|
![]() |
#4861 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Stolarija od dobra, samo je lakirer sfušao. Treba ih požlajfat (pohoblat) kako spada te prefarbat i to je onda to. Modificiran je visokotonac te je skretnica prvog reda, kako sam i naveo. Zvučnici su odlični i ne idu oni nikud od mene. Ako koga zanima kako zvuče, slobodno dođu do mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4862 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Upravo to. A on ih je kupio polovne za 1800!!! Naglasak na polovne, gdje cijena treba ici dolje minimalno minimalno 30-40% Rucni rad tu ne moze racunati kad je ovdje rijec o rucnom (ne)radu/(ne)redu ![]() Kolika je realna vrijednost ovakvog uratka? @ Fliko Nitko ne kaze da ne zvuce dobro, samo pajdo te malo zesce opleo po dzepu
![]() |
#4863 |
Guest
|
Dao sam Wharfedale zvučnike i Kimber PBJ za njih. S tim da PBJ nije tvornički terminiran nego kupljen u rinfuzi pa onda napravljen. Znači, za dajmond 9.2 i kimber pbj sam dobio zvučnik koji mi svira puno bolje. Dal sam zadovoljan? - Jesam. Treba malo finiš popraviti, no to mi je najmanja stvar trenutno. Kupi ti zvučnik za 1800kn a da zvuči bolje. Imaš prijedlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4865 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Finiš ću dovršit, trenutno ne stignem, no bude. Sve u svemu, zvučnici sviraju daleko ozbiljnije od dajmonda, ja sretan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4866 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mogao je on napisati i 2500Kn za te poluproizvode, al ja mu nikad ne bi dao wharfedale za to jer ne vrijedi ni 1000Kn. A uostalom ak su tak super ispali ti složenci kak se on sad bude priviknuo na smeće od wharfedale-a? Stvar je u tome da je frajer super zavaljao svoj uradak i može bit presretan kaj si mu ti naletio, jer bi inaće stajali još dugo dugo u oglasniku |
![]() |
![]() |
![]() |
#4867 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
tak jasno, odmah upada u oči da su preširoko kak ti je juan rekao (inače jedna od čestih "zamki" u koje ljudi upadaju), a i sam stol između zvučnika sa svim tim drangulijama sigurno ne radi pozitivan utjecaj... prije godinu dana sam ti savjetovao isto što ću i sada - poigraj se sa smještajem, spili stol, prebaci se negdje drugdje, zapali komp etc. rađe nego da energiju trošiš na lemljenje drotova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4868 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4869 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() @ dubravkol Istina da bi ih teško prodao, u tome se slažem s tobom. No, slušao sam Diamond 9.3, Diamond 9.2, Sonus Faber Minima Amator te ovu transmisiju. Nisi daleko od mene, donesi svoje 9.1, pa ćemo lijepo popričat i vidit ćeš kolika je razlika između ove transmisije i dajmonda. Finiš im nije nešto, jedina mana tih kutija. Što se tiče prostorije, to je trenutno usko grlo, no svakako se odmah na prvu čuje razlika u kvaliteti zvuka. Razmještaj u drugu prostoriju bude, to imam u planu. Tada ne bude niti komp niti išta drugo između niti ispred tih kutija ili bilo kojih drugih. Meni malo bezveze da sad zbrajate kolko su koštali dijelovi za te kutije itd itd. Koliko koštaju dijelovi za diamond 9.2?! Imaju li skretnicu prvog reda? Bezveze, većina vas, kudite nešto što niste čuli u životu i sastavljate neku statistiku koja nema veze s vezom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4870 |
Premium
|
Jebiga i meni je bezveze da se vezes i potenciras raspravu u krivom smjeru pravdajuci se kvalitetom zvuka! Jel tebi treba crtati? Istu kvalitetu zvuka bi imao da si te iste zvucnike platio jeftinije tj. onoliko koliko doista vrijede. Ako i dalje ne shvacas sta ti se pokusava docarati ![]() Kupujes nekog XY polovnog Passata! (bubam marku i tip) Probao si ga i pase ti, odlican je udoban je i sve 5. Oprema i masina ti odgovara! Da li ces pogledati u oglasnike ili kataloge i vidjeti kolika je nominalna vrijednost toga istog ili slicnog polovnog Passata tih godina i te opreme? Pa normalno da hoces jer nisi valjda toliko blesav da bi si dopustio kupovinu, da bar okvirno ne znas koliko taj proizvod doista vrijedi!? Pa neces valjda dati 2k€ vise samo zato sto ti je udoban, kvalitetan i sto ti se svidja?! Vec ces ko sav normalan svijet pokusati kupovinu svesti u granice normale, tj. granice stvarne vrijednosti tog auta?! Jel sad jasnije? Ili kupujes graficku i das 500kn vise jer eto, ima krasnu sliku i lijepe boje, a ona realno vrijedi duplo manje. Mislim ono, stvarno si nevjerovatan. Da si ih platio 700-800 kn svirali bi jednako dobro kao i sada po cijeni 1800kn. Da si sam sastavio iste takve svirali bi isto za cijenu od 1500kn koliko dodju nove novcate komponente.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 07.03.2011. u 14:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4871 |
Guest
|
Bože dragi, nema ni logike u tebi. 1500kn dođu komponente, a vrijeme za slaganje i sve to? Znači, ja ako složim iste zvučnike i stavim u oglasnik, mogu dobiti za njih 900kn, samo zato jer NOVI dijelovi koštaju 1500kn, a moje vrijeme za slaganje i sklapanje svega toga, skretnice itd ne vrijedi niti lipe? Dao sam realno 1300kn za njih, ako gledamo vrijednost dajmonda i pbj interkonekta. A ako ti ISTE nađeš za 800kn u oglasniku, kupi ih, bit će mi drago. Pročitaj si malo post JUANa, pa će ti biti jasnije neke stvari. Očito vi ljudi samo znate komercijalna cijena - 30% i to je pravilo. Passat, grafička itd ne spadaju u isti rang s ovim. Zvučnike koji bi svirali KAO ovi nećeš naći ispod 3k kuna, ako i toliko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4872 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
momci lakše malo, ovo je generalna hajfaj diskusija i nema potrebe svojatati temu (pogotovo ne oko vrijednosti diy uradaka koji su kod nas posebna priča), čovjek je kupio kaj je kupio, zadovoljan je sa kupljenim i amen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4873 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
LOL . Zasto misliš da je ikom lako gledat tude zadovoljstvo. ![]() Vidim da si rijesio i ostalo a ne samo zvucnike. Pa tko nebi htio malo tog zadovoljstva. Kupit komplet novi sistem. ![]() Iz mog iskustva čovjek je jedino sretniji kad to isto proda jer bi kupio nesto bolje ![]() Citiraj:
Minima meni nekako nije legla. Kompliciran mali zvučnik. Traži previše igranja s smještajem i dosta razmaka od stražnjih zidova da nebi bumijalo. Bočnih pogotovo! To je po meni zvučnik za strare audiofile koje znaju s čime je uparit i adekvatno smjestit.
![]() |
![]() |
#4874 | |
Guest
|
Citiraj:
Počeo sam sve više i više uživati u ovome ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4875 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
1. Sumnjam da bih se upustio u kupovinu DIY kutija, neki polovni seas ajde :-) Vrag mi ne bi dao mira, lijepo bi otvorio te kutije i pogledo jel unutri sve kako je tebi čovjek opisao, volim rastavljati. 2. To što je to "samo" monacor i dotična westrica za siću ne znači da kutija ne valja. Zašto je po vama bolji onda diamond za 1000 i sitno kuna ili ostala ekipa u pristupačnoj klasi?! Računajte da treba platiti i radnu snagu ili stroj i još na tom zaraditi. Ništa bolje od ovih nezavršenih kutija. 3. Možda je čiko koji ih je prodavao kupio drugi sistem ili mu treba para, pa pošto ih nije mogao riješiti napravio ključ za ključ pa će filkine ex zvučnike lakše prodati, tj. bez problema će. Kako god, ako čovjeka veseli pustite ga.
![]() |
#4877 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Fliko, naravno da će ti lik ispričati sve što želiš čuti i očarati te svojim poznavanjem zvuka pogotovo jer je nanjušio nekoga kome može prodati priču na temelju iskustva i tko neće skužiti na prvu pravi razlog prodaje zvučnika. Budi siguran da ti neće reći gdje je fulao, gdje je morao nešto pripasavati ili gdje je malo previše držao lemilicu pa istopio laka na zavojnici i sl. Možda je to sve pošten deal, to bi bilo super i nadam se da je. Štoviše, nadam se da češ te zvučnike imati puno godina, jer bi ti u protivnom moglo biti mučno i bolno prodavati ih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4878 |
tha pilot
|
@medo, potpis! Osobno nebi nikad gledao samogradnju za te novce, jer to je gotovo nemoguće kasnije prodati, a i ipak vise vjerujem tvornickim zvucnicima koji su projektirani i sklopljeni od strane ljudi kojima je to posao. Stari i ja smo kupili preko oglasnika Infinity Reference 31i, u vrhunskom stanju, za 1200kn Made in Denmark 2-way floor-standing speaker Frequency Response 41-25 kHz Crossover 3 kHz Sensitivity (2.83V@1m) 92dB Impedance (ohms) 6 Bass Driver 210 mm High Frequency Driver 25 mm dome Power Rating 10 - 150 watts Dimensions (HxWxD) 840 x 274 x 246mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#4879 |
Premium
|
Meni bi kod samogradnje bila iskljucivo bitna izrada i sam finiš kabineta. Pogotovo finis. Jer to je ono sto je najteze napraviti i za sto treba imati šlifa. A upravo tu je najvise podbacio. I sad tu imas vise posla nego da si ih slagao sam ispocetka. Najlakse je polemiti sve u nekom zadanom slijedu. A stolarija da bi ispala onakva kakvu ja zelim, fino obojana, bez curaka, ispolirana do visokog sjaja, pravilnih coskova ... ima da se useres dok ne zavrsis. A di je tek 5.1 sa svojih 6 kutija ![]() ![]() ![]() Ovdje kod flikinih kutija se mogu okladiti da je sve posarafano vijcima, zalio drvofixom, bacio pola kile gita na njih, ali bezuspjesno jer mu opet zjape spojevi na nekim mjestima. Iako su lose fotke naziru se vrlo lako. Ako tip na finiš nije obratio ama bas nikakvu paznju, mogu mislit sta je tek radio prilikom sklapanja. Te kutije nisu vidjele tiple ili keksa dajem glavu.
![]() |
#4880 |
Guest
|
Da je finiš vrhunski, opet bi imali nekaj za prigovoriti, tak da, uopće se toliko ne obazirem. Kad su bili Diamond 9.3, ma kaj, puno preveliki driver je. Promjenim na 9.2 onda mi je soba premalena, a ista kvadratura je kao i syssova a on ima 3x veće zvučnike unutra i nitko ni riječi o tome. Sve kao izvrsno. Čujem veliki pomak u kvaliteti zvuka, tko ne vjeruje, ponavljam, nek dođe čuti. @ ziiky Za izradu treba znanja, alata (koji opet dosta košta), tak da sami zvučnici koštaju više od 1500kn samo za dijelove. Ja tvrdim jedno, vi drugo i et, nikak da se nađemo na sredini. @ Mejzlik Gledao sam i ja te kutije, no mislim da su daleko ispod ovog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4881 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() To je ko da ja sad hoću sebi istokarit recimo nožice za stol ali nemam tokarski stroj. Pa ga kupim da bi ga koristio eventualno jednom godišnje. I onda me pukne da hoću prodat te nožice i tražim za njih bolesnu cifru jer hej - pa ja sam morao kupit tokarski stroj da ih napravim - znaš ti koliko to košta ![]() ![]() Nisi ti firma koja proizvodi nešto za daljnju prodaju pa u cijenu koštanja ubraja materijal + radne sate + amortizaciju.
![]() |
![]() |
#4882 |
Guest
|
Ajd, tu sam ga malo za**ao. ![]() Al uglavnom, poanta je bila jasna. Da sam nabavio npr. Dali Concept 6, opet bi bilo više negativnih komentara nego pozitivnih, što je činjenica. Jedino mi nije jasno zašto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4883 |
NITKOV
|
Vidim da će se ovdje uskoro počet nekom predbacivat da mu interkonekti imaju ružnu boju, da su membrane demode i slično. Neki bi si mogli u sig stavit titulu "Modni mačak hi-fija" ili "Audiofilski fashion guru". Mislim ono, ako dobro zvuče (a nitko ovdje ih nije čuo osim Flikomana da bi mogao srat da zvuk ne valja) šta vam toliko smeta? Pa nisu u vašoj sobi nego u njegovoj. Spike "mogao si ih sam napravit za manje" su totalno glupe. Možda čovjek ne zna radit s drvetom, možda ne zna složit skretnicu, možda ne zna lakirat, možda nema alata a možda nema ni di to napravit. Činjenica je da postoji gomila projekata samogradnje na netu gdje se za manje novca može složit odličan zvučnik. Zašto vi niste išli na tu soluciju? Ne, kupili ste u dućanu hiperprodukciju. Mislim jebote, ovo je sekcija hi-fi a ljudi kenjaju po izgledu kutija ko da je case modding.
![]() |
#4884 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Kad ima boljih zvučnika od Dali Concept 6 za tu lovu ![]() ![]() No to je hi-fi...U svakom slučaju bitno da si zadovoljan, možda ih jesi preplatio, ali što je tu je. Sad razmišljaj u smjeru kako akustički poboljšati sobu, čini mi se malo pre prazna i pogodna za zvonjavu. Neki tepih, i sl. ništa pretjerano fancy i pretjerano općenito. Vratimo se natrag na kurs, pošto smo ipak otišli predaleko ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4885 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4886 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Možda i nemaju, al nisam ih čuo i ne mogu sudit o tome.
![]() |
![]() |
#4887 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4888 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4889 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Mislim fakat daj nek mu netko veli da ne picajzli toliko oko izgleda kad se to treba slušat a ne gledat ![]()
![]() |
![]() |
#4890 |
NITKOV
|
S druge strane, možeš isto tako kupit i kineskih pojačala/zvučnika koji su isto tako shiny i fancy. A zvuk im je? Pa poanta je da Flikoman ne picajzli oko izgleda, nego drugi.
![]() |
|
|