|
![]() |
#1 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Koji HDD kupit
Ajd zanima me misljenje, trebo bi HDD HDD WD Caviar 160 GB, UDMA 100, 7.200 o/min., 8 MB cache 694,00 HDD MAXTOR 160 GB, UDMA 133, 7.200 o/min., 8 MB cache 676,00 HDD HDS722516VLAT80 HITACHI 160GB ATA100 7200rpm 8MB 679,85 HDD Seagate ST3160023A, 160 GB 8MB, ATA100, 7200 724,33 Maxtora nebi, stavio sam ga radi usporedbe, cuo sam da se jako griju. WD-a imam i super sam zadovoljan. Hitachi-a sam vidio tu na testu, i svi su ga hvalili, a najjeftiniji mi je. SeaGate-a nikad nisa imo, cuo sam da su tihi, ali nikad ga nisam vidio. Dakle ko ima kakva iskustva s kojim. trenutno sam izmedju WD-a i Hitachi-a, ali cu rado poslusat savjete. SATA necu jer imam staru plocu, jedva sam nagrebo i ovo para, a dodatni kontroler najjeftiniji je oko 200kn. Komp ionako necu mjenjat jos barem godinu dana. Unaprijed Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
evo ja ti imam Seagateove. jedan SATA, jedan PATA tak da moj #1 choice ide seagateu. al nakon njega odmah bi ti preporucio Hitachi. dosta ljudi ga je vamo na forumu hvalilo. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Taj koji ti je najjeftiniji, jer je to u biti sve isti racku... A Seagate i Hitachi - jedan od njih zbog tišine u radu. Maxtor i WD su bučni u tri ćoška. barem ono što sam ja vidio/čuo. NA svoje uši. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Koji HDD kupit
Citiraj:
Prvo si odredis kapacitet. Ocito si odabrao 160 GB. Tada pogledas ostale osobine diska, u tvom slucaju, svi su s 8MB cachea i 7200 RPM pa onda se oko toga nemas previse premisljati. Onda gledas omjer cijene i garancije. Nakon sto nadjes najpovoljniji omjer, odes u ducan i kupis. Osobno, mozda bi uzeo Hitachija (obavezno kod ovlastenog distributera koji daje 3 godine garancije), no neces pogrijesiti ukoliko uzmes neki drugi s slicnom cijenom i 3 godine garancije. Naravno, ukoliko ovaj Seagate daje 5 godina garancije (a trebao bi, no...), onda se nemas sto previse premisljati.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
u svakom slucaju zicaj da disk isprobas prije nego platis ili barem trazi mogucnost povrata novca ukoliko disk bude bucan
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
nemoj prekrižit ni samsung... njihovi diskovi su došli na dobar glas u posljednje vrijeme... ali kao što bubba kaže, garancija treba biti presudan faktor kod kupnje diska, ipak to nije komponenta koju mijenjaš često... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
Nego, koda bi oni meni dali da disk prvo isprobam. Di ga uopce mogu isprobat. Stoka nece reklamirat ni kad je disk vidljivo sjeban, a ne da bi meni dali zato sto mi je bucan. Vjerojatno ce bit Hitachi. Neda stoka 5g garancije. i vemulj i hg daju 3g i za Hitachi i SG. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Ajd da neotvaram drugu temu, zast su SCSI tolko skuplji? sta su oni nest puno bolji ili......:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
pitaj Raka za hitachi... prije par dana je krepao jedan hitachi 80gb 7200prm 2mb cachea... prije toga jedan maxtor... eto sada su kupljene dvije seagate baracude... nista osim seagate-a! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Meni su krepavale i bacire. Puno sam ih i popravljao i spašavao podatke i sl. Imao sam ih svih vrsta tako da to nije neki pokazatelj. Jedino što je zasigurno vrhunsko smeće je MAXTOR. A ostalo je relativno sigurno kao i CD i disketa. Bez tri back-upa nisi u ništa siguran a sa tri samo blago strahuješ.
![]() |
#14 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Ja nemam nekih vaznih podaaka, tak da jedino sto mogu izgubit je par +18 filjmova |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
svi moji hdd su bili WD, imao san ih 7 od toga su 2 crkla(bili su stariji i nosio sam ih okolo u dzepu), ove novije jos uvijek proucavam... ![]() mislim da je tako za sve marke vise,manje 3g garancija je dovoljna ako nesto rikne, odaberi onaj koji ti najljepse izgleda ![]()
![]() |
#17 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Uzeo sam Hitachija 160GB. Kolko mi se cini disk leti. hvala svima na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Good choice! Citiraj:
__________________ |
![]() |
#19 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
hitachi je brz, ali backup je tvoj najbolji prijatelj... iz iskustva... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Neznam, ali meni je zakon. 15-20s za presnimavanje filma sa jedne particije za drugu. to je naspram starog harda triput brze. a nemam nekih vaznih podataka, tak da mi je svejedno. Nevjerujem bas da ce krepat, ali ako i krepa, necu imat neke velike stete. Da radim negdje gdje bi imo neke vazne projekte i nacrte i programe il sta ti ja znam to je onda druga prica. Ak ovako nastavi, super. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|