|
![]() |
#721 |
Seven
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
#723 | |
Seven
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Ne znam zašto se tako ponaša čak sam mislio da je nešto do venta pa sam ga testirao na drugom mjestu na matičnoj i onda se vrtio i preko 1900rpm.Mjereno s Speedfan |
|
![]() |
![]() |
#724 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#725 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Pa moga si uzet Zalman CNPS10X Performu i 160kn bi to ostalo u novcaniku. Nekako sumnjam da je CNPS10X Quiet toliko bolji da opravdava razliku od 160kn IMHO.
#726 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ja sam dao preporuku za Performu ali čovjek se odlučio za skuplje, uglavnom, kasno je sad za promjenu ![]()
![]() |
#727 |
Banned
Datum registracije: Jan 2011
|
Koji hladnjak uzeti za i5 750 do maksimalno 500kn?? |
![]() |
![]() |
#730 |
Banned
|
Truljo je već star i ne dolazi sa nastavcima za 1156. S obzirom da cu oc-ati procesor barem na 4 GHz koji od ovih uzeti: ZALMAN CNPS10X Extreme 499kn THERMALRIGHT MUX-120 459kn PROLIMATECH Armageddon 479kn PROLIMATECH Super Mega 569kn COGAGE Arrow 549kn Ili nešto drugo?? Imajte na umu da bi ove preko 500kn uzeo samo ako zbilja vrijede te novce tj razlika je poveca s obzirom na hladnjake ispod te cijene. |
![]() |
![]() |
#731 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja da ga clockam preko 4Ghz, išao bi na NH D14, nije da volim Noctuu ![]() Ovo koje si naveo mislim da su svi ok, ja bi s tog popisa Zalmana. Mislim da ti je Noctua kod Oprića malo ispod 600 kn, za te novce vrhunski hladnjak, sa super tihim ventovima, vladar clockova ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ako ti nije problem platiti ga i ja bi išao na noctuu, najviše radi odličnih ventova koje dobiješ s njom. Samo prvo provjeri da li ti taj monstrum ide u kučište i da li će memorije smetati kod ugradnje. |
![]() |
![]() |
#735 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() (i novije revizije dolaze sa svim bracketima) Prolimatech Megahalems, TRUE 120, TR V-X, Noctua NH-D14 i Zalman CPNS10X Extreme su najbolji hladnjaci na našem tržištu
![]() |
#736 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Da ne spominjem sad da je moj Hyper 212+ (sa normalnim PWM ventom automatski reguliranim, bez ikakvih full speed izdrkavanja) bez ikakvih problema hendlao QX9650 @ 4.4GHz koji je kudikamo vreliji od tih novih procesora...malo se spustiti na zemlju nije naodmet. |
![]() |
![]() |
#737 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Bas se i nebi slozio sa ovim. Moga q9550 uoce nije bilo problem ohladit. Stara Katana ga je drzala na 70c na 4.0 a sa stock coolerom je bio u 60tima na tvornicm postavkama. To je u usporedbi sa i7 nista a i5 se sa stock cooelrom bez problema zagrije debelo preko 70 na 2.66 . |
![]() |
![]() |
#738 |
Banned
|
Megahalems ne dolazi za nastavkom za 1156 socket, True je kao nov proizvod ipak malo precjenjen (čast legendi), Venomous X je kod nas visokih 650kn, Noctua je također skupa a boja njegovih ventilatora mi je totalno odbojna i nikako mi se nebi uklopila sa ostatkom komponenti, dok je Zalman Extreme previše zatvoren sa svim tim điđama i svjetlećim glupostima. A što je sa MUX-om od thermalrighta, jel ga ima tko, ništa se ne priča o njemu?? Cijena je manja od 500kn, na sebi već ima vent, thermalright ime, nekako se čini super? |
![]() |
![]() |
#741 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#742 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Onda uzmi ili Prolimatech Armageddon ili dodaj 50 kn pa uzmi Prolimatech Super Mega (makar ima lejm ime ![]() Prolimatechi su vrhunske kvalitete izrade te odličnih mounting mehanizama. A performanse su isto u vrhu.
#743 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Kod Armagedona treba paziti na izbor venta ( ovisniji o jakim statičkim tlakom ). Uglavnom jako je slaba ponuda 140mm osim Noctue NF-P14 FLX. Već godinu dana koristim Truljeksa sa 1156 mouting kitom. Kit sam naručio u Linksu za 79kn.
__________________ |
![]() |
![]() |
#745 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Armagedon je po reviewima nešto lošiji od starijeg brata Megahalemsa. Moja preporuka Zalman Performa, sve ostalo ce ti biti previse. Na 1156 socketu ionako nemas nikakvu grijalicu.
#746 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Još jedan glas za Performu. Budući da se i5 manje grije od i7, mislim da nebi ni vent što dolazi sa njom stvarao veliku buku (ako ti ona smeta). Također je i oprema dobra, super laka montaža i kvalitetno je napravljena. U svakom slučaju bolja kupnja od Mugena kojeg sam imao u prijašnjem kompu i nije me oduševio ničim osim niske buke koju je vent proizvodio. |
![]() |
![]() |
#747 |
Banned
|
A glupo je govoriti i5 se manje grije pa uzmi hladnjak za 300kn. Onda cu uzet hypera 212+ iz oglasnika za 200kn i gotovo. Reko sam dat cu 500kn, moze i koja kuna gore i kupit dobro, a ne da se u snovima mucim sa tim kako sam kupio traljavo. I nitko nije rekao da necu danas sutra ići na i7 koji se ipak grije. |
![]() |
![]() |
|
|