|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Pozdrav.. Znači trebala bi mi pouzdana, nebugovita i po mogućnosti poznata alternativa komercijalnome Partition Magicu.. Točnije, treba mi za izradu particija na disku i prepoznavanje novog diska (kao što može Partition Magic).. Koristim Win 7 64bit, pa treba vodit računa i o tome.. Zahvaljujem, i ispričavam se moderatorima ako slična tema postoji, ja ju nisam našao na ovoj prvoj strani foruma/teme.. Ako treba premjestite na valjano mjesto ali bi molio da me se obavijesti.. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Osnovno particioniranje možeš iz windowsa napraviti, od alternativa imaš EASEUS Partition Master http://www.partition-tool.com/personal.htm ili skineš Hiren's Boot CD, na njemu imaš GParted. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Evo probat cu na sedmici backup napravit sa defaultnim programom, na što će to ličit, neznam.. Dojmovi nakon Restore-a? Mogao bih vidjet za ovaj Hirens Boot cd, jesi li to osobno koristio, sve u redu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Nisam iz tvoga pitanja baš shvatio što trebaš, ako misliš na particioniranje prije instalacije windowsa, to možeš Hiren's cd-om, ovo o "dodavanju" novog diska mi isto nije jasno. Ne treba ti nikakav dodatni softver, Disk Management može sve. Ako pitaš za spajanje ili dijeljenje postojećih particija onda EASUS. Da, koristio sam Hiren's stotinu puta, sve u redu, živ sam :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Shvaćaš? Znači treba mi besplatan program samo za te dvije stvari, ali naravno da je pouzdan jer sam se načitao svakakvih stvari prilikom korištenja raznoraznih programa.. Svijestan sam toga da u slučaju nestanka struje u trenutku dok Partition magic radi particiju ili slično, da može doći do oštećenja diska, ali to je rizik koji svatko uzima, naravno, iznimka su oni koji imaju UPS, ja to tek namjeravam kupit kad ulete neke pare.. ![]() EDIT: Evo skidam GParted, ima nešto više od 100MB, i bootabilni je.. Htio sam nešto što može radit iz Windowsa ali ako govorite da je ovaj dobar napravit ću boot od njega, odnosno samo ga snimit na cd jer boot već je i kad zatreba koristit..
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 10.01.2011. u 21:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
|
Ti ga nisi vidio, Xp je. U ovih mojih xx godina servisiranja i prodaje 'ardvera, nisam nikad koristio "neke" programe za to. Sve se obavi iz windowsa i disk managmenta. Novi disk. 1. Spojis 2. Upalis pc i bootas windoze 3. Otvoris disk managment i inicijaliziras disk (formatiras i dodijelis letter) Tebe vjerojatno zbuni sto nevidis disk kad otvoris "My computer". Tocno?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali ne pričam o novom disku na kojeg tek stavljaš windowse nego na novi disk koji kupiš i spojiš pored već instaliranih windowsa ![]() ![]() Pod tim dal ga Windows vidi ili ne, mislim na to da se disku nemože pristupit iako ga u najboljem slučaju Win vidi.. EDIT: Tek sad te shvaćam.. Znači ti kad kupiš novi disk samo bootaš windowse,bla bla, i tako "očitavaš i uređuješ" novi disk? Ja tako nikad nisam radio jer očito nisam za to znao.. Već sve što je trebalo napravit, particije, spajanje particija i ostalo, radio sam iz Windowsa pomoću partition magica.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
PizzoZder
|
Citiraj:
![]() Ne mislim na disk na koji instaliras windowse, bas suprotno, tocno ovo sto ti kazes. Citiraj:
Citiraj:
Dali znas di je disk managment?
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Naravno, bar u Win 7 nije teško ništa nać, Search/disk management ![]() A prilikom bootanja Windows DVD-a on ponudi sučelje koje je nalik na sam Win i tu možeš lijepo mrdat i prdat.. Ali nisam znao da možeš i particije radit i ostalo, mislio sam samo da može formatirat ![]() Ajd puno ti hvala, od sad šibam Disk Management shortcut na Desktop ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
PizzoZder
|
Ili kratko. Start-->run-->diskmgmt.msc Edit: Ovdje imas i nasiroko opisane opcije. http://technet.microsoft.com/en-us/l.../bb457110.aspx Imas domacu zadacu. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ali ovo što kaže Nino stvarno nisam prakticirao a najjednostavnije je.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
To sam i mislio, da.. Vidiš da svijetlo piše search programs and files ![]() Citiraj:
![]() ![]() Hvala svima, što se mene tiče Nino, može lokot.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Imas easeus free http://www.partition-tool.com/personal.htm Dobar je za ono sto ti treba tj free tool za particioniranje ,cak izgleda kao partition manager. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma mislim da ću ostat pri Disk Managementu ali možda reda radi isprobat i taj easeus.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Inače Win7 ima mogućnost da iz disk managmenta resiza particiju na kojoj su windowsi instalirani. XP to nije mogao koliko se sjećam. Eto skužio nedavno pa ako netko ima da nezna...
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|