|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Zvučna kartica
Poštovanje.Jel mi može netko objasnit kako konfigurirati crni port na zvučnoj kartici da bude line out za pc zvučnike,pošto mi je zeleni port već spojen na pojačalo i zvučnike.Trebaju mi i pc i stereo zvučnici spojeni.Sve sam pokušao,i nikak da mi prorade pc zvučnici na crnom portu koji je navodno line out.Htio bih normalno slušati glazbu preko pojačala,a pc igre preko pc zvučnika,pošto mi je takva konfiguracija sobe.Savjet :1) da li da uzmem još jednu zvučnu karticu pošto je ova integrirana na Asusovoj ploči npr. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.300.022. Navedenu karticu sam provjerio na netu i ima 2 line out porta. 2) Ili da nekako konfiguriram te portove ako se daju, jel ne kužim ako su ti portovi da rear,subwoofer ,kako onda nema zvuka na pc zvučnicima.Hvala puno na svim odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
What Matters?
Datum registracije: May 2010
|
jesi instalirao drivere za tu integriranu zvučnu karticu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Jesam,imam windows 7.Zadnje driveri su mi iz 2009 god, a na asusovoj stranici su najnoviji iz 2007.Tako da je to instalirano |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Slučajni prolaznik
Datum registracije: Mar 2010
|
![]() |
#6 |
What Matters?
|
ja imam na matičnoj zvučnu i drivere u kojima možeš podesiti za šta očeš da ti služi određeni ulaz/izlaz, bez obzira kave je boje (zeleni, rozi i crni) mogu podesit npr. da je crni line-out, rozi line-in i zeleni mic, iako po defaultu nejde tim redom, skroz je podesivo. al svejedno neznam kako biš odvojio glazbu sa kompa od zvuka igrice kad oboje koriste istu zvučnu i iste izlaze, za to što želiš, mislim da su ti potrebne dvije zvučne kartice. npr. na matičnoj ploči (default device) nek ti bude za igre, a druga ti može poslužiti za winamp, samo je u winamp opcijama moraš odabrati kao izlaz. imaš najobičnijih zvučnih kartica več od 100 kn novih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hvala na odgovorima.Što se tiče ovog splittera,to je ok stvar,ali neznam jel se gubi na kvaliteti zvuka.Ja imam 6 izlaza na integr. zvučnoj i još je za rear,sub i ostalo,al ne radi na pc zvučnicima.Što mislite da si uzmem onda neku dobru zvučnu ca 300 kn,na nju spojim rotelovo pojačalao,stavim u wmp ili gom da mi muzika ide na njega ,a na integriranu pc zvučnike.Al mislim koje su to budale ,da od 6 izlaza nisu mogli stavit da si ja podesim kaj hoću i bok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
What Matters?
|
Citiraj:
to sa još jednom dodatnom PCI karticom bi riješilo tvoj problem. da li možda znaš marku i točan naziv matične ploče? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hvala Dooks ![]() Plastikman,matična je Asus P5B-E.Matična je super,al ovo nikak da naštimam.Sve sam pokušao,namještao sam da crni izlaz ide na zvučnike,sve i ništa.Rađe bi onda kupio Creativovu ili Asusovu zvučnu(rađe Asusovu) i miran sam onda.Jel ovak mi trunu Creativovi pc zvučnici,a baš mi treba za gaming,dok su mi Bowersi za muziku i filmove.Mislim glupo je da ima 6 konektora,a samo 1 line out.Bilo bi super ako imate neku ideju kako da se to naštima.Što mislite o ove dvije kartice: 1)http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.320.001 2)http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.310.016 Hvala ekipo na helpu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Probaj stavit kx-mod drivere. Ja sam ih morao stavit za moj sb-live. Glavna mana (tebi i meni prednost) je što tretiraju svaki izlaz zasebno. Ja slušam glazbu na kompu i na liniji. Jednostavno odaberem izlaz koji želim u playeru. Defaultna kartica mi je integrirka, na kojoj su sluške (za igre). Može se to sve izvest i na jednoj kartici, al sb mi je bolji od realteka, pa zato imam tako spojeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
What Matters?
|
Obadve kartice su ok i vjerujem da imaju dosta dobre drivere za podešavanje. Prije no što se odlučite za kupovinu možete probat i sa tim KX driverima kako kaže D1viry, ako ne imate i asio 4 all drivere koji također odvajaju kanale. KX: http://kxproject.lugosoft.com/down.php A4A: http://www.asio4all.com/ pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Sto se tice Kx drivera, jos bolja stranica.Novi driveri imaju support za win7 32/64, mozete ostavit bug report, opcenito dobar support: http://www.hardwareheaven.com/kx-pro...support-forum/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Pokušao sam sa kx driverima,uopće ne žele jel nemam zvučnu sa njihove liste(većinom Creative),Pokušao sam Asio 4 all,napravim sve,ali na start traci uopće nemam ikonu za asio,Imam u control panelu od Asia ponuđene WDM Device liste.Imam High definition audio device enabled i HD audio headphone enabled,a ostalo HD audio Line in,Speaker,Audio muxed capture piše da je UNAVAILABLE,i pokraj svakog mi je crveni x.Nemam opciju za enable.Što da napravim,da si podesim te outpute.Jel postoji neki drugi program za to? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
What Matters?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Plastikman nažalost ništa ni od UAD-a.Znači jedino mi preostaje kupit još jednu zvučnu i to je to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
What Matters?
|
a ako nisi nikako uspio sa navedenim programima, onda mislim da dodatna zvučna kartica preostaje kao jedini način. sad koju karticu kupiti ovisno o kvaliteti zvuka koju zahtijevate, mada je razlika kvalitete npr. kod kartice od 200 i 400 kn zanemariva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Budem piknuo onda ili creative audigy se ili Asus xonar dg.prilično su ok.Hvala Plastikman na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
zar ADI driveri nemaju neki konfigurator kao realtekovi? za realtek skinem s www.realtek.cz i onda ovisno o chipu dobijem različte opcije, koje naravno ne dobijem od default win7 drivera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
What Matters?
|
Citiraj:
@dhalan: a izgleda da nema kaže čovik da je pregledo sve i nema nigdje ništa, to je i mene čudilo, ja imam na svom mini atx-u od gigabytea iste drivere kao što si pokazao tu, skroz su podesivi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Dhalan @ Uspio sam nekako mukom instalirat Soundmax za ADI.Slično je ovom tvom,no međutim čim odem na configure,odmah me baci na konfigurator od win 7.Stavim jacku u crni konektor,soundmax me pita za što mi služi to,namjestim za rear zvučnike,sve super,i opet ne radi.Sad u izborniku zvuka imam ikonu zvučne kartice,tamo sam petljao po tome,sve namjestim,al mu piše "no jack information for this device is available",i opet ništa |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
rear output je za 5.1 sustave, ako puštaš stereo, onda valjda ne ide na rear nego samo na front ili se možda varam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
What Matters?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
Evo čim probam stavit front speakers uključenim u crni konektor,sound max kaže da moram prebacit u zeleni konektor,tak da ništa od toga.Nešto sam kemijo i na kraju mi je zvuk počeo ozbiljno šuštat,pa sam vratio sve na početak |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
nisam još takvo nešto pokušavao, niti sam imao ADI... koristim splitter inače... ali mislim da bi bar trebalo moći bar da bude front speakers zeleni, a neki drugi izlaz headphones... ako baš ne može nabavi još jednu zvučnu... onda ćeš moći slušati muziku na pojačalu, a igrice na pc zvučnicima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
Plastikman @ Pokušao sam to već na par načina i ne radi Dhalan @ Jel se sa splitterom gubi kvaliteta zvuka? Soundmax sam izbrisao jel mi je rušio komp,pojavljuje mi se plavi ekran.Hvala momci na pomoći,al mislim da odustajem.Kupit ću novu zvučnu i riješen problem.Tak je najjednostavnije.Jel ako budem još kemijao kaj mislim da ću razbit komp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
What Matters?
|
ma sa spliterom se možda gubi maaaalo, ali mislim da je to neprimjetno, samo biš onda imo zvuk i muziku i na pc zvučnicima i na pojačalu. dovoljna ti je i ona zvučna od 100 kn, mislim da nema neke prevelike razlike od one za 300 kn. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|