Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2011., 00:04   #7531
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Probaj disejblat AMD High Definition Audio u device menageru
Staro 14.03.2011., 00:40   #7532
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
disejblo ali ništa i dalje crasha, update PB i reinstall igre također nisu pomogli

xgame, aj točnije opiši što si fixao s sa čime, ccleaner?i što u njemu ako je to?

edit:ccleanerom očistio registry i fixao sve moguće, ništa, i dalje crasha

neznam šta više da napravim, osim reinstall windowsa

Zadnje izmijenjeno od: mamutarka. 14.03.2011. u 01:50.
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 07:41   #7533
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
disejblo ali ništa i dalje crasha, update PB i reinstall igre također nisu pomogli

xgame, aj točnije opiši što si fixao s sa čime, ccleaner?i što u njemu ako je to?

edit:ccleanerom očistio registry i fixao sve moguće, ništa, i dalje crasha

neznam šta više da napravim, osim reinstall windowsa
Nisi jedini s tim problemom, ima nas tisuće

Ali, ja sam riješio problem!!

Imaš cijeli moj fix na ea forumu, sad sam na poslu, pa ak ti se ne da tražit tamo, ovako ide ukratko - obriši punkbuster, restartaj komp, instaliraj pb preko pbserv ili tak nekak se zove .exe, u njemu imaš nakon instalacije mogućnost testiranja, test mora proć bez ijedne greške, zatim isključi skroz, al skroz i procese i sve ako šta ostane od msi afterburnera (njega sam ja imao) ili bilo šta drugo od softvera koji mrda po postavkama grafe, instaliraj ati prebeta 11.4 drivere, stavi performance na +20 i digni vent grafe u overdriveu manualno na 70 ili 80% ovisi kakav hladnjak imaš, apply to i uživaj u igri bez freezanja

Ja se borim s tim od zadnjeg update-a punkbustera, otvorio sam i trouble ticket na njihovoj stranici, instalirao sam nove windowse skroz, disableao zvučnu, stavio pci zvučnu, itd itd, sve što je netko bilo gdje napisao na internetu sam probao, bez uspjeha.

A igra je radila bez problema u singleplayeru i u mp-u ako ne igram punkbuster servere. Dakle, znao sam da je problem u pb-u, i da se s nečim kolje, samo je trebalo kopati i kopati do čega je.

Sada nakon svega, vratio sam se na integriranu zvučnu, stare windowse (nove sam radio na dualboot), i sve radi bez greške na starim windowsima, koje nisam reinstalirao ni dirao otkad je 7ica izašla, samo sam radio redovne update.

Sad mi preostaje isprobavat evga precision i trixx i sl. programe di ću moć namjestit profil venta na grafi koji će radit da ne moram svaki put prije igranja navrtat vent ručno, a da se neće klat sa punkbusterom.
Ili, što je izglednije, čekat novi, popravljeni update pb-a.
Staro 14.03.2011., 09:47   #7534
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ja imam neki pbsetup.exe s kojim updejtam PB, ali tamo nema da testiraš pa neznam dal je to to

aj mi pls reci točno ili link na taj pbserv koji trebam
Staro 14.03.2011., 10:06   #7535
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
ja imam neki pbsetup.exe s kojim updejtam PB, ali tamo nema da testiraš pa neznam dal je to to

aj mi pls reci točno ili link na taj pbserv koji trebam
Evo ovdje, highlightan ti je tu na kraju prvog odlomka pbsvc.exe
Staro 14.03.2011., 10:07   #7536
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ne radi ti link, tj. ne vidim ga ja
Staro 14.03.2011., 10:09   #7537
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Staro 14.03.2011., 10:22   #7538
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

ty, isprobat ću kad dođem doma
Staro 14.03.2011., 10:27   #7539
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
ty, isprobat ću kad dođem doma
NP, i svakako kad ti prođe test pb-a sa 0 errora, isključi afterburner i njemu slične programe, vent digni preko ati cp-a na neku visoku vrijednost da se grafa ne grije jako bzvz i to bi trebalo bit to.
Staro 14.03.2011., 13:51   #7540
aircanada
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Imao sam isti problem. Uglavnom, problem je bio u tome sta se ventilator pocinje kasno palit, oko 60 C, te se graficka pregrijava brzo. "Flashao" sam bios graficke, odnosno stavio sam raspon podizanja brzine temperature od 40 do 80, te mi sad temperatura u igrama ne prelazi 61 C (pratim preko ex Everesta, sada AIDA). Uglavnom, stvar je uvelike spasio, i uopce nemam vise problema.
Ako ne znas dirat flash graficke, cisto manualno stavi na nekih 50-60% da ti radi ventilator, to bi isto trebalo pomoc, ali moras onda svaki put prije ulaska u igru ukljucit, i pozeljno je, kad ne koristis 3d, iskljucit vent.

aircanada je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 14:20   #7541
Ati freak
aka Striko
Moj komp

Ati freak's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor aircanada Pregled postova
Imao sam isti problem. Uglavnom, problem je bio u tome sta se ventilator pocinje kasno palit, oko 60 C, te se graficka pregrijava brzo. "Flashao" sam bios graficke, odnosno stavio sam raspon podizanja brzine temperature od 40 do 80, te mi sad temperatura u igrama ne prelazi 61 C (pratim preko ex Everesta, sada AIDA). Uglavnom, stvar je uvelike spasio, i uopce nemam vise problema.
Ako ne znas dirat flash graficke, cisto manualno stavi na nekih 50-60% da ti radi ventilator, to bi isto trebalo pomoc, ali moras onda svaki put prije ulaska u igru ukljucit, i pozeljno je, kad ne koristis 3d, iskljucit vent.
Misliš staviti na auto mod ?
Da nebi ekipa pokušavala gluposti
Staro 14.03.2011., 16:07   #7542
Rudy
Premium
Moj komp

Rudy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Lik je mrtav btw

Rudy je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 16:10   #7543
Vragoder
Drone
Moj komp

Vragoder's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Rudy Pregled postova
Lik je mrtav btw

LOL izgleda kao da je ubil oko

BTW, mršavi su ti detalji s obzirom na konfu :P
Vragoder je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 16:25   #7544
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Rudy Pregled postova
Lik je mrtav btw

odlican SS

najgori su oni koji zaspu na MCOM-u, cesto mi nije jasno jel hit detekcija faila ili je lik mrtav

btw. zasto su ti svi detalji na low? mislim na lisce, jer kad je na medium vec se puno bolje vidi kroz njega
Staro 14.03.2011., 16:28   #7545
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Jbga, 114 FPS-a je ipak 114 FPS-a
I pazi malo indikator odakle si dobio damage a gdje je tracer od metka koji to pogodio...
Staro 14.03.2011., 16:35   #7546
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

znači ovako, sada sam napravio onaj pbsvc.exe reinstall i ugasio ati trixx i igrao kojih pola sata bez crasha, vidjet ćemo večeras kada ću više igrat...koja od te dvije stvari je pomogla (ako je), neznam..

btw. baš gledam na http://forums.electronicarts.co.uk/b...-company-2-pc/ dosta topica novih u vezi freezanja i crashanja...kako dice uspijeva da nam crasha igru radi servera, nemam mrtvog pojma, ali svaka im čast
Staro 14.03.2011., 17:15   #7547
Rudy
Premium
Moj komp

Rudy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor DeadMan+ Pregled postova
btw. zasto su ti svi detalji na low? mislim na lisce, jer kad je na medium vec se puno bolje vidi kroz njega
igrao sam i na high i na medium, ali me zivcirao pad frejmova cim se nesto pocne dogadjat na ekranu, tipa mortar ili urusavanje zgrade, nekako sam najzadovoljniji bio kada mi je sve na low sto se tice preformansi...ne znam, vec dugo igram tak i naviknuo sam se...mogao bi probati vratiti nesto na medium pa vidjeti kako ce bit, nisam znao/primjetio da se kroz lisce bolje vidi na meduim, no nisam ni usporedjivao bas toliko detaljno...tnx
Rudy je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 17:19   #7548
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
@mamutarka

Nisam ccleaner, nego Registry Winner i sa svim opcijama što ima u sebi sam "počistio" komp.
Od tada mi se kako sam rekao cod4 ne crasha, i bc2 se ni jednom nije.

Ne garantiranm da će tebi pomoći, ali meni izgleda je, jer je to jedino što sam napravio između perioda crashanja i ne crashanja.
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 20:20   #7549
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ako netko ima volje da isproba u igri-neznam jel to neka opcija il je moj miš poludio?
Znači, igram sa reconom i kad stisnem desnu tipku na mišu onda imam pogled kroz sniper,a kad još pojačam pritisak na tu tipku, sniper se spušta, znači isto kao da sam pustio tipku??
Ajd probajte jel kod vas možda ista stvar, da ne ispadnem majmun da reklamiram, a ono sve OK s mišem?
BojanZD je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 20:53   #7550
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ono, nakon sekundu-dvije odzumira? Pa to je "normalan" bug snajpera, meni se isto dešava, probaj samo kliknuti i pustiti desnu tipku, vidjet ćeš da je to česta pojava...
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 21:19   #7551
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Ono, nakon sekundu-dvije odzumira? Pa to je "normalan" bug snajpera, meni se isto dešava, probaj samo kliknuti i pustiti desnu tipku, vidjet ćeš da je to česta pojava...
Ooo, čini se da je miš, sad na svim oružjima-skoro opće nemogu zadržat pušku da gađam kroz ciljnik nego puška skače gore dolje ko luda...
Staro 14.03.2011., 21:22   #7552
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ako se miče i oružje dok imaš stisnutu tipku, otišao miš... Mislio sam da te samo zoom muči. Sad uzmeš nekog laserskog, ali isprobaj prvo u ruci, nakon 518 mislim da će ti jedino G500 dobro sjediti u ruci...
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2011., 21:26   #7553
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Ma cijelo oružje skače...da neidem u OT, garancija još vrijedi, pa ću vidjet šta se može riješit?
Staro 14.03.2011., 23:17   #7554
zen_sux
Premium

zen_sux's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Neznam za vas, al u zadnje vrijeme ne znam zasto su mi fav serveri down.
Van komforta servera i admina na koje sam navikao, isli smo u istrazivanje servera.
0 partija su u 2 dana odigrane da se neki AA lik ne pojavi i opustosi server.............nevjerojatno nesto
Nabrojao sam ih bar 30ak razlicitih, rush,cq sve isti k. jel u sc drugacije nego u hc (pretpostavljam da ga favoriziraju jer nema kill cam)? Nakon godinu dana cu se prebacit na sc ako treba, samo da ih ne gledam, il quitat jer ovo nma smisla
zen_sux je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2011., 17:59   #7555
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Citam sad neki game guide za stalkera i nađem objasnjenje 'render ahead limit':

Citiraj:
Max Frames to Render Ahead

This tweak gained prominence with Oblivion, and has been known to help reduce control lag in other games. The setting in question is called 'Max Frames to Render Ahead' or 'Maximum pre-rendered frames'. It is available by default in the Forceware Control Panel for Nvidia graphics cards, or by using RivaTuner to change the 'Prerender limit' setting which is the same thing. You can find out more about this setting as well as RivaTuner in the Nvidia Forceware Tweak Guide. For ATI users, you can adjust the 'Flip Queue' setting which is the equivalent setting to the one above by installing and using ATI Tray Tools. The same values apply to both brands of cards.

In both cases, by lowering the value for this setting you may improve the responsiveness of your character's control in the game. However this is not a tweak for improving FPS as such; in fact the general recommendation to change this setting from its default of 3 down to 0 will actually reduce performance on most systems. So you should first try reducing this value to 2 to see its impact, and if you still have control lag, lower it to 1. Remember, most mouse lag is due to low FPS and the best solution is to improve your framerate by lowering various settings or switching to the Static Lighing renderer. There are no magical fixes for 'lag' if your system is getting low FPS.
Inace, drzao sam ga u postavkama uvijek na 0, pa reko ajde da probam sad povecati pa vidjeti kako ce se ponasati, i dobio sam u prosjeku 10-15 FPS vise.

Dakle, izgleda da pomaze

@zen - do sada sam u 'karijeri' naletio samo na jednog cheatera, i to na squad deathmatchu, ugl igram po njemackim hc serverima.
Mozda ti se jednostavno tako potrefilo?
bluefluid je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2011., 18:27   #7556
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Samo na jednog cheatera? Jesi ti siguran da igraš ovu igru?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2011., 18:46   #7557
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

@blf To si mjenjao u postavkama igre ili u driverima (koju grafu uopće imaš). Ja držim na 1 u settings.ini jer sam negdje čitao da 0 zapravo znači najveća vrijednost a ne najmanja

A što se tiče cheatera.... ima ih!! Ja sam 2 snimio, ne računajući onaj period kada se pojavio teleport hack. Ta dvojica su bila očita, a svako toliko se susretnem sa "pametnim" cheaterom koji ih umjereno koristi
Staro 15.03.2011., 19:16   #7558
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

@neo - lol, znao sam da ce biti ovako neka reakcija ali da, igram na jedno 10tak razlicitih servera, i nikad nitko nije silovao nekoga. Tog jednog sam nedavno vidio kad sam se spojio na squad deathmatch, isla je bila mislim, lik stoji nasred mape i maze sa pkm-om

@point - u zadnje vrijeme koristim ovaj launcher koji izravno mijenja settings.ini, u biti ista stvar samo sto se nekome dalo sloziti ovaj mali exe.
Inace trenutno sam na gtx 260, panama canal mi je radila katastroficno, sad na onim postavkama maze na 60+ fps-a
Staro 15.03.2011., 20:25   #7559
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
meni ne želi pokrenut igru sa ovim launcherom?! je zna ko zbog cega. na pocetku oznacim ono prvo (DVD il tako nes) i stavim u browse shortcut od bfbc2game (probao i bfbc2launcher) i nece :S

je zna ko zbog ceg?
Staro 16.03.2011., 09:20   #7560
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Ako si authentication method odabrao online kada si instalirao igru onda tako postavi i u launcheru.
Za .exe file odaberi bfbc2updater

Zadnje izmijenjeno od: bluefluid. 16.03.2011. u 09:25.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na