|
![]() |
#31 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ne, bio sam na A 1200-tek sam 2000-e prešao na picek ![]() Koliko me pamćenje služi u to vrijeme je vrh profesionalno/multimedijskog piceka bio P5, obavezno Asus ploča a zvuk je proizvodio jedan buzzer osim ako nisi imao stvarno dobro kućište na kojeg su zašarafili minijatirni zvučnik ![]()
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ma u to vrijeme je sve koštalo ko svetog Petra kajgana. Sjećam se kad sam '96. kupio prvu zvučnu, audioexcel neku (nisam imao love za sb16 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
nije baš tema ali kad već pričamo o cijeni starih konfiguracija ja sam nekako mišljenja da je odnos ostao negdje isti. da, mnoge stvari su pojeftinile ali si i onda i sada za neku high-end zvijer morao izdvojiti i do 10 somova.
![]() |
#34 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
|
![]() |
#36 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
http://hwbot.org/article/newsflash/1...some_shipments Izgleda da im fali para pa će prodati još koji bugovani čipset
![]() |
#37 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Hahaha Ja sam imao FDIV bug, i to bi, ako gledamo na cijenu tadasnje konfiguracije ispala daleko skuplja greska od ove danasnje. Sjecam se u detalje konfiguracije kupljene u Metrou Bavaria : Vobis CHT P5 (60 Turbo) 8 standardno, nadoplaceno na 16 megi. WD Trailblazer 750MB i Seagate Medalist 540MB Spea Vega V7 P (1MB) U jednom periodu 94" Vobis je iskljucivo standarno instalirao u konfiguracije OS/2 Warp umjesto MS-a. Dokupljen je uz njega i wfw3.11. Toliko sam bio "pogodjen" greskom, da sam na temelju patnji, ispostavio isplatu socijalnom za pretpljene boli ![]() No stvar se procula, a ja sam srecom kupio u zahvalnoj zemlji i bez problema dobio novi procesor. S tim da sam morao i plocu dati zajedno s procom, a oni mi na licu mjesta dali zamjenu za oba artikla. Nisu precizirali zasto mora i ploca, ali bez toga nije isla trampa. No iskreno, ne sjecam se da je itko poznati isao raditi zamjenu kod nasih dilera. Dabome ![]() Citiraj:
![]() Ako se ne varam, taj primjerak je zavrsio kod CK-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Super Moderators
|
Platili su prije godinu i pol 1.25 milijardi AMD-u, pa sad 1,5 milijardi Endiviji i ovo bu ih došlo kakvih 700-800 milja minimalno-lijepo se to nakupi ![]()
![]() |
#39 |
Banned
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
17" CRT s imenom, ordinirao je oko hiljadarke u PC svijetu tada. Dok 21" nije bila kupovina, vec investicija na kojom si se zamisljao. Doduse, nije bilo haj-nehaj kategorije, pa si barem dobivao sigurnu kvalitetu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
|
Ovaj moj je bio 14" Philips , ili nešto iz te serije. Tek sam sa nabavkom kasnijih monitora skužio koliko je to bio dobar monitor s lijepim bojama.
![]() |
#45 |
Super Moderators
|
![]() |
#46 | |
8-bit Gen.
|
![]() Citiraj:
![]() Cuvam skenove svih racuna, cjenika i starih deklaracija, pa evo jednog iz 1991. Prijatelj i ja smo uzimali dvije Atari konfiguracije i ovo je bas u "Moj Mikro" bila rusilacka ponuda - bolja cak i od DE ponuda u tom periodu. Slozili su bas max ponudu da privucu kupce iz Yu. Odnos šilinga naspram marke je tada bio 7:1 a sve predoceno u cjeniku je izrazeno u šilinzima. Baci cijenu na 19" Atari monitor. Isti takav monitor uz TT (+Calamus) je Vjesnik koristio do prve polovice 90-tih za kompletan DTP. Preisliste 1991 Tesko je danas nekome objasniti kako je to izgledalo nestvarno na stolu, posebno naspram uobicajenih monitora i kakav je dojam ostavljalo kad bi ga netko ugledao na stolu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Taj 14c sam imao i ja kao prvi monitor (i to još polovnog kupio '95.). Al se vrtio đuka na njemu uz blood i doom, a ponekad i hexen. Kasnije diablo i cs. Kad sam ga nedavno pogledao upaljenog, "u roku odmah" me glava zabolila od titranja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Koliko se ja sjećam baš IBM sa ogromnim big towerom ala ovo: http://www.slando.ru/photos/live/83/...741983_1_F.jpg al malo smo off ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
|
Citiraj:
da, da, to su bile godine ![]() no poanta je u tome da su onda i sad kvaliteta te jaka mašina koštale. danas se može uzeti neki low-end kompjuter s monitorom za 2000 kn (dok u ono vrijeme ni monitor nisi mogao uzeti za te novce) koji je nemjerljivo jači od neke 386-ice. ali ako gledamo relativno na snagu danas i sad, stvari se nisu puno promjenile, jedino naša perceprcija jake mašine ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Banned
Datum registracije: Nov 2001
|
Negdje '98 godine trazio sam po gradu najjeftiniji disk koji mogu kupiti, JEDINI ispod 1000 kn je bio Seagate 4.3 gb ATA u Polarisu na Sveticama (ZG ekipa se sjeća) koji je koštao 998 kn. Danas najjeftiniji disk kupiš za 250 kn... sad smo folgas OT.. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Ali, kad bolje razmislim, barem je Intel ostvario dvostruku osvetu, mada je danas ne trebaju tako nazivati u skladnom braku suradnje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Koja je bila fora sa tim P3 i P4, ja se ne sjećam najbolje? kao klinac nisam imao komp. Prvi komp sam dobio 2001. kad sam imao 18 godina ![]() bratić i ja (tj. naši starci) smo za božić 2001. kupili kompove. Moji starci su kupili P3 1000MHz Tualatin-a i neku levu ploču, mislim da je bio i815 čipset (ako se ne varam, bila je Matsonic), a njegovi su kupili P4 1,6GHz Willamete sa intelovom pločom sa i845 čipsetom. Ostatak konfe i perfireije je bio isti (512 SD RAM-a, GeForce 2 MX 64MB, Maxtor 20GB..) u OC se nismo upuštali jer nismo ni znali kaj to je, ali uglavnom, moj komp je bio brži, pogotovo u igrama Soldier of Fortune 1, Age of Empires i Uefa Euro 2000. a razlika je bila cca 2000kn, moj je bio toliko jeftiniji ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da li je itko išao gledat ima li razlike kod ponašanja diskova na SATA2 i SATA3 portovima na P67/H67 pločama? Ja sam se danas malo igrao i reko baš da vidim ima li kakve stvarne razlike. Evo rezultata. Samsung F1 750GB na kojem je OS. Komp iz siga. Spojen na SATA2 konektor http://www.pohrani.com/f/20/gl/1BB400lb/sata2.jpg Spojen na SATA3 konektor http://www.pohrani.com/f/2A/Jn/ZFmxrsx/sata3.jpg
![]() |
#58 |
Super Moderators
|
Ali je veća temperatura za 2c na SATA3. Aha ![]()
![]() |
#59 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#60 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |