Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.03.2011., 16:12   #4831
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ne, za to je zaduženo bug uredništvo
syss je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2011., 16:47   #4832
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
@ Ziiky moguće kako su to upravo ti

No, malo smo previše zabrazdili, često sam vidio kako se na forumu ispravlja nekoga za množinu imenice kabel pa eto, nek' se vidi kako je to službeno riješeno.

Vratimo se mi audiofilskim razglabanjima o pojačalima, zvučnicima, usviravanju kabela ()...

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2011., 19:43   #4833
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Kad smo već kod usviravanja kabela - čitao sam već više puta ovdje na forumu o tome.
Ali, može li mi netko objasniti što se točno mijenja u strukturi kabela nakon nekog vremena? Osim što bakar može oksidirati
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2011., 19:46   #4834
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Kad smo već kod usviravanja kabela - čitao sam već više puta ovdje na forumu o tome.
Ali, može li mi netko objasniti što se točno mijenja u strukturi kabela nakon nekog vremena? Osim što bakar može oksidirati
Pazi s ovakvim pitanjima jer ako nedajbože dobiješ ispravan odgovor zemlja će se početi okretati u drugom smjeru.
Staro 04.03.2011., 20:41   #4835
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Sutra, eventualno prekosutra, idem po ovo

http://www.njuskalo.hr/zvucnici/samo...-oglas-2100684

Ustupio mi je gospodin Željko na preslušavanje, pa ako mi se svidi, zamjenit ću za svoje Wharfedale + Kimber PBJ.

Inače, skretnica prvog reda, korišteni najbolji materijali, zračna zavojnica itd itd.

Baš sam znatiželjan.
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2011., 22:11   #4836
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Znatiželjan si ti malo preveć, neznam sam kam budeš stavio te kutijetine?

@messiah
http://www.audioholics.com/education...-psychological
Pročitaj kraj.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2011., 23:50   #4837
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor tech Pregled postova

Koji LOL
Citiraj:
"Yes, they would look familiar if you have a garden. Before the show opened we went over the road to the DIY superstore and bought one of those £20 extension leads that Black & Decker sells for electric hedge-cutters. They are made from good, thick copper wire, look nice and sound good to me. The show's been running for three days and no one in the audience has noticed..."

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2011., 03:44   #4838
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Znatiželjan si ti malo preveć, neznam sam kam budeš stavio te kutijetine?
Novo iskustvo i puno kvalitetniji zvučnik. Uvijek mi ostaje da ga vratim ili stavim na tržnicu pa da upecam nešto drugo. Sad radim pa bi se uvijek moglo naći nekaj, a i iskreno, gledam malo unaprijed. Ako se ovako nastavi s poslom, sistem ću selit u drugu, veću sobu.
Staro 05.03.2011., 14:11   #4839
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Citiraj:
Eh da, baš je bio taj članak
I ima ovaj dobar s potrebnom debljinom žice za neku udaljenost:
http://www.audioholics.com/education...er-cable-gauge
messiah je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 11:42   #4840
Flikoman
Guest
Moj komp

Kako sam i rekao, eto mojih "novih" zvučnika.

Totalno drukčiji karakter zvuka, još sam u fazi privikavanja.

Staro 06.03.2011., 11:48   #4841
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Se meni čini ili finish nije vrhunski odrađen?!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 11:53   #4842
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Bojim se da si se malo zeznuo sa ovom zamjenom, jer mislim da je daleko teže riješit se diy zvučnika upitne kvalitete ( westra visokotonac ) nego nekih kupljenih kutija, tak da čovjek koji ti ih je utrapio prošao je i više nego dobro

Sretno s novim kutijama, i za budučnost malo manje mijenjanja komponenti a više uživanja u njima

Zadnje izmijenjeno od: dubravkol. 06.03.2011. u 11:58.
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 12:04   #4843
xsabaras
Premium
Moj komp

xsabaras's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova

Čestitke na zvučnicima, slušao sam ih, ne baš taj par ali po tom projektu izrađene i iznenadile su me koliko opušten zvuk imaju a ničeg ne fali.
xsabaras je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 12:06   #4844
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Se meni čini ili finish nije vrhunski odrađen?!
Mogao je biti i bolje odrađen.

Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova
Bojim se da si se malo zeznuo sa ovom zamjenom, jer mislim da je daleko teže riješit se diy zvučnika upitne kvalitete ( westra visokotonac ) nego nekih kupljenih kutija, tak da čovjek koji ti ih je utrapio prošao je i više nego dobro

Sretno s novim kutijama, i za budučnost malo manje mijenjanja komponenti a više uživanja u njima
Tog sam svjestan, DIY stvari je puno teže prodat i kad i ako ću ih prodavat, morat ću završni finiš odraditi kako spada. Onaj tko ih lakirao nije se potrudio 100%.

Koliko sam ja upućen, Westra mid/bass je, a Monacor visoki. Razlika u zvuku i kvaliteti je očita, bez daljnjeg.

A sad, dal sam se zeznuo, ne znam. Vidjet ćemo. Novi sam u tome, dajmonde sam slušao godinu i nešto i htio sam nekaj drugog.

Citiraj:
Autor xsabaras Pregled postova
Čestitke na zvučnicima, slušao sam ih, ne baš taj par ali po tom projektu izrađene i iznenadile su me koliko opušten zvuk imaju a ničeg ne fali.
Bassa pogotovo.

Evo i specifikacije (opisno)

"Skretnica je prvog reda, folijski kondenzatori i zračne zavojnice velikog presjeka. Frekventni raspon 45Hz-20kHz +/-3dB (anehoic), u prosječnoj sobi -3dB na cca 35Hz. Osjetljivost 90dB/2.83V/1m. Za pojačala od 20 do 200W/4ohm. Impedancija 6 ohm nominalno, 4.2 ohm minimum na 170Hz. U prijevodu, nisu teški za tjerati. Karakter zvuka zadržava se od najmanjih do najviših glasnoća.
i jos ovo - neki podaci se ponavljaju :
driveri - Westra bas/mid i Monacor visoki (modificiran). U trecinu cijene koristenog materijala, ne racunajuci rad. Dimenzije 100 x 20 x 30 cm. Zavojnice motane na zraku, zica 1.4 mm (za bas), MDF kutija, moze se poslausati uz dogovor. Skretnica je prvog reda, zračne zavojnice velikog presjeka. Frekventni raspon 45Hz-20kHz +/-3dB. Osjetljivost 90dB. Za pojačala od 20 do 200W. Izvrsne kutije za nisku cijenu, u rangu visestruko skupljih tvornickih kutija, izuzetno cistog i dubokog basa, zahvaljujuci transmision line konstrukciji (tunel duzine cca 1,7 m). "
Staro 06.03.2011., 13:13   #4845
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:

Sad odmah kreni u potragu za novim Flikomanom kojem ces ih uvaliti jer ga skoro neces naci
EDIT:
Cak po onim slikama sa njuskala djeluju jako lose izradjeno, sa losom zavrsnom obradom uz katastrofalan odabir boja i lak premaza

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 06.03.2011. u 13:24.
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 13:15   #4846
Flikoman
Guest
Moj komp

Nisu na prodaju, još Neće ni biti tako skoro.

Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 06.03.2011. u 13:29.
Staro 06.03.2011., 13:50   #4847
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Zvučnici su ti pre-pre-preširoko postavljeni.
Znam za taj projekt, ali o tome kako si platio trećinu cijene materijala, nije baš, jer midbass je bio godinama na akciji za 60kn/komad, a tweeter DT-99 ako se ne varam je 110 kn/komad u chipoteci.
No projekt je živi dokaz da jeftine jedinice u adekvatnoj kutiji sa vrhunskom skretnicom zvuče kao višestruko skuplje kutije od nekog proizvođača.

Probaj ih izvući prema sebi, odmaknuti od zida i međusobno približiti i zvuk će se totalno promijeniti.

@dubravkol: ako kupuješ nešto, bilo to zvučne kutije, bilo pojačalo, auto ili bicikl sa namjerom da to kasnije što bolje prodaš, nikad se nećeš nauživati niti u doborm zvuku, niti u dobroj vožnji, nego samo u nekom mainstreamu koji uglavnom kupuju svi.
OK, diamond 9.x uvijek možeš prodati za 50-60% maloprodajne cijene, ali samogradnju kojugod kupiš, kupuješ nešto jedinstveno, u što je uloženo i vremena i truda od autora i u konačnici dobivaš "više zvuka" za manje novaca, ako je projekt razrađen, a ovaj je. Dam se kladiti da ovi sviraju klasu iznad diamonda 9.X
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2011., 14:00   #4848
Flikoman
Guest
Moj komp

Hvala na savjetu.

Neću ja sad to mijenjat jedno dobro vrijeme, čak ću i prije u drugu prostoriju otići.

Trenutno ih preslušavam, uživam zasad. Jesu jesu sigurno klasu iznad Diamonda.
Staro 06.03.2011., 14:02   #4849
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:

Huh, po stilu pisanja i svakakvim zayebancijama očekivao sam da ću sad vidjet neku pic-pic slušaonu, no OK.

Isto tako nikad mi neće biti jasno kako netko može digitalcem uslikat fotku od 7.1 MP tešku 1,69 MB a da je kvalitete ko fotka uslikana osrednjim mobitelom.
No bez obzira na sve IMHO ovi su zvučnici tragikomični. Izvedba i završna obrada se barem prema ovoj slici čine izrazito lošim. Nego nikako si ne mogu dokučiti poantu zašto se toliko zayebavaš interkonektima i njihovom kvalitetom čiju ''usviranost'' ovoga puta preskačem komentirati i to sve da bi ih koristio na Westri i Monacoru?!?
Također mi ovi razbacani naponski kablovi u potpunosti kvare dojam a nikako se ne mogu oteti mišljenju kako će isti imat više (negativnog) utjecaja na kvalitetu signala nego što ćeš dobit neznamkakvim kerefekama od interkonekcijskih kablova.

FYI idući puta ili ugasi monitor ili neka bude neka tamna slika jer ti njegovo blještavilo vara senzor fotoaparata, također mislim da su u ovom kontekstu slike mob, sat, axe i shaker mogli naći prikladniji smještaj (van dosega objektiva) čime bi dobio na dodatnoj ozbiljnosti same fotografije.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 06.03.2011., 14:09   #4850
Flikoman
Guest
Moj komp

Haha, baš si me nasmijao ovim postom.

Fotić je dosta star, prva serija 7 megapiksela. Što se tiče kablova, nije baš neki red, morat ću to, kad stignem, nekako srediti. Shaker i ostalo mi je standarna stvar u sobi, amino, proteini

Interkonektima i svim ostalim se zezam jer želim vidjeti, naučiti i čuti kako što utječe na zvuk. Sve su to minimalne investicije, nisam potrošio praktički ni na što, osim srebrnog lema i RCA konektora. Sve kablove sam praktički džabe dobio.

Finiš nije najbolji, no to me trenutno toliko ne smeta, pošto to i sam mogu dovršiti kak spada. Zvučnici sviraju puno ozbiljnijie nego dajmondi i to mi je bio primarni cilj. Razmještaj, kablovi i sve ostalo će biti, no sve polako svojim tokom.
Staro 06.03.2011., 14:20   #4851
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Huh, po stilu pisanja i svakakvim zayebancijama očekivao sam da ću sad vidjet neku pic-pic slušaonu, no OK.

Isto tako nikad mi neće biti jasno kako netko može digitalcem uslikat fotku od 7.1 MP tešku 1,69 MB a da je kvalitete ko fotka uslikana osrednjim mobitelom.
No bez obzira na sve IMHO ovi su zvučnici tragikomični. Izvedba i završna obrada se barem prema ovoj slici čine izrazito lošim. Nego nikako si ne mogu dokučiti poantu zašto se toliko zayebavaš interkonektima i njihovom kvalitetom čiju ''usviranost'' ovoga puta preskačem komentirati i to sve da bi ih koristio na Westri i Monacoru?!?
Također mi ovi razbacani naponski kablovi u potpunosti kvare dojam a nikako se ne mogu oteti mišljenju kako će isti imat više (negativnog) utjecaja na kvalitetu signala nego što ćeš dobit neznamkakvim kerefekama od interkonekcijskih kablova.

FYI idući puta ili ugasi monitor ili neka bude neka tamna slika jer ti njegovo blještavilo vara senzor fotoaparata, također mislim da su u ovom kontekstu slike mob, sat, axe i shaker mogli naći prikladniji smještaj (van dosega objektiva) čime bi dobio na dodatnoj ozbiljnosti same fotografije.

Da li bi ove kutije zvučale bolje da su vrhunski lakirane?
Što to treba značiti da jedna westra ili monacor automatski zvuče loše samo radi cijene i sama izvedba kutije ili skretnice uopće nije bitna jer se radi o jeftinim jedinicama?

Ne stajem na ničiju stranu, ali komentari umjesto da se vrte oko rasporeda u prostoriji, raznoraznih komentara na prostoriju i eventualnh porijedloga se više orijentiraju što koliko vrijedi i koliko će vrijediti kasnije, te koji dezić koristiš i kako si uopće mogao koristiti fotoaparat koji nije uhvatio detalje poput prašine u zraku.

Kad sam ja ubacio u svoj post o jednoj samogradnji 5-6 slika prije godinu dvije koje su težile 40-50kb pojedinačno rezolucije 640*480, u roku 2-3 sata post je izbrisan sa napomenom da sam pretjerao sa veličinom i težinom slika na forumu te da bih trebao koristiti thumbnail, a sad nije dovoljan niti thumbnail, nego slika "iza" thumbnaila mora biti i prikladne kvalitete za svoju "težinu".

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 06.03.2011. u 14:27.
Staro 06.03.2011., 14:27   #4852
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Da li bi ove kutije zvučale bolje da su vrhunski lakirane?
Možda i bi, pa i violine drugačije zvuče ovisno o korištenom laku i broju njegovih slojeva
OK sarkazam off, ako ništa drugo bar bi mi bilo ugodnije gledati ih

Citiraj:
Što to treba značiti da jedna westra ili monacor automatski zvuče loše samo radi cijene i sama izvedba kutije ili skretnice uopće nije bitna jer se radi o jeftinim jedinicama?
Ne, nego znači da nema potrebe toliko se yebat s finesama kad ti je baza driver od 100 kuna. Znam da vrhunski driver može zvučat očajno u lošoj kutiji i vice-versa.

Citiraj:
Ne stajem na ničiju stranu, ali komentari umjesto da se vrte oko rasporeda u prostoriji, raznoraznih komentara na prostoriju i eventualnh porijedloga se više orijentiraju što koliko vrijedi i koliko će vrijediti kasnije, te koji dezić koristiš i kako si uopće mogao koristiti fotoaparat koji nije uhvatio detalje poput prašine u zraku.
Ti imaš svoje komentare, netko drugi svoje. Ne kužim kaj te to toliko dira i živac.

Citiraj:
slika "iza" thumbnaila mora biti i prikladne kvalitete za svoju "težinu".
I kaj je to problem? Pa logično da, ako već idem nešto prezentirat, da ću se potrudit da to učinim na što bolji način.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 06.03.2011. u 14:33.
Staro 06.03.2011., 14:34   #4853
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Možda i bi, pa i violine drugačije zvuče ovisno o korištenom laku i broju njegovih slojeva
OK sarkazam off, ako ništa drugo bar bi mi bilo ugodnije gledati ih

Ne, nego znači da nema potrebe toliko se yebat s finesama kad ti je baza driver od 100 kuna. Znam da vrhunski driver može zvučat očajno u lošoj kutiji i vice-versa.

Ti imaš svoje komentare, netko drugi svoje. Ne kužim kaj te to toliko dira i živac.

Godinama sam uvjerenja da se kutije slušaju, no dobro.

Koliko si samogradnji napravio, poslušao, realno i bez ikakvih predrasuda prema cijeni u bilokojem cjenovnom razredu da bi čvrsto stajao iza te tvrdnje.
Koliko je cijena zapravo odlučujući faktor pri "kvaliteti" nečega, pogotovo u ovoj domeni gdje metar običnog drota doseže cijenu od nekoliko stotina kuna pa i višestruko više.
Treba ipak shvatiti da bez obzira na marže i imena koja plaćamo, u korektnoj samogradnji uvijek dobivaš puno više i da je cijena jedinica najmanje presudni faktor za krajnji ishod: zvuk.

Ne branim projekt, niti išta slično, nego ne mogu prihvatiti činjenicu da se oko hobija koji se primarno vrti oko bolje reprodukcije zvučnih sadržaja prvo polome koplja oko prizora kakav vizualni dojam ostavlja nekakav sustav.

NIje provokacija , niti pokušaj nekakve svađe, nego diskusija. Ako sam preagresivno istupio, primi ispriku
Staro 06.03.2011., 14:44   #4854
Flikoman
Guest
Moj komp

Bože dragi, dok sam stavljao zvučnike bliže kako si i preporučio, ovdje se već cijela "fešta" napravila. Bio si u pravu, Juan, kad ih približim, puno je bolja definicija zvuka, lakše smještam vokale, to najviše.

Oko samogradnje zvučnika znam samo ono što sam čitao. Volim samogradnju i uvijek ću to podržavati. Zvuk iz ovih kutija zaista pobije nešto lošiji finish samih kutija.

Uvijek bude onih koji će raditi nešto i prezentirati to, ili loše ili dobro, a uvijek bude više onih koji budu pljuvali po tome i tražili najmanju stvar koja im smeta kod toga. Pričam generalno, ni na kog ne ukazujem prstom.

Moja dobra volja je što sve to slikam, pokažem. To kaj još većina ljudi ovdje misli da nemam pojma ni o čem, to je njihov problem.

Do slušanja
Staro 06.03.2011., 15:02   #4855
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Godinama sam uvjerenja da se kutije slušaju, no dobro.
Aukurac, a ja mislio da se to samo gleda Ne, ozbiljno, shvaćam, ali meni je osobno recimo bitno i kako to izgleda i kako se uklapa u ostatak prostorije. Ipak nije za vraga da mnogu uz zvučnu kulisu do savršenstva žele u isto vrijeme dovesti i kompletan ambijent zar ne?

Citiraj:
Koliko si samogradnji napravio
Osobno jednu, stari jako jako puno. Ali ne ovog tipa, on se svojevremeno bavio razglasima a kopirao bi većinom Dynacord mada bi tu bilo i pokoji RCF, Zeck itd.

Citiraj:
poslušao, realno i bez ikakvih predrasuda prema cijeni u bilokojem cjenovnom razredu da bi čvrsto stajao iza te tvrdnje.
Tog tipa tako tek svega par komada no vjeruj mi ako netko misli da iz jeftinih komponenti možeš izvuči dobre rezultate to sam ja. Čisto iz razloga što nemam para za skupa imena.

Citiraj:
Koliko je cijena zapravo odlučujući faktor pri "kvaliteti" nečega
Koliko se god mi trudili preći preko toga, činjenica je da neki materijali koštaju, a time i proizvod košta. Naravno na kraju se najviše ipak plaća ime.

No, ne zaboravi sa sam to u svom prvom postu spomenuo uz kvalitetu kablova i zezanje s ovom/onom vrstom konektora i spominjanjem usviranosti samog kabla. Ako ćemo u te finese ulaziti onda mislim da prvo moramo riješiti bazu. Kao što bi mi recimo prva stvar bila povezati i što je moguće dalje odvesti naponske kablove od signalih.
Pa ne mogu planirat kakvu ću stolariju stavit na kuću, hoće li ona imat dva ili tri izo stakla i govoriti kako sam odlično izolirao svoj dom kad nemam poštenu fasadu na kući zar ne?

U tom sam kontekstu rekao da po meni barem nema smisla zezati se u tolikoj mjeri s kablovima kad ima mnogo više prostora za napredovanje u drugoj sferi.

No OK svak ima svoje veselje i svoj hobi.

Citiraj:
NIje provokacija , niti pokušaj nekakve svađe
Niti sam to tako shvatio, nadam se niti ti.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 06.03.2011., 15:20   #4856
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Cek sad mi jedna stvar nije jasna. Ako Juan kaze da su driveri bili po 60 kn komad?
Pa nek su bili i po 100kn zar nije suludo kupiti zvucnike za skoro 2kkn?
Ako je rijec o mediapanu, ovisno o deblini 25mm tablu dobije za 100kn + driveri nek su 250kn?
Koliko je ta skretnica? Koliko god gledam nikako da uvidim di je fliko kvalitetno ulupao ostalih 1500kn?
Kad ih ionako mora doradjivati bolje da je to sve pokupovao za kikiriki cijenu i sam se upustio u projekat, bar ih na netu ima koliko ti srce zazeli!!!
Poznavajuci pedantnost u kolege, ispali bi sigurno za 3 klase bolji

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 06.03.2011. u 15:31.
Staro 06.03.2011., 15:36   #4857
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Cek sad mi jedna stvar nije jasna. Ako Juan kaze da su driveri bili po 60 kn komad?
Pa nek su bili i po 100kn zar nije suludo kupiti zvucnike za skoro 2kkn?
Ako je rijec o mediapanu, ovisno o deblini 25mm tablu dobije za 100kn + driveri nek su 250kn?
Koliko je ta skretnica? Koliko god gledam nikako da uvidim di je fliko kvalitetno ulupao ostalih 1500kn?
Kad ih ionako mora doradjivati bolje da je to sve pokupovao za kikiriki cijenu i sam se upustio u projekat, bar ih na netu ima koliko ti srce zazeli!!!
Poznavajuci pedantnost u kolege, ispali bi sigurno za 3 klase bolji eheh
Par midbassa + par tweetera : cca 400Kn.
Ne znam točno kakva je skretnica, no znam da u tom projektu nije sfušana, pa ako se imalo držalo nacrta, moja gruba pretpostavka je da imaju i zobel, i baffle step korekciju, ne poznajme točno tu jedinicu no lako moguće da postoji potreba i za notch filterom jer je skretnica prvog reda.
Računaj da zavojnice ovisno o vrijednosti ne možeš naći ispod 50-100 kn, a samo u ugrubo spomenutoj skretnici imaš bar 3-4 zavojnice * 2 komada. Notch, BF, sama skretnica, a gdje su kondenzatori, mox otpornici i terminali.
Premda su same jedinice jeftine, materijal je minimalno 1000 Kn, a gdje je obrada za koju trebaš frezer, set noževa, keksericu, šlajfericu da bi rubovi i nakon ljepljenja lijepo sjeli.
Staro 06.03.2011., 15:39   #4858
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
westre su bile 60 kn/kom (akcija)
monacor (dt-99) 120 kn/kom
skretnica - ovisi o komponentama no min 300 kn/kom
Sama kutija i njen finish je najskuplji no to ovisi o samograditelju.

Ovo ti je kopija Ishmael-ovih kutija (čak je i njegovu sliku stavio) i ako je posao napravljen kako "treba" ove kutije zvuče jako dobro. Ljudima ne sjednu na prvu jer je ipak TL (transmisija) no poslije to dođe na svoje. Ako je modificiran visokotonac (probušen magnet i dodana "komora) te korišteni materijali u skretnici kakve je Ishmael zamislio mogu poprilično iznenaditi ljude koji ne vjeruju da kutija od niti 200kn drivera tako svira.
Treba im jako malo snage, no poveča i dobro namještena prostorija i onda dišu punim plučima. Kablova i inih pizdarija se ostavi na miru i umjesto toga slušaj muziku.
Staro 06.03.2011., 15:54   #4859
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Da ispada tako ... materijal je oko 1000 kn racunajuci mediapan 25mm.
Malo je suludo tu spominjati alat i nacin izrade te time pravdati cijenu kad je ionako rijec o DIY pa se valjda to samo po sebi podrazumjeva.
Ako nemas alat neces to ni raditi, a ako imas i znas sta sa svojih 10 prstiju mozes napraviti i onda vidis da neko zaracuna 800kn za ruke,
a u krajnju ruku rijec je o nedovrsenom poluproizvodu vrlo lose izrade (mislim na stolariju)

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Staro 06.03.2011., 15:59   #4860
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Da ispada tako ... materijal je oko 1000 kn racunajuci mediapan 25mm.
Ne, materijal ti je oko 1500kn.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na