Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2005., 13:09   #1
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne

Kak sam zadnjih par dana uspio po netu promotrit par rivjua X800XL i X800 kartica a i neke su mi došle pod ruku čini mi se da se neke stvari kaj se tiče ATI-jevih grafa mjenjaju
naime kolko vidim kartice se jako razlikuju od brzine korištene memorije, hlađenja, neke imaju VIVO neke ne, neke imaju čak i dual DVI i tako
očigledno kako je ATI dao zeleno svijetlo proizvođačima da budu malo kreativniji kod dizajna grafa
kako god bilo sad barem beren ne bude mogao tvrdit kako su ATI-jeve grafe dosadne
jedino se čini da 110 nm još uvijek ne ide preko 440 max clocka za jezgru jer se sve kartice otrpilike tak clockaju
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2005., 13:56   #2
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne

Citiraj:
Originally posted by pinsla
Kak sam zadnjih par dana uspio po netu promotrit par rivjua X800XL i X800 kartica a i neke su mi došle pod ruku čini mi se da se neke stvari kaj se tiče ATI-jevih grafa mjenjaju
naime kolko vidim kartice se jako razlikuju od brzine korištene memorije, hlađenja, neke imaju VIVO neke ne, neke imaju čak i dual DVI i tako
očigledno kako je ATI dao zeleno svijetlo proizvođačima da budu malo kreativniji kod dizajna grafa
kako god bilo sad barem beren ne bude mogao tvrdit kako su ATI-jeve grafe dosadne
jedino se čini da 110 nm još uvijek ne ide preko 440 max clocka za jezgru jer se sve kartice otrpilike tak clockaju
mi smo dobili sapphire x800 na test i jezgra nije isla prek 405, a default je bio stvarnih 390...

Oglas
Oglasni prostor

Staro 04.02.2005., 14:06   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne

Citiraj:
Pa ATI je neka nova pravila kaj se tiče toga ustrojio još prije par mjeseci, koliko vidim ima dosta novih grafa vani ali im cijena u Rvata i nije neka

Valjda će biti bolje, nema smisla da se dosađujem sa grafom koja clockana ne ide prek 54c, ne ruši sistem i ne treba trofaznu utičnicu da bi bila rock solid

Ali ima Beren prav u nečemu...sa Nvidiom nikad ne znaš da li u igrama koristi polovičnu ili punu preciznost, možeš se zabavljati sa neuspješnim pokušajima osposobljavanja HDTV-a i "naprednih" video opcija, uvijek možeš dokupiti drugi monitor ne bi li imao non-stop uvid u temperaturu GPU-a...i slično, da ga jebeš-puno uzbudljivije nego na ATI-ju.

Ajde reci molim te lijepo kaj nije uzbudljivo lutat netom, zivkat telefonom i potrošiti par cipela lutajuću gradom i neuspješno pokušavajuću kupiti neku jaču PCI-E Nvidia grafu???
Ne samo da je uzbudljivo nego je i zdravo malo izaći iz kuće na friški zrak

Hijaoooo.....

Ali smo zato znali vidjeti da je PE Phantom ili Press edition, pod minus je išlo da je nedobavljiva i slično...misliš da bumo vidjeli sličnu opasku i za ULTRAnedobavljivu perjanicu mrske nam firme???...moš si mislit...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2005., 14:46   #4
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne

Citiraj:
Originally posted by Jelc
Pa ATI je neka nova pravila kaj se tiče toga ustrojio još prije par mjeseci, koliko vidim ima dosta novih grafa vani ali im cijena u Rvata i nije neka

Valjda će biti bolje, nema smisla da se dosađujem sa grafom koja clockana ne ide prek 54c, ne ruši sistem i ne treba trofaznu utičnicu da bi bila rock solid

Ali ima Beren prav u nečemu...sa Nvidiom nikad ne znaš da li u igrama koristi polovičnu ili punu preciznost, možeš se zabavljati sa neuspješnim pokušajima osposobljavanja HDTV-a i "naprednih" video opcija, uvijek možeš dokupiti drugi monitor ne bi li imao non-stop uvid u temperaturu GPU-a...i slično, da ga jebeš-puno uzbudljivije nego na ATI-ju.

Ajde reci molim te lijepo kaj nije uzbudljivo lutat netom, zivkat telefonom i potrošiti par cipela lutajuću gradom i neuspješno pokušavajuću kupiti neku jaču PCI-E Nvidia grafu???
Ne samo da je uzbudljivo nego je i zdravo malo izaći iz kuće na friški zrak

Hijaoooo.....

Ali smo zato znali vidjeti da je PE Phantom ili Press edition, pod minus je išlo da je nedobavljiva i slično...misliš da bumo vidjeli sličnu opasku i za ULTRAnedobavljivu perjanicu mrske nam firme???...moš si mislit...
:clap:
Jelc ljepo receno
Staro 04.02.2005., 14:59   #5
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Istina je to za jace PCIe NV kartice, kaj je je. Ne bi rec rekel....

Ima ih NE. Znas kakva je situacija kad dobijamo mejlove gdje bi ljudi htjeli kupit nasu referentnu 6800GT PCIe!

A ja onda preporucam kupovinu X850XT PE
Staro 04.02.2005., 15:09   #6
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by ozren
Istina je to za jace PCIe NV kartice, kaj je je. Ne bi rec rekel....

Ima ih NE. Znas kakva je situacija kad dobijamo mejlove gdje bi ljudi htjeli kupit nasu referentnu 6800GT PCIe!

A ja onda preporucam kupovinu X850XT PE
X800 i X800XL su dobre grafe, pogotovo XL-ali je cijena kakva je sad u autronicu za XL (skoro 3700 krznatih) pretjerana.
A za 3700 možeš npr. u sensu dobiti X850XT

Dok se oni skuliraju sa cijenama-doći će proljeće i nova grafa.

Nadam se samo da će doći više dobrih 939 ploča i jeftinijih grafi, ak se situacija sa pločama ne popravi-ne znam koliko je isplativ prijelaz na 939.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2005., 17:33   #7
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Najnovije ne mora uvijek biti i najbolje (barem dok se ne srede driveri, bios i slične "sitnice"). Ja nikad ne kupujem najnovije kad izađe nego pričekam da vidim testove i čujem iskustva onih koji su to isprobalim, pa onda donosim odluke. Pitanje je koliko će držati 939. Možda godinu - dvije (sumnjam), a onda prijelaz na novi socket.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2005., 19:44   #8
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne

Citiraj:
mi smo dobili sapphire x800 na test i jezgra nije isla prek 405, a default je bio stvarnih 390...
ne znam s čim si clockao ali ja sam uspio dobit mnogo više
PC X800 256 MB
difolt 390 350
oc 460 560
3dmark05 4702 - nije loše za običnu X800

Nadalje
PC X800XL
difolt 400 490
oc 440 560
3dmark05 5009

obje grafe imaju 1,6 ns memu
koristio rivatuner, pstrip i ati tool
Staro 04.02.2005., 19:50   #9
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bran
Pitanje je koliko će držati 939. Možda godinu - dvije (sumnjam), a onda prijelaz na novi socket.
ma da a kaj tebi je godinu dvije malo?
dotle ću još promjenit dva socketa i tri proca
Staro 05.02.2005., 15:38   #10
Hido
Banned
Moj komp

Hido's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
build by ATI X800XT PE - grafa je tolko dobra , da ju nema potrebe clockat (100%) uvjeren
Hido je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2005., 16:01   #11
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Hido
build by ATI X800XT PE - grafa je tolko dobra , da ju nema potrebe clockat (100%) uvjeren
?????????????????????
Staro 05.02.2005., 18:20   #12
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Re: Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne

Citiraj:
ne znam s čim si clockao ali ja sam uspio dobit mnogo više
PC X800 256 MB
difolt 390 350
oc 460 560
3dmark05 4702 - nije loše za običnu X800

Nadalje
PC X800XL
difolt 400 490
oc 440 560
3dmark05 5009

obje grafe imaju 1,6 ns memu
koristio rivatuner, pstrip i ati tool
X800 sapphire koja je nama stigla je imala 2ns memoriju koja je isla do 933... ali jezgra samo do 405. Sve iznad toga i dovelo do rusenja prije ili kasnije.
Staro 05.02.2005., 20:00   #13
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Re: Re: Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne

Citiraj:
X800 sapphire koja je nama stigla je imala 2ns memoriju koja je isla do 933... ali jezgra samo do 405. Sve iznad toga i dovelo do rusenja prije ili kasnije.
očigledno da je onda ta kartica možda na neki način clock lockana kaj se tiče jezgre a i undervoltana kaj se tiče memorije jer te memoriju idu puno više
postoji i mogućnost da je čip na toj kartici totalno smeće jer su mi prevelike razlike ali ko to više zna
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno