|
![]() |
#361 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Odlika hdmija je da daje 16/9 sliku . To je jednostavno tak. Neznam sta prtljas , ostavi 16/9 , pogobu imas 16/9 native ekran.budi sretan da nam daju tu opciju uopce. |
|
![]() |
![]() |
#362 | |
Why so serious?
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Što se tiče ovog za HDMI, ne znam zašto bi čovjek morao biti zadovoljan spljoštenim glavama jer je 16:9 "odlika HDMI-ja". Naime, u ovom slučaju puno toga ovisi o TV-u koji, ovisno o vrsti signala koja dolazi preko HDMI, može ili ne mora dozvoliti mijenjanje omjera slike i/ili zumiranje. Znam o čemu pričam jer sam i ja imao isti problem s MaxTV-om (Siemens STB) i svojom starijom Panasonic plazmom. Ona, naime, kao i mnogi drugi "gluplji" modeli, čim dobije preko HDMI 720p ili "veći" signal automatski zaključuje da se radi o HD materijalu koji bi u pravilu trebao biti native 16:9 i ne dozvoljava promjenu aspecta, odnosno automatski primijenjuje WIDE mod = spljoštene glave. ![]() S druge strane, kad dobije 576 signal, bilo 576p ili 576i, dozvoljava promjenu aspecta kao i na analognim ulazima. Ne sjećam se točno kada, ali znam da je za mene je problem bio riješen kad je u jednom updateu firmwarea t-com-ov Siemens dobio mogućnost bacanja 576 signala preko HDMI, uz opciju da za 4:3 "koristi TV". Neke druge telke pak mogu uvijek mijenjati aspect, makar prebacivanjem u tzv. PC mode. Moguće je da denirov TV uopće nikako ne da mijenjati aspect na HDMI ulazu, ali to ne znači da čovjek nema problem. Ono što je mene peklo i zbog čega sam čekao daj update softvera ko ozebo sunce je što taj Siemens na SCART izlazu ima daleko nekvalitetniju sliku nego na HDMI (barem na mom TV-u), pa sam sad malo u nedoumici oko te Motorole. Tako da sad slijede pitanja ![]() Da li je na toj Iskonovoj Motoroli slika preko SCART-a barem pribilžno jednako kvalitetna kao preko HDMI (cijenio bih mišljenje nekoga s LCD ili plazma TV-om koji je probao i jedno i drugo)? Isto pitanje i za komponentni izlaz ako ga je itko probao, (ako sam dobro shvatio Motorola ima komponentni izlaz)? |
|
![]() |
![]() |
#363 |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
Nakon što sam dobio poštom novi broj, uname i pwd za internet - sve sve... dobijem danas telefonsku odbijenicu od njihovog "tehničara". Kaže nema slobodne parice na centrali??? Netko sa sličnim iskustvom? Može li se šta?
#366 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
a dali mi taj prijamnik dodatno naplate i ako da po koju cijenu??? Zvao sam službu za korisnike ali me samo prebacuju sa jednog na drugog operatera, pa kažu da će se javit, ali je prošlo više od deset dana a niko ne zove... |
![]() |
![]() |
#367 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Naknada za dodatni Iskon.TV prijemnik je 49,40 kn mjesečno i može se dobiti u TRIO paketima. Dodatni Iskon.TV prijemnik |
![]() |
![]() |
#368 | |
Why so serious?
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Kao prvo, dobio sam Motorolu VIP 1003 koja je stvarno smiješno mala - onako, možda je malo veća od 3-4 kutije od CD-a naslagane jedna na drugu. Koliko čujem to sad i drugi dobivaju. I ta nema component izlaz niti optički s/pdif izlaz, samo SCART, HDMI i coax s/pdif. Slika je preko HDMI-ja daleko bolja nego preko SCART-a, i nemam problema s mijenjanjem aspecta, TV mi daje da odaberem bilo koji. Nažalost, s obzirom da nisam uspio ući u onaj incijalni izbornik za promjenu outputa (imam osjećaj da ga uopće nema na ovom STB-u), ne znam kakav signal ovo šalje na HDMI. Od ostaloga, sučelje mi je dosta ljepše i dosta brže od MaxTV-a (Siemens STB), i daleko se brže boota ako nestane struje ili nešto, tako da sam sve u svemu dosta zadovoljan. |
|
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
|
Jel' ima netko od vas slijedeći problem, u zadnje vrijeme na svom korisničkom accountu ne vidim opciju uključenja drugog TV prijamnika (STBa). Kad su uveli tu opciju, uredno sam to imao ponuđeno pod "proširenje usluge"!? S obzirom da se usluga uredno reklamira, pretpostavljam da je nisu (privremeno) ukinuli. |
![]() |
![]() |
#370 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() |
#371 |
Premium
|
Problem je u tome kaj malo imam opciju, u ponudi, a malo nemam. Planiram uzeti, naravno, ne zanima me bez veze. Zvao SZK. Kažu da je problem u propusnosti parice(!?) Oni (kako tvrde) stalno provjeravaju max. moguću brzinu parice, te ovisno o tome nude ili ne nude te (i druge) opcije (između ostalog). Tako objašnjavaju to-što uslugu drugog TVa malo imam ponuđeno u opcijama, malo ne. Problem je navodno u instalacijama stanu(!?). Router je navodno OK (provjeravano od strane operatera za vrijeme razgovora sa SZK). Linija je (po njima) također bila OK do određenog datuma u 12. mj. (!?) "Potencijalna brzina je do tada bila oko 19Mbps, a od tada je pala na oko 14Mbps, te pri tim brzinama nisu u mogućnosti isporučiti traženu uslugu; uzevši u obzir i internet". Žice u stanu su zaštićene, pa ne znam kaj bi u stanu odjednom postalo problematično. Instalacije do zgrade, centrala? Stan i instalacije su stare <5god. i od prvog dana sam na iskon-u i sve je bilo OK. |
![]() |
![]() |
#372 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Znači ti uređaji koji sada dolaze nemaju 2 scarta? Rečeno mi je da ne može scart i HDMI u isto vrijeme, postoji li onda kakav način za spojiti 2 TV-a? Da prikazuju isti sadržaj naravno. Ili možda istovremen prikaz na TV i preko mreže na PC-u, i to bi bilo dovoljno. |
![]() |
![]() |
#373 |
Premium
|
Preko SCARTa ide teletext. Kod maxTVa npr., samo preko HDMIa prije nije bilo moguće vidjeti teletext. (Neznam kako je sada) Moguće je natjerati preko mreže sliku i na PC, ali ne očekuj da ćeš na TVu i na PCu istovremeno gledati različite programe. Imaš već na temi o tome. |
![]() |
![]() |
#374 |
Premium
|
A citam malo otpocetka i vidim da su ljudi imali problema s tim spajanjem na PC da su ih ovi iz Iskona zvali i slicno a i ocito sada isporucuju drukcije uredjaje. Mislio sam naravno na jednake programe na oba TV-a tj na TV i PC. Poslao sam mail iskonu pa cu vidjet za 2 TV-a ali naravno da mi nece nista reci za streaming na PC. |
![]() |
![]() |
#375 |
Premium
|
OK sad su mi iz Iskona potvrdili da je uredjaj Motorola VIP 1003 koji ima samo jedan SCART i jedan HDMI koji ne mogu radit u isto vrijeme. Dakle, ostaje jedino streaming na PC. Je li to itko probao s ovom motorolom? Po starijim postovima se spominje da radi ali da se tada slika na STB-u zamrzne i slicno ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Premium
|
Ah steta, nista od Iskon TV-a onda. Mozda kakav aktivni scart razdjelnik ali tko zna kako bi to funkcioniralo. Hvala na odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#381 |
Premium
|
Već zadnjih nekoliko dana se nešto čudno događa s iskonom. Nakon resetiranja STBa, ne učitava se iskon.TV. Boota se iskon.TV (ona stranica sa strelicama i "molimo pričekajte"), a nakon toga bi trebao biti crni ekran i pisati iskon.TV i bijeli loading bar. I po 10-ak puta se ne učita!? Također sve češće slika zapinje. |
![]() |
![]() |
#382 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
#383 | ||
Too much busy
|
Citiraj:
Zašto? Pa briga mene zbog čega nemaju 500 agenata (studoša za 15kn/h)! Ako nešto ne radi, guess what, zovem SZK i očekujem da se jave. Zašto? Jer ja to plaćam. Ne, nije proradilo u 20:08, nemam pojma odakle ti ta informacija... Cca 20:45h, ali to je nevažno. Bitno je to da usluga koju redovito plaćam isto tako redovito krepava, bez ikave isprike ili umanjenja računa... Sjećam se da su curi prvih par računa brutalno snizili (tipa 90kn umjesto 280kn) i to mi je bilo važno pri odabiru ISP-a. Ako se ovo nastavi, potražit ću način za raskid ugovora i vratiti se na t-com (lopovi, ali sa bullet proof uslugom). Evo quote njihovog odgovora ako nekoga zanima: Citiraj:
It's nice to be important, but it's more important to be nice! Zadnje izmijenjeno od: borny. 20.01.2011. u 22:33. |
||
![]() |
![]() |
#384 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Koliko ja imam informaciju što se tiče zadnjeg ispada (a pouzdana je), manifestirala se različito, ovisno o tome što ste napravili kad se dogodio problem. reboot STB-a > žuta točka reboot routera > ne rade net, telefon, internet Nije svim ljudima bio problem od 19:30 do 22:30 No, nema veze, ja sam na DUO paketu i nisam primjetio ispad. @Borny, imaš svako pravo biti nezadovoljan i tražiti da ti se to nekako nadoknadi ali shvati da se ljudi jednostavno nisu mogli javiti u tom određenom trenutku SVIMA koji su nazvali. |
![]() |
![]() |
#385 |
Too much busy
|
Kako se manifestirala različito kad na Iskonovoj stranici ISkonTV imao crveno svjetlo, a sve ostalo zeleno? Rebootao sam i STB i router, samo je TV odapeo, sve ostalo jer radilo. Što se tiče nejavljanja, da imaju kvalitetniju uslugu, ne bi ih zvalo stotine korisnika u isto vrijeme.
#386 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Moze mi netko reci kakav je Iskon.TV u odnosu na MaxTV? Bolji, losiji...isti jarac? Nesto si razmisljam da mozda prodem kompletno na Iskon sa t-coma, ali malo sam skeptican tj. cini mi se da je sve to ista stvar...ili se varam? |
![]() |
![]() |
#387 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
TV je slabiji nego kod MaxTv-a, manje programa (ne računam onih 500 lokalnih), nema novih RTL i Nova kao ni HD programa, te mi se čini da je kvaliteta slike nešto slabija. Koliko čitam dečki su imali problem s prijemom TV-a u četvrtak, dok je kod mene bilo sve OK, isto mi je bilo i s Maxom, bez onih prekida slike kao što su imali drugi. Jedno se 4-5 puta dnevno prekine veza (i internet i TV) na 5-10 sec. što zna iritirati jer se često dogodi baš kad je neka završna scena filma ili neka dobra akcija u utakmici. Sada sam odluči što prvenstveno želiš i vidi odnos cijene i potreba. IMHO ako ti je samo zbog TV-a ja ne bi prelazio na Iskon, no ako je i zbog interneta, tada DA. |
|
![]() |
![]() |
#388 |
Too much busy
|
Sve je to isti ku...kuruz ![]() Nisam imao maxtv, ali sa internetom i telefonom NIKAD problema, ali uz osjetno višu cijenu. Na Iskonu je cijena niža, ali i kvaliteta usluge. Najčešće telka rikne ili se STB zblesira.
#389 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Ma mislim da uopce necu nista produzit.....ne zelim se prodat za jedan obican HDD. ![]() Lijepo cu odjavit MaxTV i adsl te samo nastaviti placati pretplatu i to je to...glavno da nisam vise vezan nikakvim ugovorom za njih pa mozda sve to produzim jednoga dana kada ce imati neku ultradobru ponudu ili cu mozda preci jednoga dana kod nekog drugog providera ako mi dode u kvart. Znaci za tu odjavu odem u t-centar i samo sve odjavim....normalno placam pretplatu, samo nisam ugovorom vezan za njih i to je to!? |
![]() |
![]() |
#390 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
No ukoliko ti i dalje želiš koristiti adsl i maxtv, a prestala ti je ugovorna obveza ne trebaš ništa odjavljivali (nema automatskog produljenja ugovora) nego koristiš kao i do sada, uz mogućnost da u svako trenutku odeš drugom operateru ili produžiš ugovor uz neku povoljniju ponudu. |
|
![]() |
![]() |
|
|