|
![]() |
#542 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa prvenstveno mi se ne sviđa lošija regulacija napona a i opremljenost je lošija kao i izvedba hlađenja. Time da je 880G Extreme3 u biti preimenovana 890GX Extreme3.
![]() |
#543 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
a sta mi je bolje uzet Procesor AMD Phenom II X2 550 BOX 689,00kn Procesor AMD Athlon II X3 450 659,00kn kolja je razlika među njima sobzirom da je slična skroz cijena sta ce mi bolje radit ili mozda cak da uzmem AMD Athlon II X2 250 499,00 dali vrjedi i koliko prosječnom korisniku ta razlika od 200kn Zadnje izmijenjeno od: focal. 21.01.2011. u 16:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Bolje ti je više jezgri, a taj X2 550 (imam ga) ne valja ako se neda otključat, tako da ga možeš slobodno već u startu zaboravit. ![]()
![]() |
#546 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Kupujem ploču, a za oko mi je zapela Asus M4N75TD. Šta mislite o ovoj ploči, jel atijeve kartice imaju problema sa ovim čipsetom, jel vrijedi 600 Kn nova, zapakirana, sa full garancijom? Pomozite kolege. Hvala.
![]() |
#547 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Ljudi, može pomoć. Fkt mi je potrebna i nemogu se odlučit, a sutra već možda uzimam. Dakle radi se o dvojbi između Asrock 890GX EXTREME3 i Gigabyte 890GPA-UD3H. Moram odabrat ploču za zamjenu moje prošle AOD790GX/128M + moja nadoplata. Jedan problem, većina (skoro svi) hvale na forumu taj asrock i vrlo mi je poznat što se tiče svega, ali meni serviser u ADM-u kaže da ne uzimam nego da uzmem gigabyte jer je bolji. Serviser i sam ima tu asrock ploču, ali kaže da ga živcira i da ih je puno prošlo na servisu kroz njegove ruke i kaže da je ploča *ranje. Po postovima na forumu vidim da niko baš nema problema, a ploča mi izlgeda super, sve je na njoj super, ljudi se ne bune, ima puno ljudi s njom i nemaju zamjerke. Šta da radim? Pomozite i recite koja je bolja i zašto i sve sve detaljno ako je ikako moguće jer ne mislim se opet zezat pa i tu novu ploču nosit na servis i reklamacije svako malo. Hvala!
Zadnje izmijenjeno od: McG. 31.10.2011. u 01:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Moderator
|
Ja bi osobno radije uzeo ASRock 880G Extreme3 kao sto sam u principu i uzeo ![]() Ne znam na što puca serviser ali osobno nemam nikakvih zamjerki na svoju 880G niti na 890GX.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: McG. 31.10.2011. u 01:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#549 | |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#550 |
Moderator
|
Pa ja sam svoju uzeo u ADM-u. Valjda su ih sve prodali. I ne kužim o čemu pričaš kad kažeš punokrvnu 890GX?!? Razlika je samo u opcijama u BIOS-u (što riješiš flashanjem) i taktovima onboard grafe (koja ionako ide na taktove na kojoj radi na 890GX ploči) a ionako sumnjam da ćeš je koristit. Layout, oprema, regulacija napona, sve je isto. U biti oznaka 880G Extreme3 otisnuta je na naljepnici koja je postavljena preko natpisa 890GX Extreme3 koji je otisnut na PCB-u. Bar je kod mene takav slučaj. Dakle nema tu punokrvni/nepunokrvni čip kad su to doslovce iste ploče. Mislim radi što god želiš, no meni nema smisla dat i kune više za istu stvar. Ovu sam uzeo za 770-780 kuna, a koliko vidim 890GX ex3 je 900 ![]()
![]() |
#551 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Imao sam i Asrock 890GX Extreme 3 i sad 880G Extreme3 i osim nekih sitnih stvari u biosu koje ni neprimijetim nema većih razlika osim onboard grafa 4290 naspram 4250(mislim meni nebitno) i obje MBO rade super i odlične su.Nikad nikakvih problema, što da se i piše o njima kad rade super ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Moderator
|
Jok to je slika neke Asusice kaj sam našel na netu nije mi se dalo gasit komp pa slikat bios ![]() Al i kod mene je ista stvar.
![]() |
#554 |
Moderator
|
Drito to. Ja sam svoju uzeo i mislio sam samo stavit zadnji službeni BIOS i tak je vozit al mi vrag nije dao mira kad sam vidio da je model s nazivom otisnutim na naljepnici ![]() Tak da sam iz znatiželje flashao BIOS modela 890GX Ex3 i tak je ostavio. ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207590
![]() |
#555 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Ništa onda, dečki, hvala vam što preporučate te dvije matične koje sam i ja mislio već u startu uzet. Nemam izbora, mogu jedino u ADM-u uzet, a to je onda 890GX model, a Links je preskup, drugi dućani me ne zanimaju. Jedino uzmem Ripjawse (GBRH) u Linksu ili Kingston HyperX (običan) u ADM-u za 400 kn?
![]() |
#556 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Al na slici pise opcija "Asrock UCC". Kvragu, vise nema skoro nigdje Asrock 880G Extreme3 u ponudi (mada ima 890GX verzija, bezveze mi je jer se radi o istoj ploci), i to bas sad kad trebam uzet dobru AM3 plocu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Moderator
|
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 02.02.2011. u 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Premium
|
Ma vec mi je to problem i da ima, moram sve kupit na jednom mjestu. Posto cu ipak ici na 1055T (taman je i pojeftinio), valja mi ici na kakvu 8+2 plocu. Inace uzimam u ADM-u, ali sad posto nema te 880G Extreme3, valja mi uzet Gigabyte 870A-UD3 za slicne novce. 890GX Extreme3 je kod njih preskupa, 910kn. A da dajem 1100kn za jedinu postenu Asusicu, ne ide. Doduse, ima Gigabyteica (890XA-UD3) za 900kn, ali mi se ne svidja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Moderator
|
Da, sad vidim da je nema jer ih nema niti u eSysu (ADM od njih uzima tu ploču) gdje vele da će im doći tek za 13 dana.
![]() |
#561 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#562 |
Premium
|
Da, upravo je gledam. Nekako mi se ne uzima niti skuplja niti jeftinija ploca. Mada je imho ona Asrockica 880G Extreme3 bolja od ove Asusice. Asusica opet dobro izgleda, a ima i IDE port, sto mi odgovara zbog stare Benq przilice. Mogao sam je se dosad rijesiti, ali nisam. Minus je polozaj SATA portova, kao i sam broj, samo 5 komada. Jedna Gigabyteica 870A-UD3 ima cak 8 (osam) SATA portova i dva dodatna eSATA porta pozadi. ![]() Na 870A-UD3 me jedino odbija nedostatak hladjenja mosfeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Hej ekipa, moze preporuka za neku ok am3 MBO. ![]() Trebam MBO kojom cu zamjenit ovu trenutnu MSI koja ide u prodaju (ili zamjenu) skupa sa RAM-om pa prvo trazim drugu MBO. Trazim neku 890GX/GX MBO, glavno da nije ASRock (ASrock ni pod "razno"). Moze biti i 790FX/GX, ali da je SB750 radi CPU-a posto je ok batch i lako moguce da ide stabilno u quada. Zahvaljujem unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Mislim da sam malo predugo tu na forumu da bih isao mjenjati ili prodavat "problematicnu" robu i kupovati drugu. Jednostavno mislim da je vrijeme na prelazak na novi socket te zelja za otkljucavanjem procesora. Ako se ne moze otkljucat (tu cu riskirat) kupiti cu quad i ovaj prodat. Naravno da dobivam...novu plocu te noviji chipset posto je definitivno vrijeme za novi hardveraj i sada je ok vrijeme za zamjenu. Jednostavna stvar...idem na novi chipset i novi socket. Tako da molim neku ok preporuku i samo izostavite navedeni ASRock. @stef NHF, nista lose nisam mislio sa svojim odgovorom, ali da je nesto "problematicno" onda bih to i napisao..samo trazim preporuku za neku ok am3 plocu i to je to. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
|
Uzmi si ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 ili Asus M4A89GTD PRO/USB3, pa biraj koja ti je bolja i cijenom pristupačnija. Inače za ovu 89GTD čitam samo pohvale, samo što je cijena malo velika (recesija ![]() ![]()
![]() |
#569 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Asrock je dio Pegatron grupe koji se izdvojio iz Asusa i sad je zasebna firma. Planiraju dalje jačati Asrock kao svoj retail brand. Još mogu vjerovati da se vraća jeftinija roba, jer se toga i najviše prodaje, ali 890GX Extreme3 "pod rukom" ne djeluje nekvalitetno ![]() @win32 Sorry, vidio sam 790FX pa sam odmah pretpostavio i SB750(ACC) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |