|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
koje dvb-t programe se moze gledat u zgbu? koliko ih je? mi na jarunu imamo neku kabolovinju,ima i mtv i svašta...ali signal je pušiona...neki programi su katastrofa...ima oko 15 programa,koliko se da preko dvb-t-a gledat? osim standardnih hrt,rtl,nova...
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
HRT 1/2, RTL i Nova TV su ti u DVB-T formatu. Osim toga pretpostavljam da ima onaj HD Promo koji vrti sve isto. To ti je to, od digitalnih.
![]() |
#33 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja kupio Philipsovu amplified 38db,beštija na kvadrat,i nije mi vrag dao mira,u powecinemi 5.0 slika perfektna,ide baja sebi stavit 6.0,i nema signala. ![]() Kartica je Gigabyte Hybrid PCTV,za 249kn ona,u Vemilu. Sad sam pronašao patch za 6.0 verziju Cineme koja kaže da ima problema sa hvatanjem DVB-S signala,vidjet ćemo jel to to. Šta je najgore,mijenjanjem tvorničke i philipsice maloprije,zdrkao sam sliku i na Cinemi 5.0. ![]() ![]() Ako netko hoće tu vražju antenu,nek nosi,dam da prodam,215kn platio danas u Vemilu,Philips 38db. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Sorry šta dižem staru temu, al ono, sad raskopah Philips SDV3220/10 i mislio sam naći unutra nešto, kad ono 2 komada pleha koja kakti love i komad elektronike koja kakti pojačava :S Strava... naravno da je signal loš... Se može to kako "tunirati" ili najbolje ostaviti za rezervu? Koju vi preporucate sada kao sobnu? Jos uvijek TV-MAX LOGPERIODICAL? Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 23.06.2009. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
znam da refresham staru temu... ali zanima me malo više o TV-MAX logperiodic anteni... da li je čemu? naime treba mi sobna antena, a u sobi imam dosta debeo zid tako da mi trenutačna sobna antena ima problema u prijemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() pokusaval sam okretati u svim smjerovima (i analognu s pojacalom i digitalnu), ali nista od signala, prije par dana sam lovil ostale programe a sad šipak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Izgleda da nehvatate cijeli jedan spektar na kojem se emitiraju programi (nemogu se sjetit kako se točno zovu, a ljen sam googlat) Kada je uvedena doma i rtl2 bilo je priče o tome, da se ponovno moraju tražit programi ovo ono...
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
dvb antena pomoc i preporuke (nevidljivi rtl, rtl2 i domatv)
Ne znam jel ovo dobro mjesto za ovakvo pitanje, ali s obzirom da drugo ne znam, ide tu ![]() Trebala bi mi preporuka za sobnu antenu (nazalost nisam u mogucnosti montirati vanjsku). Trenutno imam jednu od onih "klasicnih" anteni spojemu na strongov reciever, to je sve do prije par mjeseci kada su u odasiljacima i vezama poceli muksati s muksevima radilo odlicno, prijem je uvijek bio tu i problemi su bili minimalni. Ali otkako su muksevi promjenjeni i od kako su dosli rtl2, domatv i ostali novi kanali dosli su i problemi. Rtl, rtl2 i domatv uopce ne vidim, to jest situacija izgleda ovako, prikaze se slika, nakon cega se tv na pola sekunde (kao da recimo mjenjam program) zacrni, nakon cega se ponovno na pola sekunde vidi slika i tako u krug, ista stvar vrijedi za sve navedene programe, s time da doma ponekad zna raditi, zbog cega i pretpostavljam da je problem u anteni. Zemljopisna pozicija nije losa, obiteljska kuca, u ulici i kvartu u kojem su sve gradjevine takve (ljubljanica u zg), znaci nisam u kotlini i nisam blokiran zgradama. Zanime me jel netko imao ovakav problem i kako ga je rjesio i naravno koju od sobnih antena bi mi preporucili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
Za početak provjeri na Strong - ovim stranicama jel ima noviji fw u odnosu na kojeg sad imaš u uređaju, ako ima napravi update preko usb - a. Potom ponovo pretraži kanale. Kakva je to "jedna od onih "klasicnih" antena" ? Ako je std. vanjska antena za UHF ili VHF/UHF kombinirano onda je to x puta bolje rješenje nego bilo kakva sobna antena. Potrudi se i pronađi temu o TV antenama, ima x korisnih savjeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
nazalost trenutno ne znam tocan model, ali provjeriti cu. ispricavam se ako sam bio nejasan, jedna od klasicnih anteni je ova (vjerojatno nije identicna, ali je jako slicna), mozda sams e nespretno izrazio, ali u postu se nekoliko puta spominje sobna antena kao i da nisam u mogucnosti postaviti vanjsku, pa sam mislio da se podrazumjeva kako tv i sada radi preko sobne antene. vec sam pretrazio forum, ali vecina topica na koje sam naletio se bavi vanjskim antenama, sto mi nazalost ne pomaze i kao sto sam vec rekao najveci problem je u tome sto su svi osim navedena tri programa vidljivi, zbog cega u biti ne znam jel problem u anteni, ili u recieveru. Zadnje izmijenjeno od: frikec. 18.02.2011. u 13:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Moderator
|
Ti problematični programi (Doma TV, RTL 2, HRT 3, HRT 4) se u ZG regiji (D04) emitiraju na 48 kanalu (690.00 MHz). Ako misliš da imaš problema sa prijemom, možeš uzest Strong - a sa sobom i na drugoj lokaciji (susjed na višem katu ili sl.) i tamo odradit pretraživanje i memoriranje kanala, obrati pažnju šta piše na ekranu tj. jeli zastao i ulovio i spomenute kanale na 48 kanalu, kad se vratiš doma onda ćeš samo antenom "naganjat" dobar signal. Tu antenu šta je imaš, montiraj nekako na prozor (uvjetno rečeno da gleda kroz prozor) i onda probaj. Kažeš da nemožeš montirat vanjsku antenu, postoje nove "digitalne" antene koje nisu velike ili nezgrapne. Čak ako ti vlasnik / stanodavac zabranjuje ovu iz primjera1 je puno lakše nekako vani montirat ili u krajnjem slućaju ljepljivom trakom na staklo. primjer1, primjer2. Obavezno pri kupnji dogovorit povrat (kaucija), proba na lokaciji, pa ako "ne valja" da možeš dobit nofčeke nazad. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|