|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Asus vs. Toshiba
Suzio sam izbor u kupovini novog laptopa na ove 2 marke. Zanima me usporedba laptopa sličnih/istih performansi (cjenovno 6k-8k kn, i5 procesor barem) s obzirom na kvalitetu izrade, garanciju, kvalitetu ekrana i tipkovnice te trajanje i vijek baterije. Navodno Asus N serija posrče bateriju (i5 ili i7) vrlo brzo, ali to je za mene samo navodno. Najviše bih cijenio postojeće korisnike. Fala |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Najbolje ti je upiknuti nekog Asusa n serije, to su zvijeri, ekran 17'' full HD i5 i neka Nvidijica.
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Đeez , da si priej dvije godine postavio ovo pitanje , spalili bi te na lomaci. sto se mene tice...toshiba onako, dva koplja iznad asusa. kvaliteta izrade , ujednacenost , podrska ..al uzmi sta hoces. radim svakodevno na svojoj toshibi i tudem asusu , stvarno je toshiba punio ljepsa , brza , jednostavnija.je i skuplja bila nemogu rec , al ono.. |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
ono što ti ja iz svog iskustva mogu reći je da je toshiba jedan brand laptopa koji više zasigurno ne bih kupio, kupio sam dvije jedan malo skuplji model i jedan jeftiniji, sa ovim skupljim ajde koliko toliko je ok raspale su se neke stvari nakon isteka garantnog roka, neke tipke, usb port i sl. disk što je česti kvar laptopa i on radi relativno ok. Dok ovaj drugi nešto jeftinji model s njim sam imao problema od prvog dana, u ekranu je stalno nešto zujalo i u servisu nisu mogli odmah dokučt u čemu je problem, ali su to nakon 2 reklamacije riješili, ubrzo nakon toga raspala mi se tipkovnica, nakon toga, riknuo adapter, počeo se pregrijavat itd. sva sreća upao sam u neku akciju produženog jamstva pa sam to reklamirao u garantom roku, nakon toga laptop je radio neko vrijeme, te se opet javlja problem sa baterijom koja je riknula i počela radi kratki spoj, sad s ekranom tamna slika (gotvo je nema), napisao sam tu negdje post. Isto tako podrška za drivere je loša, nemaš redovitih update kao što je bio prelazak sa XP, na Vistu izdali su samo 1 ili 2 drivera te isto tako za Win7 samo jedan driver (za 1 komponentu), te određene stvari ne rade na novim osovima jer nema drivera (nešto se pokrpa windows updateom ali ne sve) Na asusu sam radio ne čini mi se loš, ali ne znam kako se nosi s vremenom korištenja. Moj ti je savjet ako želiš kvalitetan laptop onda neka to bude HP ili Dell, kad biraš laptop u obzir uzmi kakva je podrška određenih brandova jer će ti to kasnije biti vrlo bitno. Zadnje izmijenjeno od: Raines. 13.01.2011. u 02:46. |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dell ili Lenovo+doplata jamstva. Vjeruj mi, jamstvo ti je najbitnija stavka kod kupnje prijenosnika. Toshibe su mekane da ne povjeruješ, HP u zadnje vrijeme ima više lošijih nego dobrih modela, Asus...kako koji, Aceri ...ha...kolko platiš tolko dobiš, jel ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Inače, kupio sam ASUS N73JF. Lap za svaku pohvalu. Bar zasad ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|