|
![]() |
#961 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav Nemojte se smijati ali mene zanima WD Black sata3 da li je konektor drugačiji jer mi ploča podržava samo sata 2 ili je to samo razlika u brzini hdd. Uzeo bi si dotični jer trenutno imam samo wd 1t green i na njemu je OS i mogu vam da je dosta sporiji kompjuter pa sam odlučio uzeti najbrže od 7200 okretaja, ovdje sam čitao da je on najbrži a buka mi i nije nešto važna jer mi i ovako radi dosta ventilatora. ako ima nešto bolje sa manjom veličinom može prijedlog jer mi u biti taj treba samo za win. i igrice. ako mi je black najbolja opcija koji uzeti sa 32 ili 64 mb hvala puno |
![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Serial ATA story i da, konektori su više manje isti, tj. isti kablovi pašu na sva 3 standarda, što konektora na matičnoj, što konektora na diskovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
ovako, kupujem disk od 1tb. trenutno mi treba za storage. e sad, izbor wd green il samy F3... čitam postove prije i ne pomažu.. nekima je wd tih nekima je samy tiši.a to trazim, tih rad i ne prespor.. imao par wedeja i nisu baš tihi(stalno nekog vraga drndaju). sa samsungom nisam imao iskustva pa zato pitam.. vidim da je F1 bio sklon rikavanju dok F3 ne. imam speedy-a i disk je stvarno tih , koji je od ova dva u rangu s njim po tom pitanju? i što je bolje 1 tb podjelit na par particija ili sve ostavit u komadu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#965 | ||
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
kod mene na linuxu nista ne drnda (iako je kod mene rijec o wd15eads diskovima. btw, sry na malom ot-u) Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Premium
|
Citiraj:
ok ,tnx. znači nećem fulat sa samy-em. sad vidim da ima i seagate za 450kn 1Tb. di je taj u usporedbi s ovima po tišini i brzini? nekak se ne spominju previše od .11 serije..... Zadnje izmijenjeno od: snorky_vk. 14.02.2011. u 14:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
Seagate 7200.12 je isto tako brz i tih disk, ali ljudi ih izbjegavaju zbog 7200.11 serije koja voli začoriti tu i tamo ![]() ![]() Dečki još spominju i Hitachi, pa neka ti Old Iggy i dh4144044 kažu malo i o njima. ili malo prolistaj temu u rikverc, govorilo se i o tim diskovima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
U mene isto Samsung F3 i to još dva komada u RAIDu i stvarno, najtiši diskovi koje san ima do sad, očekiva san neku buku, kao dva su jel (plus ovaj Green) al ono ne čujem ih uopće ![]()
![]() |
#971 | |
Premium
|
Citiraj:
hvala puno. ma nekak ne bi taj green jer ak kasnije zatreba za sistemski pa će biti kukanja. zato bi neka od ova dva jer su cjenovno gotovo isti,relativno brzi i nisu glasni kak vele ljudi. listao sam prethodne stranice no malo sam se pogubio ,koje di je štaje.... a ovo vezano za rikavanja, pa to se svakom dogodi. ako je neka serija u banani onda se to odmah vidi u količini reklamacija u kratkom roku. a sigejt .12 i F3 nisu kao prethodnici. svakom se omakne. a budem vidio još oćul F3 il sigejt. našao test na bi-teh i tu je sigejt malo bolji. ak ćemo gledat na to koji će riknit onda bolje da ne kupujemo ništa..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
U planu mi je ubosti brzi disk. Koji bi preporucili do 600kn? Kapacitet mi nije vazan. Disk bi koristio za sistem jer se stari disk WD 160GB (WD1600JS) jako cuje. Unazad mjesec dana podosta ronda kad cita. EDIT: uzeo wd black... Zadnje izmijenjeno od: BlackDwarf. 16.02.2011. u 10:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
molio bih za jedan savjet tj. iskustvo korisnika. već dulje vrijeme ciljam na Seagate 7200.12 1 TB kao sistemski disk, ali vidim da dosta ljudi gura u prvi plan WD Black seriju. prvo me zanima jesu li performanse nekog SATA3 diska toliko bolje od SATA2 da se isplati dati 200njak kuna više? recimo da nisam nikakav power user kojem je brzina diska od krucijalne važnosti. kako stoje stvari sa zagrijavanjem i razinom buke? osobno više prioriteta pridajem tomu da mi je disk hladan i što tiši nego da mi je brz pa me zanima kakav je Seagate u odnosu na WD Black? napomena, ipak želim da mi je disk brži od Green serije.
![]() |
#974 |
what the hell?
Datum registracije: Jan 2011
|
Evo mene opet sa par pitanja, ovog puta vezano za HDD. Kako sam već prešao granicu od 8.000 kn za novi komp, nema mi još puno za manipulaciju, pa se držim neke osnovne granice do 500 kn za HDD. Dakle, planiram računalo na bazi i5-2500 pa razmišljam o SATA 3.0 iako čitajući saznajem da tu baš nekog velikog iskorištavanja brzine u usporedbi sa SATA 2.0 nema te da 3.0 dolazi do izražaja tek primjenom SSD-a. Druga stavka koja me kopka su prednosti rada dvaju naspram jednog HDD-a. Zato bi molio malo savjeta. (Cijene su iz ADM-a) 1. Dali kupiti 2 diska (jedan sistemski drugi radni) Sistemski -Seagate 320GB SATA II Barracuda 7200.12 - 290,00 Kn Radni -Seagate 500GB SATA II Barracuda 7200.12 - 300,00 Kn 2. Dali kupiti 1 HDD WD 640GB WD6402AAEX , SATA 3, 64MB Black, i napraviti dvije particije (140GB sistemski, 500GB radni) - 460,01Kn 3. Dali kupiti 1 HDD WD 1TB WD10EALX SATA 3, 32MB Blue, i napraviti dvije particije (200GB sistemski, 800GB radni) - 475,00Kn Znam da je Black favorit a i 640GB bi mi trebalo biti sasvim dovoljno ali opet se nudi taj Blue od 1T koji je nešto slabiji ali koliko se to osjeća u radu doista si ne mogu predočiti. Pregledavao sam i pregledavao razne rezultate (HD Tune i sl.) ali da mi je nešto jasno, i nije. Vremenski najzahtjevnije što znam raditi je obrada DV videa sa moje Sony kamere, 60min MiniDV zauzme otprilike 13GB. Sad trenutno imam 2 diska, 120GB radni i 160GB sistemski i uz mjesečno čišćenje te pohranu podataka na DVD ostaje mi uvijek oko 70-80GB Ovako ja razmišljam. Možda bi bilo najbolje uzeti ovaj WD Black pa kasnije ako zatreba, skupim novaca i kupim još jedan. Molim vaš savjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ta Barracuda je definitivno brza od bilo kojeg WD Green-a, naime nebi se tribali uopce usporedjivati jer su namjenjeni za razlicite stvari. Seagate-ova 5900.xx serija se moze mjeriti sa WD Green-om i Samsung Eco Green modelima, koji u biti svi sluze za storage/backup. Sto se tice razlike izmedju sata2 i sata3 sucelja, razlike prakticki i nema jer brzine prijenosa nisu ogranicene suceljem vec samim diskovima koji (u danasnje vrime) ne mogu dostici granice sata2 kamoli sata3 sucelja.. SSD diskovi su vec sasvim druga prica.. Ne vidim razloga zasto nebi uzea tog Seagatea za sistemca, iako bi ti preporucija Samsunga F3 1Tb ako vec zelis brz, tih i hladan disk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
|
pa i mislim ga uzeti, ali sam želio prvo čuti dojmove i iskustva korisnika ovdje. ![]()
![]() |
#977 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() Kao sto rekoh, razlike nema tako da se definitivno ne isplati davati ni 50kn vise kamoli 200 za nesto sto neces iskoristiti ni 1%... Banalni primjer toga je npr. kupujes auto i imas 2 izbora. Prvi koji je graviran 180 i priblizno toliko i ide, dok je drugi graviran 260 a ima istu krajnju brzinu kao i prvi (ali naravno kosta vise). Mislim da je jasno sto uzeti.. Sad je jedino pitanje marke, jer imho neces faliti ni s WD-om ni Samsungom pa tako i Seagateom. Sto se tice osobnog iskustva, ne znam iz prve ruke za 1Tb Barracudu, ali ima sam na kratko u kompu Barracudu 7200.12 od 500Gb koji je slican po karakteristikama i mogu ti reci da je hdd bija dosta tih, hladan i solidan po brzini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
|
hehe, čitam, čitam, ne se ljutiti ![]() ![]() kombinacija će onda vjerojatno biti 7200.12 kao sistemac i WD Green kao storage. navodno su nešto tiši i hladniji od Seagateove 5900.12 serije.
![]() |
#979 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
edit.... eh da moj F3 je SAMSUNG HD103SJ (931 GB) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Antimićanin
|
Buka nije referenca da bi se disku moglo dogoditi zlo. Npr, imam Maxtora 40GB starog 10 godina. od prvog dana radi tako da ga susjedi čuju i radi najnormalnije 10 godina, dok sam imao jedan Seagate 60GB koji je bio stealth za ovoga pa je ptegao papke... to ti nema prevelike veze. svi mogu riknuti u svakom trenutku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Zanima me šta je sa seagate diskovima, da li se šta popravilo u smislu pouzdanosti?! Imam speedy-a i evo 3.5 godine nemam problema, pa sam zadovoljan. Trebam disk sistemski/storage uvjet je dobra brzina i tišina. Sad sam za samsunga F3, ali se premišljam.
![]() |
#985 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Koji HDD od 1 tb bi preporučili za SATA 1 MBO? Da li se na WD diskovima još uvijek to može prebaciti preko jumpera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Premium
|
Samsung Spinpoint F3 od terabajta meni normalno radi na sata1 ploči bez potrebe za jumperom. Također i WD6400AAKS.
![]() |
#987 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Htio sam Seagate ST3500418AS (single platter), ali nije bilo pa sam uzeo Samsung Spinpoint F3 1TB HD103SJ jer mi je bilo hitno. I'm not amused. U odnosu na Seagate ST3320613AS (single platter) nema ubrzanja (subjektivan zaključak bez testiranja), ali roštanje i naročito vibracije su puno izraženije. Zapravo ST3320613AS je nečujan, a vibracije se uopće ne prenose na kućište. Na žalost na F3 je to totalno druga priča. Roštanje i nije tako problematično jer se slabo čuje i nije resko, ali vibracije su žestoke. Dok je disk na idleu, onda se čuje u valovima, a kad počne roštati, onda se čak i na tipkovnici osjeti. Umetanje gume je prilično umanjilo vibracije na idle-u, ali još se dosta osjeti kad rošta. Sada malo više u bass rasponu... Uglavnom, nisam sretan. Prvi put od 2005. na glavnom kompu (workstation) nemam Seagate, i odmah se osjećam degradirano. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 30.03.2011. u 20:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Treba mi neki brz hdd kapaciteta od 500-1000Gb, uz uvjet da je kolko tolko tih i da je cijena do 500kn. I još jedno pitanje imam ploču sa sata 2 standardom pa me zanima jel može ići na nju sata 3 hdd, dalu ču imati uopče kakve koristi ako jednom taj sata3 hdd upiknem u sata 3 ploču? Hvala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
zdrao
mozel meni ko objasniti koja je razlika izmedju ova 3 Externa HDD-a znam da su po dimenzijama razlika,i po gb-tima al ne znam zasto razlika cijena :S 2.5 640gb USB 3.0 a data nho1 wdexternal hdd 1.5TB 199 PQI H551 2.5 640gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() I da, sata3 može na sata2 ploču, a razliku bi eventulano mogao osjetit sa kakvim SSDom, kod običnih diskova između sate2 i 3 nema nikakve razlike.
![]() |
![]() |
|
|