|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Dobar dan, ja sam oFcIn HDD i ja imam problem...
Puno ime mi je Maxtor DiamondMax 9 160gb SATA...ali ljudi me od milja zovu samo "hard"... ![]() Nekad davno...kad sam bio nov i prazan...prije cijela 2 mjeseca...radio sam na ugodnoj temperaturi od oko 35 stupnjeva...cak i manje...eventualno, kad bi se zapuhao, porasla bi mi temperatura do 40 stupnjeva, ali to bi bilo to... Radio sam brzo, fino, tiho...nitko se nije zalio... Ali zadnja 2 tjedna...ne znam sto se dogadja s menom... Radim skoro konstantno na 50+ stupnjeva...eto, sad imam 55...to je stvarno velika temperatura i zabrinut sam za svoje zdravlje... Po gundjanju mojeg vlasnika,mislim da se cijeli kompjuter zbog toga cudno ponasa...nesto govori o cestom 100% opterecenju procesora, povezanom s mojom aktivnosti, bez opravdanih razloga i slicno... Prije nego posumnjate, moj vlasnik se stvarno brine za mene...cak mi je i od mojih prvih dana kupio cooler...da mi bude fino provjetreno i da mi ne bude vruce kad radim puno... Cooler i dalje radi svoj posao, ali ja se ne mogu prestati zagrijavati...:mad: Takodjer, gazda se brine da se nikakvi virusi ni onaj glupi spyware ne nastane na mene...je to me grozno smeta...gore od buha... One budale koje su to izmislile si sigurno nisu dobre sa svojim Hard Diskovima... ![]() Eto tako...to vam je moj problem...jel mozda netko zna sto mi je? Strah me ici u servis jer cujem da bi me tamo mogli rastaviti ili nedaj boze baciti u smece i zamijeniti... ![]() Pozdrav svim Hard Diskovima koji ovo citaju... ![]()
Athlon 64 3200+ Newcastle@2.2ghz - Box Cooler DFI Lanparty UT nForce3 s usijanim NB-om ![]() 2x512 Corsair Value Select PC3200@200mhz, 2.5-3-3-8 Leadtek 6800LE@12(upitnih)p,6v,1p = 8600+ '03 3dMarkova Maxtor 160gb SATA + Sharkoon Dual Vent HDD Cooler (Glasan k'o avion) Pioneer 108 Enermax PSU 300W Enermax CS-512 Silver (+Blue LED Bocni Vent) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ti si govno ![]() Šalu na stranu. Maxtor SATA nije hard disk. To je pokušaj tvornice da se riješi nagomilanog smeća koje nitko ne želi kupiti. Stoga od njega se ne treba očekivati ništa osim problema. Temperatura od 50 nije ništa neobično za Maxtora jer su oni poznati po zagrijavanju. Vent za hard je dobra stvar ali ne kada je spojen na istom railu kao i hard. To je uobičajna greška onih koji slažu konfiguracije. Ako se baš ne želiš riješiti toga, iako bi to bilo pametno, izbriši particije i ponovno ispočetka. Vrlo je vjerojatno da je dobio neki strujni udar pa se sada pati sa traženjem onoga čega više nema. Format bi to riješio a Wipe sigurno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Dobar dan, ja sam oFcIn HDD i ja imam problem...
Citiraj:
Iako vjerojatno nikakve posebne koristi, provjeri sto l/kazu SMART podatci. U krajnju ruku, put pod noge, garanciju vjerojatno imas...
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
SMART javlja tu temperaturu...sve ostalo ok... Prst-Na-Hard™ metoda kaze: Au! Vruce... Probal budem s brisanjem particija... Ionak mi je glupa instalacija windoza zadnji put nekak uspjela zamjeniti prve dvije particije...c: pretvorila u d: i obrnuto... I onda sam sprzil sve s prve dvije, obrisal ih i napravil isponova...sve je bilo ok...al pri restartu je od e: napravil c: ![]() Tak da mi je sad sistemska partcija D: ![]()
Athlon 64 3200+ Newcastle@2.2ghz - Box Cooler DFI Lanparty UT nForce3 s usijanim NB-om ![]() 2x512 Corsair Value Select PC3200@200mhz, 2.5-3-3-8 Leadtek 6800LE@12(upitnih)p,6v,1p = 8600+ '03 3dMarkova Maxtor 160gb SATA + Sharkoon Dual Vent HDD Cooler (Glasan k'o avion) Pioneer 108 Enermax PSU 300W Enermax CS-512 Silver (+Blue LED Bocni Vent) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MemBeer
Datum registracije: Jan 2005
|
Dobar dan, ja sam oFcIn HDD i ja imam problem...
Prvi SATA hard mi je bio Maxtor od 120 Gb.Kupio sam ga jer nisam mogao naci nijedan drugi tada.Od prvog dana je bilo s njime problema.Jako se grijao i malo malo racunalo ga kod bootanja nije moglo pronaci.Sve dok nije riknuo skroz(na moju veliku srecu) I pazi sad, priznaju mi reklamaciju ali nemaju u ducanu vise Maxtora i ja sav sretan uzmem Hitachi(IBM) i vec oko godinicu dana radi ko violina.Zato vracaj to u ducan i ako ikako mozes uzmi neki drugi disk.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Dva Maxtora "SATA" 160GB imam u "serveru" za WLAN ... ti se griju ko ludi ali evo danas je 32 dana UpTime i rade (istina da je u mojoj garaži 15°C, noću i oko 10 ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|