Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.01.2011., 19:48   #1
denis01000
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
Wink Jedna Sagitta. . .

Eto i mog kompa

Vodeno sam slagao sam,kupio sam jedino vodeni blok.
Hladnjak za vodu je skinut sa auta,a pumpica je od akvarija za ribice.
Sve se pali zajedno s kompom preko malog releja.

Što se konfe tiče to je bila neka mala matična od asrocka,ne sjećam se više koja,socket 462,i riknula je nakon 3 mj korištenja(par puta bacila plavi ekran i nakraju nema bootanja).Unutra je bio AMD Athlon 2600+,1gb RAM,hdd 160gb,grafička ati radeon 9550-128mb,napajanje neko bzvz.

Nakon što mi u dućanu nisu mogli dat novu matičnu sa socketom 462,morao sam mjenjat i procesor,na kojeg nemože "sjest" stari vodeni blok,tako da sam vodeno izbacio

Sada je u kompu druga matična->Asrock n68-s,sa procesorom AMD Spempron 140,1bg RAM,160gb HDD,grafička je integrirana na matičnoj,napajanje neko bzvz,i za moje potrebe to radi solidno

Kad bude bilo para u planu je neka bolja matična sa opcijom ACC,da otključam zaključanu jezgru na semronu i dobijem Athlon II X2 !

Uploaded with ImageShack.us

Zadnje izmijenjeno od: denis01000. 06.01.2011. u 20:28.
denis01000 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2011., 19:50   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Da i? Sta bi ovo trebalo znacit?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.01.2011., 19:59   #3
denis01000
Registered User

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Da i? Sta bi ovo trebalo znacit?
pojasni malo pitanje...koje točno?
Staro 06.01.2011., 20:03   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Stavio si slike bez texta prvo. Niti opis konfiguracije, niti se vidi nesto osim dvije cijevi koje idu negdje.

Kasnije si editirao i stavio nesto texta. Raspisi se malo.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 06.01.2011., 20:30   #5
denis01000
Registered User

Eto dopunio sam malo,slikica ću stavit još čim ih pronađem
Staro 06.01.2011., 23:11   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Eto vidis,

Staro 07.01.2011., 01:07   #7
MP7
Premium
Moj komp

MP7's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Nije loše , ali hebate gdje idu ta crijeva? daj još koju sliku ne vidi se rad a i pumpica, daj da se to sve vidi da uživamo
MP7 je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2011., 16:15   #8
SabahudinP
Tt owner and hater
Moj komp

SabahudinP's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Nije loše ali par pitanja i prijedloga imam Zašto ti crijeva idu tolko naprijed negdje, malo ti trpi pumpa, i zašto, pobogu, blok na zmijicu, jel to Thermaltake? Imao sam ga ja, imao ga je frend i moram ti reć da to ničemu ne valja Ali dobar početak i daj nakelji još koju fotku killera i pumpe. Iako ti ne treba neko bolesno hlađenje (sudeći po konfi), ako ćeš ikada trebati jače mjenjaj blok obavezno, EK supreme ili ako možeš doći do swiftechovog Apogeeja
Staro 08.01.2011., 21:54   #9
Trozic
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2010
Liijepo kućište,ofarbaj ga unutra i pospremi kablove .
Trozic je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2011., 22:16   #10
denis01000
Registered User

Citiraj:
Autor MP7 Pregled postova
Nije loše , ali hebate gdje idu ta crijeva? daj još koju sliku ne vidi se rad a i pumpica, daj da se to sve vidi da uživamo
Citiraj:
Autor SabahudinP Pregled postova
Nije loše ali par pitanja i prijedloga imam Zašto ti crijeva idu tolko naprijed negdje, malo ti trpi pumpa, i zašto, pobogu, blok na zmijicu, jel to Thermaltake? Imao sam ga ja, imao ga je frend i moram ti reć da to ničemu ne valja Ali dobar početak i daj nakelji još koju fotku killera i pumpe. Iako ti ne treba neko bolesno hlađenje (sudeći po konfi), ako ćeš ikada trebati jače mjenjaj blok obavezno, EK supreme ili ako možeš doći do swiftechovog Apogeeja
Da,dobro ste primjetili za crijeva.Pošto je to bilo "low budget home made" vodeno,i nije u njega puno uloženo,i kiler od auta nije stao u kućište.tako da sam ga morao držat izvan kućišta.pošto su protočne pumpice skupe kupio sam potopnu i ubacio ju u teglicu s vodom...A kad ti je teglica puna vode na podu kraj kompa i svih onih žica nije ti svejedno,jer onda jedan krivi pokret nogom može napravit čuda .zato sam to sve mrvicu odmaknuo na sigurnije...

U vezi bloka na zmijicu...Samo radi tog bloka sam sve to i napravio,jer je jedan dan osvanuo u linksovom web shopu,a pošto je vodeni blok za socket 462 malo zajebanije za nabavit(ako ne računamo ebay i to ) odlučio sam iskoristit priliku i dat cca 150 kn za njega...Nije termaltake,nego aquacomputer,i mogu reć da im je završna obrada veoma loša,mogli su malo bolje obradit bazu bloka,isto tako uz njega nije bilo ni spojnica,pa mi je frend tokar napravio 2 po mjeri.

Inače nisam neki gamer,vidi se po konfi,komp mi je za muziku,filmove,net i sl,tako da je ovo bilo više iz fore nego funkcionalnosti.Mada mogu reć da je temp. s vodenim bila uvijek 4 stupnja niža.

Kao što sam napiso u prvom postu vodeno sam izbacio zbog nove matične sa drugim socketom,a i ispod kilera se svako tolko već pojavljivala kap vode jer je počeo slinit na ventilu,pa je postala komplikacija i nakraju krajeva kad treba preselit komp ili nešto uvijek vučeš te cijevi,teglu,kiler...Kod mene je ostavilo dobar dojam,samo prilikom slaganja treba sve odradit pedantno(a ne ko ja ovako)i ne fušarit,već naći pravo rješenje!

To je to vodeno samo na staroj matičnoj i u drugom kućištu

Teglica,s pumpom i algama...ta voda nije mjenjana cca 1 god

Tu se isto nešto vidi,šteta što nemam više slika od cijelog tog sistema,pa da mogu stavit na forum...

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.01.2011., 16:10   #11
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Znaći nemaš više to vodeno hlađenje koliko sam skužio?Trebao si se više potruditi oko toga , pričaš o nečem prošlo svršeno vrijema to mi nejde u glavu al dobro svako ima svoje veselje.
K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje
lkw_pkw je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2011., 16:14   #12
denis01000
Registered User

Citiraj:
Autor lkw_pkw Pregled postova
Znaći nemaš više to vodeno hlađenje koliko sam skužio?Trebao si se više potruditi oko toga , pričaš o nečem prošlo svršeno vrijema to mi nejde u glavu al dobro svako ima svoje veselje.
da toga više nema,sad je unutra zračno hlađenje...Ja sam to predstavio,pa ko oče nek pročita,a tko neće nitko ga ne tjera...
Staro 10.01.2011., 09:28   #13
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

prepostavio sam da si koristio akvarijsku pumpu znaš možda model? imaš možda sliku neku od nje?
Staro 10.01.2011., 16:54   #14
denis01000
Registered User

Citiraj:
prepostavio sam da si koristio akvarijsku pumpu znaš možda model? imaš možda sliku neku od nje?
Da,to je neka kineska pumpica,marke ZHEJIANG SENSEN,model je HJ-611B.

Možeš ju rastaviti,u sebi ima i neku vrstu filtera za vodu,ali onda je dosta dugačka...i to izgleda ovako:

ja sam ju rastavio,i koristio bez tih filtera,i njihovog kućišta,pa je to izgledalo ovako:

Inače piše da joj je protok 450l/h,mislim da me koštala cca 80kn
Staro 12.01.2011., 11:47   #15
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Da 450l/h tak i na mojoj piše samo je moja neka talijanska.To kaj napišu 450L/h , nije stvarni podatak kad se takve akvarijske pumpe koriste za vodeno hlađenje.Jer kod tih pumpi je največi problem otpor , koji u vodenom hlađenju stvaraju:cijevi,radiator,blok.
Taj podatak od 450l/h jedino se može vrijediti za akvarij.
Staro 12.01.2011., 13:07   #16
denis01000
Registered User

Citiraj:
Da 450l/h tak i na mojoj piše samo je moja neka talijanska.To kaj napišu 450L/h , nije stvarni podatak kad se takve akvarijske pumpe koriste za vodeno hlađenje.Jer kod tih pumpi je največi problem otpor , koji u vodenom hlađenju stvaraju:cijevi,radiator,blok.
Taj podatak od 450l/h jedino se može vrijediti za akvarij.
istina,slažem se u potpunosti,kad bih opet radio vodeno potrudio bi se nabaviti protočnu pumpicu koja radi na 12 VDC
Staro 12.01.2011., 13:50   #17
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
zato ne treba gledat protok, nego h tj visinu na koju pumpa moze tjerat vodu. sto vise, to bolje...

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2011., 13:53   #18
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor denis01000 Pregled postova
istina,slažem se u potpunosti,kad bih opet radio vodeno potrudio bi se nabaviti protočnu pumpicu koja radi na 12 VDC

Ja se s tim nebi zamarao, pošto jedan relej košta 9 kuna. Bolje imat kvalitetniju 220V pumpu, nego neku slabiju, samo zbog toga što je ta slabija 12V. Ja imam Eheim 220V pumpu, i spojena je preko releja i dođe na isto kao i da je na 12V. Kad uhvatim vremena, napravit ću si na napajanju izvod 220V s nutarnje strane da nemam nikakvog ekstra kabla vani i to je to.

Ako se baš ložite na 12V, imate Bosch pumpe koje se ugrađuju u neke mečke za cirkuliranje vode u grijanju. Dosta su moćne, a 12V su.

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
zato ne treba gledat protok, nego h tj visinu na koju pumpa moze tjerat vodu. sto vise, to bolje...
Potpis, recimo imam gore navedenu Eheim 1048 i tjera 600l/h, i još jednu 5-6 puta manju i na njoj piše 500l/h, što ovako nije prevelika razlike u litraži kolika je u veličini, al zato Eheim tjera 1,4m, dok ova druga 50cm
Staro 12.01.2011., 14:22   #19
denis01000
Registered User

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ja se s tim nebi zamarao, pošto jedan relej košta 9 kuna. Bolje imat kvalitetniju 220V pumpu, nego neku slabiju, samo zbog toga što je ta slabija 12V. Ja imam Eheim 220V pumpu, i spojena je preko releja i dođe na isto kao i da je na 12V. Kad uhvatim vremena, napravit ću si na napajanju izvod 220V s nutarnje strane da nemam nikakvog ekstra kabla vani i to je to.

Ako se baš ložite na 12V, imate Bosch pumpe koje se ugrađuju u neke mečke za cirkuliranje vode u grijanju. Dosta su moćne, a 12V su.

Potpis, recimo imam gore navedenu Eheim 1048 i tjera 600l/h, i još jednu 5-6 puta manju i na njoj piše 500l/h, što ovako nije prevelika razlike u litraži kolika je u veličini, al zato Eheim tjera 1,4m, dok ova druga 50cm

Da,tako sam i ja sebi napravio,ali baš zbog tih kabela mi se to nesviđa...sad neznam za protočne pumpice koje rade na 220V,vjerovatno su skupe,ali i kvalitetne,to je dobro rješenje po meni...
ja sam većinom vidio potopne,a potopne bi izbjegavao jer zahtjevaju neki rezerovar u koji se moraju potopit.On opet traži neko svoje mjesto a ustvari je nepotreban (bar ja tako mislim).
Staro 12.01.2011., 14:32   #20
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Da,tako sam i ja sebi napravio,ali baš zbog tih kabela mi se to nesviđa...sad neznam za protočne pumpice koje rade na 220V,vjerovatno su skupe,ali i kvalitetne,to je dobro rješenje po meni...
ja sam većinom vidio potopne,a potopne bi izbjegavao jer zahtjevaju neki rezerovar u koji se moraju potopit.On opet traži neko svoje mjesto a ustvari je nepotreban (bar ja tako mislim).

Da, nepotreban je. Ja imam protočnu pumpu i nemam rezervara, samo jedan T komad kroz kojeg sipam tekućinu unutra. Ispočetka je dosta teško ubacit vodu u sistem, al kad se ispraksaš, budeš gotov za par minuta
Staro 13.01.2011., 12:27   #21
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

Ljudi misle ako pumpa ide na 220V izmjenične struje da je ta pumpa jača i bolja.Možda su u potpunosti u pravu ali ako se radi o vodenom hlađenju za kompjutere onda ta činjenica nije točna.Prvo postoje pumpe koje prvenstveno za vodena hlađenja u kompjuteru npr. jedna od najkvalitetnijih i najboljih pumpa koje postoje za vodeno hlađenje:Laing pumpa

za ovakvu pumpu se isplati izdvojiti i više od 300kn
Laing firma ne proizvodi pumpe samo za vodeno hlađenje kompjutera , proizvodi industrijske pumpe,pumpe za termo grijanje... takve vrste pumpi se ugrađuju u tvornice , velike stambene zgrade koje imaju preko 60 stanova.Takve pumpe su puno jače i snažne jer je potrebna veča snaga i pritisak koji je tisuću puta veći nego u vodenom hlađenju za kompjuter.Toj firmi nije problem napraviti pumpu za vodeno hlađenje kompjutera.
Staro 13.01.2011., 12:54   #22
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Ljudi misle ako pumpa ide na 220V izmjenične struje da je ta pumpa jača i bolja.Možda su u potpunosti u pravu ali ako se radi o vodenom hlađenju za kompjutere onda ta činjenica nije točna.Prvo postoje pumpe koje prvenstveno za vodena hlađenja u kompjuteru npr. jedna od najkvalitetnijih i najboljih pumpa koje postoje za vodeno hlađenje:Laing pumpa

za ovakvu pumpu se isplati izdvojiti i više od 300kn
Laing firma ne proizvodi pumpe samo za vodeno hlađenje kompjutera , proizvodi industrijske pumpe,pumpe za termo grijanje... takve vrste pumpi se ugrađuju u tvornice , velike stambene zgrade koje imaju preko 60 stanova.Takve pumpe su puno jače i snažne jer je potrebna veča snaga i pritisak koji je tisuću puta veći nego u vodenom hlađenju za kompjuter.Toj firmi nije problem napraviti pumpu za vodeno hlađenje kompjutera.

Sve to stoji, al nismo se razumjeli. Ja kažem da ću bolje u sistemu imati jaču 220V pumpu s relejem nego neku slabiju 12V bez njega, jer kad sam ja sklapao sistem, imao sam te dvije solucije.

Daleko od toga da nepostoje kvalitetne 12V pumpe za vodeno hlađenje, dapače. Iako, Laing je poznat po super performansama, ali i po krepavanju
Staro 13.01.2011., 13:27   #23
denis01000
Registered User

ova laing pumpica je super,a sad što se tiče protoka vode i jačine pumpe u vodenim hlađenjima računala,mislim da to i nemoramo gledati tako precizno.Ako je pumpica slabija jedini problem je što u sistemu trpi ona.A sve dok voda bar malo struji kroz blok procesora i hladnjak,nema problema,jer se to ne zagrijava jako sve dok ima nekog protoka.

A vidio sam što znači nikakav protok kad mi je pumpa stala 2-3 puta.to je bilo tako vruće da sam se jednom dobro opeko na bakreni blok.i cijevi su poprimile toplinu i već su počele mekšat,al na sreću sam svaki put na vrijeme uspio pogasit komp(ili prodrmat te kontakte pa je relej proradio)

Inače razlog zašto je stala pumpa je bio loš spoj između molexa koji je dolazio sa napajanja i drugog molexa čije su žice išle na relej.
Staro 13.01.2011., 14:16   #24
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
ova laing pumpica je super,a sad što se tiče protoka vode i jačine pumpe u vodenim hlađenjima računala,mislim da to i nemoramo gledati tako precizno.Ako je pumpica slabija jedini problem je što u sistemu trpi ona.A sve dok voda bar malo struji kroz blok procesora i hladnjak,nema problema,jer se to ne zagrijava jako sve dok ima nekog protoka.

A vidio sam što znači nikakav protok kad mi je pumpa stala 2-3 puta.to je bilo tako vruće da sam se jednom dobro opeko na bakreni blok.i cijevi su poprimile toplinu i već su počele mekšat,al na sreću sam svaki put na vrijeme uspio pogasit komp(ili prodrmat te kontakte pa je relej proradio)

Inače razlog zašto je stala pumpa je bio loš spoj između molexa koji je dolazio sa napajanja i drugog molexa čije su žice išle na relej.

Ja imam spojenu tinjalicu na relej, odnosno na izvode od pumpe, tako kad ona radi, radi i pumpa, pa nemam briga
Staro 13.01.2011., 17:10   #25
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

neznam zasto si spajao tinjalicu???objasni?jednostavnije je spojiti samo relej,
ja imam potopni pumpu na relej spojen sklop na vodenom hlađenju to je dobro solucija jer se smanjuje broj prekidača i sve svedeš na jedan prekidač.
Što se tiče Laing pumpi nemam zamjerki jer su dobre , a to znaju svi stariji članovi koji su radili svoja Home made vodena hlađenja.
Staro 13.01.2011., 17:39   #26
denis01000
Registered User

Citiraj:
ja imam potopni pumpu na relej spojen sklop na vodenom hlađenju to je dobro solucija jer se smanjuje broj prekidača i sve svedeš na jedan prekidač.
Što se tiče Laing pumpi nemam zamjerki jer su dobre , a to znaju svi stariji članovi koji su radili svoja Home made vodena hlađenja.
pa spojio je tinjalicu da mu se nebi desilo ovo ko u mom slučaju-prestanak rada pumpe(iz bilo kojeg razloga).ako je na dobrom mjestu postavljena ta "signalizacija",čim pumpa stane i ta tinjalica će prestat svijetlit i odmah stižeš reagirat,samo opet ponavljam ako je ugrađena negdje na kućište,gdje ne gledaš,opet nećeš vidit da se ugasila i dođeš na isto.
Staro 13.01.2011., 19:11   #27
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:

Di mi sa releja idu izvodi na pumpu, ide par žica na pumpu i par na tinjalicu. Da ako mi se negdje rašteka, da znam da pumpa neradi. Jer pumpa radi dok ima i struje, nema se šta fizički pokidat u njoj da neradi ako ima struje.

Ovo malo zeleno, s lijeve strane je tinjalica.

Neću više spamat kolegi temu, ako vas zanima, pitajte u mojoj
Staro 13.01.2011., 19:13   #28
denis01000
Registered User

Staro 13.01.2011., 20:08   #29
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

joj oprosti kolega Pupo sad sam skužio ja sam tu tinjalicu zamjenio sa necim drugim ubiti skužio sam da je to sve isto.
objašnjenju.
Ja imam isto tak napravljeno sam kaj sam ja još zaštitio sa osiguračem od 6A pumpu koji sam umetnu odmah do Tinjalice i prekidaca za ventilaora stavim bum stavio slikicu od front panela

Zadnje izmijenjeno od: lkw_pkw. 14.01.2011. u 12:18.
Staro 27.01.2011., 15:53   #30
lkw_pkw
Premium
Moj komp

lkw_pkw's Avatar

evo kako sam ja sebi napravio prednji front panel sa indikator tinjalicom:

prvi prekidač s ljeve strane od neonki,pa dolazi osigurač od pumpe,inikator tinjalica,prekidač od ventilatora prednjih.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno