Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.02.2011., 00:14   #2761
hrvoje_zg91
Registered User

hrvoje_zg91's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
u Sesvetama također 8mbita još uvijek...i siguran sam da tako i ostaje...čak sam čuo neke informacije direktno iz Amisa
hrvoje_zg91 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2011., 00:21   #2762
Noj
Premium
Moj komp

Noj's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa na njihovoj stranici jasno piše 'Veće brzine paketa za istu cijenu sve do 31.3.2011. godine'. Valjda ce onda tako i biti.

Noj je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2011., 09:37   #2763
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor vex69 Pregled postova
Kod mene čak i preko 8 mbit,neki novi server se pojavio na speedtestu. Za sad nikakvih primjedbi na vezu. Ja sam i dalje uvjeren da nam neće smanjit brzinu,jer bi ostali bez pola korisnika.
zašto bi izgubili pola korisnika?
pa od početka se znalo da je to privremena akcija koja će kad tad završit.
Moshus je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2011., 12:17   #2764
vex69
Premium

vex69's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Moshus Pregled postova
zašto bi izgubili pola korisnika?
pa od početka se znalo da je to privremena akcija koja će kad tad završit.
Zato što postoje i Bnet i Iskon,a svi su manje više dostupni na istim adresama i imaju CARNet.
Većina njihovih korisnika je u zadnje vrijeme uzimala priključke bez ikakvog ugovora pa su slobodni ko ptičice da odu di je povoljnije.
Tako je i prije par godina bila akcija za flat telefon,pa su ju produžili dva puta i ostala je za stalno.
vex69 je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2011., 14:02   #2765
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

pa čuj, ja osobno sigurno neću otić sa amisa zato jer će završit akcija koja je ovako i onako predviđena da završi. niti znam ikoga, niti sam uopće čuo za ikoga da će to napravit.
u stvari je to potupuno nelogično, daj sad zamisli: u amisu kažu, podebljat ćemo vam veze besplatno u tom i tom razdoblju. i sad dođe neki korisnik i kaže: e baš super, ali kad akcija završi, ja odlazim sa amisa jer su mi smradovi smanjili vezu.
Staro 03.02.2011., 16:21   #2766
vex69
Premium

vex69's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ma sve je to ok,nemam ništa protiv amisovaca niti planiram otić sa amisa jer sam 100% uvjeren da će i dalje ostat konkurentni i zadržat ovu brzinu,
jednostavno imaju takav način poslovanja...

Ali kažem Bnet 8mbit internet+telefon flat za 160kn + najam modema nije loša solucija ako Amis ipak zakaže.
vex69 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 00:52   #2767
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
pa čuj, ja osobno sigurno neću otić sa amisa zato jer će završit akcija koja je ovako i onako predviđena da završi. niti znam ikoga, niti sam uopće čuo za ikoga da će to napravit.
u stvari je to potupuno nelogično, daj sad zamisli: u amisu kažu, podebljat ćemo vam veze besplatno u tom i tom razdoblju. i sad dođe neki korisnik i kaže: e baš super, ali kad akcija završi, ja odlazim sa amisa jer su mi smradovi smanjili vezu.
o čem ti bulazniš...ako mi vrate na staro odo ja drugome koji daje veće brzine za iste pare....nemojmo filozofirat previše

btw, korisnička im je ok i veza ne puca često ali u zadnje vrijeme se usporilo u pm
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2011., 01:49   #2768
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor vex69 Pregled postova
..

Ali kažem Bnet 8mbit internet+telefon flat za 160kn + najam modema nije loša solucija ako Amis ipak zakaže.
Ma hebes takvu firmu koja nije dostupna na podrucju cjelog zagreba.. Mislim tolko se reklamriaju a nis nisu poduzeli po pitanju dostupnosti. Ja bi reko da je amis sad najjaci u Zagrebu..
Staro 04.02.2011., 03:06   #2769
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Ma hebes takvu firmu koja nije dostupna na podrucju cjelog zagreba.. Mislim tolko se reklamriaju a nis nisu poduzeli po pitanju dostupnosti. Ja bi reko da je amis sad najjaci u Zagrebu..
he he, pitanje dostupnosti je jako velik problem svim providerima (pa i amisu). posto je tcom vlasnik svega, oni i upravljaju "igrom". zakoni jos i pomognu, ali svejedno tcom ima nacina da suzbije konkurenciju, koliko god moze.

za klasicne providere, em je skupo doci u centralu, em je dosta centrala premalo pa bi bilo jos skuplje "nadogradjivati" nesto dodatno. zatim je dosta rizicno (primjerice, amis se zesce zajebo ulaskom u samobor, premalo korisnika dobili, neisplativo).
za kabelske operatore je jos skuplje, jer oni moraju sami vuci kablove tamo gdje zele biti dostupni. uglavnom, nije to tako jednostavno i puno je prepreka...
Staro 04.02.2011., 09:11   #2770
Moshus
Premium
Moj komp

Moshus's Avatar

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
o čem ti bulazniš...ako mi vrate na staro odo ja drugome koji daje veće brzine za iste pare....nemojmo filozofirat previše

btw, korisnička im je ok i veza ne puca često ali u zadnje vrijeme se usporilo u pm
svako malo neki provajderi imaju neke "akcije" u kojima povečavaju vezu za istu cijenu, a ostatak konkurencije, da bi ostali u igri, kad tad napravi to isto. da, najbolje da svakih mjesec dana mijenjam provajdera zato što netko poveća brzine 2 mjeseca prije nekog drugog.
ti samo izvoli, nitko te ne drži.
Staro 04.02.2011., 14:42   #2771
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
svako malo neki provajderi imaju neke "akcije" u kojima povečavaju vezu za istu cijenu, a ostatak konkurencije, da bi ostali u igri, kad tad napravi to isto. da, najbolje da svakih mjesec dana mijenjam provajdera zato što netko poveća brzine 2 mjeseca prije nekog drugog.
ti samo izvoli, nitko te ne drži.
nije nikakva akcija samo pogledaj cjenike i brzine......govorim o nama koji šljivimo samo net a ne o 3u1 opcijama....a ne vidim problem da vratim ovaj super modemčić/router koji su mi uvalili i obavim 3 min tel razgovora...ne bilo mi teško....
Staro 04.02.2011., 16:28   #2772
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006

evo moga rezultata, jarun :/
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2011., 01:15   #2773
lhaymehr
Savršen sam
Moj komp

lhaymehr's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
A tak sam se naviko na 8mbita ahaha..
lhaymehr je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2011., 22:55   #2774
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
O cemu vi, pa brzine ce biti do 31.3.2011, a nakon toga ce trajno produziti.

Staro 07.02.2011., 00:14   #2775
Noj
Premium
Moj komp

Noj's Avatar

Nadam se da ce trajno produziti. Barem je do sada svaki put tako bilo. Naprave neku akciju na određeno vrijeme i na kraju je produže zauvijek. Buduci da im se konkurencija debelo priblizila (Bnet), ne vjerujem da ce nam vratiti brzine na staro. Ja sam prezadovoljan Amisom i neda mi se gnjavit i prelazit na nekog drugog operatera, ali sigurno nebi placao 160 kuna 4mb brzinu kad bi kod Bneta dobio duplo za istu cijenu.
Staro 07.02.2011., 01:02   #2776
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Noj Pregled postova
Nadam se da ce trajno produziti. Barem je do sada svaki put tako bilo. Naprave neku akciju na određeno vrijeme i na kraju je produže zauvijek. Buduci da im se konkurencija debelo priblizila (Bnet), ne vjerujem da ce nam vratiti brzine na staro. Ja sam prezadovoljan Amisom i neda mi se gnjavit i prelazit na nekog drugog operatera, ali sigurno nebi placao 160 kuna 4mb brzinu kad bi kod Bneta dobio duplo za istu cijenu.
Nadam se da znas da kod Bneta u vremenu najveceg opterecenja znaci po noci i preko vikenda brzina je 50% deklarirane?

Ovo je s newsa, ovako izgleda 20mbita preko vikenda:

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 07.02.2011. u 09:00.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2011., 01:51   #2777
Noj
Premium
Moj komp

Noj's Avatar

Iskreno, nisam imo pojma. Samo sam vidio da nude 8mb po 160 kn i to je to. Naravno da nebi otišao s Amisa na Bnet bez da se ovdje raspitam o kvaliteti njihove usluge, ali na papiru mi se njihova ponuda cinila odlicno. U svakom slucaju, ovo mi se ni najmanje ne sviđa tako da ostajem na Amisu do daljneg
Staro 08.02.2011., 12:04   #2778
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Sta se desava ako me amis spoji u sredini mijeseca? Dal onda moram platit i tkomu i amisu po 168kn (kod tkoma je isto 168kn)?
Staro 08.02.2011., 12:31   #2779
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Amisu placas pola mjeseca kao i T-comu.
Staro 08.02.2011., 23:16   #2780
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
na amisu se "surfam" od početka 2007. Bilo je nekih problema na početku (tipa telefon je radio ali nije radio nazovem se ali telefon ne zvoni, dječje bolesti koje su "normalne" i od kraja 2007. do danas sve je 4, skoro 5 U usporedbi sa frendovima na T-comu i iskonu, carujem. Nemam problema, mali ili nikakvi računi za telefone i internet i od prvog dana toleriraju moje promete (U + D = UD prosjek za 4 godine je 32600.70 + 64514.85 = 97115.56 MB mjesečno ). Samo mi nije još jasno kada ću dobiti nekih 500,00 kn što su mi obećali nakon obavljenog produženja ugovora na još dvije godine
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2011., 23:52   #2781
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

"Taj bonus od 500,00 kn se aktivira nakon 18 izdanih računa. U vrijeme trajanja bonusa ne dobivate račun sve dok ne potrošite iznos bonusa."

Zadnje izmijenjeno od: viper. 09.02.2011. u 00:00.
viper je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2011., 21:19   #2782
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

u zadnje vrijeme ping je očajan...speedtest mjeri prema ljubljani 530ms.....nije do amisa jel mi lap preko wifi daje 25ms na istom serveru....da probam s drugim (kraćim) mrežnim kablom na piceku? Ili da tražim novi modem (sad imam thompsona st780)? Probao sam ubit i nod32 ali nema promjene.....

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 11.02.2011. u 09:50.
Staro 11.02.2011., 11:27   #2783
Izopaceni
Premium
Moj komp

Izopaceni's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
I ja imam u poslijednjih par dana ogromnih problema sa pingom, danas je nesto bolje , no svejedno mi lagometar divlja...U meni nije problem , ocito opet nekaj popravljaju jer je bilo ovakvih problema i prije. Kad odem na speedtest sve se cini ok...
Staro 11.02.2011., 18:49   #2784
Gumby
Premium
Moj komp

Gumby's Avatar

... ti sunce, da ja imam ovakav rezultat di bi mi bio kraj
Gumby je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2011., 21:06   #2785
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Izopaceni Pregled postova
I ja imam u poslijednjih par dana ogromnih problema sa pingom, danas je nesto bolje , no svejedno mi lagometar divlja...U meni nije problem , ocito opet nekaj popravljaju jer je bilo ovakvih problema i prije. Kad odem na speedtest sve se cini ok...
ja brijem da mi je thompson st780 (soft v7.4.35.2) u banani.....iako preko wirelesa na lapu imam ping 25ms kad mjerim s kompa koji je spojen prek mrežnog kabla ping je očajnih 530ms.......i to prema ljubljani a dalje još gore....probao sam skenat komp za spajvere i promijenio kabel ali nema pomoći....ne kužim...čak su me ovi iz Amisa pripvermeno prebacili na neki sporiji paket koji bi trebao imati bolji ping ali bilo je isto sranje...

EDIT: išao sam preko safe boot + networking i ping 15ms.....isto na drugoj particiji je druga instalacija winsa i tamo mi mjeri 11ms....dakle nekaj mi se na ovim prvim winsima zakačilo i usporava ping...pročešljao sam sa spyware doctorom i nije našao ništa bitnoga.....čudno...

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 11.02.2011. u 21:46.
Staro 11.02.2011., 23:30   #2786
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Kad bootas komp u command prompt upisi netstat pa vidi koliko imas konekcija, moze biti da nesto radi puno konekcija i da onda tvoji paketi idu u queue.

Najbolji je onaj program koji analizira procese i kaze ti koji je fake proces.
http://download.cnet.com/Security-Ta...-10246545.html

Inace ping ti je u safe modu super koju brzinu imas?
Staro 12.02.2011., 00:30   #2787
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Kad bootas komp u command prompt upisi netstat pa vidi koliko imas konekcija, moze biti da nesto radi puno konekcija i da onda tvoji paketi idu u queue.

Najbolji je onaj program koji analizira procese i kaze ti koji je fake proces.
http://download.cnet.com/Security-Ta...-10246545.html

Inace ping ti je u safe modu super koju brzinu imas?
tnx budem probao....

brzina je 8/768 (nekad 4/768)

EDIT: evo probao sam i nije našao ništa.....maknuo sam neki pc tools browser defender (koji je bio na vrhu popisa) i na kraju i spyware doctor....preko klasičnog task managera ugasio sam i nod32 i opet izmjerio ping...i opet preko 500ms....baš sam gledao u onim drugim winsima nemam svchost niti jedan a u ovim gdje mi je ping u banani - ih imam brdo....evo screenshota od task managera iz winsa di mi je veliki ping:

Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 12.02.2011. u 01:12.
Staro 12.02.2011., 18:50   #2788
pigo1973
Premium
Moj komp

pigo1973's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor pigo1973 Pregled postova
Ista stvar ovdje...
Od prije tjedan dana TV je počeo štucati... brzina za par dana sa 9,5 Mbit/s padne na 7,5 i tako to.
To se prije nije događalo.
Zovem jučer i počmu mi prodavati bureke da je do parice, do špica napona, do položaja saturna, do kineske nove godine.
Ja ih podsjetim da smo se tako naganjali godinu dana dok sam imao probleme i dok mi na moje inzistiranje nisu poslali novog Thomsona!
Prije toga sam sve promjenio i kupio UPS.
Na kraju se pokazalo da sam cijelu godinu i pol imao polupokvareni modem!

Lik koji se javio sinoć je bio na granici bezobrazluka.
Kolega kasnije je bio OK,

Sad su mi spustili brzinu na 6,5 radi testiranja.

Malo prije smo se čuli i rekao sam im da me 3 u 1 ne zanima ako ću imati 6,5.... nek izvole to srediti.

Svi susjedi na moj nagovor imaju Amis i svi bez problema imaju 9,2 - 9,5.

Hebem ti bakar i parice i T-Com (koji je sigurno nešto negdje prčkao) ....
Bili kod mene u srijedu.
Spoj u T-SCUM kutiji na stupu je bio očaj.
Najbolji dio, u kutiji ima 2 spoja. A kutija nije zaključana, već je s komadom neke žice obuhvaćena da se vrata ne otvaraju!!!

OK i sad tip to popravi i bilo je OK do jučer.
Jučer opet isti qrac... TV štuca, brtina padne na 7,5!!!

U ponedjeljak ih opet zovem i ako to ne riješe za tjedan dana, raskidam ugovor.
Mislim da je 300 kn i ovako puno, ali sa 9Mbita i telkom sam mogao nekako progutati da to plaćam... sve ispod toga je IMHO previše.

Osobno, mislim da je dio problema i u šrot Thomson opremi koju su kupili.

Buraz je na T-Scum isto sa TG782 ima problema... govnu je padala brzina i trokao mu je MAX-TV... onda je nabavio Siemens i sad ima stabilnih 16Mbita i MAX-TV.

Da se bar može kako i na Amisu neka druga oprema staviti.... čisto da se proba kako to radi!
Staro 12.02.2011., 21:54   #2789
Izopaceni
Premium
Moj komp

Izopaceni's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Evo danas mi je recimo veza opet ok...i sve šljaka kak spada...ocito su oni u amisu nekaj radili, pa mi je ping divljo.
Staro 13.02.2011., 02:10   #2790
Infomathiker
Premium

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Ja bi reko da je amis sad najjaci u Zagrebu..
Ne budi smjesan, amis ima nekih 17000 korisnika, amis ne drzi ni 5 % udjela na trzistu a ti ga spominjes kao najjaceg...

BTW. kad zavrsi ova akcija "duplanja" brzina, one ce postati stalne. Novi cijenik za 2u1 je vec stavljen za poslovne korisnik, cekaju kraj ove "akcije" pa ce stavit i privatnim korisnicima.
Trenutni cijenik poslovnih korisnika izgleda ovako:
Paket A: 2 Mbps/256 kbps 125,00 kn
Paket N: 4 Mbps/256 kbps 145,00 kn
Paket B: 6 Mbps /768 kbps 167,00 kn
Paket C: do 8 Mbps /768 kbps214,75 kn
Paket D: do 12 Mbps /768 kbp245,90 kn
sto je dosta jeftinije nego privatnim, a inace je obrnuto privatnim korisnicima su usluge jeftinije nego poslovnim. Tako da je to najbolji indikator ostavljanja povecanih brzina kakve su trenutno. Takoder je jasno da ce nastupit promjene jer je nerealno bilo da je 2u1 24 mbit/s 400 kn dok 3u1 total iptv,tel flat,24 mbit/s 300 kn....

Zadnje izmijenjeno od: Infomathiker. 13.02.2011. u 02:19.
Infomathiker je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na