|
![]() |
#1831 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
blago vama.. meni na SGS ne izdrzi ni dan.. malo interneta.. prosjek mi je 25 poruka na dan i imam minimalno pol sata razgovora dnevno.. dali je bilo potrebno prvi put punit 7-8 sati? vidio sam u sloveniji u jednom webshopu da se moze kupit original baterija za 20€ pa razmisljam da kupim za rezervu.. nebih htio uzet ono veliko krme od 3000mAh jer ne zelim ubuckat mobitel ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dečki, kaj si ne underclockate proc dok je ekran ugašen ? Mislim, ja sam si produžio bateriju sa 1 i pol dana na 3 dana kad ga intenzivno koristim. A kad ga koristim kao stari mob (samo pozivi i poruke), onda drži i 5 dana (preko noći upaljen jasno). I to je sa brightnessom na pola, 3G-om i čime sve ne.
#1833 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Nisam primjetio da imam settingse u postotcima pa sam stavi ona "auto" ali kad je vec SuperAMOLED nek i svjetli ![]() Citiraj:
hvala.
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Router. 14.01.2011. u 03:37. |
|
![]() |
![]() |
#1834 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Malo mi djeluje nemoguce da sa 1.5 dana se produlji na tri dana kad recimo u tih 1.5 dana koliko traje baterija se 75% isprazni zbog koristenja, a svega 25% u standbyu dok je ekran ugasen. |
![]() |
![]() |
#1835 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja sam imao HTC DESIRE mjesec dana (od 4.12.2010. do 05.01.2011.) a prodao sam ga jer mi je bio nekak' prevelik + to što sam dobio više za njega neg' što sam ga bio platio hehe, e sad.... sad mogu ukratko napisati dobre i loše stvari, pa ako će nekome pomoći... Dobra strana: 1. dizajn 2. zaslon (800x480 pixela) [na iPhone4 je 960x640] ali i ovo je odlično 3. touch reagira odlično, možda samo zato jer je kapacitivni, a ne na otpor, uglavnom perfektno! 4. povezivost (wi-fi, bluetooth, 3G/HDSPA, sve super šljaka) 5. programi/programčići, widgeti, market, sve za 5, custom ROMovi, česti update-ovi, postoji sve što zamisliš... 6. HD snimanje videa (1280x720pixela) -možda ima još toga, ali ne mogu se drugih stvari sada sjetiti... 7. OS je super i lako se ''skuži'', opet bi kupio mob sa tim OS-om! Loše/mane: 1. baterija (meni je u početku trajala 4-5 sati, to znači da sam ga punio 3 ili 4 puta na dan), kasnije kad se ''formatirala'' trajala je 1 dan, ali opet uz surfanje ili igranje izdrži 8 sati, opet loše! 2. zvučnik za razgovore i onaj ozada su UŽAS, krče, a pretihi, šumi u razgovorima itd itd, srednja žalost 3. kučiše škripi (poklopac ozada) 4. microSD kartica se ne može zamjeni dok se mob ne isključi i baterija izvadi - jadno 5. SIM kartica se ne može zamjeni dok se mob ne isključi i baterija izvadi, ove se baš i ne koristi, ali netko koristi, pa ne može... 6. snimanje videa u bilo kojoj rezoluciji trza, a i reprodukcija također, kvaliteta loša, ovo je vjerojatno rješivo drugim/novijim softwerom ili custom ROMom, ali opet... 7. slike slikane fotoaparatom - loše, za tako skup uređaj 8. s uređajem se ne dobije ni futrola, ni autopunjač, ni nosač za auto (samo USB kabel, punjač i slušalice) 9. premalo interne memorije, već prvi dan sam morao brisati instalirane programe da dobijem malo slobodne memorije... 10. neki programi nekad jednostavno ne žele raditi, ok, to je vjerojatno rješivo novijim softwerom, ali dok ne dođe noviji softwer može proći nekoliko mjesci 11. uređaj se pregrijava u mjeri da se ne može držati u ruci, ali samo tokom razgovora, surfanja ili igranja igrica (ovaj moj bivši, ne znam za druge, navodno je to slučaj samo kod 10 kom od 1000 kom) To su moja iskustva, planiram sada prijeći na kvaliteniji mob (kvalitetnije neškripavo kučište, da kad s nekim pričam da ne krči zvučnik itd itd) - u obzir ulazi SAMSUNG galaxy S I9000, vidjet ću...
#1836 | |
Moderator
|
Rootan mob i Overclock widget. Ostali su mi bili prekomplicirani za to kaj meni treba. Probao sam setCPU (nije mi radio iz nekog razloga, rekao da nemam mogućnosti smanjivanja taktova) i onaj još jedan Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
#1837 | ||
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
1,2,3,6,8(nema futrole ali ima 3 punjaca (auto, usb, AC i nosac za auto/navigaciju) 11 - Znaci te tocke su sasvim OK na SGS Tocke: 7 - nekorisitm slikanje prvise ali po danu je sasvim solidno dok po noci loshe jer nema bljeskalicu. 9 - ovo vise zavisi od toga kolko aplikacija/widgeta/RAMa koristis ali meni za sad SGS ima dovoljno. 10. programi koji su na marketu su pisani za razne verzije Andorid OSa i neki su banana i loshe napisani dok drugi nekompatibilni s anovijim verzijama tako da nemos ocekivati cuda za free software - nema tu strogog beta testiranja od proizvodjaca koji bi provjeravao kompatibilnost i slicno ![]() ![]() Tocke 4,5 su iste i na SGS kao i na Desire-u. Citiraj:
![]()
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Router. 14.01.2011. u 03:39. |
||
![]() |
![]() |
#1838 | |
Premium
|
Citiraj:
-onda je ovo sljedeći potencijalni mob, ima ih već od 2000kn na njuškalu ![]() -jedini problem (meni) bi mogle biti dimenzije [širi je od Desire-a, a to mi smeta] inače sve 5, ima ga jedan poznanik, zamolit ću ga da mi ga malo da pa da vidim kak leži u ruci, djeluje mi puno ''kvalitetnije'' od Desire-a.
![]() |
#1839 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Dali se gubi garancija ako se roota? |
|
![]() |
![]() |
#1840 | |
Premium
|
Citiraj:
-garancija ti se gubi rotanjem, no zato prije roota napraviš backup na PC, a kasnije ako bude potrebe vratiš to nazad u mob prije nego što ga odneseš na servis. Kako - ne znam, nisam to radio dok sam imao Desire, ali imaš onaj xda forum, naš HR forum (cafe mobil) i ovdje ekipu koja će te točnije uputit.
![]() |
#1841 | ||||
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Zanimljivo štivo u svakom slučaju, hvala na linku ![]() Uostalom, ne vidim ništa loše u tom već prihvačenom protokolu. ![]() Zašto ne? ![]() Citiraj:
![]() (mene i 5 minuta naživcira, sve iznad je mučenje ![]() Što se tiće backup baterije, odlična ideja i to sam radio sa HTC HD2, pogotovo u kombinaciji sa dockom. Mobitel se nikad nije ugasio od baterije što mi je bilo važno jer na poslu imam smjene od 12 sati pa nije baš lijepo kad se ugasi a tek sam doš'o na posao ![]() Citiraj:
Večina nema rootan mobitel, pa ni ne može. Ja sam prije koristio setCPU, kad je screen off stavim na 245 MHz, kad je baterija ispod 15% stavim na 625 MHz te u ostalim profilima stalno bio na 825 MHz u odnosu na prijašnjih 1 GHz. Na tih 825 MHza nisam osjetio nikakav lagg Citiraj:
A stvarno niije problem rootat mob, čak više ne treba ni povezivanje sa kompom i šta ja znam šta. Skinuo sam VISIOnary+, prebacio app na mob (google ga je izbrisao sa Marketa), pokrenuo, probao temproot, uspio, drugi dan "attempt PermRoot" i to uspio za minutu ![]() Ja sam sinoć trajno rootao Desire HD sa VISIOnary+, sve prošlo u redu, i još uvijek ima opcija unroot. Sve 5 ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 13.01.2011. u 23:44. |
||||
![]() |
![]() |
#1842 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1843 |
|
#1844 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1845 |
Moderator
|
Dečki, jel možda itko eksperimentirao sa appovima koji pronalaze mob u slučaju krađe/gubitka ? Probao Track and protect. Sam program je free, no za svaku akciju (wipe mobitela, pronalaženje mobitela preko GPS-a i/ili WLAN-a) trebate 1 credit koji naravno morate kupiti. 10 kredita = 5€. Sve radite preko njihovog site-a koji ima jednostavno registraciju. Dobar je program jer možeš lockat mob, možeš dobiti broj ako kradljivac zamijeni SIM karticu (znači on stavi novu karticu, ti dobiješ taj broj da moš preko SMS-a "upljavljati" mobom). Naravno, ako je mob ugašen ili se flasha softver, onda nema povratka.
#1847 |
|
Nisam znao da su tvornički formirane. Dobro je znati ![]() Ma jasno, nikako nije preporučljivo stalno prazniti bateriju do nule, no svakako nije ni loše tu i tamo možda jednom u 3 mjeseca ju skroz iscjediti i napuniti jer baterija u suprotnom gubi granice, odnosno ih pomiče, pa ni prikazivanje a vjerovatno ni vijek nisu isti ako se baš konstantno baterija nadopunjava.
#1848 | |
Premium
|
Citiraj:
a steta da vise ne postaje normala da mobitel radi bar 2 dana bez beda probat cu bez rootanja sredit clockanje. nisam uspio spojit mob sa kies-om pa nisam mogao napravit backup. nece mi ga prepoznat do kraja.. kao trazi ga ali nikad kraja poceo sam citat xda forum.. stvarno ima puto toga.. samo mi se neda jos riskirat.. jos je "svjez" mobitel, a vec je svasta propatio ![]() sutra cu se prijavit na nas forum hvala na pomoci EDIT: Remixer, krivo sam citirao.. htio sam ispravit lewisov navod da se kod SGS nemoze sd izvadit bez diranja baterije.. moze se ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1849 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja imam 9 godina starog Ericssona T65 koji je na stotine puta ispraznjen do kraja i onda punjen do kraja i nakon svih tih godina, jos uvijek baterija drzi 7 dana kao i kada je kupljen. Zabludi da li-ion treba praznit i punit do kraja parira valjda jedino zabluda da ta radnja u biti i skodi toj bateriji. Vjerujem da na moderne baterije uopce ne treba razmisljat prilikom koristenja mobitela. Ili ce drzat ili nece. Kada "ode" vec ce vjerojatno mob debelo zastarit. |
![]() |
![]() |
#1850 | |
|
Citiraj:
Ne možeš over/down clockati bez roota. Da bi se clockalo aplikacija mora imati pristup sistemskoj particiji i R/W po istoj što ne može imati bez roota ![]() A rootanjem odnosno pokušavanjem istoga ne možeš ništa smrdati.
![]() |
#1851 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Lookout maknut nakon pola sata korištenja... |
|
![]() |
![]() |
#1852 |
49%winner
|
Wavesecure je hvaljen, a ima i 7 dana potpuno funkcionalan demo na marketu. Htio sam iskeširati pare za jednu takvu aplikaciju ali nije mi se pokazala pouzdanom. Lociranje uređaja je bilo loše, skoro pa nikakvo. Naišao sam na razne probleme... A uz to, ovakve aplikacije i nemaju previše smisla ako je vaš mob rootan (čak ne mora ni biti) i kada vas 2 klika dijele od full wipea (bilo u custom ili default recovery konzoli). Jbga, a baš sam bio spreman kupiti app ako bi se pokazao dobrim :\
![]() |
#1853 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
#1854 |
|
#1855 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
#1856 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
#1857 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Probao sam Go Launcher,odlican samo je malo bugovit kad udjem u aplikacije,ucitava ikone nece prihvatit stisak,loada se ponovo nakon izlaska iznekih aplikacija tipa mail i to sto prouzrokuje lagani halt na 10-15 sekundi... Druga app koja mi zivota znaci je adfree,zahtjeva root no oslobadjja vas dosadnih reklama,preporod na livescoreu ![]() Zadnje izmijenjeno od: trouble. 14.01.2011. u 14:46. |
![]() |
![]() |
#1858 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Tako je, sve je do kernela. |
|
![]() |
![]() |
#1859 | ||
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
#1860 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Podržava skaliranje frekvencije ovisno o loadu/bateriji/temperaturi, tebi ne daje kontrolu nad tim, zato se treba staviti neki kernel koji to dopušta pa instaliraš aplikacije poput Setcpu ili Xan's Voltage control koji ja imam, itd. |
![]() |
![]() |
|
|