|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Sound Blaster X-Fi i Genius SW-HF5.1 5050
Znači imam zvučnu Sound Blaster X-Fi i zvučnike Genius SW-HF5.1 5050 posto je ovo moj prvi surround za računalo imam nekoliko pitanja. 1. moželi se ikako pojačati snaga stražnjih zvučnika, prednji su ok ali stražnje nečujem, taj problem sam rješio kod gledanja filmova naime kad gledam filmove koristim AC3 filter koji među postavkama ima mogučnost namještanja svakog kanala posebno sad mene zanima mogu li ja to kako napravit u windowsima 7 za sve a ne samo kad gledam filmove osobno meni najvažnije kad igram igre jer sad praktički nečujem ništa šta se događa iza mene a trebo bi P.S. zvučnici su ok, zvučnici su malo udaljeniji od mene nego bi trebali bit oko 2 metra ali ipak mislim da bi trebali biti glasniji. 2. Kad puštam muziku ili bilo koji drugi stereo sound bass mi neradi (tj buffer ne buffa) u driverima od zvučne imam opciju stereo surround sto sam uključio čime sam dobio zvuk na pet zvučnika ali bass opet ide preko zvučnika a ne buffera. Jedini način da buffer proradi je da uključim opciju Enable Bass Redirection - dali je ovo normalna stvar ili nesto ne štima. 3. Htio bih spojiti i slusalice na ovaj komp da li je to sad moguće preko ove zvučne kartice s obzirom da front speakers sad zauzimaju zeleni priključak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
What Matters?
Datum registracije: May 2010
|
!. Probaj dole desno na monitoru, desni klik na zvučnik > playback devices > izabereš karticu koju koristiš trenutno pa na properties > Levels pogledaj ako ima možda tamo imaš opciju, mad aja mislim da bi se to trebalo moči u driverima od zvučne? nisam siguran. što se tiče igara i 5.1 zvuka, sama igra bi trebala podržavat 5.1 zvuk, i u Audio opcijama bi trebao imati mogučnost njegovog odabira. 2. nije buffer nego subwoofer ![]() 3. ako nemaš front panel na kučištu, i ako nemaš niti ijedan slobodan izlaz na zvučnoj, možeš u zeleni utor uturit splitter, i na njega priključit i zvučnike i slušalice. to je jedna od opcija mada nije baš i najbolje riješenje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
ok imam ozada jos dva slobodna utora za side zvucnike u 7.1 i Line in moze li se koji od ta dva pretvorit u Line Out i kako. Također imam Front Speaker utor na kartici ali želio bih ga prebacit ozada da li je moguče kupit kakav back side bracket koji se spaja na taj utor. P.S još jedno pitanje u vezi Bass Redirection tu imam Crossover Frequency slider koji odredjuje frekfenciju koja je po defaultu 100 MHz pa me sad zanima po kojoj formuli odlucujes na koliko MHz taj slider treba namjestit. Također tu još imam opciju Subwoofer Gain (+15dB) na koju mogu stavit kvačicu. Zadnje izmijenjeno od: mrVivi. 19.03.2011. u 11:39. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
What Matters?
Datum registracije: May 2010
|
A trebao biš možda u driverima (programu) od zvučne imat opciju koj izlaz/ulaz ti može služit za šta, ili mogučnost da im dodijeliš funkciju Line-In ili Line-Out? A sad za back side bracket nisam baš siguran malo sam guglo al nisam baš našo neko riješenje, probaj malo na google upisat back side audio bracket pa možda na nešto naiđeš... Subwoofer namjestiš kako gpd želiš i kako se, po tebi, najbolje čuje, brobaj micat malo slider i pusti ga onako kako ti najbolje odgovara. Taj redirection ti samo ukazuje kolika če biti najviša frekvencija koju če se upučivati subwooferu, a najniža koja če odlaziti u ostale zvučnike. Tih 15db bi moglo biti za pojačat subwoofer ako npr. staviš crossover freq. vrlo nisku, na nekih 40 - 50 hz. ako želiš da ti korz Sub idu samo one vrlo niske (sub)frekvencije onda stavi cross na nekih 45hz, ako se slabo čuje, uključi još i tih 15 db. samo dok se igraš s tim nemoj baš do daske ganjat zvučnike. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|