|
![]() |
#1 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne
Kak sam zadnjih par dana uspio po netu promotrit par rivjua X800XL i X800 kartica a i neke su mi došle pod ruku čini mi se da se neke stvari kaj se tiče ATI-jevih grafa mjenjaju naime kolko vidim kartice se jako razlikuju od brzine korištene memorije, hlađenja, neke imaju VIVO neke ne, neke imaju čak i dual DVI i tako očigledno kako je ATI dao zeleno svijetlo proizvođačima da budu malo kreativniji kod dizajna grafa kako god bilo sad barem beren ne bude mogao tvrdit kako su ATI-jeve grafe dosadne ![]() jedino se čini da 110 nm još uvijek ne ide preko 440 max clocka za jezgru jer se sve kartice otrpilike tak clockaju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne
Citiraj:
![]() Valjda će biti bolje, nema smisla da se dosađujem sa grafom koja clockana ne ide prek 54c, ne ruši sistem i ne treba trofaznu utičnicu da bi bila rock solid ![]() ![]() ![]() Ali ima Beren prav u nečemu...sa Nvidiom nikad ne znaš da li u igrama koristi polovičnu ili punu preciznost, možeš se zabavljati sa neuspješnim pokušajima osposobljavanja HDTV-a i "naprednih" video opcija, uvijek možeš dokupiti drugi monitor ne bi li imao non-stop uvid u temperaturu GPU-a...i slično, da ga jebeš-puno uzbudljivije nego na ATI-ju. Ajde reci molim te lijepo kaj nije uzbudljivo lutat netom, zivkat telefonom i potrošiti par cipela lutajuću gradom i neuspješno pokušavajuću kupiti neku jaču PCI-E Nvidia grafu??? Ne samo da je uzbudljivo nego je i zdravo malo izaći iz kuće na friški zrak ![]() Hijaoooo..... Ali smo zato znali vidjeti da je PE Phantom ili Press edition, pod minus je išlo da je nedobavljiva i slično...misliš da bumo vidjeli sličnu opasku i za ULTRAnedobavljivu perjanicu mrske nam firme???...moš si mislit... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne
Citiraj:
![]() Jelc ljepo receno ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
Istina je to za jace PCIe NV kartice, kaj je je. Ne bi rec rekel.... Ima ih NE. Znas kakva je situacija kad dobijamo mejlove gdje bi ljudi htjeli kupit nasu referentnu 6800GT PCIe! A ja onda preporucam kupovinu X850XT PE ![]()
![]() |
#6 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
A za 3700 možeš npr. u sensu dobiti X850XT Dok se oni skuliraju sa cijenama-doći će proljeće i nova grafa. Nadam se samo da će doći više dobrih 939 ploča i jeftinijih grafi, ak se situacija sa pločama ne popravi-ne znam koliko je isplativ prijelaz na 939. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Najnovije ne mora uvijek biti i najbolje (barem dok se ne srede driveri, bios i slične "sitnice"). Ja nikad ne kupujem najnovije kad izađe nego pričekam da vidim testove i čujem iskustva onih koji su to isprobalim, pa onda donosim odluke. Pitanje je koliko će držati 939. Možda godinu - dvije (sumnjam), a onda prijelaz na novi socket. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Caught Somewhere In Time
|
Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne
Citiraj:
PC X800 256 MB difolt 390 350 oc 460 560 3dmark05 4702 - nije loše za običnu X800 ![]() Nadalje PC X800XL difolt 400 490 oc 440 560 3dmark05 5009 obje grafe imaju 1,6 ns memu koristio rivatuner, pstrip i ati tool |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
dotle ću još promjenit dva socketa i tri proca ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
build by ATI X800XT PE - grafa je tolko dobra , da ju nema potrebe clockat (100%) uvjeren |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
PC Ekspert
|
Re: Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
Caught Somewhere In Time
|
Re: Re: Re: Re: vremena se mjenjaju iliti kak ATI-jeve grafe više ne budu tak dosadne
Citiraj:
postoji i mogućnost da je čip na toj kartici totalno smeće jer su mi prevelike razlike ali ko to više zna |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|