|
![]() |
#391 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Nezaboravi ULPS isključit i instalirat crossfire profile sa amd-ove stranice.
![]() |
![]() |
#392 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Pozdrav svima i sretna nova. Imam par noob pitanja. Uzeo bih još jednu 5850 za "moj komp" pa me zanima: 1. Jel moje napajanje dosta za još jednu 5850? 2. Hoću li moći imati 4 i/ili više aktivnih display-a (pretpostavljam da hoću, al nisam siguran)? 3. Jesu li novi driveri poboljšali skaliranje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Citiraj:
2) Nisam siguran baš, nek netko tko točno zna odgovori - Ali mislim da nebi trebalo biti prolema. 3) Ne. Tek je HD6xxx serije donjela konkretnije pomake po pitanju skaliranja CF-a i tek se sada sa 6XXX serijom može reci da je blizu SLI-a, iako i dalje driveri imaju dosta bugova po pitanju rada sa 2 kartice. Dobit ćeš karticu zero sporiju od 5970 (5970 je 5870 CF na clockovima 5850). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
nisi naveo koji model 5850 je...imao sam dvije 5850 u crossu na napajanju xilence 650w i radile su bez problema ali najbolje da odes na stranicu od sapphira i vidis po modelu koje su preporuke za cross...dok su grafe bile u crossu mogao sam samo 3 monitora imat,ako nisu u crossu onda bi ih 6 mogao imat... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Citiraj:
Ja glasam za prodaju 5770 (+ dodaš lovu za novu 5770) i čekanje nove GTX 560, i rasplet događaja - 6870 vjerovatno pada dolje (po pitanju cjene), pa raidje odaberi dobar i brz single gpu (6870/GTX 560), nego nijansu brzi dual gpu sustav koji ima potencijalnih problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
pozdrav imam par pitanja, 1.jeli mi se ispalti ic u cf ili da ubodem 6950 2.dali bi dobio boost u graf zahtj. igrama tipa kriza,cod,batelfield,metro ... 3.jeli imam dovoljno jako napajanje za cf i za eventulano neki oc na 5870 frekve. 4. kak bi swe to funkcioniralo na mojoj konfi . ,jeli je dosta 3.6ghz za cf 5.jeli je jače cf od jedne 6950 i kad se moda u 6970 fala unaprijed na odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Premium
|
Malo sam prošvrljao netom i našao safirke 5850 po 1600kn. Pitanjce sad, u kojoj trgovini da kupim, jer u onima gdje inače kupujem nema (ADM, diskont24, links) ili su bolesne cijene (links ![]() Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 13.01.2011. u 14:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Pošto je ovo thread o CF,pretpostavljam da buš ih metal tak.....onda je bolje na 6 seriju ići zbog boljeg skaliranja. Naravno malo ces se morat poigrat i dobre drajvere nać(one koji odgovaraju tvom setupu,meni nisu radili neki za koje su rekli da super rade s CF,pak ja našo druge koje njima nisu radili kak spada). Ak nemaš strpljenja sa tim ko šta ga neki nisu imali(ili znanja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Premium
|
Imam strpljenja sa driverima, napravio sam svoje drivere da bi mi monitori radili na 100Hz jer je nekom palo na pamet maknut podršku za tu i veće frekvencije iz win7 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
5850 ti je još i više neg dovoljna... a ak očeš CF pričekaj još godinu pa onda ubidi 5850 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Nista od navedenog.Pa covjek ti iznad rekao da ti je 5850 sasvim dovoljno.Ako ti sve radi kako treba , cemu upgrade? i cemu pitanje iste stvari u 2 razlicite teme ?
![]() |
#411 |
Premium
|
Thx na općenitom odgovoru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Drive. vruummm,shatatataa
|
frend bi složio crosfire ali ima problem. ima matićnu koja podržava cross ali jedan pcix slot je 16x a drugi slot mu je 4x pa jel se uopće isplati složit cross s obzirom na propusnost. i ima grafu ati 4830 sapphire di ima za kupit još jedna takva, ako nema jel se može spojit sa ati 4850?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
http://www.njuskalo.hr/graficke-kart...-oglas-2263372 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ma ja sam nabavio još jednu istu HD4850 i umjesto da bude bolje, bude još lošije, a matična mi ima jedan slot na 16x, drugi na 8x, a treći na 4x... Pa gruntam da bi možda bolje radilo da je bolja matična sa 2kom na 16x...
![]() |
#418 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
nebi bilo nista bolje, 8x je sasvim dovoljno za 4850 takodjer u vecini slucajeva, najveca propusnost je 20x ukupno, sta znaci da prvi slot ima 16x kad je ukljucena samo jedna grafa, a drugi slot nema nista (ili teoretski 4x ali to se ne koristi) i onda kad stavis jos jednu grafu onda 1. slot ima 8x, a drugi slot takodjer 8x i to je sasvim OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() OK, e sad, evo igram NFS hot pursuit... i... s jednom grafičkom ne trza, sve perfektno (uz rezoluciju 1920x1080), a kad je crossfire onda mi svakih cca 30 sekundi sve stane na nekih 5 sekundi, malo se zacrni na 1 sekundu i onda se nastabi dalje, ali nakon nekoliko puta toga - bijel zaslon sa tankim crnim crtama. Nešto ne radi dobro kad su mi obje uključene ![]() Sumnjam na same Windowse, imam jednu verziju sedmicu na starom hardu, i tamo mi NFS radi, a na drugom hardu se ruši. Sumnjam da mi je OS u banani, ali ako nije, kako da onda crossfire radi da imam koristi od te druge grafičke?
![]() |
![]() |
#420 |
Premium
|
8x je dovoljan za sve jednu graficku koja postoji u danasnje vrime... Testovi su pokazali da je razlika izmedju 16x i 8x zanemariva, dok u nekim slucajevima (kad nisu u pitanju jako visoke reze) cak i 4x ne zaostaje puno... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|