|
![]() |
#781 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#782 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Nekako mi se čini da se prelazak sa GTS250 na GTS450 ne isplati. Nema tu nekog značajnog povećanja performasni. OC ne igra ulogu, jer je cilj dobiti što štedljiviju/tišu/hladniju grafu. GTX460 možda? Nisam nigdje našao detaljne usporedbe u performasama, potrošnji, temperaturama i buci... |
![]() |
![]() |
#783 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Točno, na GTS 450 se ne isplati jer je pomak u performansama premalen. Opcenito mid range ponuda novih kartica performansama ne odmice prošloj generaciji. GTX 460 768 je u klasi GTX275, ako ti to kaj znaci. ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
"Samo vodu ne!"
|
Da, znam. Samo, pitanje je potrošnje i buke... Ako je GTX460 štedljivija, hladnija i tiša od GTX275, onda se isplati. Osim toga, ako bi išao na 460 onda verzija sa 1GB 256bit. Uglavnom, ne znam je li tako, samo pitam...i čekam konkretne prijedloge da padnu s neba. ![]() Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 15.01.2011. u 12:05. |
![]() |
![]() |
#786 |
"Samo vodu ne!"
|
Slažem se. Baš gledam. Sve mi se nekako čini da i nije vrijeme za odvajanje od gts250. |
![]() |
![]() |
#787 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja sam ocijenio da mi je najbolja investicija utopit G92 za 400kn i uzet si GTX260 za 600kn...samo takvo što treba naći jer su ovi koji prodaju te kartice još uvijek žive u svojim oblacima. Da nisam našao ovu povoljno, nema teorije da bih dao 800kn za GTX260 koliko još uvijek banda traži za kartice čak i bez garancije, već bi išao na novu GTX460 768MB. |
![]() |
![]() |
#788 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#790 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čovjek ima E5200! Za GTX460 mu ipak treba nešto jače. Mislim da je GTX260/HD4870 max. grafe za taj proc.
#791 |
Premium
|
A ova: Sapphire Radeon HD 5770, 1 GB GDDR5, odnosno da li VAPOR-X verzija iste kartice vrijedi 100Kn više? Da li je zaista osjetno hladnija i tiša? |
![]() |
![]() |
#793 |
Guest
|
@Mortimer: Preporuku si dobio; ili mijenjaj artikl za kompenzaciju (aka uzmi nešto drugo iz shopa), ili biraj value for money ![]() ... Zbilja vas ne kužim ekipa, pišete o "uskome grlu" i sličnim stvarima- pa ne ide čovjek kupovati za keš već izvlači sredstva sa reklamacije, a tu se uvijek uzima ono što daje najbolji omjer perf./kn, nije li tako ?! Uostalom, Mortimer, ako već ideš "balansirati" konfu, kupi polovnjaka tu na "Tržnici" kakvu 4850 ili 5750 seriju, a ovaj "kupon" utopi uz određeni popust u dogovoru sa nekim... ![]() |
![]() |
#795 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
vrijedi li ova kartica cca250kn više od HD 5550 Ultimate http://www.protis.hr/products/detail...ultimate/36212 |
![]() |
![]() |
#796 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
za što? za htpc je dosta i 5550, ako je ipak nekakav gaming tu puni je bolja opcija ipak 5670. Također, mora li biti pasivna, jer ako nemora za te pare se može naći i 5750 koe su dosta tihe same po sebi |
![]() |
![]() |
#797 | |
Premium
|
Znam da sam nekima od vas već dosadan i ispričavam se što vas maltretiram, ali s obzirom da ne znam kada ću slijedeći put biti u prilici nabaviti novu karticu, još se nisam odlučio, pa ću vas još malo zagnjaviti. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti biti u mogućnosti prijeći na nekakav Athlon X4 640 ili nešto slično, tako da naginjem uzimanju jače kartice znajući da ju moj trenutni procesor vjerojatno neće moći iskoristiti u potpunosti. Ono što me više brine je napajanje, a o tome je ovdje očito podijeljeno mišljenje: Citiraj:
Koliko malo? Prema ovom testu, konfiguracija s i7 940 i GTX460 u Furmark-u troši oko 375W: Prema tome, pretpostavljam da bi moje napajanje koje mora držati bitno slabiji procesor trebalo moći izdržati GTX460? Da li je netko, osim SRV-a, koristio GTX460 na napajanju sličnom Fortronu 400W, pa da može iz prve ruke reći da li bi to moglo uredno raditi? I da, kakav je Radeon HD6850 u odnosu na GTX460? Trenutno se dvoumim između: Zotac GeForce GTX460, 1GB i Sapphire Radeon HD6850, 1GB |
|
![]() |
![]() |
#798 |
Premium
|
Fortron 400W bi radio as GTX460, ali pitanje koliko dugo. Naime, uslijed većeg opterećenja dolazi i do većeg zagrijavanja napajanja, a samim time mu se skraćuje i radni vijek. U principu, ništa te ne košta da probaš. Ako radi - super. Ako ne radi, trk po jače napajanje. Od navedenih kartica, GTX460 je bolja opcija. problem je što su sve navedene overkill za tvoj procesor. Bez boljeg procesora, kupnja bilo koje kartice ti je bacanje novaca jer nijednoj nećeš moći iskoristiti puni potencijal. A ako budeš išao na bolji proc, obavezna ti je kupnja boljeg napajanja. Vodi računa o tome da je bolje potrošiti nešto više para za kvalitetno napajanje nego grafiku ili proc obzirom da se ono ne mijenja toliko često kao druge komponente. U principu, kvalitetno kućište i napajanje može ostajati dok se sve ostale komponente mijenjaju.
#800 |
Premium
|
Ma jasno je to meni, ali taj Fortron mi je, kada sam ga kupavao, djelovao kao razumna kupovina. Koje bi napajanje bilo nekakav best buy za konfiguraciju s GTX460, Athlonom II X4 640 i jedno 4-5 sata diskova, a da je i dovoljno snažno da se jednom, eventualno, može dodati i još jedna GTX460 u SLI? |
![]() |
![]() |
#801 |
Premium
|
Sa Seasonicom 520W ne možeš pogriješiti i biti će dovoljno za sve moguće kombinacije. Jest da košta, ali i vrijedi tih para.
#802 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Za sli ti treba definitivno jače napajanje, ali ako ti SLI nij prijeka potreba neko vrijeme, hladne glave možeš 400tku ostaviti u kompu, jer je pitanje dali ces povuci i 300w max sa svojom konfom koju spominješ(x4 630 + gtx460 +hardovi), možda 250w prije... ![]()
![]() |
#803 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
HD 3870 ekvivalent
Koja bi Nvidia bila ekvivalent ovoj Ati kartici po snazi ali i po niskoj razini buke,jer ova Atijeva je stvarno tiha? http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=151 |
![]() |
![]() |
#806 |
Premium
|
Dosta radim u Photoshopu,a planiram se baciti i na obradu videa,pa citam da Nvidia bolje radi sa Adobeom.Jel mi to netko moze objasnit?Cak sam probao instalirati AVID software za obradu videa,ali mi ne radi jer nemam Nvidia graficku.Tak da moram prodati Atija i preci na Nvidiu. |
![]() |
![]() |
#807 | |
Premium
|
Citiraj:
A kako ova stoji sa razinom buke ventilatora? Uglavnom,odluka je pala,kupujem GTS 450,samo mi preporucite sto tisu varijantu. Zadnje izmijenjeno od: Hrubi. 24.01.2011. u 20:32. |
|
![]() |
![]() |
#808 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Moj Prijedlog I opis I ako moze pitanje glede mog procesora, koja bi bila kartica za njega optimalna? SLI me gnjavi pa mislim prodati ove 2 i uzeti jednu koja bi bila taman za procesor. Thx |
![]() |
![]() |
#809 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
|