Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 24.01.2011., 18:53   #1891
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nexus S dolazi u Italiju slijedeći mjesec za skromnih 550 EUR, ali.... neće imati SAMOLED već Super Clear LCD. Očigledno da u Samsungu imaju problema sa proizvodnjom SAMOLED ekrana i za vlastite mobitele jer drugima ih ni ne isporučuju više.
http://www.gsmarena.com/nexus_s_in_i...-news-2251.php
Staro 24.01.2011., 18:58   #1892
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Krenulo je vidim.

Izgleda da bu sad krenuo polagano napad odozdo od strane ARM-a. Zašto imati bulky PC doma kada možeš imati low end PC (koliko je 4x1 ili 4x1.3 ghz low end je stvar diskusije) na mobaču koji ima HDMI out, te spojiti bluetooth tipkovnicu i miš na njega.

Baš me zanima dal će sljedeći windowsi imati podršku za ARM. (pošto windows mobile ima).
Da, windows 8 će imati podršku za ARM, a uz njega i NVIDIA tegru.
Staro 24.01.2011., 20:56   #1893
igo1000
Registered User
Moj komp

igo1000's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
ovaj moj galaxy gt-i9000 je od t mob. kad sam u kiesu prepozna ga ali samo kad je isklj. usb ispravljanje kad je uklj. štani dali je kad me pita za nadogradnju nakon 10tak sek. mi kaže da je prekinuto nadograđivanje nego negdje sam čitao da može biti do kabela usb-mob. da umjesto 4 žice ima samo 2 za punjenje preko kompa jeli tko imao takav sl.
igo1000 je offline  
Staro 24.01.2011., 22:00   #1894
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Bezveze. Radije nek se posvete manjoj potrosnji da baterije pocnu trajati po par dana.
Razlika u potrošnji između npr. jedne i dvije jezgre je mizerna. Pokraj 3G-a, wifija, ekrana, GPS-a... uopće ne čini takvu full zamjetnu razliku.

Procesi idu dolje, performance per watt ide na bolje (ergo i frekvencija ide gore), te flagship smartphonei (kompovi) će uvijek imati kraće trajanje baterije. Naravno, tebi nitko ne brani da ga downclockaš do ibera. (iako ćeš skužiti da nećeš toliko dobiti koliko si mislio samo od CPUa)

Za dugo trajanje baterije imaš vulgaris mobove sa i prek tjedan trajanja baterije. Očekivati od jednog smartphonea sa ovim perfomansama i minijaturnom baterijom trajanje od prek jednog dana (aktivnog rada) efektivno je glupost.

Staro 26.01.2011., 17:54   #1895
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Momci, ako netko slučajno ima mob koji nema mogućnost za Froyo 2.2 (barem ne službeno) poput mog LG GT540, ima jednostavnija varijanta app2sd (kojega je poprilično komplicirano za instalirati) - Link2SD

Ja probao, radi na 2.1 Eclairu rootanom (bez fastboota i recovery-a, osnovni OpenEurope ROM). Počistio si memoriju na telefonu i glavne aplikacije (widgete i launcher ostavio na mobu)
Staro 27.01.2011., 10:55   #1896
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
koliko sam ja skuzio i dalje ti odredene file-ove sprema u internu memoriju, dok one malo teze stavlja na sd karticu.

dok se ovo ne razvije malo bolje ja cu i dalje koristit data2sd. po meni je to za sada najbolje.
Cuky je offline  
Staro 27.01.2011., 20:31   #1897
Nickfast
Lazy person

Nickfast's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Kupio sam si desire hd i do sada prezadovaljan,, jedino vecina govori o update, ali kada idem pod ažuriranje softweera sustava pise mi da nema dostupnih ažuriranja..Dali to znaci da ovi novi dolaze automatski updatani
Nickfast je offline  
Staro 27.01.2011., 22:44   #1898
dedaWraith
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Nickfast Pregled postova
Kupio sam si desire hd i do sada prezadovaljan,, jedino vecina govori o update, ali kada idem pod ažuriranje softweera sustava pise mi da nema dostupnih ažuriranja..Dali to znaci da ovi novi dolaze automatski updatani
Nemora bit, pogledaj u settingsima koja je verzija softwera, nekad treba bas pokrenut manual update. Makar znam da je za LG tak, nemora bit i za HTC no nist te ne kosta provjerit
dedaWraith je offline  
Staro 28.01.2011., 15:09   #1899
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Pozdrav! Krajnje je vrijeme da nabavim novi mobitel, a konačno i imam novce za njega!
Već prije sam se odlučio na androida, a nakon podosta dana analize spao sam na 2 modela:
HTC Wildfire & SE Xperia x8

Telefon cu koristis najvise za livestreamove i livescorse. Znam da ima justin.tv aplikacija, pa cu pratit tenis preko toga. Dakle, video nebi smio zacukavati, i mob bi trebao streamove vuci relativno glatko. Htio bi odigrati pokoju igru, nisam siguran dal ide NFS shift na wildfire zbog rezolucije, ali htio bih, ako ne nfs, barem glatko igrati angry birdse. Još mi je dosta vazno mobilno surfanje.. Mislio sam cak kupovat rabljeni Iphone, ali ipak bi rađe noviji mobitel s garancijom. Zanimljiv mi je onaj bonbonov dnevni paket sa 300mb prometa dnevno....

Pa eto, molim Vas za sugestije. Znam da ima x8 dosta manju memoriju, ali nadam se da mi to nece bit problem.
Staro 28.01.2011., 16:14   #1900
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
koliko sam ja skuzio i dalje ti odredene file-ove sprema u internu memoriju, dok one malo teze stavlja na sd karticu.
dok se ovo ne razvije malo bolje ja cu i dalje koristit data2sd. po meni je to za sada najbolje.
To samo za HTC Desire ili ?
Staro 29.01.2011., 09:02   #1901
neumrli
Dubwise
Moj komp

neumrli's Avatar

Zanima me jel itko imao iskustva sa koristenjem universal SIM "navlake" za SIM karticu u HTC Desireu ? Mobitel mi je zakljucan na VIP a htio bih ga koristiti na Tele2, cijena da otkljucavanje u VIP-u je cca 500 kuna sto je po meni astronomski visoka cijena te nema sanse da im dam tu lovu.

Vidio sam da hrpa stranica prodaje kljuceve za otkodiranje, no citao sam da postoje i operateri koji zakljucavaju svoje mobitele koji se ne mogu otkljucati pomocu tih kljuceva pa bih htio cuti od nekoga tko je imao iskustva sa universal SIM-om ili nekim servisom koji prodaje kljuceve i da je uspio otkljucati HTC Desire zakljucan na VIP-u.
neumrli je offline  
Staro 29.01.2011., 09:40   #1902
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Jucer sam malo usporedjivao novi i stari Desire... tj. konkretno moj sa AMOLED displayom i drugi sa SLCD-om. Razlika je ocito primjetna samo kod crne, puno puno dublja crna na AMOLED-u, dok je na SLCDu nekako glowy tamnosiva, slicno kao paralela IPS i TN panela kod monitora. Sto se slika tice, SLCD ima nesto hladnije boje, ali svejedno izgleda odlicno, i mislim da mi ne bi ni najmanje smetalo sve dok ih ne gledam paralelno, jer ajmo rec AMOLED ima nesto bolji prikaz.

Uglavnom, moram priznat da najbolji display imaju Samsung Galaxy i Wave...
Staro 30.01.2011., 08:46   #1903
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

OT: Nije ni čudo obzirom da se radi o Super AMOLED ekranima. Doduše, iP4 im je sa svojim Retina displayem (IPS LCD) zadao gadan udarac na tom području. Sad su se svi počeli takmičiti tko će potući kvalitetu Retine i SAMOLED-a.
Staro 30.01.2011., 11:33   #1904
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Citiraj:
Autor ~Kaiser_Chief~ Pregled postova
Pozdrav! Krajnje je vrijeme da nabavim novi mobitel, a konačno i imam novce za njega!
Već prije sam se odlučio na androida, a nakon podosta dana analize spao sam na 2 modela:
HTC Wildfire & SE Xperia x8
Osobno nisam imao nijedan od navedena mobitela, no kolega na forumu Qwasy je imao HTC Wildfire i bio je potpuno razočaran njime, rekao je da je mobitel spor i neresponzivan, te da ga ne preporučuje nikome.
Staro 30.01.2011., 11:50   #1905
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor UnDeAd Pregled postova
Zanima me jel itko imao iskustva sa koristenjem universal SIM "navlake" za SIM karticu u HTC Desireu ? Mobitel mi je zakljucan na VIP a htio bih ga koristiti na Tele2, cijena da otkljucavanje u VIP-u je cca 500 kuna sto je po meni astronomski visoka cijena te nema sanse da im dam tu lovu.

Vidio sam da hrpa stranica prodaje kljuceve za otkodiranje, no citao sam da postoje i operateri koji zakljucavaju svoje mobitele koji se ne mogu otkljucati pomocu tih kljuceva pa bih htio cuti od nekoga tko je imao iskustva sa universal SIM-om ili nekim servisom koji prodaje kljuceve i da je uspio otkljucati HTC Desire zakljucan na VIP-u.
Tih SIM navlaka ima svuda za kupiti, njuškalo je pogotovo puno njima, a sve su redom preprodavači sa e-baya po par puta većoj cijeni.

Probaj dogovoriti neku probu pa ako ne radi da vratiš?
Staro 30.01.2011., 12:28   #1906
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Osobno nisam imao nijedan od navedena mobitela, no kolega na forumu Qwasy je imao HTC Wildfire i bio je potpuno razočaran njime, rekao je da je mobitel spor i neresponzivan, te da ga ne preporučuje nikome.
Znam, zato sam počeo tražit Legenda. Nakraju ću gotovo sigurno uzet xperiu x8 i bit zadovoljan!
Staro 30.01.2011., 13:46   #1907
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Uzmi T-mobile Pulse ako negdje nađeš. Po cijeni te Xperie dobijes telefon koji je bolji po specifikacijama, a i community mu nije bas za baciti
Ja sam ga nedavno kupio kao drugi telefon, cisto da isprobam taj Android, i moram priznati da je ok za tu cijenu.
WraGG je offline  
Staro 30.01.2011., 14:44   #1908
raliSHA
Premium
Moj komp

raliSHA's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
neznam za wildfire ali imao sam x8 u ruci i imeni je on bio užasno spor i laggy, tako da neznam
raliSHA je offline  
Staro 30.01.2011., 15:04   #1909
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
neznam za wildfire ali imao sam x8 u ruci i imeni je on bio užasno spor i laggy, tako da neznam
Slažem se, spor je užasno sa Androidom 1.6 i upaljenim Timescape sučeljem. Updejtom na 2.1 i instaliranjem Launcher Pro-a mob postaje osjetno brži i responzivniji. Timescape najviše zafrkava, prokleti bloatware.
Staro 30.01.2011., 23:54   #1910
laytime
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor raliSHA Pregled postova
Meni Wildfire radi skroz ok. Brz je i dalje nakon dva mjeseca korištenja, čak i s 8gb karticom natrpanom preko pola kapaciteta.
laytime je offline  
Staro 31.01.2011., 14:23   #1911
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Može jedna mala pomoć:
Curi bi kupio neki smartphone do 1000kn, za manje može ali više nikako
Jedini uvjet je da ima WiFi i kameru od bar nekih 3MP.. Ali znamo da svi pametni telefoni uz to imaju i druge stvari..
E sad, volio bih neku preporuku koji odabrat (ciljam i na polovne sa foruma ili oglasnika) pod polovne mislim ne stare više od koji mjesec..
Dali htc, sony er, zamzung ili nesto trece..
Osobno koristim Desire, i volio bi da i ona ima android tako da se bazirate po tome..
Eto, ako može neka preporuka, bio bih zahvalan.. (eventualne savjete i ponude može na PM)..
Pozz
Staro 31.01.2011., 14:39   #1912
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Wildfire ili SE X8.
Staro 31.01.2011., 19:40   #1913
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Meni je sestra toliko oduševljena X8-icom da me pitala može li gore staviti Gingerbread jer je negdje pročitala da je izašao
Staro 31.01.2011., 20:14   #1914
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Omerta
Može jedna mala pomoć:
Curi bi kupio neki smartphone do 1000kn, za manje može ali više nikako
Jedini uvjet je da ima WiFi i kameru od bar nekih 3MP.. Ali znamo da svi pametni telefoni uz to imaju i druge stvari..
E sad, volio bih neku preporuku koji odabrat (ciljam i na polovne sa foruma ili oglasnika) pod polovne mislim ne stare više od koji mjesec..
Dali htc, sony er, zamzung ili nesto trece..
Osobno koristim Desire, i volio bi da i ona ima android tako da se bazirate po tome..
Eto, ako može neka preporuka, bio bih zahvalan.. (eventualne savjete i ponude može na PM)..
Pozz
Wildfire, super mob za tu cijenu.
Staro 31.01.2011., 21:16   #1915
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Nokia 5630 Xpress Music
600 MHz symbiana. Kupija ga ja svojoj curi, oduševljena je njime!
Ima bljeskalicu, dobru kameru, uzak je, malen, hard tipke za muziku, jedini minus je mali ekran, što smeta pri surfanju.
ima masu aplikacija, da se modificirati na sve moguće načine i odličan community!
Staro 31.01.2011., 21:47   #1916
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Dvoumio sam se izmedju Wildfire, x8 i nokie 5800 jer ju mogu za sitno kupit..
Ali izgleda da bi lako mogao presudit Wildfire, no interesira me dal je sa updateom 2.2 riješen taj neki lag i problemi sa prepoznavanjem sd kartice, nemogućnošću pristupa slikama na istoj, itd?
Jer evo osobno, dok sam čekao u redu u vipu, ispred mene je bila neka cura koja je dosla reklamirat wildfire upravo zbog gore navedenog problema sa sd karticom.. A o tome ili sličnom sam čitao u ovoj temi ako se ne varam..
Znač, mogao bi bit Wildfire, kao što preporučate..
Staro 31.01.2011., 23:15   #1917
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Dvoumio sam se izmedju Wildfire, x8 i nokie 5800 jer ju mogu za sitno kupit..
Ali izgleda da bi lako mogao presudit Wildfire, no interesira me dal je sa updateom 2.2 riješen taj neki lag i problemi sa prepoznavanjem sd kartice, nemogućnošću pristupa slikama na istoj, itd?
Jer evo osobno, dok sam čekao u redu u vipu, ispred mene je bila neka cura koja je dosla reklamirat wildfire upravo zbog gore navedenog problema sa sd karticom.. A o tome ili sličnom sam čitao u ovoj temi ako se ne varam..
Znač, mogao bi bit Wildfire, kao što preporučate..
Moj wildfire (sad je kod kumčeta) je fest spor, trzav, neke aplikacije se pokreću cijelu vječnost, dok kod recimo mog x8 nema nijednog od navedenih problema, x8 je na 2.1 androidu, wildfire je na 2.2. Ali problema sa prepoznavanjem sd kartice nema, niti je ikad bilo u ovih 2-3 mjeseca korištenja mobitela. Lag updateom na 2.2 nije riješen nažalost.
Moja preporuka ipak ide na x8.
5800 ni pod razno, drugi svijet skroz od navedenih, ali u negativnom smislu.
Imao godinu dana....
Staro 31.01.2011., 23:19   #1918
hrvoje_zg91
Registered User

hrvoje_zg91's Avatar

Datum registracije: Jan 2011
Imam isto mišljenje ko jopis ..nije wildfire toliko dobar ali je sigurno bolji od nokie 5800 i vražijeg symbiana
hrvoje_zg91 je offline  
Staro 01.02.2011., 12:20   #1919
Mad_Duke
Guest

Staro 01.02.2011., 14:47   #1920
laytime
Premium
Moj komp

Jel' može biti da dva Wildfire-a nisu ista? Eto recimo meni Wildfire radi prilično glatko u nešto više od par mjeseci korištenja. Nema laga, u njemu je 8gb kartica class4 (znači daleko od nekih brzina) i dosta nepotrebnih aplikacija.
Imam instaliranu zadnju nadogradnju na froyo, koristim go launcher i par wigdeta. Ili ne očekujem previše ili on radi dobro?
laytime je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na