Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 08.03.2011., 15:23   #1351
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ovisi što ćeš radit na njemu, osobno kod mene je ovakva situacija: Mail (kom 3), neke stvari za posao- običan surf, vijesti, ponekad google maps, rijetko nešto skidam (skidam doma prek wirelessa), traženje raznih gluposti po netu, i to max max 200 Mb mjesečno
Imam paket od 2 GB koji ne znam na koji način bi mogao potrošit.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 08.03.2011., 17:18   #1352
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Nijedan se novi iPhone 4 iz VIP-a ili T-MOBILE-a ne moze otkljucati. Kazu da bi trebao izaci unlock kad izadje 4.3,ali to je ustvari kad izadje dobar JB za 4.3,znaci mozda ces cekati i mjesec i vise dana za unlock a mozda 10.
Iphone 3g/3gs se moze svaki otkljucati,ali na novom 3gs-u gubis garanciju jer se mora staviti BB od ipad-a na njega ali se vise ne moze vratiti na iphone-ov original BaseBand.
JB radi na svim modelima.
spawn je offline  
Staro 09.03.2011., 07:52   #1353
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Datum registracije: May 2007
Dali je netko stavio 4.3 na 3gs??
Zanima me kako radi na njemu jer sam negdje čito da troši manje rama i da puno brže radi.?
Salko01 je offline  
Staro 09.03.2011., 08:32   #1354
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Evo copy/paste sto je novo

Citiraj:
What’s New in iOS 4.3

Developers have had the opportunity to work with beta versions of iOS 4.3 for several months. The new OS release isn’t going to introduce as many features as the iOS 4.0 update or the unifying iOS 4.2 release, but the improvements should be appreciated across the iOS line.

Better Performance

In recent years, browser makers have found that optimizing the JavaScript engine is the best way to increase speed and performance when loading web pages on the desktop. We’re now starting to see these optimizations applied to the mobile browser.

In iOS 4.3, Apple has migrated its Nitro JavaScript engine from Safari 5.0 on the desktop to Safari for iOS. Apple says that these performance tweaks mean that JavaScript will run up to twice as fast in iOS 4.2. As more websites take advantage of JavaScript to provide interactive features and animations, a faster JavaScript engine should equal a more responsive web browsing experience.

iTunes Home Sharing

Apple didn’t announce the cloud-based media service many of us were hoping to see, but the company will be making it easier to access iTunes data from iOS devices.

iTunes for Windows and Mac has had the Home Sharing feature for quite some time. This feature makes it easy to stream media from one iTunes library to another. iOS 4.3 will bring that feature to the iPhone, iPod touch and iPad.

Apps like Air Video [iTunes link] already offer a great way for users to access video content on their Mac or PC from an iOS device, but the iTunes Home Sharing feature will let users interact directly with iTunes.

That means that music, videos, podcasts and audio books can be streamed from a Mac or PC onto an iOS device across a shared network.

AirPlay Gets Better

Apple introduced AirPlay with the new Apple TV in October 2010 as a way to watch content from an iPhone or iPad on the big screen.

iOS 4.3 opens up AirPlay a bit and it now supports music, movies and photos. It also lets users stream videos recorded with the iPhone or iPad camera directly to the Apple TV.

What we’re really excited about is that more third-party apps can now take advantage of AirPlay and that websites can get in on the fun too. Increasingly we hope to see the AirPlay API open up more so that things like the Dark Knight movie app can make their way to our Apple TV devices.

Personal Hotspot (iPhone 4 Only)

The Verizon iPhone introduced a new feature that lets iPhone users share their 3G data connection with other devices via Wi-Fi, Bluetooth or USB. This is a popular feature on Android 2.2 devices and one the iPhone can really benefit from having.

As we’ve reported before, Personal Hotspot isn’t a feature that is limited to the Verizon iPhone — other iPhone 4 units can utilize the feature too. Pricing and data caps will vary by carrier, but true hotspot sharing (as opposed to the previous tethering option) for up to five devices (three over Wi-Fi) is coming soon.

iPad Switch Options

My least favorite part of the iOS 4.2 update for iPad is the alteration of the side button, which now functions as a mute switch rather than an orientation lock. Double tapping, sliding to the right and hitting a button is just more complicated than flipping a switch. It’s fine on the iPhone — where the side button really does make sense as a mute switch — but on the iPad it’s an annoyance.

In a very un-Apple move, the company is giving users the option to have the side switch act as a mute switch or an orientation lock. We say un-Apple because the company tends not to go back on software design decisions and generally opposes creating multiple options for the same function.

In any event, we’re very happy Apple has made this a user choice. And while most users will be fine with the defaults, I know I will be happy to bring back to the side orientation lock function to my iPad.

Calm Before the Storm

iOS 4.3 might be lacking some of the spark that we’ve seen from previous Apple releases — but remember, Apple will likely unveil the next major version of iOS alongside the next iPhone this June.

In the interim, iOS 4.3 will give developers and users more functionality to an already solid OS.
Staro 09.03.2011., 23:44   #1355
trpi
Guest

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ovisi što ćeš radit na njemu, osobno kod mene je ovakva situacija: Mail (kom 3), neke stvari za posao- običan surf, vijesti, ponekad google maps, rijetko nešto skidam (skidam doma prek wirelessa), traženje raznih gluposti po netu, i to max max 200 Mb mjesečno
Imam paket od 2 GB koji ne znam na koji način bi mogao potrošit.
ee daj mi pojasnite to jos oko wirelessa. nis nis neznam o njemu niti sam ga ikad koristio, samo da se moze ulovit signal po gradu i surfat dzabe
ja bi ga doma i ako kupim iphone sto trositi mrezni promet kad bih mogao wireless doma. dakle sto mi treba, neki specijalni modem i sto? trenutno imam neki grbavi i onda jos neki razdjelnik koji daje izlaze za 3 kompa u stanu. i takodjer cuo da ima upada u wireless kradje prometa i tako kako se zastititi

Staro 10.03.2011., 08:31   #1356
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Za doma ti treba wireless router. Bilo bi dobro da pročitaš koji je model taj što imaš i tko ti je ISP (ne pašu svi routeri na sve ISP-ove). On ti šalje signal po kući na koji se spojiš sa svojim iPhonom. Zaštitu možeš podesiti u postavkama routera (WEP zaštita je sasvim dovoljna). Pri prvom spajanju moba na tu mrežu, bit ćeš upitan za password koji si upisao u postavkama routera. Mob će je zapamtiti i više te neće pitati za nju već će se automatski spojiti na kućnu mrežu.
Wireless modem možeš kupiti po raznim oglasnicima za 100-200kn. Više detalja o svemu ovome imaš u ADSL bibliji u podforumu Mreže.
Za lovljenje signala po gradu, sistem je sličan. Upališ wireless na mobu, potražiš mreže koje su u dosegu moba i spojiš se na neku od njih. Ta mreža mora biti otvorena tj. bez zaštite jer se bez njenog passworda nećeš moći prikopčati.
Staro 10.03.2011., 08:45   #1357
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
...(WEP zaštita je sasvim dovoljna)...
Ja bih mu ipak preporučio wpa psk zaštitu.
D1viry je offline  
Staro 10.03.2011., 19:35   #1358
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Updateao sam i izgleda niš od Personal Hotspota kod nas?

EDIT: Sorry, ispravak... Funkcionira!
IcyTexx je offline  
Staro 10.03.2011., 22:43   #1359
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Ja bih mu ipak preporučio wpa psk zaštitu.
Definitivno WPA jer se WEP probije lako dok se WPA ne može.....iako, opet bolje ikakva nego nikakva zaštita
Staro 12.03.2011., 21:04   #1360
trpi
Guest

a ocu znati ja to nije nis prekomplikovano? il da kazem liku iz b neta da napravi odmah sve WPA ako ce znat, donjet ce kroz par dana novi router...

Staro 13.03.2011., 07:16   #1361
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Nije komplicirano. Ukoliko će ti netko drugi raditi wlan, zapiši negdje WEP/WPA šifru jer ako je zaboraviš bit će frke.
Staro 13.03.2011., 19:08   #1362
orion.zag
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
I-phone 4

Dakle, uz opasnost da pitam nešto što je već negdje postano molio bi da mi netko od veleštovane svekolike populacije foruma objasni sljedeće:
Jel moguće da mi frend donese ajfon iz SADa zaključan na neku od njihovih mreža i da ga ja tu mogu koristiti(otključati, jailbreakati) recimo na tele2 mreži?I jel bolje da on tamo već kupi neki otključani ili je bolje da ja to tu probam?
unaprijed hvala
orion.zag je offline  
Staro 13.03.2011., 19:26   #1363
tihomir2
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Trenutno se Iphone4 ne da otključati. Jailbreak može.
Ako imaš priliku bolje kupi tvornički otključanog.
Staro 13.03.2011., 19:28   #1364
orion.zag
Registered User

Datum registracije: Mar 2011
znači u ameriki da kupi ajfon koji nije vezan uz neku mrežu njihovu?
to može?
i takav će raditi u HRV?
orion.zag je offline  
Staro 13.03.2011., 20:16   #1365
morbid_angel
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Koristim 3GS vec godinu i pol, iako mi je pal nekolko puta na pod, cestu, i dalje radi kak se spada

I, trebao bih pomoc, el netko zna za navigaciju sa topografskim kartama za iPhone, a da sadrze zagreb i okolicu?
morbid_angel je offline  
Staro 13.03.2011., 23:36   #1366
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor orion.zag Pregled postova
znači u ameriki da kupi ajfon koji nije vezan uz neku mrežu njihovu?
to može?
i takav će raditi u HRV?

Da
Staro 13.03.2011., 23:39   #1367
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Ne postoji u USA tvornicki otkljucan.
IcyTexx je offline  
Staro 13.03.2011., 23:48   #1368
imaticx
Moj komp

imaticx's Avatar

Citiraj:
Autor morbid_angel Pregled postova
Koristim 3GS vec godinu i pol, iako mi je pal nekolko puta na pod, cestu, i dalje radi kak se spada

I, trebao bih pomoc, el netko zna za navigaciju sa topografskim kartama za iPhone, a da sadrze zagreb i okolicu?
Upisi u itunes samo TOPO i izbacit ce ti hrpu aplikacija. Sad ne znam jel postoji za HR, ali pretrazi malo
Staro 14.03.2011., 01:10   #1369
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ne?
http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-SEALED...ht_3229wt_1139

Naravno, većina smrdi na fake, ali lako u tom moru nađe nekog koji je u blizini pa ga osobno pokupi kad je već gore.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 14.03.2011. u 01:18.
1v@n je online  
Staro 14.03.2011., 08:54   #1370
morbid_angel
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor imaticx Pregled postova
Upisi u itunes samo TOPO i izbacit ce ti hrpu aplikacija. Sad ne znam jel postoji za HR, ali pretrazi malo
To sam i napravio, ali nisam nista nasao, sve su za kanadu, njemačku, UK ili novi zeland .
Ako nema, nastaviti cu sa OpenCycleMap kao i dosad preko BikeMateGPS
morbid_angel je offline  
Staro 14.03.2011., 14:22   #1371
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
imam par pitanja, trebam par odgovora radi se o i4 ios 4.3

1. Kad spremim novi broj dali broj ide na sim ili memoriju telefona? pitam jer sam primjetio kad sam ga kupio da sam morao prvo importirati kontakte,,, ako ide na mem telefona, kako ih bez JB (dakle bez cydia app) prebaciti na sim kad mob odlucim prodati?

2. ako spojim frendov i4, 4.3 na svoj komp dali ga itunes prepoznaje kao jos jedan moj uredjaj i koristi podatke od moje kreditne kartice ako bi kupovao app ili ide 1 uredjaj za jednu kreditnu karticu a kod dodavanja novog mogu opet dodati istu karticu?

3. kad odlucim prodati mob dali novi vlasnik dobiva i sve moje placene i free app sa mogucnoscu updatea posto nece imati pristup mom itunes acc, odnosno hoce li imati kakav konflikt sa svojim acc koji napravi posto su app kupljene na moj?

4. gdje ode mail poruka kad se ode na opciju archive, ne vidim ni u gmail skicama ni u memoriji uredjaja.

//////////////

e jbg trebao sam prije pitati, bio mi je frend i sincao se i pokupio mi sve app sto sam poplacao -.- a lijepo sam itunesu rekao da to nije moj novi mob... dobro pa nije i imenik prekopirao a htio je ^^ na koliko se jos uredjaja moze syncati moje app bez placanja?

Zadnje izmijenjeno od: HONDA type R. 14.03.2011. u 21:05.
HONDA type R je offline  
Staro 15.03.2011., 11:55   #1372
ajvarman
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Sa svojim racunom jednom placenu aplikaciju mozes skidat neograniceno puta.. Znaci moze si ju skinut tvoj frend ak mu das podatke o racunu i mozes si skinut ti..
ajvarman je offline  
Staro 15.03.2011., 14:37   #1373
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ne?
http://cgi.ebay.com/BRAND-NEW-SEALED...ht_3229wt_1139

Naravno, većina smrdi na fake, ali lako u tom moru nađe nekog koji je u blizini pa ga osobno pokupi kad je već gore.
Kolko znam, Appleova politika je da nema tvornicki unlockanih u SAD-u, mislim da u Kanadi ima, pa od tamo prodaju.
IcyTexx je offline  
Staro 15.03.2011., 14:41   #1374
pixxeel
Premium

pixxeel's Avatar

Datum registracije: Dec 2010
Po toj cijeni više se isplati postati dužnik domaćem operateru na dvije godine.
pixxeel je offline  
Staro 15.03.2011., 14:53   #1375
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Vodila se ovdje i na drugim forumima polemika o otključavanju iP-a nakon isteka ugovora. Netko je pisao t-scumu i oni su to odlučno odbili, kao nemaju dozvolu, ne znaju i slične spike. Da li je netko pitao direktno Apple ili njihovog ovlaštenog distributera/servisera u HR?
Staro 15.03.2011., 21:30   #1376
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
moze preporuka za neku jednostavn aplikaciju za blokiranje 3g-a... Idem u bosnu sluzbeno, pa nebi htio da mi iphone trosi lovu...
junkieee je offline  
Staro 15.03.2011., 21:39   #1377
m-a-x
Registered User

m-a-x's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Dali netko zna gdje se može nabavit iphone sa basebandom 01.59.00??? vidio sam u prijašnjim postovima da se u hrvatskoj prodaju samo na 4.2.1 firmware-u... e sad još jedno pitanje vidio sam da su u svim t-centrima imaju iphone sa 4.0.1 firmware-ima to znaći da su na 01.59.00 baseband-u e sad je pitanje dali se može zatražiti kako da mi prodaju taj uređaj?
m-a-x je offline  
Staro 15.03.2011., 23:32   #1378
kmatkovic
Premium
Moj komp

kmatkovic's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor junkieee Pregled postova
moze preporuka za neku jednostavn aplikaciju za blokiranje 3g-a... Idem u bosnu sluzbeno, pa nebi htio da mi iphone trosi lovu...
Neznam na kojem si softweru ako si na zadnjem 4.2.1 ili 4.3 samo u postavkama isključi celular data ili ti podatkovne veze, a ako to nema SBsettings.
kmatkovic je offline  
Staro 16.03.2011., 15:31   #1379
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
ako napravim backup u itunesu i onda idem na restore i set as new hoće li mi automatski vratiti sve postavke koje sam imao na telefonu (mail accounte, kontakte, skinute aplikacije..) ?
glista je offline  
Staro 16.03.2011., 15:49   #1380
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

nece.Pitat ce te dali zelis backup ili set as new . Btw bolje apravi gmail akaunt i sincaj kontakte s google contacts, sto se aplikacija tice prebacit ce ih itunes prilikom drugog spajanja .

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na