, pa automatski ispada da je grafika kao prosjek, meni je sve ovo jedan veliki LOL
I da nije bilo Warheada vjerojatno bi bila đungla, tako da je ovo rekao bi logičan slijed, i ništa lošija igra, dapače
sh0kre je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 17:52   #484
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Maximum disappointment! Igra nema ni "šušta ni gušta" - ko hrana bez soli ili začina .
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 18:00   #485
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

budi sretan da sa hd 4850 i e4300 uopce i možeš pokrenut ovakvu igru
Staro 25.03.2011., 18:04   #486
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
nevidiš me ali skačem od sreće
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 18:37   #487
tonisostaric
Banned

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
da su autori rekli kako je ovo dx11 nitko nebi skuzio da se radi o dx9, pa automatski ispada da je grafika kao prosjek, meni je sve ovo jedan veliki LOL
I da nije bilo Warheada vjerojatno bi bila đungla, tako da je ovo rekao bi logičan slijed, i ništa lošija igra, dapače
Mislim da bi mnogo autora (čitaj skoro svi) voljeli guštat u ovom nastavku.

No nažalost to nije moguće nakon 10-15min gameplaya, jer postane jako dosadno i linearno.
tonisostaric je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 18:46   #488
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja bi skuzio odmah dx11 jer ovdje vidim da fali. Pogotovo u tamo gdje probija svjetlost a najvise na sjenama gdje je najveca razlika a tu ih ima dosta. Razlika medu dx9 i 11 se itekako vidi, mozda ne stalno ali u nekim scenama je nebo i zemja i to nema nikakve veze sa marketingom. Vise ima veze sa vidom i feeligom kojeg neki ocito nemaju ili ga ne zele imat jer je to marketinska fora.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 25.03.2011. u 19:07.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 18:48   #489
Antiša
Registered User

Datum registracije: Dec 2010
Original verzija ima još i Extreme postavku grafike. Piratska, nema.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja bi skuzio odmah dx11 jer ovdje vidim da fali. Pogotovo u tamo gdje probija svjetlost a najvise na sjenama gdje je najveca razlika a tu ih ima dosta. Razlika medu dx9 i 11 se itekako vidi, mozda ne stalno ali u nekim scenama je nebo i zemlja.
Koji LOL. Razlikovao DX11 verziju po boljim sjenama i osvjetljenju :/ Stari moj nasjedaš na marketing.
Antiša je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 18:52   #490
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor >>>KUKY<<< Pregled postova
Konzole su za igre ono sto je ciča berni u formuli 1. Kočnice razvoja
Nemoj tako. Prskalice uz stazu za stvaranje kišnih uvjeta su ultragenijalne inovacije.
Staro 25.03.2011., 18:55   #491
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Vi zelite reci da ne vidite razliku između dx9 i dx11?
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 18:59   #492
Antiša
Registered User

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
Ne. Nego želimo reći da je DirectX API. DirectX samo omogućava da nešto napraviš. DirectX sam od sebe nedonosi bolju grafiku. DX11 nemora pružiti ljepšu grafiku od DX9. Sve ovisi o skillu programera i trenutnim hardverom koliko je spobodan izvršavati taj code.

Svaka DX9 igra može bolje izgledati od bilo koje DX11 igre. Jedino što je pitanje koliko će programer utrošiti više živaca u DX9 a koliko u DX11 renderu, i kakva će biti brzina izvođenja. Nužno veći DX broj nedonosi bolju grafiku, već samo pruža programeru priliku da napravi nešto na lakši način i da se pri tom brzina izvođenja poveća. Ali to ti sve ovisi o programeru i donekle o trenutnom hardveru.

To je ujedno i razlog zašto DX11 mod u vecini igara radi sporije nego DX9, programeri jednostavno nakrckaju više fetursa i brzina izvodenja pada, a sve kako bi dobili na marketingu
Staro 25.03.2011., 19:01   #493
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kako u ovom smeću aktivirati konzolu da se otvori pritiskom na ~ ?
Ne radi postavljanje con_restricted=0 u autoexec.cfg, system.cfg, a bome ni u Crysis2Launcher.ini
Staro 25.03.2011., 19:15   #494
KixzoR
noob?
Moj komp

KixzoR's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
daj mi recite koji je u settingsima high,very high i extreme od onoga gamer advanced i hardcore jer gledam na forumima i svaki veli drukčije!
KixzoR je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 19:18   #495
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
Gledao sam na netu neke primjere i razlika je smiješna.... Drugi razlog je i što nemam dx11 grafičku i ne pada mi na pamat prodavat skupo placenu gtx295 da bi još bolje uhranio nvidiu, radi čega? evo ovako, NIČEG... nek trpaju nekog drugog u guzu sa dx11 12 13 16 forama, mene nebudu
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Kako u ovom smeću aktivirati konzolu da se otvori pritiskom na ~ ?
Ne radi postavljanje con_restricted=0 u autoexec.cfg, system.cfg, a bome ni u Crysis2Launcher.ini
Ako ti je smeće lijepo uninstall, eto tako
Citiraj:
Autor Antiša Pregled postova
Original verzija ima još i Extreme postavku grafike. Piratska, nema.
Moja ima extreme postavku, al ne vidim nikakvu razliku napram Advance, osim što fps padne na 20-30 a ovako vrti 60
Staro 25.03.2011., 19:19   #496
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Vendetta je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 19:26   #497
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

unreal tournament 3 je imao reljefnu cestu (ili onaj "nevjerojatan" krov) kao iz tvog primjera, također i crysis 1 i mnoge druge.... Ovo se zove NAMJERNO okrštljavanje dx9/10... a za taj čin đubretarstva nikad nebi stao u red za kupnju dx11 kartice
Staro 25.03.2011., 19:27   #498
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Citiraj:
Ako ti je smeće lijepo uninstall, eto tako
A šta si ti, dežurni branitelj časti ove igre? Ajde, smiri doživljaj i ne komentiraj ako nemaš šta pametno za napisati.

I btw, pogledaj link šta je St-M okačio pa ćeš vidjeti šta omogućava DX11 prije nego tu trolaš u prazno.
Staro 25.03.2011., 19:28   #499
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

E malo sam si dao truda da pokusam poklazat ovima sto ne vide razliku izmedu prave PC igre sa dx11 i porta sa konzole koji glumi PC igru.
Nije tesko zamislit kako bi ova scena iz Crysisa mogla izgledati da nije radena tako da bi je mogle vrtit glupe konzole. Ovako nema niceg osim previse blura i tako je kroz cijelu igru.

http://img854.imageshack.us/i/77340559.jpg/

Ovo je kao spica dx9 a ovo drugo je samo djelic dx11 mogucnosti. Iskreno se nadam da ce izbacit patch koji ce nadodat odredene efekte jer ako igra nije nesto a nije, bilo bi dobro da bar izgleda kao igra za PC u 2011. godini, Pogotovo ako se zove Crysis koji jos i danas sluzi kao benchmark i primjer grafike ispred svog vremena. Ovakva igra je meni k.. od ofce i po nicemu se ne izdvaja od prosjecnosti. U originalu nisu samo grafika i fizika bile posebne, nego i nelinearnost i prilagodljvost igre stilovima igraca. Ovdje samo ides kroz vrata i ne mozes fulat.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 25.03.2011. u 19:50.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 19:31   #500
Antiša
Registered User

Citiraj:
Autor St-M Pregled postova
Ako sam dobro shvatio, ti tvrdiš da ako igra koristi DX11 automatski ima bolju grafiku nego DX9. lol. Evo ti par slika iz OGL 2.0 igre i DX8 igre, pa procjeni dali izgleda bolje od nekih DX11 igara.

Doom 3, OGL (2004. godina)
http://playnerds.webs.com/doom-3-pc-game.jpg

Half Life 2 (DX9a - 2004. godina)
http://i41.tinypic.com/2vim8mp.jpg

The Elder Scrolls III: Morrowind
http://www.pcgameshardware.com/scree...rrowind_01.jpg

Sad mi objasni kako te DX9/DX8 igre u nekim segmentima izgledaju bolje nego neke DX11 igre.. AVSP 2011, BC2, itd. su samo primjer nekih. Voda u HL2 izgleda bolje od sviju nabrojani. Svaka často Metrou, Crysisu, al ovo je sve konzolaski shit.

DX negarantira kvaltietu grafike. Mogu isprogramirati igru u DX11 renderu koja ce izgledati ko Doom iz 1993. godine.
Staro 25.03.2011., 19:31   #501
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor St-M Pregled postova
Ha, čuj neki su u prije dali velike novce za svoje sada "zastarjele" grafe pa ima sada smeta što bi opet trebali platiti za novu tehnologiju.

@ shokre

Samo da znaš koja je razlika recimo u Bad Company-u 2 između dx9 i dx11 ne bi iznosio takve nebuloze.

Dapaće zbog takvog razmišljanja sve više igara pa tako i Crysis 2 pate od zatupljujućeg konzolitisa koje su uz to napravljen u zastarjeloj tehnologiji (dx9).
Recimo Bad Company 2 koji je izašao prije godinu dana je bio u dx11 i dan danas ima najbolju grafiku no niti to ga nije spasilo od konzolitisa od kojeg boluje ali u puno manjoj mjeri nego Crysis 2.

Dx11 grafe su već više od godinu i pola dana prisutne na tržištu tako da nam ne preostaje ništa drugo nego čekati nove generacije konzola pa da se nove tehnologije (dx11) konačno počnu i masovno primjenivati.

Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 25.03.2011. u 19:41.
Verbum je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 19:33   #502
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
A šta si ti, dežurni branitelj časti ove igre? Ajde, smiri doživljaj i ne komentiraj ako nemaš šta pametno za napisati.

I btw, pogledaj link šta je St-M okačio pa ćeš vidjeti šta omogućava DX11 prije nego tu trolaš u prazno.
Tako je, ja sam dežurni branitelj časti ove igre.
I btw, pogledao sam link šta ga je St-M okačio i još jedan očigledan primjer prodavanja muda pod bubrege sa dx11, drugim riječima sve već viđeno i u dx8 igrama

edit

Citiraj:
Autor creativo91 Pregled postova
Ha, čuj neki su u prije dali velike novce za svoje sada "zastarjele" grafe pa ima sada smeta što bi opet trebali platiti za novu tehnologiju.
da tu nije riječ u zapakiravanju stare tehnologije u novo ime/broj, vec bi ju imao u kompjuteru, držim se principa... A da ne govorim o kvaliteti današnjih igara opčenito, ne zaslužuju ni geforce 2

Citiraj:
Autor creativo91 Pregled postova
@ shokre

Samo da znaš koja je razlika recimo u Bad Company-u 2 između dx9 i dx11 ne bi iznosio takve nebuloze.
reci ti meni: http://www.overclock.net/pc-games/69...omparison.html
ili sam biće ja slijep

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 25.03.2011. u 19:41.
Staro 25.03.2011., 19:42   #503
Starsailor
Premium

Starsailor's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Koja je priča u singleplayeru o čemu se radi u igri?

p.s. jos se nisam izgustirao tome sto mi je moderator prije 2 mjeseca pobrisao postove gdje sam napisao da je igra cod like, ništa spektakularna grafika itd.

Tko se zadnji smije najslađe se smije.
Starsailor je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 19:46   #504
Verbum
Premium
Moj komp

@ shokre

Nego reci ti meni da li si ti probao igrati Bad Company 2 u dx9 i u dx 11?
Na temelju čega iznosiš te svoje zaključke, na temelju linkova sa interneta?
Staro 25.03.2011., 19:48   #505
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Slika govori više od tisuću riječi a video hm kako se ono kaže? nebitno
I nisam jedan od onih koji se čučnu u travu i proučava piksele na njoj i slično
@Starsailor
radnja je o tome da si ti jedan simpatičan dječak Alcatraz i moraš pobiti sve sile zla i pritom ostati živ
Staro 25.03.2011., 19:52   #506
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Citiraj:
reci ti meni: http://www.overclock.net/pc-games/69...omparison.html
ili sam biće ja slijep
Majke ti mile jesi uporan, a argumenti ti ne valjaju. BC2 je čisti konzolaški port(a one su DX9) i u njemu implementacija DX11 se svodi na jednu i pol novu sjenu i 2 čestice više pri eksploziji. Zapravo, ni DX10 nije napravljen kako spada u PC verziji jer su, primjerice, kotači helikoptera smiješno kvadratični, a da ne govorimo o nekoj DX11 teselaciji uopće...

U _NATIVNIM_ DX11 PC igrama su razlike velike.

EDIT: Sad vidim da si ispravljao nekog tko tvrdi da su razlike velike. Svejedno, poanta stoji jer je premalo nativnih DX11 naslova i sve se svodi na dodavanje par featurea više na PC platformi da bi se moglo generalizirati da razlika ne postoji.
Staro 25.03.2011., 19:55   #507
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

hm koliko se sječam ja sam samo odgovorio na pitanje creativu91 koji tvrdi da bc2 u dx11 izgleda valjda fenomenalno u odnosu na dx9/10, što nije istina, ili sam ja slijep.... I da hoču, mogu sutra prodat gtx295 i kupit novu gtx460 za istu lovu al ne pada mi na pamet, a morao bi biti manijak sad kupovat nekakvu gtx580 i eto njih sa dx12 hahaha lol, kako da ne
Staro 25.03.2011., 19:55   #508
Exe
Premium
Moj komp

Exe's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ovo da se ne zove Crysis 2, bila bi prosječna igra i nebi komentirali ni grafiku ni igrivost.
Exe je offline   Reply With Quote
Staro 25.03.2011., 19:57   #509
Verbum
Premium
Moj komp

Citiraj:
Slika govori više od tisuću riječi a video hm kako se ono kaže? nebitno
I nisam jedan od onih koji se čučnu u travu i proučava piksele na njoj i slično
@Starsailor
radnja je o tome da si ti jedan simpatičan dječak Alcatraz i moraš pobiti sve sile zla i pritom ostati živ
Da istina slika govori više od tisuću riječi ali vidiš ovdje se ne radi o istim slikama jer su vađene iz single playera gdje se htijelo uhvatiti iste detalje na ekranu što je naravno nemoguće.

Molim te prvo isprobaj Bad Company 2 po mogućnosti multiplayer u dx9 pa u dx11 pa se vrati ovdje da nastavimo raspravu.
Jer ovako raspravljam sa osobom čije su glavni argumenti slike sa interneta.
Staro 25.03.2011., 20:02   #510
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

i da je stvarno velika razlika opet bi rekao da je to prodavanje muda pod bubrege, jer ne postoji razlog da jedna gtx295 nemože iscrtati tih 5 6 sjena više ili neznam šta još, a gtx460 kao sporija/lošija/gora/jeftinija grafička kartica, može... eto
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na