|
![]() |
#2551 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Da li se carine i porezuju npr. neispravni laptopi ili neki drugi uređaji? i kako npr. dokazati njihovu neispravniost ako nije vidljivo golim okom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@mikimikic Dovoljno je pokazati PP račun @ivoo Neka ti seller napiše na paketu/u specifikaciji da se radi o neispravnim komponentama
![]() |
#2554 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Imam dva racuna jedan je 40 dolara (dostava do rodaka) a drugi je 30 dolara (dostava u hrvatsku). Pakirano je u omotnicu, prema mojim prijasnjim slanjima i iskustva sa carinom. Svi paketi u omotnicama uvijek redovno produ bez carine. Takoder carina je navikla kada je nesto iz amerike da bude preko ebaya i kada dodem tamo platiti carinu pokazem racun oni otipkaju u ebay i gledaju vrijednost. Kada jednom nisam imao ebay carinica je bila toliko ljuta da sam zavrsio vani na hladenju 10minuta pa sam ponovno morao uci. Iako nisam progovorio jednu rijec, a da ne pricamo koliko mi je naplatila dadbima ![]() Problem mi sada nastaje ako me pozovu, sto mi sami oni nece vjerovati sto sam narucivao boce izvana za skoro 400kn (tj boca 200kn). Pa sam u dilemi ako me pozovu sto da pokazem od racuna. Uostalom koja stopa carine bi bila prema njihovom za termos boce trazim vec par dana pa nisam bas u mogucnosti pronaci stopu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2557 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2560 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad ti seller napravi refund - pare ti nakon par dana sjednu na račun koji ti je povezan s paypalom. Refund normalno radi kada je u pitanju primanje love preko paypala. Ovo s voucherima i ebay stuffom neznam, to mi se još nije dogodilo.
![]() |
![]() |
#2561 | |
Premium
|
Citiraj:
meni mogu pare samo na karticu jer je ona povezana s pay palom,tj devizni račun u pbz-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2562 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
kada ti prodavac refunda pare to je isto kao da ih nikad nisi ni dirao sa svog racuna u banci, ali kao sto rekoh problem u hrv. je sto nam ne mogu uplatiti pare na paypal (ovo refund je iznimka), pa daju vouchere, npr. ako si kupio nesto od 1894.44 dolara dat ce ti voucher u tom iznosi, i ti ga mozes potrositi ili odjednom ili nadodati ako zelis kupiti nesto jos skuplje a ono sto nisam siguran ali mislim da je tako, je ako kupim nesto u manjoj vrijednosti od vrijednosti vouchera hocu li opet moci koristiti taj voucher, tj. prevod na naski 'bon' |
![]() |
![]() |
![]() |
#2563 |
Registered User
|
Ma daj....sto ako mi netko napise na nesto sto mi posalje "gift" i ja za to nemam racun buduci da je to poklon i nisam ga platio?Odmah cu ti odgovoriti, prizati ce to kao poklon ali davanja ce ti naplatiti po njihovom proracunu ( ukoliko ih bude bilo ).Znaci poklon u njihovom rjecniku pojmova mora postojati bas radi takvih stvari koje sam naveo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2565 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Sta da ti dam? Citiraj:
Kazes "reci da je poklon od ujaka". Nema nikakve veze sto je "poklon", platio ga on ili ne, platice davanja na njegovu vrijednost.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2566 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
To što je netko platio prvi dio (vrijednost robe) ih nije briga jer ti plaćaš uvoz robe u Hrvatsku.
![]() |
![]() |
#2567 | |
Premium
|
Citiraj:
što nitko nikad prije nije dobio refund na karticu?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa jesmo. Meni je prodavač vratio novce jer item nije stigao. Ali, ja sam osobno odmah to potrošio na neš drugo sa ebaya, nisam pokušao dizati tu lovu. Kasnije je item ipak došao pa sam mu vratio novce.
![]() |
#2569 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2570 | |
Premium
|
Citiraj:
item još nije došao posto na forumu platio 21.12 poslali 23.12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2571 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Visa Electron je devizna, u dolarima. U dolarima platio, u dolarima dobio natrag. Na izvodu pisalo STORNO NEŠTO -6.99$
![]() |
#2572 |
Premium
|
budemo vidjeli hoće li item po meni neće,već je trebo zagubio se negdje u prometu,ne mora ni pošiljatelj bit kriv ali 3 puta sam naručivao sa dealxtreama i nikad se nije zagubio,ako mi ponudu vaučer uzet ću ga nije velika svota 26$,ja se nadam ako dobijem vaučer i kupim item od 30$ valjd aću morat doplatit 4$ ili ako je item 20$ da mi ostane 6$ samo sumnjam u ovo drugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2573 |
Registered User
|
Ako cemo bas u detalje,uvijek postoje iznimke i osobe koju su oslobodjene carine i davanja, tako da bi carinu trebalo zanimati tko i kako je placeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ovako, kinezić me zaebaje. Naručio sam ovo http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...=STRK:MEWNX:IT, došlo je dosta brzo, za nekih desetak dana. Ostavio mu pozitivan feedback, da bi nakon toga počela crkavati jedna po jedna led-ica. Poslao sam mu mail sa slikom i rekao je da će poslati novu. Jutros dobijem poruku tipa, zamijenit ćemo ti lampu ali pošalji ovu natrag! Ima li tko kakav pametan savjet? Rekao sam mu da ću provjeriti koliko košta, pa da ću odlučiti hoću li slati ili ne. Ako se nastavi praviti grbav, naručit ću nešto drugo od njega i dat mu negativan feedback, ko ga j. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2575 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
I kod takvih iznimki je nebitno tko je robu platio, oslobođenje plaćanja davanja se vodi na isti iznos bez obzira tko ga je platio. Znači, ako si oslobođen plaćanja davanja na neku robu prilikom uvoza, da li ta roba stigla kao poklon ili si je sam kupio carini svejedno, koristi se tvoja olakšica i sve što ide uz to (ograničenja itd.).
![]() |
#2576 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Treba mi savjet da li sam postupio ispravno. Naručio sam item kao uslugu frendu. Obzirom da lik nije slao u HR, namuljao sam ga da mi ga ipak pošalje. Item je poslan 19.12.10. iz Kanade s dospijećem 10-20 dana. Poslan mi je tracking number i tamo od tada nema nikakve promjene. Kako je prošlo 30 dana, poslao sam mu poruku u kojoj sam sve to napisao i upozorio ga da ću otvoriti dispute ako item ne stigne slijedeći tjedan. Predložio sam mu da mi vrati lovu ako ne dođe, a ako dođe nakon toga da ću mu ja poslati lovu. Danas mi je odgovorio da pošt. službi treba i do 45 dana 'za male zemlje'. Vjerovati mu i čekati ili zatražiti refund?
![]() |
#2579 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Ali to te ne sprečava da nazoveš besplatan broj pošte 0800 303 304 i kažeš im što imaš, koliko je to teško i da ti okvirno kažu, možeš li to uopće poslati natrag i koliko bi te koštalo. (Neke stvari se ne mogu slati u inozemstvo avionom, npr. baterija za laptop) A onda mu probaj objasnit da je trošak slanja velik i da prelazi cijenu robe, pa ga pitaj bi li ti vratio pola iznosa love koju si dao. I drugi put testiraj stvar pa ostavi feedback (tako sam se i sam zeznuo, pa sad feedback ostavljam nakon par dana od dolaska predmeta). Sretno! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|