|
![]() |
#721 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Ma i meni je dizajn isto ali priključci me previše ne muče kad spajam preko DVI, a tv mi je spojen preko hdmi, a ostali tipa kompozitni i neznam kakvi ostali mi ne znače nešto, osim Usb-a gdje je Dell u debeloj prednosti - 4 prema 1, al je razlika oko 600-800kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidim da vrlo entuzijastično reagiraš na taj Dell. Temeljem čega? Pa da je uzeo i Philips ne bi fulao. Razlika je ionako samo u dizajnu i broju konektora. Dakle pri odabiru odlučuje subjektivan dojam. Nekome je recimo nepojmljivo dat 800 kuna više samo zbog dizajna. Mislim naravno da je dobra odluka, isto kao što bi dobra odluka bila i da je uzeo Philips ili HP2475.
![]() |
#725 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma mislio sam kad već kupujem monitor koji ću koristiti idučih sigurno 5+ godina onda em nek bude kvalitetan em da zgleda lepo a razlika je nekih 500-600kn, mislim da mi nebu žal, to nemerem znat dok ga ne stavim na stol i upregnem u rad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Na dellovom forumu sam susreo par naših korisnika iz Hrvatske. Decki koji se bave grafikom i kuže cijelu terminologiju i problematiku panela.( Samo da se razumjemo ja sam obican user) Jednostavno sam ih kontaktirao i izmjenio iskustva. Vidili su HP i Philipsa kod kolega i radili na njima. Kažu svaki ima svoju prednost. Al Dell 2410 A02 koji se kalibrira sa vjernošcu boja i kvalitete slike je nesto ispred HP i PHilipsa. Još kad tu nadodamo korisne konektore i izvrstan dizajn izbor je jasan. 1. novija LG matrica 2. sa A02 verzijom rjesene sve djecije bolesti. 3. broj korisnih konektora 4. dizajn ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Dakle da se razumijemo nije moje stajalište da je Philips bolji nego samo kažem da ne bi fulao niti sa jednim od ta dva. Ključan dio je boldan ![]() Dakle da si otišao na HP-ov rekli bi da je HP bolji jer.... Sve što sam htio reći jest da nekome dizajn ne igra ulogu u tolikoj mjeri da bi uzeo skuplji monitor. Ja bi recimo isto vjerojatno uzeo Dell zbog DP-a i dizajna no netko ne bi. I pri tom uopće ne bi kupio lošiji monitor. A i jedan i drugi se daju odlično kalibrirat. Vidio oba na testu i zbilja ne bi imao zamjerki na niti jedan da su mi na stolu. P.S. koristi edit ili multiquote ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 03.02.2011. u 13:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Registered User
|
Citiraj:
A na Dell forum sam isao iz razloga da vidim koji se sve problemi javljaju sa Dellom i na šta se ljudi sve žale.. Uglavnom je tamo ekipa sa problemima i pitanjima. Uglavnom da zakljucim sva tri monitora su odlicna HP, Philips, Dell. Moja preporuka i izbor je Dell. A razloge zasto je to tako sam vec naveo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
može malo više detalja o ovome A02? to je neki firmware ili što? ako se danas kupi U2410 da li dođe s tom verzijom ili je potreban upgrade? znam da mogu isto ovo sve progooglati, što i jesam, ali ipak više cijenim mišljenje i iskustva lokalnih korisnika ![]()
![]() |
#732 |
Registered User
|
A01 to A02 - Improve grainy issue in video modes by modifying the sharpness table - Removed the unwanted black bar in pivot OSD - Resolved DisplayPort audio mute issue - Modify and standardize the DisplayPort power save sleep/wake scheme al sad bi trebalo vidjeti dali su se pojavile kasnije verzije A03, 04, 05 i što to donosi. Dugo vec nisam pratio forume. Trebalo bi malo googlanja. edit: evo malo sam pogledo po forumima mnogi govore A03, 04, 05 reviziji. Na sluzbenom forumu je objasnjeno o cemu se zapravo radi http://en.community.dell.com/support.../19807536.aspx Uglavnom kljucna recenica je: The A05s your seeing in other regions were given that number change due to non-hardware related changes made at the factories in those regions. The latest hardware revision is A02. Zadnje izmijenjeno od: bAKa-47. 05.02.2011. u 19:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Moderator
|
Sve je to divno, no nema niti slova o pravom problemu tih monitora a to je Green/Pink tint problem kod LM240WU4 panela.
![]() |
#735 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Eo i moj kratki update - Dell 3007WFP, kupio prije 3.5 godine, upaljen 8 sati dnevno u prosjeku, i dalje radi ko prvi dan, druga kalibracija nije donesla vidljive promjene u slici, dakle slika je i dalje manje vise savrsena. Od nedostataka - jedino mikro-pukotina na staklu. Odakle, ne znam, ali je u samom donjem ljevom cosku, i nevidljiva je dok je monitor upaljen, a kad je ugasen se vidi samo pod odredjenim kutem. 0 mrtvih piksela i dalje. Je da je bio skup ko isusov opanak, ali se isplatio vise puta pa mi nije zao ni jedne kune. A i kad ga budem prodavao, mislim da bi mogao dobiti oko 1800 kn. Racunao da ce me kroz 6 godina koliko ga namjeravam imat kostat oko 1000 kuna godisnje, nije lose za 30" IPS mrcinu ![]() A citajuci iskustva tipa sa Romanovog linka, sad mi je drago sto nisam imao problema s njim (knock knock), jer je kupljen u Ve-milu sitno prije nego je firma propala ![]()
![]() |
#736 |
Registered User
|
Mi ovdje ne govorimo o savrsenom monitoru. Jednostavno je bilo pitanje što kupti izmedu HP Philipsa i Della, dakle IPS 24 incha. Moja preporuka je Dell. Ja osobno nemam problema sa Green/Pink tintom. Citajuci forume Della Philipsa i HP nailaziš samo na probleme, ljudi se žale, postavljaju pitanja, traže odgovore. Citajuci sve to ti se upitaš pa zasto bih uopce davao 4k kuna kada kupim za 1500kn neki TN monitor i mir. No stvari ipak nisu takve. Naravno postoje problemi. Svaki panel je drugaciji. Neki ima mrtve piksele neki ne ili Green/Pink tint, ali uglavnom to je sada sa A02 verzinom dotjerano ako govorim o Dellu. Pricao sam sa jednim kojeg sam upoznao na Dellovom forumu, iz Hrvatske lik. Kupio je Della i ima je mrtvi piksel. Naravno imao je pravo da ga zamjeni. Ali prije zamjene je napravio kalibraciju i bilo je oduševljen kvalitetom prikaza boja da nije želio mjenjati panel da nebi dobio možda "lošiji" panel. Njemu je jednostavno važno da plava i zelena koju vidi na monitoru budu u konacnici tako plava i zelena u printu. Jednostavno ga nije smetao mrtvi piksel. Niti je želio riskirati sa novim panelom. Ocu reci svaki panel je drugaciji, male su to razlike ali ih ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Premium
|
Evo dobio Dell U2410, čovjeće kak zgleda, odlično Uspoređujući ga sa svojim dosadašnjim monitorom Asus 22" TN matricom, izgleda predobro, već samo izvađen iz kutije ima puno bolju sliku nego stari, i tek sad vidim koliko je zapravo loša slika na TN matrici. Bijela je bijela, crna je stvarno crna a ne neka varijacija sive, a kak bu tek zgledalo kad ga kalibriram. Oduševljen sam, vrijedi svake kune. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Moderator
|
Citiraj:
Postavi bijelu ili neku svijetlo sivu pozadinu pa provjeri. Dakle tražiš ovo: http://img193.imageshack.us/img193/7159/dell1e.jpg http://img340.imageshack.us/i/img6406.jpg/
![]() |
![]() |
#742 |
Registered User
|
Znaci stigao je...nadam se da si dobio dobar primjerak imas na lijevoj strani di je usb i citac kartica plocicu koju mozes izvuci van tamo su ti informacije o monitoru...kod mene je sljedece: Dell U2410f Sep 2010 REV A02 Made in Czech eto..malo napisi dojmove |
![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2003
|
Danas mi je krepo monitor Samsung SM959NF, za one malo mlađe koji posjećuju ovaj forum, odličan CRT monitor star cca 10 godina. Do prije par dana radio je savršeno, sada je mrtav ![]() ![]() ![]() To je bilo ukratko. Sada bih molila neku dobru dušu koja ima HP ZR24W da sa mnom podijeli svoja iskustva, barem ukratko. I još nešto. Kako kalibrirate monitor? Osim onim tipkicama na samom monitoru. Btw, filmove gledam na starom dobrom CRT televizoru, znači monitor mi treba samo za PC.
![]() |
#746 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Toliko puta sam naglasio ljudima, posebno onima iz ZG-a, da inzistiraju koliko je god potrebno na testiranju monitora prije kupovine. Pola ih na kraju zali sto to nije poslusalo. Vrebaj Recro i gledaj dok se ne pojavi. Nazovi HP HR centralu i oni ti mogu poslati email u trenutku kad se pojave u ponudi dilera - jer prvi znaju s kojim kapacitetima raspolazu. Recro ce imati najvecu kolicinu i tada kreni u kupovinu. Bez ikakve price, inzistiraj na provjeri monitora i odma provjeri, dal imaju vise od nekoliko komada na skladistu prije nego odes. Ako ulovis iz prve dobar primjerak, nitko sretniji od tebe. Ako ne, odmah imas priliku uzeti drugi, a ne da kod kuce, nervozno i razocarano konstatiras da ima neki defekt. Iz uz kupovinu, ako ti slucajno kapetan Hastings navrati na partiju kad izgubi od Poirota... moguce da mozes i svog Samsunga srediti i dalje koristiti uz novi HP. Ne mora obavezno biti za otpis. CRT servisera mozda ima na prste ruke, ali ih i dalje ima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
A jesi li razmislila o HP LP2475w ili Dell U2410? Cijena jest dosta veća ali koliko sam imao prilike čitati po ovom forumu ljudi su nekako imali manje problema i nakon kalibracije bili izuzetno zadovoljni.
![]() |
#748 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Trebao bi mi jedan 24" lcd, a nisam i ne pratim te vode pošto sam još na crt-u ![]() Vidim da se cijene kreću od 1200kn na gore, a raspolažem s nekakvih 1600kn. Monitor bi isključivo koristio za office paket i sl, dakle ništa zahtjevno, TN matrica će poslužiti. Unaprijed hvala ![]()
![]() |
#749 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Molim poznavatelje da mi preporuče neke modele, a ono što bi volio da monitor ima je: 16:10 (nije uvjet) podešavanje po visini HDMI (ovo mi je bitno zbog spajanja konzole, ne znam koliko razni konverteri DVI-HDMI utječu na kvalitetu prikaza?) LED (za ovo također ne znam je li neophodno, ne pratim razvoj monitora već duže vremena) MPEG4 TV tuner nije na odmet Novaca bi izdvojio 2 soma kn +-
![]() |
#750 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Pozdrav. Da li netko zna gdje se u Rijeci moze u zivo vidjeti neki od ovdje komentiranih monitora Dell U2410, HP ZR24, HP LP2475w. Obzirom da se hrpa ljudi zali na svakakve probleme kad ih napokon donese doma. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|